Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024

Κέικ σαν σύννεφο καταπληκτικό !!!

Γλυκό σαν σύννεφο, φυλάξτε τη συνταγή, δεν μπορείτε να χάσετε αυτό το καταπληκτικό κέικ!!!Απλό και νόστιμο γλυκό σε 10 λεπτά. ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ, θα το κάνεις πολύ συχνά!!

 Συστατικά :
2 αυγα
120 γρ ζάχαρη
ζάχαρη βανίλιας 7 γρ
μια πρέζα αλάτι
80 ml λάδι
120 ml γάλα
40 ml ζεστό νερό
200 γρ αλεύρι
16 γρ μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ μαρμελάδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
****
90 γρ γιαούρτι καραμέλα
1 γκοφρέτα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=2fEKR7iUrD8
 

Brioches -Τσουρεκάκια - Απίστευτα νόστιμα και απαλά !!!

Με αυτά τα Brioches -Τσουρεκάκια ..Ξεχάστε κάθε είδους συνταγές😱 Απίστευτα νόστιμα και απαλά !!!

Συστατικά :
300 γρ αλεύρι
40 γρ ζάχαρη
6 γρ μαγιά ξερή
5 γρ αλάτι
1 ασπράδι αυγού
25 γρ βούτυρο
160 ml γάλα χλιαρό
****
κομματάκια σοκολάτας
Για την επιχρύσωση:
1 κρόκος αυγού + 1 κουταλιά της σούπας γάλα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=xXUBQPR1MtI
 

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024

Σπανακόπιτα σαν του φούρνου χωρίς φούρνο !!!



 Σήμερα έφτιαξα πολύ γρήγορα φανταστική πολύ εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φούρνο !!!! Φτιάξτε την θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολη  γρήγορη νόστιμη είναι !!!! Είναι σαν του φούρνου χωρίς φούρνο !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗγια 2 πιτούλες !

Πήρα σχεδόν 1 κιλο σπανάκι το καθάρισα το έπλυνα το έστυψα κ το έβαλα σε κατσαρόλα να πιεί ολα τα υγρά .

Αμέσως μετά έβαλα λίγο ελάχιστο λαδάκι ψιλοκομμένα 4 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ψιλοκομμένο ξερό ένα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο πρόσθεσα λίγο αλάτι πιπέρι πάπρικα και ανακάτευα μέχρι να μαλακώσουν όλα κ να μην μείνουν καθόλου υγρά !

Αφήνω λίγο να κρυώσει κ τρίβω με το χέρι λίγη φέτα κ ανακατεύω .

Παίρνω το μεγάλο τηγάνι και απλά το περνάω με ένα πινέλο λάδι και βάζω 2 φύλλα χωριάτικα ή κρούστας -εμένα μου αρέσει κρούστας - τα τοποθετώ σταυρωτά να περισσεύουν από το τηγάνι λαδώνοντας το κάθε ένα χωριστά .

Στην μέση βάζω άλλα 2 φύλλα σουρωτά λαδώνοντας πάντα το κάθε ένα .

.




 Τοποθετώ την γέμιση που έχει κρυώσει κ την στρώνω ομοιόμορφα .

Βάζω πάλι από πάνω αλλα 2 με 3 φύλλα σουρωτά λαδώνοντας πάντα το κάθε ένα και κλείνω με τις άκρες των 2 πρώτων φύλλων .

Το κάνω ομοιόμορφο στρογγυλό βάζοντας τις άκρες γύρω γύρω μέσα.

.


Την περνάω από πάνω με λίγο λάδι την σκεπάζω με ένα καπάκι και την βάζω σε σιγανή φωτιά το μάτι να ψηθεί από κάτω ...Ανασηκώνω λίγο κ βλέπω.

Με ένα μεγάλο πιάτο την αναποδογυρίζω κ κάνω ξανά το ίδιο ψήσιμο .

Αν την γυρίσετε κ δεν έχει ροδοκοκκινίσει μπορείτε να την ξαναβάλετε να ψηθεί ώσπου να σας αρέσει το χρώμα .

.

.


Εγώ έφτιαξα 2 κ εξαφανιστήκανε αμέσως !!!


Πραγματικά δεν θα πιστεύετε την νοστιμιά κ πόσο όμορφη κ τραγανή γίνετε !!! Φτιάξτε την !!!

Εκτέλεση φωτό  από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !
 

Σοκολατόπιτα Όνειρο !!!

Αν αυτή η Σοκολατόπιτα δεν αξίζει βραβείο Νοστιμιάς πραγματικά δεν ξέρω τι να πω!!
Για εμένα η Ωραιότερη η  πιο ζουμερή και πιο Αφράτη Σοκολατόπιτα που έχω φτιάξει, σούπερ Σιροπιασμένη με το Γλάσο Σοκολάτας, και πραγματικά πολύ οικονομική για την ποσότητα που βγαίνει. Την έχω φτιάξει 3 φορές ήδη και όλοι ζητάνε και δεύτερο και τρίτο κομμάτι!!

Η Ωραιότερη Ζουμερή Σοκολατόπιτα του Ονείρου!! Γεύση και Υφή Θεϊκή !! Απλά Δοκιμάστε την Γεύση ΣΟΚ!!


Σοκολατόπιτα Όνειρο !!!

Για την Σοκολατόπιτα

4 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
210 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Βανίλια
200 γρ Γάλα
200 γρ Ηλιέλαιο
30 γρ Κακάο Σκόνη κοσκινισμένο
200 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
20 γρ Μπεικιν Παουντερ

Για το Σιρόπι Γλάσο Σοκολάτας
30 γρ Κακάο Σκόνη
500 γρ Γάλα
210 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ Ηλιέλαιο
125 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=nF8xqQ-FZfE
 

Τούρτα Μερέντα Οικονομική!!!

Τούρτα Μερέντα Οικονομική και Γρήγορη!
Μια Τούρτα Ονειρική,Οικονομική Πεντανόστιμη, Γρήγορη και πραγματικά με την γεύση που όλοι αγαπάμε της Μερέντας φυσικά και Γλάσο Μερέντας που την απογειώνει. Με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι και φυσικά θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και πιστέψτε με με τις μέρες γίνετε απίστευτα πιο νόστιμη!!! Μπορείτε να την φτιάξετε και σαν Πάστα Ταψιού φυσικά. Μια Δοκιμή απλα θα σας πείσει!!

Τούρτα Μερέντα Οικονομική, Γρήγορη χωρίς Φούρνο και Πεντανόστιμη! Μια τούρτα μπουκιά και απόλαυση!!!

Σουυυυυυύπερ εκπληκτική πεντανόστιμη , σοκολατένια και άκρως εθιστική τούρτα για μικρούς και μεγάλους!!!! Τούρτα Μερέντα πραγματικά του 5 λεπτού και η γεύση;;;;;απλά όνειρο εγγυημένα!!!

Τούρτα Μερέντα Οικονομική!!!

350 γρ Μπισκότα Πτι-Μπερ
1 κιλό Γάλα πλήρες
110 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 Αυγά μεσαία
200 γρ Μερέντα
200 γρ Γάλα για το βούτημα των Μπισκότων
15 γρ Κονιάκ προαιρετικά

Για το Γλάσο Μερέντας
125 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
125 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
1 κουτ σούπας Μεγάλη Μερέντα
10 γρ Μέλι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=1JYo-baSL1Q
 

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024

Lila Pause με 3 μόνο υλικά! Ένα αγαπημένο σοκολατένιο σνακ !!!


 Φτιάχνουμε  Lila Pause με 3 μόνο υλικά !!!

Lila Pause με 3 μόνο υλικά! Ένα αγαπημένο σοκολατένιο σνακ το οποίο έφτιαξα με ελάχιστα μόνο υλικά απλοποιώντας τη συνταγή!

Υλικά:

100 γρ. δημητριακά choco pops
360 γρ. Πραλίνα με γεύση φράουλα
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη

Ζεσταίνουμε την Πραλίνα στα μικροκύματα και την ανακατεύουμε με τα δημητριακά.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20x15 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα το μείγμα.

Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει τελείως.

Κόβουμε σε 14 κομμάτια και τα βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.

Περιμένουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και γαρνίρουμε με λίγη έξτρα πραλίνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=q-PVu6wk6vk
 

Yπέροχα σοκολατοτρουφάκια με 3 υλικά !!!


 
Τρουφάκια-Σοκολατάκια  με λίγα υλικά πανεύκολα !!!Αν δεν τα φτιάξετε χάνετε !!! Καταπληκτικά !!!!

 Εφτιαξα ... Πεντανόστιμα τρουφάκια με 3 μόνο υλικά !!!Γρήγορη κ πολύ εύκολη συνταγή - Πραγματικά δεν περίμενα ότι με 3 μόνο υλικά μπορείς να φτιάξεις κάτι τόσο νόστιμο ,οπότε σας προτείνω σίγουρα να τα δοκιμάσετε  !!!

Υλικά -Εκτέλεση

1,5 πακέτο μπισκότα γεμιστά της αρεσκείας σας -Εγώ έβαλα oreo μπισκότα με γέμιση κρέμα κ φράουλα-

200 γραμ τυρί κρέμα

250 γραμ κουβερτούρα-λευκή ή ότι σας αρέσει

.



Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα της επιλογής μας κ θρυμματίζουμε .

Τα αδειάζουμε σε μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα κ ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.

Κάνουμε μικρά μπαλάκια ομοιόμορφα .

.





Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα κ βουτάμε τις μπαλίτσες στην ζεστή λιωμένη κουβερτούρα.

Από πάνω αν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένο μπισκότο που έχουμε κρατήσει από πριν .

Εγώ στόλισα  και με καρύδι κ τριμμένο μπισκότα .

.


.

Τα βάζουμε στο ψυγείο κ σε λίγη ώρα έχεις τα πιο νόστιμα εύκολα κ γρήγορα τρουφάκια που έχεις φάει ποτέ !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή Tazi -official
 

Καλαμαράκια τηγανητά αφρός κ Παντζαροσαλάτα αλλοιώς !!!

Καλαμαράκια τηγανητά σήμερα ...Τραγανά κ τρυφερά !!!

 Χρησιμοποιώ ελαιόλαδο στο τηγάνισμα αλλά και με άλλο λάδι γίνονται εξίσου νόστιμα. Αλεύρι χρησιμοποιώ το σκληρό !

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
Αλάτι
Λίγες σταγόνες ξύδι
Αλεύρι
Λάδι

Λεμόνι 

.


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε ανάλογα το μέγεθος .

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι, ρίχνουμε αλάτι και λίγες σταγόνες ξύδι.

Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να στραγγίξουν μέχρι να έρθει η ώρα να τα τηγανίσουμε.
Βάζουμε μπόλικο  λάδι στο τηγάνι και το βάζουμε στο μάτι.

Έχουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι και βουτάμε μέσα λίγα λίγα τα καλαμαράκια να αλευρωθούν καλά.

Τα τινάζουμε να φεύγει το περιττό αλεύρι και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε μέσα τα μισά καλαμαράκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά -Δεν βάζουμε πολλά γιατί πέφτει η ένταση του λαδιού .

 Σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι γιατί πετάγονται.

 Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά, με μια τρυπητή κουτάλα ανακατεύουμε τα καλαμαράκια με προσοχή να μην πεταχτεί λάδι επάνω μας.

 Όταν δούμε ότι έχουν ροδίσει όλα τα καλαμαράκια τα βγάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας από κάτω .

Ο χρόνος για υο  τηγάνισμα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 5 λεπτά.

Δεν τα αφήνουμε να παραψηθούν γιατί θα μας στεγνώσουν.

Μόλις τα βγάλουμε στην πιατέλα στίβουμε πάνω τους το χυμό του ενός λεμονιού.

Τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα.

Συνόδευσα με σαλάτα παντζαριών με καρύδι --απίθανη !!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ --  https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/2024/10/blog-post_60.html

Εκτέλεση φωτό από - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
 

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024

Αφράτα κεφτεδάκια με ούζο !!!

Πεντανόστιμα αφράτα κεφτεδάκια με ούζο !!!

 Υλικά

500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

300 γρ χοιρινός κιμάς

3 κρεμμύδια τριμμένα σε τρίφτη

4 φέτες ψωμί, μουλιασμένο και στημένο καλά.

1 αυγό

1κ.γ.αλάτι

3/4 κ.γ.πιπέρι

1/2 κ.γ.κύμινο

Μισο κ.γ.κολιανδρο

Μισό κ.γ.μπαχάρι

Λίγα φύλλα δυόσμο και μαϊντανό

1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι

1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο

Αλεύρι για να αλευρώσουμε

Ελαιόλαδο & Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

1️⃣ Σε ενα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τον κιμά.

2️⃣ Προσθέτουμε το κρεμμύδι οπως είναι με τα υγρά του, το ψωμί, το αυγό, τα αρωματικά και αλάτι - πιπέρι και φυσικά το ούζο.

3️⃣ Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Όσο πιο πολυ ζυμώνουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα κεφτεδάκια.

4️⃣ Θα τα αφήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα και να σφίξει λίγο ο κιμάς με τα υλικά.

5️⃣ Πλάθουμε στρογγυλές μικρές μπαλίτσες ή στο μέγεθος που θέλουν, τα πιο μικρα κεφτεδάκια τηγανίζονται γρηγορότερα.

6️⃣ Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τινάζουν το περίσσιο αλεύρι.

7️⃣ Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να ζεσταίνεται ενα τηγάνι με λάδι, μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο, τόσο όσο να μένει στο λάδι ο μισός κεφτές.

8️⃣ Περιμένουμε να κάψει το λάδι και ρίχνουμε λίγους κεφτέδες κάθε φορά μέχρι να τηγανιστούς όλοι.

9️⃣ 3-4 λεπτά η κάθε πλευρά είναι ότι πρέπει να τηγανιστους και να πάρουν χρώμα.

🔟 Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους απόλαμβάνουμε ζεστούς ή κρύους!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog -MPAXARI & KANELA !
 

Τραγανές λεμονάτες πατάτες φούρνου !!!

Τραγανές πατάτες με τέλεια κρούστα !!!

Τραγανές λεμονάτες πατάτες φούρνου !!

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες  φούρνου σαν τηγανιτές.   Τραγανή κρούστα και απ έξω και μέσα κρεμώδες !!

.



Υλικά

5 μέτριες πατάτες

1 /2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κγ ξερή ρίγανη ή θυμάρι

1, 5 κγ καπνιστό κάρυ η πάπρικα

Χυμό από 2 λεμόνια

3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι - πιπέρι 

.



Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε.

Τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Στραγγίζουμε και τις αραδιάζουμε σε ταψί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, καπνιστό κάρυ, το χυμό λεμονιού και το λάδι, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε και το σκόρδο.

Τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 220 βαθμούς μέχρι να πιάσει κρουστά, περίπου 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από blog -MPAXARI & KANELA !
 

Νηστίσιμο Ογκρατέν Πατάτας και μπρόκολο με εκπληκτική Πεντανόστιμη σάλτσα!!!

 Ένα νηστίσιμο και Πεντανόστιμο Φαγητό που δεν θα το πιστεύεις πόσο γευστικό μπορεί να γίνει!😋Νηστίσιμο Ογκρατέν Πατάτας και μπρόκολο  με εκπληκτική  Πεντανόστιμη σάλτσα!!!

 Νηστίσιμο Ογκρατέν Πατάτας εύκολο διαφορετικό και Πεντανόστιμο! Vegetarian Potato Gratin

ΥΛΙΚΑ
🔪800 γρ. - 1 κιλό πατάτες (στο ίδιο μέγεθος)
🔪100 γρ. μπρόκολο
🔪1 μικρό κρεμμύδι
🔪30 γρ. ελαιόλαδο
🔪1 λίτρο Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
🔪100 γρ. κορν φλάουρ
🔪1 κ.γ. αλάτι
🔪Μοσχοκάρυδο
🔪Πιπέρι
🔪ΚΑΡΠΟΣ Τριμμένο ΟΛΥΜΠΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=FO9Q4_oBpPI
 

ΜΠΡΙΑΜ κατσαρόλας !!!


ΜΠΡΙΑΜ κατσαρόλας σκέτη γλύκα ...!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ -ΥΛΙΚΑ
Εκοψα σε φέτες 2 πατατουλες, 1 μικρό κολοκυθακι, 2 μικρές μελιντζανες, 1 πιπεριά Φλωρίνης και τα πέρασα όλα από λάδι στο τηγάνι, τα τηγάνισα ελαφρώς δηλαδή...
Πρόσθεσα φρέσκια τριμμένη ντομάτα, σκόνη σκόρδου, μαιντανο, αλάτι, φρεσκοτριμμενο πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, μια ιδεα κάρυ, μισό κουταλάκι ζάχαρη και μισό ποτήρι ζεστό νερο...
Άφησα να σιγοβρασει το φαγητό μου και να έρθει ίσα ισα με το λάδι του... Τέλος προσθεσα λίγη ρίγανη από πάνω...
Πεντανοστιμο, δεν περιγράφεται η γεύση του.....
Φτιάξτε το και συνοδευστε το με φέτα, του πάει πολύ.....!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σοφία Παπα-Ομάδα -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !
 

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024

Γευστική πολύ αφράτη τούρτα !!!

Αφράτη πολύ γευστική τούρτα !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Λοιπόν εφτιαξα πρώτα το Παντεσπάνι με  5 αυγά,

125 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι Φαρίνα,

1 βανίλια!   

 Έκανα και ένα ΣΙΡΟΠΙ:

 Έβρασα 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά!    

 Έφτιαξα και μια ΣΑΝΤΙΓΙ:

Χτύπησα 500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική με 50 γρ άχνη!

Έκανα και ένα ΓΛΑΣΣΟ:

 200 γρ κρέμα γάλακτος με 170 γρ κουβερτουρα και 2 κ.σ.βιταμ!    

Εκτέλεση παντεσπάνι:

Χτύπησα τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια!   

Σταμάτησα το μίξερ και έριχνα σιγα-σιγα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακάτευα απαλά με μαριζ! Έβαλα το μείγμα σε  τσερκι 30 φυσικά μέσα λαδόκολλα και το εψησα στους 180 β προθ αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 35 λεπτά!

Το έβγαλα και το άφησα να κρυώσει!   

Αφού κρύωσε το σιρόπιασα με το κρύο σιρόπι!!

 Στην συνέχεια έβαλα πάνω την σαντιγύ και το έβαλα στο ψυγείο να παγώσει!   

 Έκανα το ΓΛΑΣΟ:

Ζέστανα την κρέμα γάλακτος έσπασα μέσα την κουβερτουρα ανακάτεψα μόλις έγινε το κατέβασα και έριξα το βιταμ!

Ανακάτευα διαρκώς μέχρι να παγώσει!

 Έβγαλα το κρύο γλυκό από το ψυγείο έριξα με προσοχή το Γλασο ετριψα και κουβερτουρα πάνω του και το έβαλα ξανά στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Πελτές κυδωνιού !!!

Ενα γευστικοτατο, απολαυστικό και ελαφρυ γλυκο κουταλιού ειναι ο πελτες κυδωνιου! ❤️
Διαφανος, με κατακόκκινο ρουμπινι χρώμα, με το ελαφρύ αρωμα του κυδωνιου και της αρμπαρόριζας είναι ότι πρεπει για ενα ασυνήθιστο εύγευστο κέρασμα!

ΠΕΛΤΕΣ ΚΥΔΩΝΙΟΥ!
Πλενουμε καλα και καθαριζουμε 4 μεγαλα κυδωνια.

Κραταμε τις φλουδες και τα κουκούτσια και τα τυλιγουμε σε τουλι καλά.
Κοβουμε μικρα κομματια το φρουτο και το βαζουμε να βρασει μαζι με το τουλι και 5 ποτηρια νερο. Αφηνουμε 20 λεπτά και μετα κατεβαζουμε πολυ τη θερμοκρασια και το αφηνουμε σκεπασμενο να βρασει μιση ωρα.
Οταν κρυωσει το ξαναβραζουμε 3 λεπτα.
Σουρωνουμε το ζουμι και μετραμε στις 2 κουπες 1 κουπα ζαχαρη. Βαζουμε μια βανιλια και ενα φυλλο αρμπαροριζας και δενουμε το σιροπι ανακατεύοντας συχνα.
Μολις αρχισει να βγαζει φουσκαλες και να φουσκωνει ειναι ετοιμο.
Το τοποθετούμε σε γυάλινο βαζο και μολις κρυωσει πήζει. Ειναι λίγο βαρυτερο απο το ζελε...

Τα βρασμενα κομματια κυδωνιου δεν τα πετάμε...αφου τα λιωσουμε πουρε...

Ριχνουμε 2 ποτηρια ζαχαρη και 1 βανιλια και τα αφηνουμε στη φωτια 5 λεπτα ανακατευοντας. Ετσι εχουμε ωραιοτατη μαρμελαδα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου-Ομάδα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ !


 

Σπανακοτυρόπιτα Ρουμελιώτικη !!!


ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ!

Η πιο ωραία σπανακοπιτα ειναι αυτής της εποχής!! Τωρα το Φθινόπωρο ο κηπος ειναι γεματος χορτα και μυρωδιές, πεντατρυφερα με ολα τους τα αρώματα ❤️
Αλλοι την προτιμούν νηστίσιμη με ρυζακι λαδι και πιπέρι και αλλοι με τυρακι. Οπως και να τη γευτείς ειναι πεντανοστιμη!!


ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Διαλεγουμε 2 ματσα φρέσκα σπανάκια και απο 1 ματσάκι κρυμμυδακια σεσκουλα ανηθο μαιντανο μυρωνια και 2 πρασα.
Τα ψιλοκοβουμε... προσθετουμε λιγο λαδι λιγο τραχανα(2 κουταλιες σ.) 2 αυγα και οση φετα θελουμε..
Ανοιγουμε 5 φύλλα.. 2 κατω 2 πανω και ενα ενδιαμεσα της γεμισης... Χαρασουμε την πιτα σε κομματια λαδωνουμε και ψηνουμε σε 220 β αντιστ. 50 λεπτά..

.




Για το φυλλο.
600 γρ. αλευρι
Λιγο αλατι
2 κουταλιες ξυδι
3 κουταλιες λαδι.
Νερο οσο παρει για μια μαλακη ζυμη
Αφου ζυμωσουμε και χωρισουμε 5 μπαλακια  τα λαδωνουμε λιγο και αφηνουμε 15 λεπτα πριν τα ανοιξουμε....

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου-Ομάδα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ!