Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ρολό κοτόπουλο με πατάτες και μανιτάρια στον φούρνο !!!







Ρολό κοτόπουλο με πατάτες και μανιτάρια για σήμερα!

Η συνταγή παραμένει η ίδια και για κανονικό κοτόπουλο.. Αρωματικό και νόστιμο!

Χτυπάω στο σέικερ μισό κρασοπότηρο μουστάρδα, μια κσ μέλι, πάπρικα, αλάτι, χυμό από δύο λεμόνια, δύο πορτοκάλια, ρίγανη και ελαιόλαδο και φτιάχνω μια ωραία σάλτσα..

Στο ταψί βάζω το κοτόπουλο, πατάτες, δυο πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, σκόρδο και φρέσκα μανιτάρια όχι ψιλοκομμένα γιατί δεν θέλω να λιώσουν και περιχύνω με την σάλτσα..



Ανακατεύω πολύ καλά!

Προσθέτω λίγο νερό και σιγοψήνω για 1.5 ώρα ανάλογα βέβαια τον φούρνο..

Δυό λεπτά πριν το βγάλω, προσθέστε λίγα κομμάτια γραβιέρα της επιλογής σας!


Eκτέλεση φωτό από κ.Maria Kapodistria  Μαγειρέματα "Deli"cious!

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Μυρμηγκάτο !!!



Εύκολο και αφράτο τρουφάτο ή μυρμηγκάτο!!!

Ελάτε να φτιάξουμε ένα αφράτο σιροπιαστό κέικ με τρούφα και γκανάζ σοκολάτας!! Δοκιμάστε το και περιμένω τα σχόλια σας!!
  Υλικά
 για το κέικ
-250gr βούτυρο φυτικό
-300gr ζάχαρη
-4 μεγάλα αυγά
-3 βανίλιες
-20gr baking powder
-500gr φαρίνα
-300ml γάλα
-130gr τρούφα σοκολάτας
-30ml κονιάκ (προαιρετικά)
 για το σιρόπι
-500gr ζάχαρη
-500ml νερό
-μισό λεμόνι
 για την γκανάζ
-300gr σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο
-200ml κρέμα γάλακτος



Δείτε την συνταγή εδώ https: //youtu.be/kZ05kdHhoBQ

Πιροσκί !!!



Ίσως η καλύτερη συνταγή για πιροσκί που έχω φάει!!!Εύκολα πιροσκί λοιπόν με λουκάνικα και φέτα!!!!


Υλικά

-1/2 ποτήρι νερό χλιαρό

-1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό

-1 φακελάκι ξηρή μαγιά

-1 αυγό

-2κτσ βούτυρο

-1κτγ αλάτι

-1 1/2κτσ ζάχαρη

-750γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Δείτε την εδώ https:// youtu.be/usIgYZORiow

Και πάμε να τα φτιάξουμε!!!

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ρυζογαλάκι φίνο !!!


Ρυζογαλάκι παραδοσιακό φίνο !!!!!


Υλικά Συνταγής


    3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα

    1 πρέζα αλάτι

    2 φλ. νερό

    1/2 φλ. ζάχαρη

    5 φλ. φρέσκο γάλα

    1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα

    2 κ.σ. κορν φλάουρ

    κανέλα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Ξεκινάμε το παραδοσιακό μαστιχάτο ρυζόγαλο, βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.

Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.

Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει.

 Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.

Μυστικά για τέλειο ρυζόγαλο

-Όλο το μυστικό είναι το ρυζόγαλο να βγει με κρεμώδη υφή κι όχι σφιχτό.

Γι αυτό την ώρα που βράζετε το ρύζι, να έχετε χαμηλή φωτιά, να μην εξατμίζονται τα υγρά με δυνατό βρασμό.

– Κρατήστε χαμηλή τη φωτιά σε όλη την διαδικασία.


Από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Μπισκοτάκια μερέντας με 3 υλικά !!!!



ΜΕ 1 αυγό με 180 γρ μερεντούλα,και 150 γρ αλεύρι φαρίναπ και ψήσιμο 10 λεπτά απολαμβάνουμε πολύ νόστιμα μπισκοτάκια ΜΕΡΕΝΤΑΣ!!!!!!


Δηλαδή::

Βαζουμε στο μπολ το αυγό με την μερέντα και το ανακατεύουμε με το πιρούνι!

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε!

Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη την πλάθουμε σε μπαλίτσα (ίσες λες) τις βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε στους 200β προθερμασμένο για 10 λεπτά!


Συνταγή εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Προφιτερόλ απίστευτο !!!!



Υλικά

Για τα σου

150γρ γαλα

100γρ νερο

80 γρ βουτυρο

1κ.γ αλατι

1/2 κ.σ ζαχαρη

150 γρ αλευρι

5 μετρια αβγα


Εκτέλεση

Βαζουμε σε κατσαρολακι το γαλα ,το νερο ,το αλατι ,τη ζαχαρη,το βουτυρο,σε μετρια φωτια.

Οταν καψει το γαλα ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι και ανακατευουμε μεχρι να γινει η ζυμη μας μπαλιτσα και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.

Βαζουμε στον καδο του μιξερ και ανακατευουμε μεχρι να χλυαρινει και τοτε προσθετουμε ενα ενα τα αβγα.

Θα γινει μια σχετικα ρευστη ζυμη .

Με ενα κορνε κανουμε σουδακια στο μεγεθος ενος καρυδιου πανω σε λαδοκολλα.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 200 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.

Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσουν.


Για την κρέμα (PATISSERIE)

1 λιτρο γαλα

3/4 φλ. ζαχαρη

3 βανιλιες

2 αβγα

4 κροκους

80 γρ κορν φλαουρ

1 κ.σ βουτυρο




Εκτέλεση

Απο το 1 λιτρο γαλα κραταω μια φλυτζανα μεγαλη για να διαλυσω το κορν φλαουρ.

Το υπολοιπο το βαζω σε κατσαρολακι με τη ζαχαρη και τις βανιλιες σε δυνατη φωτια.

Ανακατευω το κορν φλαουρ με το κρυο γαλα που κρατησα και προσθετω σε αυτο τα αβγα μου ελαφρως χτυπημενα και ανακατευω.

Οταν καψει το γαλα καλα,ριχνω το μειγμα των αβγων και ανακατευω μεχρι να πηξει η κρεμα.

Τελος προσθετω το βουτυρο.

Σκεπαζω με μια μεμβρανη (να ακουμπα στην κρεμα)για να μην πετσιασει και αφηνω να κρυωσει.


Για τη σως σοκολατας

1 λιτρο γαλα

500γρ σοκολατα κουβερτουρα

1 κ.σ μελι

1κ.σ βουτυρο

2κ.σ κορν φλαουρ(γεματουτσικες)


Εκτέλεση

Βαζω το γαλα μου να καψει .

Οταν καψει τραβαω απο τη φωτια και προσθετω τη σοκολατα.

Ανακατευω μεχρι να λιωσει και να ενσωματωθει καλα η σοκολατα.

Σε μισο φλ. γαλα , επιπλεον απο αυτο της συνταγης διαλυω το κορν φλαουρ.

Βαζω τη κατσαρολα μου παλι στη φωτια και προσθετω το γάλα με το κορν φλάουρ.

Ανακατευω μεχρι να πηξει η κρεμα μου.

Δεν θα γινει τοσο πηχτη οσο η λευκη.

Θα ειναι μια παχυρευστη ομως σως που οταν παγωσει θα στεκεται ελαφρως.

Τραβαω απο τη φωτια και προσθετω το βουτυρο και το μελι και ανακατευω.

Σκεπαζω με μεβρανη και αφηνω να κρυωσει.


ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΏ

Αφρατευω λιγο την κρεμα βανιλιας με ενα συρμα και με ενα κορνε γεμιζω ολα τα σουδακια.

Κανω στη βαση ενος μεγαλου μπολ μια στρωση με σουδακια και απλωνω λιγη απο την κρεμα βανιλιας που μου εμεινε.

Απο πανω μια στρωση κρεμα σοκολατας.

Κανω στρωσεις μεχρι να τελειωσουν τα υλικα. Χτυπω 250γρ κρεμα γαλακτος σε σαντυγι και διακοσμω.

Πασπαλιζω με μπολικο αμυγδαλο φιλε καβουρδισμενο !!!!!!!


Για τη γρήγορη εκδοχή του μπορείτε να αγοράστε έτοιμα σουδακια απο ζαχαροπλαστείο , η κρουασάν με γέμιση κρέμα μιλφειγ και να χρησιμοποιήσετε την πατισερι για στρώσεις μέσα στο γλυκό σας!!!

Καλη επιτυχια!!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ. Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Ρεβανί πανεύκολο !!!!




ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΕΥΚΟΛΟ ΡΕΒΑΝΙ !!!!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ(250 ml):

5 αυγα,

500 γρ σιμιγδαλι χοντρο,

1 κουπα γαλα φρεσκο,

1 κουπα σπορελαιο,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,ξυσμα

1 φρεσκου λεμονιου,

50 γρ ζαχαρη!!!



Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!

Ριχνουμε το γαλα-σπορελαιο-σιμιγδαλι σιγα-σιγα-βανιοια-μπεικιν-ξυσμα!

Λαδωνουμε το ταψι(30ν) και ριχνουμε το μείγμα!

Ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!



ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 4 κουπες ζαχαρη με 4 κουπες νερο,το χυμο ενος λεμονιου για 5 λεπτα!

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα μια κουταλια της σουπας βουτυρο!

Αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και σιροπιαζουμε σιγα-σιγα!

Το αφηνουμε πολλες ωρες ωσπου να το κοψουμε!

Σερβιρουμε με παγωτο η και σκετο!

Συνταγή φωτό από κ.  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Σκαλτσούνια !!!




 ΝΟΣΤΙΜΑ ΕΥΚΟΛΑ ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αλευρι φαριναπ+4 κ.σ,
2 κουπες σπορελαιο (250ml),
1 κουπα λευκο κρασι,
50 γρ ζαχαρη,
1 βανιλια!

ΓΕΜΙΣΗ:
Μεσα σε μπολ ανακατεμενα 100 γρ λουκουμι ψιλοκομμενο,100 γρ μαρμελαδα,100 γρ καρυδια!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το λαδι-ζαχαρη-κρασι και ανακατευουμε καλα με συρμα!
Ριχνουμε την βανιλια και 2 κουπες αλευρι και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε.ριχνουμε χουφτα χουφτα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε!!!
Βαζουμε την ζυμη σε μια.σακουλα και την βαζουμε στο ψυγειο.για 30 λεπτα!!
Στην συνεχεια την βγαζουμε και κοβοντας κομματια ανοιγουμε το καθε κομματι με την παλαμη μας βαζουμε γεμιση το κλεινουμε και δινοντας το σχεδιο μισοφεγγαρο τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τα ψηνουμε.στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε 3 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και βαζουμε λαδοκολα στον παγκο κοσκινιζουμε αχνη ζαχαρη και ραντιζοντας το καθενα με ανθονερο τα περναμε στην αχνη!
Εαν δεν εχουμε.ανθονερο τα φτιαχνουμε με τα χερια πατώντας τανα κολλησει!!!

Συνταγή φωτογραφία από κ.Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Μαργαρίτα !!!




Μαργαρίτα ..ωραία εύκολα ψωμάκια για σαντουιτσάκια για το σχολείο στα παιδάκια μας !!!!!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250ml):
1 κουπα γαλα φρεσκο χλιαρο,
μιση κουπα νερο χλιαρο,
μιση κουπα σπορελαιο,
25 γρ μαγια νωπη,
1 κ.σ.ζαχαρη,
1 κ.γ.αλατι
4 κουπες αλευρι αλλα το ρυθμιζουμε εμεις.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Βαζουμε στο μπολ το νερο-μαγια ανακατευουμε!
Ριχνουμε το γαλα-ζαχαρη-σπορελαιο-αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 2 κουπες αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Συνεχιζουμε βαζουμε την ζυμη σε αλευρωμενο παγκο και την κοβουμε σε κομματια!
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλες!



Αυτες τις μπαλες τις τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος τις αλειφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερακι ριχνουμε σουσαμι και την ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Οταν την βγαζουμε μπορουμε καθε κομματι να το κοψουμε και να βαλουμε διαφορα
:Η μερεντα,η μαρμελαδα,και γιατι οχι αλλαντικα!

Συνταγή φωτογραφίες από κ . Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Η Γαλόπιττα της Μαίρης!!!


Η Γαλόπιττα της Μαιρης!!! Με άρωμα Πορτοκαλένιο!!!! Αφράτη βουτυρογαλακτένια γεύση στον ουρανίσκο ....Μμμμμμ .....όνειρο !!!


Υλικά και εκτέλεση:

1 λιτρο γαλα φρέσκο πληρες ,

1 ποτήρι γάλα Νουνού εβαπορέ αραιωμένο, μισό γαλα μισό νερό,

1 μικρή κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα να γινουν χλιαρά.

Προσθέτω σιγά σιγά 2 κούπες μικρές σιμιγδαλι ψιλό και ανακατευω με τον δαρτη των αυγών να μην σβολιασει σε μέτρα φωτιά.

Οταν πήξει αποσύρω σταδιακά απο την φωτια και ρίχνω 1 βανίλια,,το ξυσμα ενος πορτοκαλιού,2 κ.σ βούτυρο αγελαδινο,2 κ.σ μαργαρίνη,1 ,1/2 κούπες μικρές ζαχαρη.

Σε μπασίνα( μπολ μεταλλικό) χτυπώ 5 αυγα μαζί εως οτου αφρατέψουν και τα προσθετω στο μείγμα της γαλατένιας κρέμας.

Εκτος φωτιάς, ενσωματώνω με απαλες κινήσεις απο τα εξω προς τα μεσα .

Αδειαζω σε 32 άρι αντικολλητικό και βουτυρωμένο ελαφρύ ταψακι και ψηνω στους 160 βαθ. εως οτου ροδίσει στην επιφάνεια και αρχίσει ελαφρώς να ξεκολλάει στα πλάγια για τρία τεταρτα περίπου της ωρας.

Αφήνω να κρυωσει λίγο και κόβω σε πλάγια κομμάτια !!!!


Συνταγή φωτό εκτέλεση από κ. Μαιρη Καπνιση - ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Τηγανόψωμα σπέσιαλ !!!


Αφράτα γευστικά πολύ πολύ ωραία τηγανόψωμα με τυρί !!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

1 φακελακι ξερη μαγια

1 κουπα χλιαρο νερο(250 ml),

1 κ.γ.ζαχαρη,

1 κ.γ.αλατι,

5 κ.σ.σπορελαιο ,

500 γρ αλευρι +1 κ.σ

250 γρ τριμμενη φετα!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε σε ενα μπολ το νερο-μαγια-ζαχαρη-και την 1 κ.σ αλευρι και τα ανακατευουμε με το συρμα!

Το σκεπαζουμε για 15 λεπτα!

Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι και το αλατι γυρω -γυρω!Ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια !

Ριχνουμε και 5 κ.σ σπορελαιο και τα ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!

Την σκεπαζουμε για 1 ωρα και 20 λεπτα!

Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο και την κοβουμε ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Συνεχιζουμε ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια!

Βαζουμε στο καθενα φετα και τα κλεινουμε παλι να γινει μπαλιτσα!

Και στην συνεχεια παιρνουμε τον πλαστη και τις ανοιγουμε λεπτα φυλλα!

Βαζουμε σπορελαιο στο τηγανι να ζεσταθει και ανα δυο τα τηγανιζουμε τρυπωντας τα!

Τελος τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι!


Συνταγή φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου !!


Σημερινό κάτι πολύ εύκολο γρήγορο νόστιμο οικονομικό !!!! Mακαρόνια με σάλτσα τόνου !!

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια  Νο 6 η.σπαγγετίνη
μισό βούτυρο -μισό λάδι

Σάλτσα
2 τόνους rio mare σε λάδι τον στραγγίζουμε  [ ανάλογα τα άτομα  γίνετε και με ένα  τόνο ]
1 κρεμύδι ψιλοκομμένο
λάδι
μαιντανό
αλάτι -πιπέρι-ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ κρασί
1 κουταλιά σούπας πελτέ
τυρί τριμμένο [κατά προτίμηση ]

 Βράζουμε τα μακαρόνια ,τα στραγγίζουμε,βάζουμε στην κατσαρόλα μισό λάδι,μισό βούτυρο να κάψει και τα ρίχνουμε μέσα ,ανακατεύουμε καλά.

Σάλτσα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 5 κουταλιές λάδι μαζί και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε να μαραθεί, προσθέτουμε και τον τόνο αφού τον στραγγίξουμε εντελώς από το λάδι  [πιέστε τον ανοίγοντας ελάχιστα το καπάκι και φεύγει εντελώς το λάδι ] πατήστε τον με μία ξύλινη σπάτουλα να γίνει σπυρωτός ,σβήνουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ κρασί.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ  αραιωμένη σε ένα ποτήρι μεγάλο νερό .προσθέτουμε και αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρευτεί.
5 λεπτά πρίν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Πατάτες με κεφτεδάκια φούρνου !!!



ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ !!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ:

10 πατατες πλυμμενες κ κομμενες,

1 ποτηρι ελαιολαδο,

αλατι-μαυροπιπερο-κοκκινοπιπερο-ριγανη-

1 κουταλια πελτε



Τοποθετουμε στο ταψι η το πυρεξ τις πατατες ριχνουμε το λαδι-αλατι-μαυροπιπερο-ριγανη-κοκκινο πιπερι και το πελτε αραιωμενο σε ενα ποτηρι ζεστο νερο!



ΚΕΦΤΕΔΕΣ:

Βαζουμε στο μπολ 1 κιλο κιμα αναμικτο(χοιρινο-μοσχαρι)αλατι-μαυροπιπερο-1 κουπα μαιντανο ψιλοκομμενο-1 κουπα δυοσμο ψιλοκομμενο-5 ξερα κρεμμυδια τριμμενα-2 σκελιδες σκορδο τριμμενο-3 φετες μπαγιατικο ψωμι τριμμενο-2 ωριμες ντοματες τριμμενες-λιγο ελαιολαδο και τα ζυμωνουμε.

Βαζουμε τους κεφτεδες πανω στις πατατες και κλεινουμε καλα με αλουμινοχαρτο και το βαζουμε στο χαμηλο μεχρι να μαλακωσουν οι πατατες!Στην συνεχεια βγαζουμε απο τον φουρνο!

Παιρνουμε ενα ταψακι βαζουμε μεσα ελαιολαδο και βαζουμε μεσα στην σειρα τα κεφτεδακια!

Τα ψηνουμε στο δυνατο να παρουν χρωμα!

Τελος τα βγαζουμε τα βαζουμε πανω στις πατατες και στον φουρνο ξανα για 15 λεπτα!


Συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Λουκουμαδάκια με 2 υλικά χωρίς μαγιά κ ζάχαρη του λεπτού !!!!!

Απίστευτα λουκουμαδάκια ή ντονατσάκια του λεπτού ΜΟΝΟ με 2 υλικά χωρίς μαγιά χωρίς ζάχαρη !!!! Είναι το κάτι άλλο !!! Γρήγορα εύκολα γευστικά απίθανα τέλεια αφράτα μέσα τραγανά απ έξω δαγκωνιά και κρατς !!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!!!


Σε ένα μπολάκι βάζουμε 140 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 190 γραμ. γιαούρτι -οχι στραγγιστό - όποιος θέλει διπλασιάζει τριπλασιάζει την δόση -
Ανακατεύουμε με ενα πιρούνι να ομογενοποιηθεί το μείγμα  δεν το θέλουμε σφιχτό το θέλουμε οπως  η ζύμη στους λουκουμάδες .


Πήρα μία απλή σακούλα κουζίνας που φυλάμε τρόφιμα ,έβαλα μέσα ολο το μείγμα και το πάτησα να πάει  στην κάτω μεριά το έκανα σαν κορνέ μιά και δεν είχα και έκοψωα λίγο την άκρη με ένα ψαλίδι.


 Βάζω λάδι ελαφρύ στο τηγάνι οχι ελαιόλαδο και πατάω την σακούλα με το χέρι και βγαίνουν μικρές μπουκίτσες που τις κόβω με ψαλίδι κουζίνας αλλά μπορούμε και με τον κλασικό τρόπο βούτηγμα στο νερό κάθε φορά το κουτάλι μέσα στην παλάμη ζύμη την σφίγγουμε και παίρνουμε με το κουταλάκι αυτό που βγαίνει από πάνω σαν μπαλίτσα .. ελπίζω να καταλάβετε !
Μόλις ζεσταθεί αρκετα το λάδι αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα  .
Σε λίγα λεπτά αρχίζουν να παίρνουν χρώμα ..τότε με την τρυπητή κουτάλα τα γυρρνάμε γρήγορα γρήγορα καοι οταν γίνουν χρυσαφιά από ολες τις μεριές τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τηγανιστούν ολοι .
Βάζουμε λίγους λίγους να τηγανίσουμε να έχουν αέρα μεταξύ τους .




Αφού τελειώσουμε με το τηγάνι τους σερβίρουμε οπως θέλουμε ή με χζάχαρη ,η με μέλι κανέλα ,η με λιωμένη σοκολάτα !!!! Φανταστικοιιιι εμένα μου άρεσαν πολύ και με την ζάχαρη δοκιμάστε τους !!!!
Την συνταγή την είδα από τον Σάββα Μπούμπουρα στο instagram που την είδε στο internet
Eκτέλεση και φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !