Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024

Λαζάνια Θεϊκά με κιμά !!!


 Λαζάνια Θεϊκά !!!
Το ταψί δυστυχώς δεν πρόλαβα να το βγάλω φωτογραφία γιατί τόσο γρήγορα που το φάγανε,😩
Ευτυχώς πρόλαβα να βγάλω το δικό μου κομμάτι φωτογραφία .!


Συνταγή
1 kg Κιμά,

 5 μεγάλα κρεμμύδια,

3-4 καρότα ,

1 μικρό σέλινο ,

 σκόρδο κατά προτίμηση.

Τα τσιγαρίζουμε όλα βάζουμε δύο δάφνες λίγο κύμινο , Κόκκινο πιπέρι γλυκό ,αλάτι,  πιπέρι,
 ριγανη και τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί.

Έπειτα βάζουμε οι τρεις ώριμες ντομάτες που της τρίβουμε ή ένα κουτάκι έτοιμες μέσα.
Το αφήνουμε να βράσει όσο πιο πολύ μπορούμε εγώ το ετοιμάζω μια μερα πιο μπροστά το αφήνω να σιγανο βράσει 2 h δυόμιση ώρες και έπειτα το αφήνω όλο το βράδυ να τραβήξει.
Ετοιμάζω τα λαζάνια τα κάνω μόνη μου όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να με γράψει να του δώσω και συνταγή.
Στον κιμά μέσα βάζω 200 γραμ. Κρέμα γάλακτος.

Και τώρα κάνω μία στρώση κιμά φύλλα  μέχρι που να τελειώσει ο κιμάς το τελευταίο κιμάς.

Πασπαλίζω και λιγο φέτα και λίγο παρμεζάνα  πριν ρίξω την μπεσαμέλ
Η μπεσαμέλ είναι 100 γραμ. αλεύρι 100 γραμ. βούτυρο 1 l γάλα και ένα αυγό αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και στο τέλος βάζω και παρμεζάνα η τριμμένο κίτρινο τυρί μαζί μοτσαρέλα είναι καλύτερα.

Το αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει ωραία συνήθως 45 με 50 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Anthula Theo Kottas-Ομάδα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ !!!
 

Εύκολα κρύα σάντουιτς με κοτόπουλο για όλες τις ώρες!!!

Νόστιμα σάντουιτς με κοτόπουλο σαλάτα!!!

Εύκολα κρύα σάντουιτς με κοτόπουλο για όλες τις ώρες!!!
   Υλικά
-500gr κοτόπουλο βρασμένο
-1 καρότο τριμμένο
-1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
-4κτσ καλαμπόκι βρασμένο
-1κτσ ελαιόλαδο
-3κτσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
-150gr μαγιονέζα ή στραγγιστό γιαούρτι
-1κτσ μουστάρδα
-αλάτι, πιπέρι
-1/2 λεμόνι τον χυμό και το ξύσμα του
-1 γαλική μπαγκέτα
-φύλλα γαλικής σαλάτας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=0O9oCVWvW8M
 

Πεντανόστιμο Μοσχαράκι νουα με σάλτσα πορτοκάλι!!!

 Μοσχαράκι νουα με σάλτσα πορτοκάλι!!!

Υλικά:
🔸 1 κιλό μοσχαρίσιο νουά
🔸 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
      ή 500γρ. φρέσκα μανιτάρια
🔸 1/2 ποτήρι (100ml) φυσικό χυμό πορτοκαλιού
🔸 1/2 ποτήρι (100ml) κονιάκ
🔸 1/4 ποτηριού (50ml) χυμό λεμονιού
🔸 1/4 ποτηριού (50ml) ελαιόλαδο
🔸 2 κ.σ. κορν φλάουρ
🔸 αλάτι & πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --  https://linktw.in/aqTcTQ
 

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024

Γιουβέτσι στον Φούρνο: Το κριθαράκι είναι σπυρωτό και το κρέας λιώνει στο στόμα!

  Γιουβέτσι στον Φούρνο: Το κριθαράκι είναι σπυρωτό και το κρέας λιώνει στο στόμα! Φυσικά, με όλα τα μυστικά !!!
Αυτό το Γιουβέτσι με το σπυρωτό κριθαράκι και το κρέας που λιώνει στο στόμα θα σας συγκλονίσει αφάνταστα! και θα το φτιάχνετε συνέχεια!!!


ΥΛΙΚΑ
🔪1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα)
🔪70 γρ. ελαιόλαδο
🔪1 μεγάλο κρεμμύδι
🔪1 μικρό πράσο
🔪1 καρότο
🔪2 σκελίδες σκόρδο
🔪1 κ.σ πελτέ ντομάτας
🔪400 γρ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
🔪4-5 κόκκοι μπαχάρι
🔪1 στικ κανέλα
🔪1 φύλλο Δάφνης
🔪1 λίτρο καυτό ζωμό λαχανικών
🔪1 κ.γ αλάτι
🔪πιπέρι
-------
🔪30 γρ, ελαιόλαδο
🔪500 γρ. μέτριο κριθαράκι
🔪1,5 λίτρο βραστό νερό
-------
🔪40χ25 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=XEYKVZkqdBs
 

Παραδοσιακή Αφράτη Καρυδόπιτα!!!


Παραδοσιακή Αφράτη Καρυδόπιτα Συνταγή Ζαχαροπλαστείου!!!

ΑΦΡΑΤΗ και ΖΟΥΜΕΡΗ Καρυδόπιτα! Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα! Ένα σιροπιαστό γλυκό που φτιάχνουμε κυρίως τις γιορτινές ημέρες! Αφράτη και ζουμερή, αυτή η σιροπιαστή καρυδόπιτα είναι αυτό που χρειάζεσαι!


Υλικά:

Για το σιρόπι:

770 γρ. νερό
770 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Για την καρυδόπιτα:

3 μεσαία αυγά
280 γρ. ζάχαρη
280 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. γάλα
460 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. αλεσμένα καρύδια
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. ξίδι


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο συνεχίζοντας το χτύπημα και μόλις ενσωματωθεί, προσθέτουμε και το γάλα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό αλεύρι (230 γρ.), το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 20″.

Βάζουμε στο άδειο μπολ το άλλο μισό αλεύρι (230γρ.), τα καρύδια και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι με τα καρύδια στο μείγμα και χτυπάμε για 20″.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη σόδα με το ξίδι, τη ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε για 20″.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×35 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 για περίπου 30′-35′.

Μόλις βάλουμε την καρυδόπιτα στον φούρνο βάζουμε σε μια κατσαρόλα 770 γρ. ζάχαρη με 770 γρ. νερό.

Μόλις βράσει, προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Την κόβουμε σε 12 κομμάτια και σιροπιάζουμε την χλιαρή καρυδόπιτα με το ζεστό προς χλιαρό (ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ) σιρόπι.

Βάζουμε λίγο λίγο το σιρόπι για να το απορροφήσει καλά.

Γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια και αφήνουμε την καρυδόπιτα για 2-3 ώρες να ρουφήξει καλά το σιρόπι.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=72v5qUhhTS4

 

Ρολάκια Μπακλαβά του Ονείρου!!!

Τα Ωραιότερα Ρολάκια Μπακλαβά με Χειροποίητο Φύλλο που έχετε φτιάξει και δοκιμάσει είναι εδώ!!
Πραγματικά μια Πρωτότυπη, Πεντανόστιμη και Γιορτινή Συνταγή για έναν Μπακλαβά διαφορετικό σε Ρολάκια που πιστέψτε με δεν υστερεί πουθενά σε γεύση και Άρωμα, με Χειροποίητο Φύλλο που γίνετε σε 5 λεπτά χωρίς κόπο και άγχος ότι δεν θα πετύχει. Πιστέψτε με μια Συνταγή Θησαυρός που σίγουρα πρέπει να υπάρχει στα τετράδια σας!!

Ρολάκια Μπακλαβά του Ονείρου!!

Για το Σιρόπι
390 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ Νερό
1 ξυλάκι Κανέλας
2 Γαρύφαλλα
1 φέτα Λεμόνι

Για τα Ρολάκια
100 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
1 Αυγό
25 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
80 γρ Γιαούρτι
10 γρ ξύδι
10 γρ Μπεικιν Παουντερ
1 βανίλια
100 γρ Ηλιέλαιο
360 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Γέμιση
100 γρ Καρύδια τριμμένα
1 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=2-dYxZkjGM4
 

Σκορδομακαρονάδα !!!

Σκορδομακαρονάδα με τσιγαριστό πελτέ!!!Σίγουρα θα την έχετε δοκιμάσει απ τη γιαγιά σας!!!

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο. 5
2-4 σκελίδες σκόρδο
4 κσ. Πελτέ
1/2  φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 

.


Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
 Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει, προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ να καεί για 2 λεπτά στο λάδι, ανακατεύουμε και  ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τρίβουμε φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη και σερβίρουμε!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog -MPAXARI & KANELA !!
 

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι!!!

Χταπόδι με κοφτό μακαρόνι!!! Κλασικό διαχρονικό φαγάκι!!!!Φυσικά μαγειρεμένο με ξύδι!!!!

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι!!!

 Υλικά
 1 χταπόδι μέτριο
 1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
 1μεγάλο κρεμμύδι
 2.κ.σ. πελτέ
 2 φύλλα δάφνης
 1 κ.γ.αλάτι
 1/2.κ.γ.μπαχάρι
 1/2κ.γ.ρίγανη
 1/4.κ.γ.πιπέρι
 2 ποτήρια νερό
 4.κ.σ ξίδι

.



Εκτέλεση
  Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι ,το κόβουμε χοντρά κομμάτια.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κομμάτια του χταποδιού νερό να το σκεπάζει και 2κ.σ ξίδι,το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και πετάμε το νερό.Στην ιδια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι το κρεμμύδι χοντρό τριμμένο και το χταπόδι σοτάρουμε 2-3 λεπτά και ρίχνουμε 2 κ.σ.ξύδι,αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και ρίχνουμε τον πελτέ τα μπαχαρικά και το νερό,χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε το χταπόδι,προς το τέλος προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα ώστε να είναι σκεπασμένο το χταπόδι και να έχει ζουμί για να ρίξουμε το μακαρόνι.Όταν έχει μαλακώσει το χταπόδι μας ρίχνουμε 1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι και όταν αρχίζει ξανά ο βρασμός τα γυρίζουμε σε ταψί και ψήνουμε μέχρι να σωθεί το ζουμί τους. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog -MPAXARI & KANELA !!


Γαλατόπιτα ζεστή ζεστή με κρέμα λεμόνι!!!


 Μόλις βγήκε η Γαλατόπιτα  ζεστή ζεστή!!!!!!!!Γαλατόπιτα με κρέμα λεμόνι!!


Γαλατόπιτα, ένα γλύκισμα για όλες τις εποχές.Δροσερή, ανάλαφρη με πλούσια γεύση. Με χωριάτικο φύλλο ή φύλλο κρούστας ή και χωρίς φύλλο. Η κρέμα της βελούδινη με μια πινελιά λεμονιού δίνει ξεχωριστή γεύση!!!


Υλικά
6 φύλλα χωριάτικα ή κρούστας

1 /5 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

1 κούπα τσαγιού ζάχαρη

1 κγ κανέλα
Κρέμα

1 λίτρο γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο

250 γρ ζάχαρη

2 κσ κορν φλάουρ

4 κσ άνθος αραβοσίτου

2 κσ κρέμα λεμονιού ή χυμό μισό λεμόνι

3 κσ βούτυρο

3 μέτρια αυγά
Εκτέλεση

Η συνταγή για στρογγυλό ταψί 26εκ.

.



Ετοιμάζουμε την Κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την κρέμα αραβοσίτου σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 3με 4 λεπτά. Όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει την αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το βούτυρο την κρέμα λεμόνι,ή το χυμό, ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τα φύλλα. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.

Βουτυρώνουμε το ταψί, απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα  να προεξέχουν απ το ταψί, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε σε κάθε φύλλο κανελοζαχαρη.

Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει παντού και κλείνουμε τα φύλλα γυρίζοντας τα προς τα μέσα και πάνω απ την κρεμα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να πάρει χρώμα!!!!

Κρύα ή ζέστη είναι το ίδιο νόστιμη!!!!  

Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog MPAXARI & KANELA !!
 

Xταπόδι λουκούμι λαδορίγανη !!!

Xταπόδι λουκούμι!!!Και  έγινε σαν να είναι στα κάρβουνα .!!!

Υλικά

1 χταπόδι 800 με 1κιλό περίπου

2 φύλλα δάφνης

4 κόκκους μπαχάρι

3 σπυριά πιπέρι

1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το χταπόδι.  Καθαρίζουμε, βγάζουμε το μάτι. Κόβουμε τα πλωκαμια και βάζουμε σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του, δεν βαζουμε νερό . Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, πιπέρι, μπαχάρι, φύλλα δάφνης, δεν βαζουμε αλάτι να μη γίνει σκληρό. Το αφήνουμε σε σίγαση φωτιά να βράση περίπου 1 με 1μισή ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό να μη μείνει χωρίς υγρά. Για πιο γρήγορα βάζουμε στη χύτρα για 20 λεπτά.

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι να δούμε αν έβρασε.

Ανοίγουμε την κουζίνα στο δυνατό και βάζουμε το χταπόδι με αλάτι λάδι και ρίγανη για μισή ώρα.

Σερβίρουμε με λάδορίγανη και ξύδι ή λεμόνι.

*Στο σημείο που βράσαμε το χταπόδι, αν θέλουμε το βάζουμε σε καθαρά και πλυμένα σταγγισμενα βάζα. Ρίχνουμε το ζούμι να σκεπάζετε, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι σε σπυριά μπαχάρι κόκκους και 2 φύλλο δάφνης, ζεστό όπως είναι σφραγίζουμε, γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα και φυλάμε σε δροσερό μέρος για μήνες.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από BLOG -MPAXARI & KANELA !!
 

Η πιο εύκολη ζαμπονοκασερόπιτα !!!


 Η πιο εύκολη ζαμπονοκασερόπιτα !!!

 Συστατικά

    500γρ. φύλλο κρούστας
    250γρ. λιωμένο βούτυρο
    300γρ. ζαμπόν
    300γρ. κασέρι
     3 αυγά
    1 κούπα γάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Κόβουμε το ζαμπόν, το κασέρι σε κύβους, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια (πάντα με γάντι).
    Βουτυρώνουμε ένα ταψί βάζουμε το φύλλο κρούστας, ανά δύο φύλλα βουτυρώνουμε, στα τέσσερα φύλλα απλώνουμε μια στρώση ζαμπόν-κασέρι, μετά ανά φύλλο βουτυρώνουμε και στρώνουμε ζαμπόν-κασέρι, μέχρι το τελευταίο φύλλο.
    Με το τελευταίο φύλλο σκεπάζουμε την πίτα μας και την κόβουμε σε κομμάτια.
    Αδειάζουμε στο λιωμένο βούτυρο που μας έμεινε 1 κούπα γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
    Προσθέτουμε 3 αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
    Περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα μας.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα και σερβίρουμε.

Σημειώσεις από τον Σεφ

Βάζουμε ό,τι ζαμπόν και κασέρι μας αρέσει.

    Κόβουμε την πίτα μας πριν το ψήσιμο για να ρουφήξει το μείγμα με τα υγρά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=kD-vGuFAQNk


Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Μακαρόνια με κιμά! Ένα κλασικό φαγητό που ΟΛΟΙ αγαπάμε!

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ μα ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΑ! Μακαρόνια με ΚΙΜΑ! Η συνταγή που θέλει ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!!

Συνταγή για το αγαπημένο μας φαγητό! Μακαρόνια με κιμά! Ένα κλασικό φαγητό που ΟΛΟΙ αγαπάμε!


Υλικά:

500 γρ. Spaghetti No5 Barilla
500 γρ. μοσχαρίσιος  κιμάς
3-4  κ.σ.  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 μικρά φύλλα δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
500 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
γραβιέρα, τριμμένη για το σερβίρισμα


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2’.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για περίπου 2’ ακόμα.

Ρίχνουμε τον κιμά, τον σπάμε με μια κουτάλα  και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Βάζουμε τα φύλλα δάφνης, τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30’ μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το ζουμί.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει.

Ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα ζυμαρικά (Κρατάμε λίγο νερό μήπως χρειαστεί).

Ρίχνουμε  ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα σε ένα πιάτο, τα ζυμαρικά και προσθέτουμε από πάνω τον κιμά.

Πασπαλίζουμε με πιπέρι και έξτρα τριμμένο τυρί και απολαμβάνουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=dFLlIvnDuZk
 

Γλυκό Dubai Chocolate Cheesecake είναι τόσο Νόστιμο που δεν θα το πιστεύεις ότι το έχεις φτιάξει στο σπίτι


Dubai Chocolate Cheesecake 😋
Ο συνδυασμός Πραλίνας φιστικιού με την εκπληκτική σοκολατένια κρέμα θα σε ταξιδέψει σε ανεπανάληπτες γεύσεις!!!!!Αν έχεις κάποιον που γιορτάζει η έχει γενέθλια στείλε αυτό το γλυκό και σίγουρα θα σε ευγνωμονεί.Αυτό το Γλυκό Dubai Chocolate Cheesecake είναι τόσο Νόστιμο που δεν θα το πιστεύεις ότι το έχεις φτιάξει στο σπίτι.Μην το χάσετε, δοκιμάστε το !!!

ΥΛΙΚΑ
🔪300 γρ. μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτα
🔪130 γρ. λιωμένο βούτυρο
---
🔪200 γρ. φύλλο  κανταΐφι
🔪100 γρ. βούτυρο
🔪300 γρ. πραλίνα φιστίκι Αιγίνης
---
🔪2 κουτάκια Morfat Choco (500 γρ.)
🔪300 γρ. Τυρί κρέμα
🔪100 γρ. ζάχαρη άχνη
---
🔪100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
🔪50 γρ. γάλα
---
🔪Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

🔪Φορμα 24-26εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=85ru1qJcn70
 

Μελομακάρονα !!!


Από τα ωραιότερα μελομακάρονα  ...Μου ζητάτε συνταγή εάν και νωρίς για γιορτές !!!

 Έφτιαξα πρώτα το Σιρόπι από βραδύς:

750 ml νερό,

750 γρ ζάχαρη,

3 φλούδες πορτοκαλιού,

1 ξυλάκι κανέλας,

200 γρ μέλι!

Το έβρασα χωρίς το μέλι για 8 λεπτά το κατέβασα έβγαλα τις φλούδες πορτοκαλιού έριξα το μέλι το ανακάτεψα και το άφησα στην άκρη!       

Και αρχίνισα:.  

Κοσκίνισα σε μια λεκάνη 1 κιλό αλεύρι και έριξα μέσα 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι!   

Σε μια άλλη λεκανίτσα έριξα 500 γρ λάδι καλό με 250 γρ ζάχαρη και τα ανακάτεψα καλά με σύρμα! Πρόσθεσα 100 γρ κονιάκ,

250 γρ χυμό πορτοκαλιού που μέσα διέλυσα1 κ.γ.σοδα,

ξύσμα δύο πορτοκαλιών,

1 κ.γ.μπέικιν,

3 κ.γ.γεμάτα κανέλα,

μισό κ.γ.γαρίφαλο!

Τελείωσα έριχνα σε δόσεις το αλεύρι _σιμιγδάλι και ίσα που ανακάτευα με ξύλινη κουτάλα!

Μόλις απορρόφησε το αλεύρι_σιμιγδάλι σταμάτησα!

 Στην ουσία τα ανακάτεψα 1 λεπτό!

Η ζύμη μαλακή και λεία και λιπαρή!   

Τα έπλασα  τα έβαλα στα ταψιά τα τρύπησα με πιρούνι και τα εψησα στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 30 λεπτά!

Και μόλις τα έβγαζα τα σιρόπιαζα στο κρύο σιρόπι!

 Σιρόπιαζα ρίχνοντας τα στο σιρόπι πέντε_ πέντε τα άφηνα για 2 λεπτά γυρνώντας τα και τα έβγαζα!Τέλος έβαλα σε ένα ποτήρι 2 κ.σ μέλι με λίγο από το σιρόπι το ανακάτεψα καλά και πέρασα με πινέλο όλα τα μελομακάρονα!

Και φυσικά για τελείωμα τριμμένο καρύδι!

Έφτιαξα 70 κομμάτια!

Και προσοχή στο αλεύρι γιατί αλεύρι με αλεύρι διαφέρει .

Εγώ χρησιμοποίησα χύμα αλεύρι από μύλο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Ρεβανί Βέροιας το Αυθεντικό με 4 ΜΥΣΤΙΚΑ!!

Ρεβανί Βέροιας το Αυθεντικό με 4 ΜΥΣΤΙΚΑ!!
Το Αυθεντικό Διάσημο Ρεβανί Βέροιας έτσι όπως πρέπει να είναι, Κατακίτρινο, ψηλό με άρωμα Βανίλιας και Βουτύρου, Αφράτο αλλα οχι τρυπητό όπως το Παντεσπάνι με στιβαρό Σώμα. Η Απόλυτη επιτυχία του βασίζεται στο Υλικά του και στα 4 Σούπερ Τιπς που σας δίνω!!! Ωραιότερο δεν έχετε δοκιμάσει!!

Το Αυθεντικό Ρεβανί Βέροιας !!!

ΥΛΙΚΑ

270 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
300 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ Μπεικιν παουντερ
200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
50 γρ Βούτυρο Γάλακτος (Αιγοπροβειο)
260 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
6 κρόκους Αυγών
3 βανίλιες
2 Δάκρυα Μαστίχας Χίου σε σκόνη
500 γρ Γιαούρτι Πρόβειο
6 Ασπράδια Αυγών
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Για το Σιρόπι
1 κιλό Ζάχαρη κρυσταλλική
1 κιλό Νερό
Χυμό από μισό Λεμόνι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=ItlFeC06xr0