Απλό γευστικό γλυκό με απίστευτη γεύση καραμέλας!!!
Υλικά
1 πακέτο πτί μπέρ μπισκότα με σοκολάτα
3 κουτ. σούπας βουτυρο
1 χούφτα αμύγδαλα αλεσμένα
2 φακελάκια κρέμα στιγμής γεύση μπισκότο
220 κρέμα γάλακτος πλήρες
1 φύλλο ζελατίνης
Οδηγίες
Ταψάκι τσέρκι καλύτερα 24 εκ. περασμένο με λίγο βούτυρο.
Αν δεν έχουμε στρώνουμε το ταψάκι με μεμβράνη και την βουτυρώνουμε.
Αλέθουμε τα μπισκότα ,λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύομαι καλά προσθέτουμε και τα αλεσμένα αμύγδαλα να φτιάξουμε την βάση.
Την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο .
Ετοιμάζουμε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες συκευασίας.
Βάζουμε την ζελατίνη σε 3 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό να λιώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να πήξει καλά και την ρίχνουμε μέσα στις κρέμες στιγμής προσθέτουμε και την λιωμένη ζελατίνη και ανακατευουμε απαλά.
Το ρίχνουμε πάνω από την μπισκοτένια βάση και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Υλικά γλάσο καραμέλας.
1 κούπα τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουερ
Οδηγίες
Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει για να προσθέσουμε και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν.
Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάλετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφήνετε το γλάσο καραμέλας να κρυώσει. το στρώνουμε από πάνω από το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Καλή επιτυχία!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1 πακέτο πτί μπέρ μπισκότα με σοκολάτα
3 κουτ. σούπας βουτυρο
1 χούφτα αμύγδαλα αλεσμένα
2 φακελάκια κρέμα στιγμής γεύση μπισκότο
220 κρέμα γάλακτος πλήρες
1 φύλλο ζελατίνης
Οδηγίες
Ταψάκι τσέρκι καλύτερα 24 εκ. περασμένο με λίγο βούτυρο.
Αν δεν έχουμε στρώνουμε το ταψάκι με μεμβράνη και την βουτυρώνουμε.
Αλέθουμε τα μπισκότα ,λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύομαι καλά προσθέτουμε και τα αλεσμένα αμύγδαλα να φτιάξουμε την βάση.
Την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο .
Ετοιμάζουμε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες συκευασίας.
Βάζουμε την ζελατίνη σε 3 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό να λιώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να πήξει καλά και την ρίχνουμε μέσα στις κρέμες στιγμής προσθέτουμε και την λιωμένη ζελατίνη και ανακατευουμε απαλά.
Το ρίχνουμε πάνω από την μπισκοτένια βάση και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
1 κούπα τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουερ
Οδηγίες
Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει για να προσθέσουμε και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν.
Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάλετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αφήνετε το γλάσο καραμέλας να κρυώσει. το στρώνουμε από πάνω από το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Καλή επιτυχία!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ