Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Κρέας μοσχαρίσιο με ρύζι !!!



Υλικά
Κρέας μοσχαρίσιο ( ουρά) η ότι άλλο κομμάτι θέλουμε
1 ολόκληρο ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
4 κρεμμύδια ξέρω ψιλοκομμένα
2 δαφνόφυλλα
3κ.σ λευκό ξύδι
1 κνορ κοτόπουλο
Ξερό δυόσμο
Αλάτι
Λίγο ζάχαρη
Μια συσκευασία ντομάτα πακέτο
Ελαιόλαδο

Για το ρύζι
Μια κούπα ρύζι
Μισή κούπα φιδέ
Βούτυρο

Καίμε μπόλικο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και αραδιάζουμε το κρέας καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα, χαμηλώνουμε ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι
Προσθέτουμε το κνορ, αλάτι και ζάχαρη μαζί με ένα λίτρο νερό .
Αφήνουμε να βράσει μια ώρα περίπου.
Μόλις λιγοστέψει το νερό στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την ντομάτα ,ξανά ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και ξανά βράζουμε άλλες 2 ώρες περίπου σε χαμηλή φωτιά
Βγάζουμε το κρέας από τη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε λίγο ξύδι στο ζωμό και αφήνουμε να πυκνώση η σάλτσα μας,.
Ξαναβάζουμε το κρέας μας στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει.
Συνολικά βράσει το φαγητό 3 ώρες περίπου

Ετοιμάζουμε το ρύζι
Λιώνουμε το βούτυρο στη κατσαρολίτσα.
Ρίχνουμε το φιδέ ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα
Προσθέτουμε το ρύζι αφού το ξεπλένουμε πρώτα, Ρίχνουμε 1 ποτήρι μεγάλο του νερό νερό Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
Σερβίρουμε με chill ψιλοκομμένο η μποΎκοβο αν θέλουμε
Καλή επιτυχία !!!


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ










ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παϊδάκια χοιρινά !!!



 Χοιρινά παϊδάκια !!

Τα παιδάκια τα μπαχάρωσα
2 κ.σ μουστάρδα
2 κ.σ μέλι
Λίγο κύμινο
Κόκκινη πάπρικα
μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι


Ολα μαζί σε ταψάκι ανακάτεμα και ψήσιμο .
Στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Καλή επιτυχία!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Λαζάνια με κιμά!!!



Λαζάνια Θεικά!!

Υλικά
500γρ κιμά
1 πακέτο ντομάτα
1 1/2 πακέτο λαζάνια
Ρίγανη
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Μπεσαμέλ

1 φλιτζάνι αλεύρι
Μισό φλιτζάνι λάδι
100γρ βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
Λίγο αλάτι
1 1/2 λίτρο γάλα

Τον κιμά το φτιάχνουμε όπως για τα μακαρόνια με κιμά,αλλά χωρίς κρεμμύδι.βάζουμε μισό
κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Την μπεσαμέλ.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι, προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια δεν το αφήνουμε, μόλις έχει γίνει σαν κρέμα το αλεύρι Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σιγά, Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο κ λίγο αλάτι,και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά πριν να το στρώσουμε.

Περνούμε το ταψί μας πρώτη στρώση μόνο μπεσαμελ και τα φύλλα
Στη συνέχεια στρώνουμε μπεσαμελ, κιμά φύλλα ,Μέχρι να γέμιση το ταψί. Τελευταία στρώση φύλλα, μπεσαμελ και μπόλικο τυρί για ογκρατέν.
Στο φούρνο 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία !

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουπίτσα με φιδέ!!!




Σουπίτσα με φιδέ  και ντομάτα!

Έβρασα νερό με ένα κνορ κοτόπουλο, έβαλα το φιδέ, με λίγο ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο τζίντζερ.
Στο τέλος έβαλα 2 κουτ. σούπας  πουμαρό ντομάτα.
Καλή όρεξη!!

 Συνταγη απο Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουηδικά μπουλάρ με βανίλια !!!



Σουηδικά μπουλάρ με βανίλια (vanilj bullar )

Για 18 κομμάτια θα χρειαστούμε

Ζύμη
570 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ αλάτι
130 γρ ζάχαρη
50γρ μαγιά
250 γρ γάλα
1 αυγό

Κρέμα βανίλιας

3 κρόκους
65 γρ ζάχαρη
20 γρ κορν φλάουρ
200 γρ γάλα
15 γρ βούτυρο ανάλατο

Επικάλυψη
Λιωμένο βούτυρο ,ζάχαρη.


1)Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά στο μίξερ μαζί με το γάλα και το αυγό
Τα χτυπάμε για 15 λεπτά

2) αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

3) πλάθουμε σε ρολό και κόβουμε σε 18 κομμάτια 3 εκ περίπου

4)πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια αφήνουμε να Φουσκώσουν 45-60 λεπτά

Ετοιμάζουμε την κρέμα πριν να αρχίσουμε την ζύμη για να είναι στο ψυγείο

Κρέμα βανίλιας
Ανακατεύουμε του κρόκους με τη ζάχαρη, κορν φλάουρ

Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε,και ξανά Ρίχνουμε στη κατσαρόλιτσα να πίκτωση ανακατεύοντας βάζουμε σε μπολ με το βούτυρο και αφήνουμε στο ψυγείο

Γεμίζουμε το κορνέ με την κρέμα κ γεμίζουμε

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς αντίστασης
10-12 λεπτά μόλις ροδίσουν λίγο βγάζουμε

Αφήνουμε να κρυώσουν αλείφουμε με βούτυρο και βουτάμε στη ζάχαρη

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Panagiota Kiriakou --OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο ψητό με πουρέ !!




Νόστιμο, απλό και με λίγες θερμίδες. Λάδι δεν προσθέτω γιατί το κοτόπουλο βγάζει  από μόνο του!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο παϊδάκια
 Αλάτι
 Πιπέρι
 μείγμα για κοτόπουλο
 Κάρυ
 Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα παιδάκια κοτόπουλο και τα αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Τα τοποθετούμε στο ταψί και το πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με τα μπαχαρικά εκτός της ρίγανης.
Ψήνουμε στο γκρίλ στο κάτω ράφι του φούρνου.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν  από τη μία πλευρά τα γυρνάμε και από την άλλη.
Αφού είναι έτοιμα τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με το ζουμάκι τους  και ρίχνουμε αν μας αρέσει ρίγανη.

ΠΟΥΡΕΣ
Μπορούμε να πάρουμε έτοιμο και να τον ετοιμάσουμε ή να κάνουμε σπιτικό .


 ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ
1 κιλό πατάτες
60 γραμ. βούτυρο
250 ml γάλα
αλάτι

Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους  τις βάζουμε σε  κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και σκεπάζουμε.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Τσιμπήσετε με πιρούνι για να σιγουρευτείτε.
Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
 Έπειτα τις σπάμε σε πουρέ με σύρμα ή μια κουτάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να στεγνώσουν.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο-γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές.

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ κανταίφι !!!


Εκμέκ κανταίφι σπέσιαλ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο ταψί μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά,ρίχνουμε μέσα 125 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο ,μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα,μισή κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα το ανακατεύουμε με τα χέρια να μουσκέψει καλά το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 κούπες νερό,2 κούπες ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού βράσιμο 3 λεπτά.
Σιροπιάζομαι κρύο το γλυκό,χλιαρό το σιρόπι.


ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα με μια κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,1 κρόκο αυγού.
Όταν κρυώσει πολύ καλά την αφρατεύουμε με το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη.
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και από  πάνω μπόλικο καρύδι,αμύγδαλο !!!Εάν θέλουμε βάζουμε και επάνω στην κρέμα σαντιγί !!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντόναντς πανεύκολα!!!


Ντόναντς αφρός !!

ΣΥΝΤΑΓΉ ΥΛΙΚΑ:
250 ml.γάλα χλιαρό,
20 γραμμάρια μαγιά νωπή,
80 ml.σπορέλαιο,
2 αυγά,
1 βανίλια,
λίγο αλάτι,
600 γραμμάρια αλεύρι φαρίνααπ,
1 κιλό σπορέλαιο, η αραβοσιτέλαιο,
200 γραμμάρια ζάχαρη

Τοποθετούμε το γάλα με.την μαγιά στο μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε την βανίλια,το αλάτι και 560 γραμμάρια αλεύρι χούφτα χούφτα και ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε στον πάγκο 40 γραμμάρια αλεύρι βάζουμε την ζύμη πάνω του και την ζυμώνουμε 5 λεπτά.


Την τοποθετούμε στο αλευρωμένο μπολ και την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε.στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο και με ένα μπολ η ποτήρι με το άνοιγμα τους κόβουμε δισκάκια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.




Με ένα καπάκι από αναψυκτικό ανοίγουμε στην μέση τους τρύπα.
Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και τα τηγανίζουμε.
Τέλος τα βουτάμε στην ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni  Τsanaktsidou--Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες !!! !!!



Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο με ντομάτα και σκόρδο..!!

Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες με κόκκαλο
1 κιλό πατάτες
3 τομάτες σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι πιπέρι ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο .

Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες .
Βάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το αλάτι το πιπέρι τη ρίγανη το ελαιόλαδο και με τις δυο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Σε ένα ταψί βάλτε τις μπριζόλες, χαράξατε με το μαχαίρι και βάζετε φέτες από σκόρδο μέσα στο κρέας, στη συνέχεια κόβετε φέτες τις ντομάτες και σκεπάζετε τις μπριζόλες από πάνω για να παραμείνουν ζουμερές και να πάρουν την μυρωδιά της ψητής τομάτας.
Βάζετε τις πατάτες ενδιάμεσα το λεμόνι το ελαιόλαδο ,σκεπάζετε με νερό και ψήνετε το φαγητό μέχρι να γίνει τουλάχιστον για 2 ώρες και ίσως λίγο παραπάνω στους 200 βαθμούς.(Δεν γυρίζουμε τις μπριζόλες).

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ GOGO SAMIOU -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος μαρινάτος παραδοσιακός Μυτιλήνης !!!





ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθιά του.
Τον πλένουμε καλά και το βάζουμε στο ξύδι μέσα σ’ ένα τάπερ, αφήνοντάς τον από 5 ώρες αν είναι πολύ ψιλός, έως 8 ώρες αν είναι χοντρός.
Στο διάστημα αυτό τον παρακολουθούμε βλέποντας αν ξεκολλάει το κόκαλό του και αν έχουν φύγει οι κοκκινάδες του αίματος από τα ψαχνά του.
Τότε και μόνο πετάμε το ξύδι καί σχίζουμε τον κάθε ένα γαύρο σε δύο φιλετάκια βγάζοντας το κόκκαλό του.
Τον τοποθετούμε σε στρώσεις στο τάπερ και πάνω σε κάθε στρώση ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπεριά και 2-3 μικρές φετούλες σκόρδου.
Προαιρετικά, αν θέλουμε, βάζουμε μαϊντανό .
Αφού στρώσουμε όλα τα κομμάτια του γαύρου, ρίχνουμε από πάνω λαδάκι ώστε να σκεπασθεί ο γαύρος και βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο.
Στο σερβίρισμά του, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύδι και αλάτι αναλόγως τα γούστα μας.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ειρήνη Σταματέλλη -  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ .





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτες ατομικές με μήλο !!!





Υλικα
225 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
3 κουτ. κονιάκ
1 κουτ. μπέικιΝ
2 κρόκους αυγών λίγο ξύσμα λεμονιού
370 γρ. αλεύρι .




Χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο ρίχνετε τους κρόκους το κονιάκ το άρωμα και ζυμώνετε απαλά την ζύμη.
Ανοίγετε φυλλαράκια και βάζετε σε φορμάκια ενα κουταλάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Από πάνω κάνετε κορδονάκια και στολίζετε .
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .

Μαρμελάδα μήλου της στιγμής .
2 μήλα
1 κουταλιά σούπας Βιτάμ γεμάτη
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
κανέλα

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει και αυτή .
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα.
Το ρίχνουμε κι αυτό μέσα στο τηγανάκι και ανακατεύουμε.
Σε πολύ λίγο χρόνο τα μήλα έχουν μαλακώσει.
Το λιώνουμε με το πιρούνι και πασπαλίζουμε με  κανέλα όσο θέλουμε .
Βράζουμε για λίγα  λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας και έτοιμη !!
Την αφήνουμε να κρυώσει και την χρησιμοποιούμε για τις τάρτες μας !!!


Την συνταγή της ζύμης για τάρτα την είδα από την Ειρήνη Σταματέλλη η μαρμελάδα είναι δικής μου επινοήσεως --Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κασερόπιτες εύκολες!!!




Κασέροπιτες για κολατσιό !!!


 ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη μια μαγιά λιωμένη με ένα ποτήρι χλιαρό νερό και δυο κουταλάκια ζάχαρη.
Προσθετω ενα ποτηρι ηλιέλαιο και ένα χλιαρό γάλα δυο κουταλάκια αλάτι 700 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
Τα ζυμώνω.
Αφήνω να φουσκώσει λίγη ώρα.

ΓΕΜΙΣΗ
γκούντα ρέγκατο λίγο πιπέρι ένα αυγό.
Ανοίγω την ζύμη βάζω γέμιση περνάω από πάνω αυγό αφήνω πάλι λίγο και ψήνω σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 μέχρι να ροδίσει !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροκροκέτες εύκολες!!!





 Συνταγή -Υλικά

100γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
130γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
100γρ. γραβιέρα (ή ρεγκάτο ή τσένταρ), τριμμένο
1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι
40γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 😘


Ολα μαζί τα ζυμώνουμε και τα κάνουμε μπαλάκια  -Έξτρα αλεύρι για αλεύρωμα ελαφρώς να μην υπάρχει πολύ αλεύρι και στο τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο για να μην κολλήσουν στο πάτο .

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Στρατούλα Γιαταγανέλλη--‎ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό με σιρόπι Θεικό !!!


Γλυκό σιροπιαστό !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
2 αυγά,
1 βανίλια,
160 ml γάλα,
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
2 κούπες άχνη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,και τα χτυπάμε να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμενα αλεύρι,βανίλια,γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο,αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζομαι και τα δυο κρύα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και λίγο γάλα και την τοποθετούμε στο κρύο γλυκό.
Σερβίρουμε με.παγωτό!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραχανάς σπιτικός σταρένιος!!!





 ΥΛΙΚΑ
7 κιλά στάρι σπασμένο για τραχανά
3, και μισό κιλά γάλα
1 χούφτα αλάτι

Ζεσταίνω καλά το γάλα.
Ρίχνω το αλάτι και στη συνέχεια το στάρι .
Ανακατεύω καλά πολλές φορές.
Σκεπάζω 3 με 4 ώρες μέσα στην κατσαρόλα και μετά το περνάω από σίτα και απλώνω  να στεγνώσει.


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ελένη Έλλη Ζαμπακα--Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ