Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Παξιμαδάκια λαδιού με γλυκάνισο – νηστίσιμα με Παραδοσιακή Συνταγή !!!

Τα πιο τραγανά και αρωματικά παξιμαδάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!
Παξιμαδάκια λαδιού με γλυκάνισο – νηστίσιμα με Παραδοσιακή Συνταγή του Χωριού μου και με εκπληκτικό άρωμα που θα γεμίσει την κουζίνα σας! Αν αγαπάτε τα τραγανά και νόστιμα παξιμαδάκια , μην το χάσετε! Δείτε τη συνταγή βήμα-βήμα και ανακαλύψτε τα μυστικά για την τέλεια υφή και γεύση.
Παξιμαδάκια Λαδιού με Γλυκάνισο !!!

500 γρ Αλεύρι που Φουσκώνει μόνο του
220 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
5 γρ Γλυκάνισο Τριμμένο
200 γρ Ελαιόλαδο
230 γρ Φρέσκο Χυμό Πορτοκάλι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=YLJXeP97r2o
 

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Kωκ ταψιού πεντανόστιμο !!!


 Έφτιαξα ένα γλυκό. Κωκ ταψιού? Έτσι το ξέρουμε. Έτσι το έχω φτιάξει αρκετές φορές. Έφτιαξα ένα παντεσπάνι το σιρόπιασα, έφτιαξα και μια κρέμα ζαχαροπλαστικής και από πάνω σοκολάτα γάλακτος

 Υλικά
5 αυγά μέτρια
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες
3κγ μπέικιν
2 κσ γάλα εβαπορέ
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 φλούδα λεμονιού
Κρέμα
1200 ml γαλα φρέσκο
3 κσ ανθός αραβοσίτου (την βραστή κρέμα)
4 κσ αλεύρι
3 κρόκους αυγού
1 κούπα ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
2 κσ βούτυρο
Γλασο σοκολάτας
250 γρ σοκολάτα
250 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα στο γλυκό μας:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κροκαδια με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το κρύο γάλα, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στη φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το ανθός αραβοσίτου κοσκινισμενα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να δέσει.
Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.  

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το παντεσπάνι :
:
Έχουμε βγάλει πολύ νωρίτερα τα αυγα εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε τα αυγα με τη ζάχαρη για 6 με 7 λεπτά να αφρατεψούν καλά και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμενα το μπέικιν και τις βανιλιες  Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε το γάλα. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μέτριο ταψί 24×32 να ψηθεί για 14 λεπτά . Βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο. Βγαζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Βράζουμε 6 λεπτά και σιροπιάζουμε κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι .

Αφήνουμε να κρυώσει το σιροπιαστό παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα από πάνω.

Τέλος βάζουμε σε ένα κατσαρολακι την  κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και απλώνουμε τη γκαναζ πάνω απ το γλυκό .

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά θα το κόψουμε.Το καλύτερο είναι την επόμενη μέρα.

Καλή επιτυχία !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog ΜPAXARI & KANELA !

Τιραμισού σπέσιαλ !!!



Το τιραμισού είναι ένα γλυκό διαδεδομένο σε όλη την Ιταλία, η προέλευση του οποίου βρίσκεται μεταξύ Φρίουλι (Friuli) και Βένετο (Veneto). Είναι ένα γλυκό που τρώγεται με κουτάλι έχοντας μια βάση από μπισκότα σαβαγιάρ (ή άλλα μπισκότα που τρίβονται εύκολα ) βρεγμένα με καφέ και καλύπτονται με κρέμα από μασκαρπόνε, αυγά και ζάχαρη. Σε ορισμένες παραλλαγές, η κρέμα είναι επίσης αρωματισμένη με λικέρ.(Wikipedia)

Ταψί 35×24

ΥΛΙΚΆ

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ

500 γρ κρέμα γάλακτος

300 ml γάλα ζαχαρούχο

400 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια

2 κούπες δυνατό καφέ εσπρέσο

2κσ άγλυκο κακάο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Βγάζουμε νωρίτερα το τυρί κρέμα απ το ψυγείο, μισή ώρα περίπου.

Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και σιγά σιγά Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε για 1 με 2 λεπτα, ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.

Σε βάθη πιάτο βάζουμε τον εσπρέσο και με γρήγορες κινήσεις βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ και δημιουργούμε μια στρώση στο ταψί.

Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας πάνω απ τα μπισκότα.

Βουτάμε στον καφέ τα υπόλοιπα μπισκότα και τα στρώνουμε πάνω απ την κρέμα.

Απλώνουμε την άλλη μισή κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για 4 ώρες και πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog -MPAXARI & KANELA !
 

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Λαχανιά παραδοσιακή νηστίσιμη πίτα της Θεσσαλίας !!!


 
 Η Λαχανιά είναι παραδοσιακή νηστίσιμη πίτα της Θεσσαλίας με πολλά και διάφορα αρωματικά χόρτα!!!

Υλικά για τα φύλλα

600 γρ αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)

300 γρ χλιαρό νερό

2 κσ ελαιόλαδο

1 /2 κγ αλάτι

1 κγ ξίδι

Γέμιση

750γρ σπανάκι ψιλοκομμένο

2 πράσα(το άσπρο μέρος)

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκο

1 ματσάκι τσουκνίδα

1 ματσακι λάπατα

1 ματσάκι καυκαλήθρες

1 ματσάκι παζιά (ή σέσκουλα)

2 κσ αλεύρι

Εκτέλεση

Σε βάθη σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το ξίδι.

Ανοίγουμε με τα χέρια μας λακκούβα και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να υγρανθεί το αλεύρι.

Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νερό στο ζυμάρι μας

Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 6 ή 8 μπαλάκια, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε ενα μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε τα αρωματικά χόρτα, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα.

Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα σε άφθονο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθουν, να χάσουν όγκο, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι να τραβήξει τα υγρά απ τα χόρτα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Λαδώνουμε ένα ταψί.

Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το πρώτο φύλλο τόσο ώστε να προεξέχει απ το ταψί μας.

Το δεύτερο το βάζουμε κατά τον ίδιο τρόπο.

Το τρίτο και το τέταρτο το βάζουμε σουρωτό μέσα στο ταψί.

Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και ανοίγουμε και τα υπόλοιπα τα φύλλα,τα μισά να προεξέχουν και τα μισά σουρωτα. Το τελευταίο όμως θα πρέπει να προεξέχει απ το ταψί.

Τα φύλλα που προεξέχουν τα γυρίζουμε μέσα στο ταψί.

Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα.

Ραντίζουμε με λίγο νεράκι ελαφρά ώστε να γίνει η πίτα μας τραγανή.

Η πίτα μας γίνεται πιο νόστιμη αν βάλουμε λίγη απ τη γέμιση στον κόθρο, τα σημεία του φύλλου που προεξέχουν απ το ταψί!!!

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα και 10 λεπτά.

       Καλή επιτυχία!!!!!!

Τips

Για να ανοίξουμε τα φύλλα αλευρώνουμε με μια χούφτα αλεύρι και μόνο στην αρχή, όχι κατά τη διάρκεια. Έτσι πετυχαίνουμε καλό φύλλο χωρίς να κολλάει στο άνοιγμα.

Βρέχουμε  την πίτα πριν την ψήσουμε για να γίνει τραγανή.

Όταν τη βγάζουμε απ το φούρνο και μέχρι να κρυώσει δεν τη σκεπάζουμε για να παραμείνει τραγανό το φύλλο.

Λαδώνουμε τα φύλλα μας με ελαιόλαδο και αν θέλετε λιώστε λίγο βούτυρο, δίνει υπέροχη γεύση.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog MPAXARI & KANELA

Πατάτες στον φούρνο γεμιστές !!!

Πατάτες στον φούρνο γεμιστές με τυριά !!!

Υλικά:

3 πατάτες
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. κρέμα τυρί
λίγο παριζάκι
μιξ τυριών

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για περίπου 1 ώρα.

Αφαιρούμε το εσωτερικό τους, αλατοπιπερώνουμε, γεμίζουμε κάθε παράτα με 1 κ.σ. κρέμα τυρί, λίγο παριζάκι και μιξ τυριών.

Το εσωτερικό από τις πατάτες το κρατάμε για να κάνουμε πατατοσαλάτα ή πουρέ.

Ψήνουμε στους 200 μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=ExM2Itl_U2E
 

Σπιτικά Πακοτίνια στον Φούρνο χωρίς συντηρητικά!!!

Πως να φτιάξεις Σπιτικά Πακοτίνια (Γαριδάκια) στον φούρνο ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ!!!
 Δες τη συνταγή αναλυτικά κάτω στα σχόλια 👇

Συνταγή για Σπιτικά Πακοτίνια στον Φούρνο χωρίς συντηρητικά! Ένα τέλειο σνακ που τα παιδάκια σας θα λατρέψουν!

Υλικά:

200 γρ. μιξ τυριών
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
πιέρι
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Αλέθουμε το τριμμένο τυρί στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε ξανά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε.

Κόβουμε στικς και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 10'.

Στη μέση του χρόνου τα γυρνάμε για να γίνουν τραγανά και από την άλλη πλευρά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=x33119QeoaA
 
 

Παντζαροσαλάτα σήμερα πραγματικά ..ΟΝΕΙΡΟ !!!


Παντζαροσαλάτα σήμερα πραγματικά ..ΟΝΕΙΡΟ !!!Η πιο ωραία παντζαροσαλάτα που έχω φάει ποτέ !!!!

Υλικά

1 κιλό παντζάρια με τα φύλλατουσ

1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα

70 γραμ φέτα τριμμένη σε κομματάκια με το χέρι -βάλτε μπόλικη του πάει πολύ

dressing ποσότητα όπως κ όσο θέλετε

Λίγο λάδι

μηλόξυδο ή ξύδι όσο θέλεις

αλάτι πιπέρι

1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο.

.

Πλένουμε καλά τα παντζάρια χωριστά τα γουλιά από τα φύλλα και τα βράζουμε ξεχωριστά.

Κόβουμε κ τα ξεφλουδίζουμε κ τα κόβουμε σε κύβους .

Το ίδιο κ με τα φύλλα τα κόβουμε όπως είναι βρασμένα .

.

Βάζουμε σε σαλατιέρα τα παντζάρια από πάνω βάζουμε τα φύλλα το καρύδι την φέτα .

Σε ένα μπολ βαθύ βάζουμε το λάδι το ξίδι το αλατοπίπερο το σκόρδο και ανακατεύουμε πολύ καλά κ το ρίχνουμε επάνω στην σαλάτα .

Ανακατεύουμε κ απολαμβάνουμε μία πάρα πολύ ωραία πεντανόστιμη Παντζαροσαλάτα !!!

Εκέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή από mariapardalaki
 

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Συνταγή για εύκολο και πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί!!!


 Χωριάτικο Ψωμί Εύκολο Αφράτο και Πεντανόστιμο !!!

Συνταγή για εύκολο και πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί!!!

Υλικά:

500 γρ. δυνατό αλεύρι
7 γρ. μαγιά στιγμής
1,5 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ξίδι
315 γρ. χλιαρό νερό

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ για περίπου 5′.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ, φτιάχνουμε με τη ζύμη μία μπάλα και τη βάζουμε στο μπολ.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Αφού διπλασιαστεί, πιέζουμε τη ζύμη να βγάλει τον αέρα και διπλώνουμε σαν φάκελο και φτιάχνουμε ένα μακρόστενο ζυμάρι.

Το βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Αφαιρούμε την πετσέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 για περίπου 30′-35′.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=XtB_mVZPETk
 

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Χοιρινό με λάχανο στην Κατσαρόλα με όλες τις λεπτομέριες!!!

Χοιρινό με λάχανο στην Κατσαρόλα😋με όλες τις λεπτομέριες!!!

 
Υλικά
🔪1 μέτριο λάχανο (1 κιλό)
🔪2 λίτρα νερό
---
🔪1 κιλό χοιρινό (σπάλα χωρίς κόκαλο)
🔪100 γρ. ελαιόλαδο
🔪1 μεγάλο κρεμμύδι
🔪1 καρότο
🔪1 σκελίδα σκόρδο
🔪1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
🔪400 γρ. ντομάτα κονκασέ
🔪3-4 κόκκους μπαχάρι
🔪1 στικ κανέλας
🔪1 λίτρο ζωμό λαχανικών
🔪1 κ.γ. αλάτι
🔪πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=v6LrH-dIrlM
 

Xουνκιάρ μπεγιεντί !!!


 

 Σήμερα έφτιαξα ...Λαχταριστό Χουνγιάρ Μπεγιερντί !!!


Για 4 άτομα

Υλικά

- 1.200 γραμμάρια μοσχαράκι (χτένι από σπάλα)

- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

- 2 σκελίδες σκόρδου

- 1 κουταλάκι σούπας πελτές ντομάτας

- 400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες

- Μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί

- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

- 4-5 κλωναράκια μαϊντανού

- Αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ

- 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες

- 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 2 κουταλάκια σούπας (γεμάτες) αλεύρι

- 500 ml φρέσκο γάλα χλιαρό

- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι

-2γαρύφαλλα


- Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το ροδίζουμε σε όλες τις επιφάνειες του. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και αφήνουμε να μαραθούν για 5-6 λεπτά.


Τρίβουμε με κουτάλι τον πελτέ ντομάτας στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μαϊντανό και την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Συμπληρώνουμε ελάχιστο ζεστό νερό και σιγομαγειρεύουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του. Προς το τέλος, αλατοπιπερώνουμε, αναδεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από την εστία.

..


2. Για τον πουρέ μελιτζάνας, πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 250 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους. Αφού κρυώσουν λίγο, χαράζουμε και αφαιρούμε με κουτάλι την ψίχα τους σε μπολ, λιώνοντάς την με πιρούνι (ή στο μίξερ). Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση.

Πάνω στο μισό κομμάτι καρφώνουμε τα γαρίφαλα, το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα να ζεσταθεί και ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, για 5 λεπτά, να μαραθεί..

.


Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα και ψήνουμε 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε έπειτα από τη φωτιά και λίγο-λίγο, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ξαναβάζουμε το σκεύος στη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε την κρέμα και την αφήνουμε για 5-6 λεπτά, να δέσει.

Όταν είναι έτοιμη, την αποσύρουμε και προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε σε πιάτο τον πουρέ μελιτζάνας και πάνω βάζουμε το κρέας με τη δεμένη σάλτσα του.

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ --Την συνταγη την είδα από ΠΗΓΗ -ΕΔΩ

Το πιο νόστιμο Γαλακτομπούρεκο! Τραγανό φύλλο και αφράτη κρέμα βανίλιας !!!

Το ΤΕΛΕΙΟ Γαλακτομπούρεκο! Συνταγή ΓΝΩΣΤΟΥ Ζαχαροπλαστείου!!!

Συνταγή για το πιο νόστιμο Γαλακτομπούρεκο! Τραγανό φύλλο και αφράτη κρέμα βανίλιας σιρόπι τόσο όσο!


Υλικά:

-450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
-250 γρ. βούτυρο

-800 γρ. γάλας
-335 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
-100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-25 γρ. κορν φλάουρ
-2 αυγά, μεσαία
-270 γρ. ζάχαρη
-2 βανιλίνες
-60 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι:

-600 γρ. ζάχαρη
-400 γρ. νερό
-1 κ.σ. μέλι


-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.

-Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

-Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσουν.

-Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις βανιλίνες και το βούτυρο.

-Αφήνουμε να κρυώσει 5'-10'.

-Βουτυρώνουμε ένα ταψί (30×35 εκ.)

-Βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.

-Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και καλύπτουμε με τα άλλα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε επίσης ένα ένα.

-Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 10’ και στη συνέχεια τον κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 1.50 ώρα.

-Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε στο καυτό γαλακτομπούρεκο το κρύο σιρόπι.

-Αφήνουμε 1-2 ώρες να το απορροφήσει και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=GlQm73xymj8
 

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Η πιο νόστιμη Κολοκυθόσουπα!!!

Σούπα ΒΑΛΣΑΜΟ για τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ!!! Συνταγή για ΦΘΙΝOΠΩΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ - Pumpkin Soup Recipe  !!!

Συνταγή για την πιο νόστιμη Κολοκυθόσουπα! Ένα γεύμα βάλσαμο για τον οργανισμό τις κρύες νύχτες και όχι μόνο!

Υλικά:

1 μικρή κολοκύθα
10 ντοματίνια
1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο
3 καρότα
1 κεφάλι σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
350 ml καυτό νερό
1 κύβος ζωμός λαχανικών
200 ml Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Βρώμη ΟΛΥΜΠΟΣ

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια.

Τη βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στη μέση, τα ντοματίνια, τα καρότα, το κεφάλι σκόρδο ολόκληρο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με έναν κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο στο καυτό νερό.

Βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Βρώμη ΟΛΥΜΠΟΣ και βράζουμε για 2΄.

Σερβίρουμε σε πιάτο και ραντίζουμε με λίγο έξτρα Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Βρώμη ΟΛΥΜΠΟΣ, κρουτόν και σπόρια από την κολοκύθα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=NAt2qGa1lQc
 

Μπισκότα Αμυγδάλου με άρωμα Κανέλας που απλά θα πάθετε ΣΟΚ !!!


 Ξέρω ότι σας αρέσουν τα Αμύγδαλα, ξέρω ότι σας αρέσει η Κανέλα, ένας συνδυασμός των 2 Πως θα σας φαινόταν ? Εδω Λοιπόν σας έχω την απόλυτη συνταγή για τα Ωραιότερα Soft, ζουμερά και μαλακά Μπισκότα Αμυγδάλου με άρωμα Κανέλας που απλά θα πάθετε ΣΟΚ. Γίνονται πανεύκολα χωρίς Μίξερ, χωρίς πολλά Υλικά και όλα σε ένα Μπολ!!


Μπισκότα Αμυγδάλου με Κανέλα !!!

250 γρ Αγελαδινό Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ Ζάχαρη Καστανή
90 Ζάχαρη Άχνη
2 Κρόκοι Αυγού σε Θερμοκρασία δωματίου
7 γρ Κανέλα Σκόνη
75 γρ Αμύγδαλα τριμμένα Πούδρα
195 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ Μπεικιν Παουντερ
100 γρ Αμύγδαλα Φιλέ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=sQxfG1O6LhA
 


 

Κωκάκια όνειρο !!!


  ·
Κωκακια! ❤️

Υλικά:

1/1/2 φλ αλεύρι,

3/4 φλ ζάχαρη,

5 αυγα

 1 κ γ.βανιλια,

1 κ σ κόρν φλάουρ!       

 Γέμιση:

1/4 φλ.κορν φλάουρ,

1/2 φλ.ζάχαρη,

1 φλ.γαλα,3 κρόκους!    

Γλάσο:

300 γρ κουβερτουρα,

150 γρ βούτυρο,

1/2 φλυ.νερο,

(3 κ σ βούτυρο για να ανοίγουμε την λαδόκολλα)!      

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα!

 Χτυπαμε τους κρόκους μόνους και στην συνέχεια τους προσθέτουμε στην μαρέγκα με τα υπόλοιπα υλικά σιγα_σιγα.

 Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές!

 Βάζουμε το μείγμα σε κορνε και κάνουμε ροζέτες ίσες!

Εγώ έκανα 30!

 Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχάρα!    

Σιρόπι:

1 φλ.νερο,1 φλ.ζαχαρη βράσιμο 3 λεπτά!     

Κρέμα:

Βάζουμε την ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν!

Προσθέτουμε το κόρν σιγα_σιγα το γάλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σιγοβραζουμε ώστε να γίνει η κρέμα ανακατεύοντας!   

 Γλάσο:

Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την σοκολάτα και προσθέτουμε το βούτυρο το νερό τα ανακατεύουμε να γίνει λείο!   

 Και αρχιναμε όλα κρύα συναρμολόγηση:

 Ροζέτα,κρέμα,ροζέτα, και τα βουτάμε με προσοχή στην σοκολάτα!

 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ  Tzeni Tsanaktsidou-ΟΜΑΔΑ -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Ομελέτα Ποντιακή !!!

Ομελέτα όπως την έμαθα από τη γιαγιά μου. Καταγόταν από χωριό της Τραπεζούντας.

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω πατάτες με τη φλούδα σε νερό με χοντρό αλάτι.

Να είναι κομμένες για να βράσουν γρήγορα & να τραβήξουν το αλάτι.

Τις καθαρίζω , ρίχνω τα κομμάτια σε τηγάνι με λάδι και ελάχιστο βούτυρο, τα σπάζω με το πιρούνι και τα γυρίζω μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτω ελάχιστο αφυδατωμένο κρεμμύδι.

Στο μεταξύ έχω χτυπήσει αυγά με γιαούρτι και όταν ροδίσουν ελαφρά οι πατάτες, ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι.

 Όταν πήξουν τα αυγά, προσθέτω φέτα τριμμένη με το χέρι.

Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η γιαγιά είχε μονίμως βρασμένες πατάτες.

Πάντοτε με τη φλούδα και πάντοτε αλατισμένες και πεντανόστιμες ακόμη και σκέτες.

Αγαπημένο έδεσμα των Ποντίων.

Τις έβρισκες σε όλα τα σπίτια.


Τα αυγά είναι από τις κοτούλες μου.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Despoina Aslanidou Leonis-ΟΜΑΔΑ -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ