ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΛΥΚΟ ΤΑ 3 ΓΑΛΑΤΑ!! ΤΕΛΕΙΟ!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγά,
250 γραμμάρια ζάχαρη,
350 γραμμάρια αλεύρι,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά να στέκεται το μείγμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους και χτυπάμε 1 λεπτό.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι,το μπέικιν,τις βανίλιες και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με Μαρίζ δεν θέλουμε να βγει ο αέρας.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί(30) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς.προθερμασμένο μεσαία σχάρα.αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα έμενα μου πήρε 35 λεπτά οπότε φυσικά τον φούρνο του καθενός.
Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα και το τρυπάμε πολύ καλά παντού με ξυλάκι από σουβλάκι η και οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε σε ένα μπολ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(400 γρ),1 λίτρο γάλα φρέσκο,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε
Ρίχνουμε λίγο μείγμα γάλατος στο ταψί τοποθετούμε το παντεσπάνι και το τρυπάμε πάλι πολλές φορές.
Τοποθετούμε πάνω το υπόλοιπο μείγμα γάλατος.
Το αφήνουμε στο ψυγείο.
ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΥΛΙΚΑ:
230 γραμμάρια.ζάχαρη,
80 ml νερό,
110 γραμμάρια βούτυρο,
λίγο αλάτι,
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε να δώσουμε το ωραίο χρυσάφι χρώμα.
Ρίχνουμε το αλάτι και το βούτυρο κι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Κατεβαζουμε και προσθετουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Το τοποθετούμε πάλι στην φωτια ανακατεύουμε στο χαμηλό περίπου 12 λεπτά.
Την κατεβάζουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την.
Βγάζουμε το γλυκό και την τοποθετούμε πάνω.
Και ξανά το γλυκο στο ψυγείο για όλη νύχτα!
H ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!!