Το ΤΕΛΕΙΟ Γαλακτομπούρεκο! Συνταγή ΓΝΩΣΤΟΥ Ζαχαροπλαστείου!!!
Συνταγή για το πιο νόστιμο Γαλακτομπούρεκο! Τραγανό φύλλο και αφράτη κρέμα βανίλιας σιρόπι τόσο όσο!
Υλικά:
-450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
-250 γρ. βούτυρο
-800 γρ. γάλας
-335 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
-100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-25 γρ. κορν φλάουρ
-2 αυγά, μεσαία
-270 γρ. ζάχαρη
-2 βανιλίνες
-60 γρ. βούτυρο
Για το σιρόπι:
-600 γρ. ζάχαρη
-400 γρ. νερό
-1 κ.σ. μέλι
-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
-Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
-Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσουν.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις βανιλίνες και το βούτυρο.
-Αφήνουμε να κρυώσει 5'-10'.
-Βουτυρώνουμε ένα ταψί (30×35 εκ.)
-Βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
-Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και καλύπτουμε με τα άλλα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε επίσης ένα ένα.
-Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 10’ και στη συνέχεια τον κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 1.50 ώρα.
-Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε στο καυτό γαλακτομπούρεκο το κρύο σιρόπι.
-Αφήνουμε 1-2 ώρες να το απορροφήσει και σερβίρουμε.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=GlQm73xymj8