Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Σφολιατάκια με γέμιση σοκολάτας !!!

 Έτοιμο σε λίγα λεπτά μόνο !!

Υλικά
φύλλο σφολιάτας
Νουτέλα ή Μερέντα
2 αυγά
Άχνη 
Σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας
 Ετοιμασία 
Απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο το φύλλο σφολιάτας και το χαράσσομαι σε τετράγωνα κομμάτια 
Βάζουμε στην γωνία του τριγώνου μία κουταλιά σούπας γεμάτη σοκολάτα και το κλείνουμε τριγωνικά
 Το πατάμε να κλείσει καλά με ένα πιρούνι στις άκρες
Με ένα πινέλο τα περνάμε από πάνω με αυγό που το έχουμε χτυπήσει με ελάχιστο νερό αραιωμένο
Ψήνομαι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και σιροπάκι της αρεσκείας μας  



Μπισκότα - σαντιγί & καραμέλα !!! Γλυκάκι του λεπτού !!!




 Θα το φτιάχνετε συνέχεια !!!

Υλικά
 3 κουταλιές σούπας νες καφέ
1 μεγάλη φυτική σαντιγί
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

Ετοιμασία
 Σε ένα μπολάκι αραιώνουμε τον νες  καφέ με 1/2 ποτήρι του νερού νερό


Βουτάμε στα γρήγορα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στην σειρά σε μία πιατέλα


Έχουμε χτυπήσει στο μίξερ την σαντιγί με την άχνη ζάχαρη να πήξει καλά και βάζουμε μία στρώση λεπτή επάνω από τα μπισκότα


Αυτήν την διαδικασία την επαναλαμβάνομαι 4 φορές και στην τελευταία καλύπτουμε  όλα τα μπισκότα επιφάνεια και πλάγια με την σαντιγί
Το τοποθετούμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την καραμέλα .



Καραμέλα
1κούπα ζάχαρη
1 κουτ.σούπας νερό
1κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ.σούπας καλαμποκέλαιο

Τι κάνουμε
Σε κατσαρολάκι τοποθετούμε την ζάχαρη  μαζί με όλα τα αναγραφόμενα υλικά

 Ανακατεύομαι συνέχεια με το σύρμα [αυγοδάρτη] μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σε χρώμα σαν μέλι και ρευστή τότε την αδειάζουμε ή σε κάποια μαρμάρινη επιφάνεια ή σε λαδόκολλα την οποία έχουμε περάσει ελαφρά με λάδι να μην  κολλήσει  και περιμένουμε να κρυώσει.ΠΡΟΣΟΧΗ μην σας κάψει.


Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ανασηκώνουμε την άκρη τις καραμέλας την βάζουμε σε νάυλον σακουλάκι και με γουδί την σπάμε σε κομματάκια.


Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας  με την βοήθεια ενός κουταλιού

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κι έτοιμο το υπέροχο πανεύκολο γλυκάκι !! Διατηρείτε στο ψυγείο αν προλάβει να μείνει !!!












Κεφτεδάκια κοτόπουλο με γέμιση !!!



 Και όποιος προλάβει τρώει !!!!

Υλικά
Στήθος κοτόπουλο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ψιλοτριμμένο ξερό κρεμμύδι
Αλάτι πιπέρι
Τυρί τριγωνάκι τύπου la vache

Για το τηγάνισμα
Καλαμποκέλαιο
Φρυγανιά τριμμένη
Αλεύρι
Αυγά

Τι κάνουμε
Παίρνουμε ένα φιλέτο από κοτόπουλο και το κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά σε κομματάκια καρέ


 Το ρίχνουμε στο μούλτι μαζί  με τον μαϊντανό το κρεμμύδι το αλατοπίπερο


Ανοίγουμε το διακόπτη και πολτοποιούμαι . Παίρνουμε λίγη ποσότητα να πλάσουμε το κεφτεδάκι μας

Το ανοίγουμε στο χέρι μας και τοποθετούμε στην μέση το τυρί

 Κλείνουμε τον κεφτέ μας και το βουτάμε πρώτα στο αλεύρι μετά αυγό και τέλος φρυγανιά
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τηγανίζουμε σε μέτριο προς καυτό λάδι και δαγκωνιά και απόλαυση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σημείωση
Το τυράκι αν είναι  μεγάλο το κόβουμε στην μέση . Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μαλακό τυρί  που λιώνει .














Κοχλιοί γιαχνί (με κρεμμύδια)



Υλικά
1 κιλό σαλιγκάρια
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες (πολτός)
3/4 ποτηριού λάδι
Αλάτι,πιπέρι
Μαϊντανό,δυόσμος
Μόσχοπιπέρο,Κανέλα



Αφού βγουν τα σαλιγκάρια από τα κελύφη τους τα σαλιγκάρια και τα πλένουμε καλά τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10'. Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα αφού τα ζεματίσουμε με τη σάλτσα και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.
Καλή σας όρεξη!
Aπό τον φίλο  Govenis Snails

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Γλυκάκι με καραμέλα,κρέμα & καραμελωμένους ξηρούς καρπούς !!!

Yλικά
    Για τη βάση
    250 γραμμ. μπισκότα digestive
    80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    Για την κρέμα
    250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
    100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
    300 γραμμ. τυρί κρέμα
  
Για την επιφάνεια
Ζάχαρη
Διάφορους ξηρούς καρπούς  όπως ξανθή σταφίδα φυστίκια και φουντούκια ψιλοκομμένα

Για την καραμέλα
1 ζαχαρούχο γάλα

Προετοιμασία
Αλέθομαι τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.
 Τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα το ανακατεύουμε και το στρώνουμε  σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένο και στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα να μην μας σφίξει). Προσθέτουμε και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.

 Καραμέλα
Βάζουμε το ζαχαρούχο σε κατσαρόλα το βράζουμε 1 και 1/2 ώρα ΄.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την ανοίγουμε

Ξηροί καρποί καραμέλωμα
150 γραμ διάφορους ξηρούς καρπούς
150 γραμ ζάχαρη
 Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  για 5-7 λεπτά.
Λιώνουμε την ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι.
Μόλις  λιώσει και πάρει το χρώμα της καραμέλας, το κατεβάζουμε για να μην καεί ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. Προσέχουμε να μην κολλήσουν πρέπει να είναι απλωμένοι.
Ρίχνουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε λαδόκολλα που έχουμε περάσει  με λαδι  και τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Συναρμολόγηση
Αδειάζουμε την καραμέλα  πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Προσθέτουμε και στρώνουμε από πάνω από την καραμέλα την κρέμα ομοιόμορφα την βάζουμε στο ψυγείο άλλη μισή ώρα,
Τέλος  πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τους καραμελωμένους καρπούς ,
Διατηρείτε στο ψυγείο

Σημείωση
Μπορούμε να βράσουμε πολλά κουτιά γάλα και  τα φυλάσσουμε στο ντουλάπι ώστε να τα έχουμε έτοιμα όταν τα χρειαστούμε.
Επίσης καραμελώνουμε αρκετούς ξηρούς καρπούς διάφορους τους φυλάμε σε μεταλλικό κουτί και στο ψυγείο να τους έχουμε κι αυτούς έτοιμους αν χρειαστούμε .Καλή επιτυχία!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουδάκια με γέμιση βατόμουρο σαντιγί !!!




Υλικά
150 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
100 γρ. νερό
80 γρ. βούτυρο αγελάδας
1 κ.γ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη (περίπου ½ κ.σ.)
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αβγά μεσαίου μεγέθους


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρώς.

 Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τεμαχισμένο. Προσοχή, όχι δυνατή φωτιά!

 Μόλις αρχίσει να βράζει το βούτυρο, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα. Πρέπει να έχει χρόνο να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι πριν απορροφηθούν τα υγρά και γίνει μια μάζα. Αν η φωτιά είναι πολύ δυνατή, θα στεγνώσει γρήγορα το μείγμα και δεν θα προλάβει να ψηθεί το αλεύρι.

 Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, σφίξει το μείγμα και αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το αποσύρουμε.

 Το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό, ώστε να χλιαρύνει, προσθέτοντας έπειτα ένα-ένα τα αβγά μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη (θα είναι σχετικά ρευστή).
Αν δεν έχουμε σακούλα κορνέ, μπορούμε να φτιάξουμε τα σου με δυο κουταλάκια: με το ένα παίρνουμε μια μικρή κουταλιά από τη ζύμη και με το άλλο τη σπρώχνουμε προς τη λαδόκολλα, δίνοντάς της παράλληλα στρογγυλεμένο σχήμα.

Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις πάνω-κάτω) και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο μέχρι τα σου να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε για περίπου 3 ώρες να στεγνώσουν.

Τα Σου  τα κάνω πάντα έτσι και είναι του Στέλιου Παρλιάρου και όταν ψηθούν κρυώσουν και τα κόψουμε να τα γεμίσουμε μέσα είναι κούφια να υποδεχτούν την γέμιση !!  Η συνταγή για την γέμιση είναι δικιά μου από φίλη μου που μου την έχει πει.

Γέμιση:
 2 φλυτζάνια σαντιγί
 μαρμελάδα βατόμουρο.

Τι κάνουμε
Κόβουμε τις κορυφές από τα σου και τα γεμίζουμε με  τη μαρμελάδα βατόμουρο κάτω κι από πάνω την σαντιγί. Ξαναβάζουμε την κορυφή στη θέση της. Στο τέλος, αν θελουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Τρώγονται σε θερμοκρασία ψυγείου. Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ταμπουλέ σαλάτα με πλιγούρι !!

Ολόκληρος ο κόκκος σταριού τεμαχισμένος για υπέροχη σαλάτα που αναπληρώνει ένα πλήρες χορταστικό υγιεινό γεύμα!!!



Υλικά
200 γραμ πλιγούρι  [αγόρασα Fytro ]
1 κρεμμύδι ξερό ψλοκομμένο
3 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαιντανό με 8 κλωναράκια
λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μηλόξυδο ή λεμόνι [εγώ έβαλα μηλόξυδο ]
αλάτι -πιπέρι
2-3 κουταλιές κοφτές λάδι

Tι κάνουμε
Βάζουμε το πλιγούρι σε κατσαρολίτσα με νερό να το σκεπάζει αρκετά και το βράζουμε για 15 λεπτά.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε να φουσκώσει και να κρυώσει  θα το δείτε να πιεί όλο το νερό του.

Το αδειάζουμε σε σαλατιέρα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι τις ντομάτες το μαιντανό τον άνηθο το δυόσμο τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο το λάδι και το χυμό λεμονιού ή μυλόξιδου -ότι σας αρέσει πιο πολύ -ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε .
Εναλακτικά κάνουμε την βασική συνταγή και μπορούμε να προσθέσουμε μέσα 1 τόνο σε νερό τεμαχισμενο ,η κοτόπουλο στήθος αφού πρώτα το βράσουμε και το κόψουμε σε μικρά κομματάκια.
Μπορούμε να προοσθέσουμε και να αυτοσχεδιάσουμε στην βασική συνταγή ότι μας αρέσει ,είναι πολύ μα πολύ νόστιμη είναι ένα πλήρες υγιεινό  χορταστικό γεύμα φτιάξτε το και απολαύστε το !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Μπιφτέκια ζουμερά & αφράτα !!!


Από τα ωραιότερα μπιφτέκια που θα έχετε δοκιμάσει !!!! Φτιάξτε τα ακριβώς όπως σας τα λέω -ψημμένα σε τηγάνι γκριλ με τις ραβδώσεις. Ψήνονται και στο γκριλ του φούρνου αλλά και στα κάρβουνα .Οταν το κόβεις να το φάς μέσα είναι ζουμερό κι αφράτο !!

Υλικά
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
7 φρυγανιές  τις μικρές τύπου Elit
1 αυγό [αν θέλετε εδώ δεν έχω βάλει αλλά συνήθως βάζω ένα ]
αλάτι -πιπέρι
λίγη ρίγανη
3 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά κοφτή μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο λαδάκι 2-3 κουταλιές σούπας
λίγο νεράκι 2-3 κουταλιές σούπας 
 Τι κάνουμε
Ολα τα υλικά σε μπολ αφού πρώτα μουλιάσουμε σε νερό και στύψουμε καλά τις φρυγανιές ΄καλό μα πολύ καλο ζύμωμα μετά 30 λεπτά στο ψυγείο
Λαδώνουμε απαλά το τηγάνι γκριλ το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να κάψει καλά βρέχουμε κάθε φορά τα χέρια μας να μην κολλάνε  και πλάθουμε μπιφτέκια .
Τα τοποθετούμε στην σειρά χαμηλώνουμε την φωτιά 1 βαθμό από το 3 πχ το πάμε στο 2  και ψήνουμε .
Μόλις ψηθούν και πάρουν χρώμα με σπατουλίτσα τα γυρνάμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά να πάρουν χρώμα κι από κει .


Μόλις πάρουν το χρώμα τους για 10 λεπτά περίπου τα σκεπάζω με ένα οποιοδήποτε καπάκι από κάποια κατσαρόλα να ψηθούν καλά ανοίγοντας που και που να τα γυρίσω μην αρπάξουν .
Τέλος τα ξεσκεπάζω  και για λίγο τα πατάω περιμένοντας λίγο με την σπάτουλα να ψηθουν καλά μέσα 2 με 3 λεπτά αυτή η διαδικασία από κάθε πλευρά .κι έτοιμα για εξαφάνιση !!!!!
Είναι αλλο πράγμα κι από γεύση κι από εμφάνιση , Τηγάνι γκριλ υπάρχει στα ΑΒ σούπερ μάρκετ μαντεμένιο .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Σπιτικό Ψωμάκι χωρίς γλουτένη !!!


 Χρησιμοποιήστε αλεύρι χωρίς γλουτένη -την συνταγή την φτιάχνω με αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου από εκεί και η πεντανόστιμη και επιτυχημένη συνταγή !! Το πιο νόστιμο ψωμί !!!!



 Υλικά

500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
    20 γρ.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    20 γρ.νωπή μαγιά
    1 κ.σ.ζάχαρη
    1 κ.γ.αλάτι
    400 mlχλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι χωρίς γλουτένη, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
    Προσθέτουμε το νερό στο μείγμα και το ζυμώνουμε μέχρι να δέσει.
    Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

    Δίνουμε σχήμα καρβελιού στη ζύμη, την αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη και τη χαράζουμε. Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 50-60 λεπτά.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ