Διαφανος, με κατακόκκινο ρουμπινι χρώμα, με το ελαφρύ αρωμα του κυδωνιου και της αρμπαρόριζας είναι ότι πρεπει για ενα ασυνήθιστο εύγευστο κέρασμα!
ΠΕΛΤΕΣ ΚΥΔΩΝΙΟΥ!
Πλενουμε καλα και καθαριζουμε 4 μεγαλα κυδωνια.
Κραταμε τις φλουδες και τα κουκούτσια και τα τυλιγουμε σε τουλι καλά.
Κοβουμε μικρα κομματια το φρουτο και το βαζουμε να βρασει μαζι με το τουλι και 5 ποτηρια νερο. Αφηνουμε 20 λεπτά και μετα κατεβαζουμε πολυ τη θερμοκρασια και το αφηνουμε σκεπασμενο να βρασει μιση ωρα.
Οταν κρυωσει το ξαναβραζουμε 3 λεπτα.
Σουρωνουμε το ζουμι και μετραμε στις 2 κουπες 1 κουπα ζαχαρη. Βαζουμε μια βανιλια και ενα φυλλο αρμπαροριζας και δενουμε το σιροπι ανακατεύοντας συχνα.
Μολις αρχισει να βγαζει φουσκαλες και να φουσκωνει ειναι ετοιμο.
Το τοποθετούμε σε γυάλινο βαζο και μολις κρυωσει πήζει. Ειναι λίγο βαρυτερο απο το ζελε...
Τα βρασμενα κομματια κυδωνιου δεν τα πετάμε...αφου τα λιωσουμε πουρε...
Ριχνουμε 2 ποτηρια ζαχαρη και 1 βανιλια και τα αφηνουμε στη φωτια 5 λεπτα ανακατευοντας. Ετσι εχουμε ωραιοτατη μαρμελαδα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου-Ομάδα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ !