Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σοκολατάκια με δαμάσκηνο και καρύδι.






  • Υλικά

    δαμάσκηνα ξερά
    300 γραμ. κουβερτούρα
    καρύδια
    2 κουτ.σούπας σπορέλαιο
    χαρτάκια γιά να τα τυλίξουμε
    λαδοκόλλα να τα ακουμπήσουμε επάνω
  • Εκτέλεση




    Παίρνουμε τα δαμάσκηνα και βάζουμε από ένα κομμάτι καρύδι ,βάζουμε σε μιά κατσαρολίτσα την κουβερτούρα με το σπορέλαιο να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει να είναι χλιαρή ,ρίχνουμε μέσα το δαμάσκηνο και με ένα κόλπο που μου είπανε στραβώνουμε ένα πιρούνι να μείνουν τα 2 ακριανά ίσια ,η με ενα μαχαιράκι τα βγάζουμε με προσοχή και τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν ,μετά έχουμε χαρτάκια και τα τυλίγουμε .Είναι πολύ ωραία και εύκολα ,τα έφτιαξα έχθες στην γιορτή της μαμάς μου και γίνανε ανάρπαστα!!










Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μουσακάς..!!










Μουσακάς με μελιτζάνες!



 

Μερίδες: 10
Θερμίδες: 780 /μερίδα    |    
Bαθμός δυσκολίας: Μέτρια


 6 μελιτζάνες φλάσκες
πατάτες τόσες όσες η επιφάνεια του ταψιού
500 γραμ.κιμά
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαιντανός ψιλοκομμένος
1/2 ποτήρι κρασί
1 κουταλιά  σούπας πελτέ
2 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη ,η πουμαρό συμπυκνωμένο 1 φλυτζάνι τσαγιού
αλάτι-πιπέρι
1 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
8 κουταλιές σούπας  καλό βούτυρο
9 κουταλιές σούπας αλεύρι [ ισως και παραπάνω ]
2 κρόκους αβγών
γάλα φρέσκο  [έχετε κοντά σας 2 λίτρα ]
1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι
1 /4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι







  Καθαρίζουμε τις πατάτες σε στρογγυλές φέτες και τις τηγανίζουμε σε σχετικά λεπτές φέτες και τις στρώνουμε στο ταψί πασπαλίζοντας με λίγο τυρί.
Καθαρίζουμε και τις μελιτζάνες κόβωντας καθέτως το φλούδι να γίνουν σαν ριγέ για να είναι πιο ελαφρύς ο μουσακάς μας τις κόβουμε και σε σχετικά κι αυτές λεπτές φέτες  και τις αραδειάζουμε σε ένα ταψί .
Ρίχνουμε αρκετό λαδάκι λίγο αλάτι τις ανακατεύουμε και τις βάζουμε στο προθερμασμενο φούρνο 180 βαθμούς να ψηθούν ..[μπορούμε και να τις τηγανίσουμε αλλά εγώ πάντα τις ψήνω και γιά ευκολία,και για λιγότερο λάδι που τραβάνε].
Βάζουμε τις μελιτζάνες μόλις ψηθούν  πάνω από τις πατάτες  ομοιόμορφα και ξαναπασπαλίζουμε με τυρί .
Τον κιμά τον ετοιμάζω με δικό μου μοναδικό τρόπο.
Βάζουμε το κιμά μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε  2 ποτήρια του νερού νερό ,με το χέρι τον ζυμώνουμε  να  διαλυθεί  και τον βάζουμε  στην φωτιά μόλις αρχίζει να βράζει  μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε  και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο .
Οταν κοντεύει να τελειώσει το νερό προσθέτουμε  το λάδι ,το χυμό ,η , ντομάτες ψιλοτριμμένες  , [οτι  θέλετε από τα δύο ] τον πελτέ, το αλατοπίπερο,και το κρασί .
Αφήνουμε να βράσει και να μείνει ο κιμάς με ελάχιστη σαλτσούλα  ,λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαιντανό .
Τον στρώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι.
ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΡΕΜΑ
Βαζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και χωρίς να κάψει προσθέτουμε το αλεύρι ,τόσο όσο να γίνει μία μάζα που θα μαζευτεί στο σύρμα μας   [χρησιμοποιώ τον αυγοδάρτη] τότε με μία κοφτή κίνηση προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα γρήγορα προσθέστε  γάλα λίγο λίγο [το πρώτο λίτρο ρίξτε το αμέσως ανακατεύετε και μόλις αρχίζει να πήζει προσθέστε σιγά σιγά λίγο λίγο γάλα  ανακατεύοντας τόσο όσο να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει  η κρέμα ,προτιμήστε μέτρια φωτιά,και να ανακετεύετε συνέχεια,
Προσθέστε έναν έναν και τους κρόκους ανακατεύοντας και το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί.
Αν την θεωρείτε πηχτή αραιώστε προσθέτοντας γάλα και ανακατεύοντας ,μην την αφήσετε λεπτό χωρίς ανακάτεμα θα σβωλιάσει.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις μελιτζάνες πασπαλίζουμε αφου την στρώσουμε ομοιόμορφα με λίγο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά !! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κολοκυθάκια και μελιτζάνες μπριάμ !Καθημερινό ωραίο φαγάκι !!







 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 55' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
 1/2 κιλό πατάτες
1/2 κιλό κολοκυθάκια
1/2 κιλό μελιτζάνες
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες η ,ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο σε φετάκια
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ματάσι μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ αραιωμένη σε ένα ποτήρι του νερού νερό .
 Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά,τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φετάκια ,η σε ροδέλες .
Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά μέσα στο ταψί ,ρίχνουμε τα κρεμμύδια ,το σκόρδο,και ανακατεύουμε .Προσθέτουμε και τις ντομάτες ,αλάτι,πιπέρι ,μαιντανό και ελαιόλαδο ,ανακατεύουμε καλά .Προσθέτουμε και το ποτήρι το νερό με την μία κουταλιά πελτέ ,ανακατεύουμε  και αν θέλουμε  προαιρετικά πασπαλίζουμε το φαγητό μας με λίγη φρυγανιά.
Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο  για 1 ώρα περίπου .Μποούμε να το ψήσουμε σε γάστρα  που σκεπάζει,αν δεν έχετε  σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και λίγο πρίν το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάστε να ροδοψηθεί.
Τρώγετε και ζεστό και κρύο!

Μπορούμε να προσθέσουμε κι ότι άλλο λαχανικό θέλουμε .π.χ. καρότα,πιπεριά ..κ,τ,λ.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κεικ με γλάσο λεμονιού τέλεια γεύση !!





 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


Για το κέικ
1 κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας   μπέικιν πάουντερ
5 αβγά μόνο τους κρόκους
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
5 ασπράδια μαρέγκα
ξύσμα από ένα λεμόνι

Για την κρέμα
4 κούπες τσαγιού  νερό
2 κούπες  τσαγιού  ζάχαρη
9 κοφτές κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
5 κουταλιές χυμό από  λεμόνι
ξύσμα από 1 λέμονι
1 κουτ.γλυκού  βούτυρο
1 κρόκος αβγού
για να δώσουμε χρώμα βάζουμε σαφράν [κρόκο Κοζάνης  ένα φακελάκι  μικρό η 4-5 ίνες ]






 Βάζουμε στο μίξερ ,η σε ένα μπόλ, [αν έχουμε μίξερ χειρός]  την ζάχαρη με τους κρόκους και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.Εχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και ανακατέψει με το μπέκιν και το προσθέτουμε μέσα στο μίγμα των αβγών,χτυπάμε και τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και με πολύ απαλές κινήσεις το ενσωματώνουμε με το μίγμα.Βουτυρώνουμε  και αλευρώνουμε μία φόρμα ,η ένα ταψάκι,η  σε ότι σχήμα θέλουμε ,και αφού το τινάξουμε να φύγει το περιττό αλεύρι αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς . να το δούμε να ροδίσει και  να σφίξει .Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΈΜΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά, νερό,ζάχαρη ,κόρν φλάουρ,χυμό λεμονιού,ξύσμα,βούτυρο,κρόκο αβγού και σαφράν ,  μαζί σε μία κατσαρολίτσα  και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει καλά η κρέμα λεμονιού μας .Κόβουμε το κέικ μας που έχει κρυώσει στην μέση και βάζουμε κρέμα μέσα ,το σκεπάζουμε και ρίχνουμε κι από πάνω να σκεπαστεί όλο το γλυκό μας .Αν περισσέψει κρεμούλα τρώγετε παγωμένη  κι είναι πολύ ωραία.Διατηρείτε στο ψυγείο .
Αν το θέλετε αρκετά γλυκό  σε γεύση προσθέστε 1 -2 κοφτές κουταλιές ζάχαρη .







Μπιφτέκια γεμιστά σχάρας στο γκρίλ,η στα κάρβουνα!


 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλκομμ΄ενο
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
ελάχιστο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κάρι  [προαιρετικά]
κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια κομμένα ένα για κάθε μπιφτέκι
πιεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια 




 Βαζουμε το κιμά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το αβγό ,το κρεμμύδι,το ψωμί,λίγο λάδι,και τον μαιντανό .προσθέτουμε αλατοπίπερο καικάρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τα πλάθουμε  κάπως πλατιά και τοποθετούμε στην μέση ένα μπαστουνάκι από κεφαλογραβιέρα ,κι ένα  μπαστουνάκι από πιπεριά.Ξαναζυμώνουμε τα μπιφτέκια έτσι ώστε να κλείσουν κα΄'α μέσα την γέμιση.
Αλείφουμε τα μπιφτέκια μέ λίγο λάδι και τα ψήνουμε σε καυτή σχάρα η στο γκρίλ .η στην ψηστιέρα,για να μην κολλήσουν ,η στα κάρβουνα ,μέχρι να ροδίσουν .
Σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό πατάτες η ρύζι πιλάφι.

ΜΥΣΤΙΚΟ
Οταν πλάθουμε τα μπιφτέκια  βρέχουμε πού και πού τα χέρια μας  για να μην κολλάνε και να πλάθονται πιο εύκολα.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Γαριδούλες με πιπερίτσα & φέτα .







Γαριδούλες με πιπερίτσα & φέτα .



 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 500 γραμ.γαριδούλες [μπορείτε και με πιό μεγάλες]
2 κομμάτια μέγεθος σπιρτόκουτου φέτα λιωμένη με το χέρι
1]2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2-3 κλωναράκια μαιντανό
1 κουταλιά σούπας πελτέ [προτιμώ κύκνο]΄η πουμαρό χυμό πελτέ
αλατοπίπερο και ελάχιστη ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο




Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαριδούλες [σε μερικές βγάζω και το κεφάλι όχι σε όλες ]
 Βάζουμε στο τηγανάκι μας το λάδι με το κρεμμύδι ,την πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκορδάκι τα σοτάρουμε για λίγο 3-4 λεπτά,αμέσως προσθέτω και τις γαριδούλες
και δεν ανακατεύω κουνάω το τηγάνι από το χερούλι .Προσθέτουμε  και τον πελτέ αραιωμένο σε μισό ποτήρι νερό την ζάχαρη ,το αλατοπίπερο
και τον μαιντανό.Μαγειρεύουμε μάχρι να δούμε να πήζει η σαλτούλα τότε προσθέτουμε και την φέτα  τριμμένη σε λίγο μεγαλούτσικα κομματάκια.Προσοχή δεν ανακατεύουμε καθόλου μόνο κουνάμε το τηγάνι μην μας λιώσουν οι γαρίδες .Σε 2-3 λεπτά αποσύρομαι από την φωτιά και σερβίρουμε  και καλή μας όρεξη!!! 

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Κροκέτες μπακαλιάρου!







 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη

 600 γραμ.παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο [πουλάνε κι έτοιμο καταψυγμένο]
4 πατάτες βρασμένες μέτριες
6-7 φιλαράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο για μέσα
ελαιόλαδο για το τηγάνι
πιπέρι
ελάχιστο ως καθόλου αλάτι
αλεύρι




 Η ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο από το βράδυ αλλάζοντας 2-3 φορές κατά διαστήματα το νερό ,η αγοράζουμε έτοιμο ξαλμυρισμένο.Βράζουμε τις πατάτες ,τις ξεφλουδίζουμε και με ένα πιρούνι τις κάνουμε σαν πουρέ τις λιώνουμε  και τις βάζουμε σε ένα μπόλ,προσθέτουμε το μπακαλιάρο που τον ξεφτάμε με το χέρι σε μικρά κομματάκια ,το μαιντανό ,το κρεμμύδι ,αλατοπίπερο,λάδι ,όλα αυτά τα ζυμώνουμε να γίνουν ένα μίγμα ,τα πλάθουμε σε κεφτέδες  όπως τα σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε .

 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

*Σάμαλι Πολίτικο !


 


Υλικά
ταψάκι 22 επί 22
300 γραμ.γιαούρτι
1 και 3/4 σιμιγδάλι χονδρό
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κούπα ζάχαρη
7-8 σπυριά μαστίχα κοπανισμένη στο γουδί μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη
3 με 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα στό τέλος
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1,5 κούπα νερό
χυμό λεμονιού απο 1/2 μικρό  λεμόνι
Εκτέλεση σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρολίτσα τα βράζουμε για 10 λεπτά να γίνει πυκνό και το αφήνουμε στην άκρη.
Σάμαλι
 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε σε μπολ το Μπέκιν το γιαούρτι την σόδα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε μερικά λεπτά να φουσκώσει.
Σε λεκανίτσα ρίχνουμε την ζάχαρη,μαζί και την κοπανιστή μαστίχα και το γιαούρτι ,ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
να γίνει πηχτός χυλός 
Βάζουμε τον χυλό σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα η ταψάκι στρώνουμε τον χυλό πολύ καλά με την βοήθεια ενός κουταλιού που το βουτάμε στο νερό και το ψήνουμε 30 με 40 λεπτά να πάρει χρώμα σκούρο.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο το χαράσσομαι σε τρίγωνα η τετράγωνα μικρά κομμάτια και το σιροπιάζουμε με μία κουτάλα παντού.
Οταν πιει όλο το σιρόπι το σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό καϊμάκι ,η σαντιγί αρωματισμένη με μαστίχα .Καλή επιτυχία!!



Σημείωση
    Αν θέλουμε βάζουμε αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και φουρνισμένα προαιρετικά


    Απίθανα πιροσκί!!












     

    Μερίδες: 8
    Xρόνος: 80' λεπτά
    Bαθμός δυσκολίας: Εύκολη

     Ζύμη

    • 4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις [(σως χρειαστεί και λίγο ακόμα)
    • 2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
    • 1 μαγιά νωπή των 40 γραμ. ή 1και 1/2  φακελάκι ξερή
    • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι 
    • 1 αβγό
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 1 κουταλιά καλό βούτυρο 

    Γέμιση με κιμά

    • 350 γραμ.κιμά
    • 1 μέτριο  κρεμμύδι τριμμένο
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
    • 1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε κυβάκια
    • αλατοπίπερο
    • 3 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο 
    • 5-6 κλωναράκια μαιντανό 
    • 1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο π.χ.πεκορίνο Αμφιλοχίας 
    • 1 1/2 κουταλιά σούπας ρύζι ό,τι έχετε γλασσέ ή καρολίνα 
    Ζύμη
    Σε ένα μπόλ βάζουμε τα 2 φλυτζάνια  αλεύρι, το  ένα αβγό, την 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά  αφού την έχουμε λιώσει μέσα στο 1 φλυτζάνι γάλα από τα δύο που χρειαζόμαστε που θα το έχουμε ζεστάνει ελαφρώς. Ρίχνουμε λοιπόν και τα 2 φλυτζάνια γάλα μέσα στο μπόλ με τα υλικά, τις 2 κουταλιές λάδι και την μία κουταλιά βούτυρο λιωμένο και αρχίζουμε να σμίγουμε τα υλικά  στην αρχή με το χέρι και μετά ζυμώνουμε καλά για λίγη ώρα. Θέλουνε μία ζύμη ελαστική. Αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο αλεύρι, αν και είναι μετρημένο.
    Έχω ανάψει το φούρνο στο πιο χαμηλό βαθμό ίσα να ζεστάνει ελαφρώς και βάζω μέσα την ζύμη μέχρι να διπλασιασθεί σε όγκο, να φουσκώσει τουλάχιστον 40 λεπτά. Αν δεν βιάζεστε σκεπάστε τη σε ζεστό σημείο να φουσκώσει. Προσοχή αν την βάλετε στο φούρνο να φουσκώσει να προσέξετε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ελάχιστη, μην σας ψηθεί η ζύμη!

    Γέμιση

    Σε ένα κατσαρολάκι ή τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Σε 10 λεπτά προσθέτουμε και το αλατοπίπερο, τη ντομάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 35 λεπτά. Μόλις φτάσουμε στα 30 λεπτά προσθέστε το ρύζι 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας και μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά,  αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε και το τυρί, ανακατεύουμε  και είναι έτοιμη η γέμιση  μας.

    Πως τα γεμίζουμε

    Παίρνουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει και την ζυμώνουμε μία δύο φορές να ξεφουσκώσει. χωρίζουμε σε μπαλάκια τη ζύμη σε μέγεθος που μας αρέσει, το κανονικό είναι λίγο πιο μεγάλο από καρύδι, αλλά τα παιδιά τα θέλουν μεγαλύτερα.
    Εμένα με βολεύει να  το ανοίγω μέσα στην παλάμη μου, βάζω το μπαλάκι στο αριστερό χέρι και το πατάω με το  το δεξί και ανοίγει αμέσως και  βάζω μία κουταλιά  του γλυκού γέμιση και το κλείνω. Το πλάθω με προσοχή σαν σουτζουκάκι για να καταλάβετε. Αν το ανοίξετε με τον μικρό πλάστη ροδέλα  να αλευρώσετε την επιφάνεια που θα το ανοίξετε γιατί θα σας κολλήσει. Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι, αν δεν έχουμε φριτέζα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Με τρυπητή κουτάλα τα αναποδογυρίζουμε γρήγορα γρήγορα γιατί αρπάζουν και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βάζουμε σε πιάτο με αποροφητικό χαρτί για λίγο και μετά σερβίρουμε.

    ΜΥΣΤΙΚΟ

    Όταν τα κλείνουμε βρέχουμε την επιφάνεια λίγο σε μάκρος με το χέρι μας. Απλά βρέχουμε το δάχτυλό μας σε ένα πιάτο που έχουμε κοντά μας, περνάμε το άνοιγμα και μετά το κλείνουμε πλάθοντας. Το κολλάμε κάπως να κλείσει. Δοκίμασα πολλούς τρόπους άλλους, αλλά ανοίγουν. Είναι ο πιο πετυχημένος! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!  
    Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ