Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σνίτσελ χοιρινά με κουνουπιδάκι συνοδευτικό .





 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 25' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

Σνίτσελ χοιρινά όσα χρειάζεστε σε ποσότητα ανάλογα τα άτομα.
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό [για 3 σνίτσελ αν έχετε παραπάνω προσθέτουμε κι άλλα αβγά]
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο για το τηγάνι [χρησιμοποιώ καλαμποκέλαιο εδώ ]

1 κουνουπιδάκι
λεμόνι




print






Πλένουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα σνίτσελ.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί [όχι να κάψει].
βουτάμε τα σνίτσελ στο αβγό,αμέσως μετά στο αλεύρι ,ξανά στο αβγό και τέλος στην φρυγανιά την τριμμένη να καλυφθεί παντού.
Τα βάζουμε στο τηγάνι το ένα δίπλα στο άλλο και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για να μην αρπάξουν μέχρι να ψηθούν καλά .περίπου 20 λεπτά γυρνώντας τα πότε από την μία πλευρά πότε από την άλλη .Οταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε για λίγο σε αποροφητικό χαρτί.
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το πλένουμε πολύ καλά.
Αν θέλετε γεμίστε ένα λεκανάκι με νερό ρίξτε λίγο ξύδι τοποθετήστε τα μπουκετάκια μέσα και αφήστε τα για λίγο.
Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε την κατσαρόλα με νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει .Προσθέτουμε και λίγο αλάτι και 1-2 κλωνάράκια μαιντανό για να μην μυρίσει το σπίτι μας και βράζουμε περίπου 25 λεπτά .Καλή σας όρεξη !!



Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Μαρμελάδα ροδάκινο πολύ εύκολη !!


Με την συνταγή αυτή φτιάχνουμε ένα μεγάλο βάζο μαρμελάδα.
15 ροδάκινα μεγάλα ,προτιμούμε πιο ώριμα
1/2 χυμό λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη


print






Εγώ την φτιάχνω χρόνια τώρα με δικό μου τρόπο και γίνετε πολύ επιτυχημένη
Σε μία κατσαρόλα μεγάλη καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα τα ροδάκινα .
Κατόπιν με πολύ καθαρά χέρια τα ζουπάμε να λιώσουν και να μείνουν και μερικά κοματάκια
Προσθέτου την ζάχαρη από πάνω και ανοίγου το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία .
Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου και 10 λεπτά πρίν το κλείσουμε προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι .
Την αφήνουμε πάνω στο μάτι σκεπασμένη την κατσαρόλα κι όταν κρυώσει πολύ καλά την βάζουμε στο βάζο .
Διατηρείτε στο ψυγείο για πάρα πολύ καιρό.






Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τούρτα ψυγείου με μπανάνα !!! -Μπανόφι -







2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο γάλα
2 πακέτα πτί μπέρ μπισκότα [θα σας περισσέψουν]
500 γραμ.σαντιγί
1 φακελάκι νιφάδες σοκολάτας Γιώτης
3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες λεπτές
1 ποτήρι γάλα αγελάδινό

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα τα σκεπάζουμε με νερό και τα σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου να φτιάξουμε την καραμέλα .Αν σωθεί το νερό κατά την βράση προσθέτουμε ζεστό να σκεπάζονται πάντα .
Μετά την ώρα που σας γράφω τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πρωτού τα ανοίξουμε.
Σε ένα πυρέξ η σε ένα τάπερ τετράγωνο τοποθετούμε στην σειρά τα μπισκότα βουτώντας τα γρήγορα στο γάλα [μην μουλιάσουν λίγο τα βουτάμε]σε 2 σειρές .
Από πάνω αδειάζουμε τα 2 καραμελωμένα ζαχαρούχα και στρώνουμε με σπάτουλα ομοιόμορφα
Από πάνω τοποθετούμε σε ροδέλες λεπτές τις μπανάνες την μία κοντά στην άλλη να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Αδειάζουμε από πάνω και την σαντιγί αφού την χτυπήσουμε [εγώ αγόρασα από ένα ζαχαροπαστείο έτοιμη ]και την στρώνουμε κι αυτή με σπάτουλα ομοιόμορφα .
Τέλος πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις νιφάδες σοκολάτας,το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο .Μόλις παγώσει το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε κι ακούμε τα καλύτερα σχόλια !! Καλή επιτυχια!!
Ευχαριστώ την φίλη Κατερίνα Κυρήκου για την συνταγή που μου έστειλε !

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Χαλβάς διαφορετικός χωρίς λάδι ..βούτυρο .





        ΥΛΙΚΑ
4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι καρύδα {ινδοκάρυδο }
1 βανίλια με γεύση λεμόνι  [φακελάκι]
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκάλι,την κανέλα,την βανίλια.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,και την καρύδα ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει .Οταν πήξει τον βάζουμε σε φόρμα ,τον αφήνουμε να κρυώσει καλά τον ξεφορμάρουμε τον πασπαλίζουμε με κανέλα η και μαζί καρύδα κόβουμε σε κομμάτια και καλή όρεξη !!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Λαχανόρυζο πεντανόστιμο!!!




ΥΛΙΚΑ
Τα φύλλα από ένα λάχανο μεσαίου μεγέθους
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 κύβους κρέατος[δέν βάζουμε καθόλου αλάτι]
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα'
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας [προαιρετικά ]
...
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια
ελάχιστο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το λάχανο.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα ,τρίβουμε και τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε .
Προσθέτουμε και 3 ποτήρια νερό μαζί με τους κύβους .
Σκε΄πάζουμε τηνν κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου για 15 λεπτά.
Λειώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι,ανακατεύουμε ελαφρώς και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
Ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύουμε ξανά ελαφρά και σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά.
΄Λίγο πρίν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας .
Σερβίρετε με άφθονο χυμό λεμονιού !! Καλή σας όρεξη !!!

Σούπα ζυμαρικών για χειμωνιάτικα βράδυα!!






Μπορούμε να την φτιάξουμε με κριθαράκι ,η και μακαρονάκι κοφτό.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι του τσαγιού κριθαράκι μέτριο
2 κύβοι κότας ,η κρέατος
2 μικρά κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
3-4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
9 ποτήρια νερό
2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
τυρί τριμμένο κατά προτίμηση παρμεζάνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το νερό ,ρίχνουμε τους κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσουν .
Προσθέτουμε και τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς .
Ρίχνουμε και τον μαιντανό ψιλοκομμένο ,και την πάπρικα.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ζυμαρικό [κριθαράκι εδώ ]χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε περίπου για 15-με 20 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας το κάθε πιάτο με τριμμένο τυρί
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος 3 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε .Δείτε περισσότερα



 



Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μακαρόνια με σάλτσα κολοκυθιών ΄΄αααλλο πράγμα σε γεύση !!!







Υλικά
4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ψιλό.
100 γραμ.μπέικον ψιλοκομμένο
φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι ,πιπέρι
τριμένο πεκορίνο
Μακαρόνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 8 κουταλιές λάδι τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια ,όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε το μπέικον ,το σκόρδο,λίγο αλάτι,πιπέρι άφθονο τα φύλλα βασιλικού,και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά μην χαλάσουν τα κολοκυθάκια.
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente,tτα στραγγίζουμερίχνουμε την σάλτσα κολοκυθιών ζεστή 4-5 κουταλιές πεκορίνο και ανακατεύουμε και σερβίρουμε !
από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίζ κέικ μπράουνις .!!







συνταγή απο το περιοδικό στείλτε μας την συνταγή σας υπογράφει η κυρία Ηλιάνα Καλασαρίνη

ΥΛΙΚΑ [έφτιαξα διπλή δόση ,αν θέλετε πιό λίγο χωρίστε τα υλικά στην μέση ]
ΚΕΙΚ
170 Γραμ .βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
260 γραμ.ζάχαρη
4 αυγά
140 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.σούπας κακάο
ελάχιστο αλάτι
2 βανίλιες
160 γραμ νιφάδες σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 πακέτα των 200 γραμ.τυρί κρέμα philadelphia
2 κρόκους αυγών
150 γραμ.ζάχαρη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά,το βάζουμε σε λίγο βαθιά κατσαρόλα για να συνεχίσουμε .
Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη χτυπώντας με το μίξερ και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
Προσθέτουμε στην συνέχεια και το αλεύρι ,βανίλιες ,κακάο,αλάτι,και νιφάδες σοκολάτας .
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30επι 20 εκατοστών και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα .
Ανάβουμε τον φούρνο στούς 180 βαθμούς.
ΚΡΕΜΑ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το τυρί κρέμα την ζάχαρη,.τους 2 κρόκους αυγών και την βανίλια ,χτυπάμε να ενωθούν καλά.
Τοποθετούμε το μίγμα επάνω από το προηγούμενο και με μία σπάτουλα το σατρώνουμε ομοιόμορφα κι αυτό .
Το ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς .Οταν κρυώσει το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια!