Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Τηγανόψωμα φανταστικά!





 Αυτά τα απλά αλλά τόσο ωραία αφράτα πεντανόστιμα τηγανόψωμα αν τα δοκιμάσετε θα τα φτιάχνετε συνέχεια !!!!

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά

 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά τις σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

ελάχιστη ζάχαρη

χλιαρό νερό

τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια


Τι κάνουμε .

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,την ζάχαρη, το αλάτι,το λάδι
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό ,προσοχή χλιαρό όχι ζεστό ούτε καυτό κόβει η μαγιά,ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά .
Αδειάζουμε  όλο το περιεχόμενο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ,προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό ,τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε τα σκουπίζουμε και ξανά συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.

Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια να την έχουμε έτοιμη.

Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα .

Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα ,το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε ,όπως στην αρχή και το ξαναπλάθομαι  με το χέρι για να πάει η φέτα παντού .
Και δίνουμε σχήμα όπως τα μπιφτέκια μπαλάκι και μετά το πατάμε με την παλάμη στην μέση ..δεν μας νοιάζει αν η φέτα φαίνεται λίγο και δεν είναι όλη μέσα-που καλύτερα να είναι κλεισμένη όλη μέσα. 
Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε λάδι προτιμήστε ηλιέλαιο να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε προσέχοντας μην αρπάξουν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα .Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά.σε πιάτο και καλήηη όρεξη !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Ψάρι γλώσσα με λαχανικά στό φούρνο !




Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
 1 πακέτο ψάρι φιλέτο γλώσσας [Καλιμάνης]
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες κομμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 φρέσκες ντομάτες σε λεπτά κομμένες κομμάτια
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
print
Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι ελαιόλαδο ελάχιστο να πάει σε ΄όλη την επιφάνεια.
Τοποθετούμε στην σειρά ομοιόμορφα το κρεμμύδι μας και το σκόρδο [δείτε φωτογραφία]
Από πάνω τοποθετούμε το ψάρι γλώσσα να καλύψει όλη την επιφάνεια .
Καλύπτουμε όλο το ψάρι με την ντομάτα και πασπαλίζουμε με τον μαιντανο.
Ρίχνουμε και το αλατοπίπερο με ελάχιστο ελαιόλαδο .
Τέλος προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να εξατμιστεί το κρασάκι και να ξεροψηθει !! Καλή  όρεξη !!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τορτελίνια με κολοκυθάκια στον φούρνο!! Φανταστικό φαγητό !!








 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 75' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

1 πακέτο τορτελίνια Μίσκο 250 γραμ.
4 κολοκυθάκια
150 γραμ. μπέικον
1 φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
μαιντανό ψιλοκομμένο
βούτυρο ,η λάδι
αλάτι
πιπέρι,αλάτιι
τριμμένο τυρί [προαιρετικά]









Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε ίσα να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το μπέικον σε ακανόνιστα κομματάκια και το ροδίζουμε κι αυτό να γίνει τραγανό.
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες λέει 15 λεπτά βράζουμε μόνο για 10 λεπτά να κρατάνε λίγο .
Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι ,η λιωμένο βούτυρο
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμερ μέσα τα τορτελίνια ,προσθέτουμε τα κολοκυθάκια,το μπέικον,τον μαιντανό,και από πάνω την κρέμα γάλακτος .
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο .Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πιούν τα τορτελίνια την κρέμα γάλακτος .Σερβίρουμε  ζεστά ,αν θέλουμε και μας αρέσει ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυράκι .Καλή επιτυχία!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Kυδώνι στο φούρνο !!



Γλυκιά παραδοσιακή γεύση !!





Εδώ χρησιμοποίησα 1 μεγάλο κυδώνι μερίδες 4
1 κυδώνι κομμένο στα 4 και ξανακομμένο το κάθε τεμμάχιο στα 2 ξανά
1 1/2 ποτήρια νερού κρασί κόκκινο ημίγλυκο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
κρέμα σαντιγί έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο,η όποια θέλετε να την φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας









Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα τρίβουμε απ έξω καλά να φύγει το χνούδι τους να μείνουν λεία με ένα καθαρό σφουγγαράκι η πετσέτα ,τα κόβουμε πάνω και κάτω στρογγυλά και μετά το χωρίζουμε στα 4 και ξανά το κάθε κομμάτι στην μέση να μας βγούν δηλαδή 8 κομμάτια .


Δεν τα καθαρίζουμε απ έξω . τα αφήνουμε με το φλούδι.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ,ρίχνουμε όλα τα υλικά από πάνω κρασί,ζάχαρη,μέλι ,κανέλα σκεπάζουμε καλά με το αλουμινόχαρτο το ταψάκι μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι ψήθηκαν και έχει δέσει το σιροπάκι τους περίπου 60 λεπτά .
Στα 40 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε ανοικτά το ψήσιμο.
Σερβίρουμε όταν κρυώσουν με κρέμα σαντιγί πασπαλισμένη με φυστίκι Αιγίνης,η και σκέτα,η γιαούρτι -παγωτό  !!!
Σημείωση
Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να καθαρίσετε απ έξω την φλούδα απο τα κυδώνια ,εγώ την αφήνω !
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και συνταγές 

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Γλυκό ψυγείου ,δική μου συνταγή τύπου εκμέκ αρέσει σε όλους .




Συνταγή για ταψάκι σε μέγεθος τούρτας
1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες και ψημένο ίσα που να φρυγανιστεί στο φούρνο [δέν θα το χρειαστούμε όλο ]
400 γραμ.σαντιγί Γιώτης [αγοράζω έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο όταν βιάζομαι ]
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης βανίλια
5 κουταλιές φυστίκη Αιγίνης τριμμένο ψιλό
5 κουταλιές αμύγδαλο ψιλοτριμμένο
Αν θέλετε κερασάκια για γαρνίρισμα
ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
2 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
μερικές σταγόνες λεμόνι
1/2 κουτ.μαστίχα κοπανισμένη ,η μαχλέπι ,προαιρετικά και τα δύο εγώ δεν βάζω αλλά του πάει .
ΚΡΕΜΑ
1φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια Γιώτης
1 κουταλιά σούπας γλυκό ποτό για ωραίο άρωμα
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα



Παίρνουμε το ταψάκι ,η το πυρέξ σε μέγεθος τούρτας ,στρώνουμε να γεμίσει η επιφάνεια όλη με το τσουρέκι αφού πρώτα το έχουμε φρυγανίσει για λίγο στο φούρνο .
Ετοιμάζουμε συγχρόνως το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρολάκι το νερό ,την ζάχαρη,το λεμόνι ,αν θέλετε προσθέστε λίγη μαστίχα κοπανισμένη ,η λίγο μαχλέπι .Αν και το λεμόνι είναι αρκετό .Το αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει ,μην πήξει πολύ .
Αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό το σιρόπι και περιχύνουμε το τσουρέκι που χρησιμοποιούμε σαν βάση για το γλυκό μας.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς,και ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία .
Με μία σπάτουλα το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την βάση μας.Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την μισή ποσότητα από το φυστίκη και το αμύγδαλο
Ετοιμάζουμε την σαντιγί πάλι όπως αναγράφετε στην συσκευασία ,εκτός αν αγοράσετε έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο .
Στρώνουμε πάλι με την σπάτουλα με προσοχή όλη την επιφάνεια του ταψιού.Μ ε ένα κορνέ κάνουμε σχεδιάκια και στολίζουμε με κερασάκια Ρίχνουμε και το υπόλοιπο φυστίκι και αμύγδαλο από πάνω .Το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει ,το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μπακλαβάς ο τέλειος!!





1 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι
1/2 κιλό καρύδια περασμένα από το μούλτι
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη , η σιμιγδάλι χονδρό
1 φλ. αραβοσιτέλαιο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
2 κουτ. σούπ.. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φυστίκη Αιγίνης τριμμένο [προαιρετικά]
γαρύφαλα ολόκληρα για στόλισμα σε κάθε κομμάτι

Για το σιρόπι
1.200 γραμμ. ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κ. σ. χυμό λεμόνι





Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι και στρώνουμε 10 φύλλα βουτυρώνοντας με ένα πινελάκι ένα -ένα ξεχωριστά.
Στο τελευταίο φύλλο πασπαλίζουμε με το μίγμα καρυδιού και αμυγδάλου .
Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε 6 φορές δηλαδή ,φύλλο ,βούτυρο,και πασπάλισμα με το μίγμα .
Τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω βουτυρώνοντας ένα ένα πάντα ,πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 φύλλα έως 10..
Βάζουμε γιά λίγο το ταψάκι μας στο ψυγείο να παγώσει λίγο να το χωρίσουμε σε κομμάτια πιό εύκολα .
Το χαράσουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια ,λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το περιχύνουμε να πάει παντού.
Σε κάθε κομμάτι μπήγουμε στην μέση κι από ένα γαρύφαλλο .
Το ψήνουμε στούς 160 βαθμούς [ανάλογα την κουζίνα σας] μέχρι να χρυσαφίσουν τα φύλλα
Το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι,περιμένουμε να τραβήξει το σιροπάκι όλο πασπαλίζουμε και με το τριμμένο φυστίκη Αιγίνης , και ..έτοιμος για σερβίρισμα!

ΓΕΜΙΣΗ
Βάζουμε σέ ένα λεκανάκι όλα τα υλικά μαζί ,καρύδια,αμύγδαλα,.φρυγανιά ,η, σιμιγδάλι,το αραβοσιτέλαιο,το κανελογαρύφαλο,τις 2 κουτ ζάχαρη,και ανακατεύουμε πολύ καλά .

ΣΙΡΟΠΙ
Στήν κατσαρόλα βάζουμε το νερό,την ζάχαρη,και το 1 κουτ.σούπας λεμόνι ,Βράζουμε να δέσει λίγο το σιρόπι μας .

Κεφτέδες με σπαγγέτι !!











 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

1 πακέτο μακαρόνια Melissa νο 10
ΣΑΛΤΣΑ
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτί ψιλοκομμένο τοματάκι primo gusto
2 kουτ.σούπας πελτέ νtομάτας primo gousto
1 kλωναράκι βασιλικό τα φυλλαράκια ψιλοκομμένο
1κουτ,γλυκού ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
ΚΕΦΤΕΔΆΚΙΑ
500 γραμ.κιμά από μοσχάρι ,η από κοτόπουλο
1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 φλυτζάνι βρεγμένη και στιμένη καλά ψίχα ψωμιού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
1 κουτ.γλυκού θυμάρι
1/2 κουτ.γλυκού κίμινο
2 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1/2 φλυτζ.παρμεζάνα τριμμένη ,
1 φλυτζάνι παρμεζάνα για το σερβίρισμα [προεραιτικά]





ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία σωτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι,,τον πελτέ,και το θυμάρι και προσθέτουμε λίγο νερό [περίπου 1 ποτήρι ].Σιγοβράζουμε σε χακ\μηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά .Ετοιμάζουμε συγχρόνως τα κεφτεδάκια .
Προθερμαίνουμε στο φούρνο την σχάρα και τοποθετούμε προσέχοντας μία λαδόκολλα .Ρίχνουμε λίγο λάδι σε όλη την επιφάνεια μην μας κολλήσουν τα κεφτεδάκια .
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τον κιμά ,την παρμεζάνα,και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
Σχηματίζουμε κεφτεδάκια καιο τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στούς 200 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί τα προσθέτουμε στην σάτσα τους μαζί με το βασιλικό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι τα κεφτεδάκια να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας .
Παράλληλα βράζουμε και το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που αναγράφετε επάνω στο πακέτο συσκευασίας .
Σερβίρουμε πρώτα τα ζυμαρικά και ,μετά τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε προεραιτικά με τυρί παρμεζάνα !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Τα κεφτεδάκια μπορούμε να τα αλευρώσουμε και να τα τηγανίσουμε αν θέλουμε αντί του ψησίματος.
Προσωπικά τα τηγανίζω γιατί μου αρέσουν καλύτερα .

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σνίτσελ χοιρινά με κουνουπιδάκι συνοδευτικό .





 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 25' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

Σνίτσελ χοιρινά όσα χρειάζεστε σε ποσότητα ανάλογα τα άτομα.
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό [για 3 σνίτσελ αν έχετε παραπάνω προσθέτουμε κι άλλα αβγά]
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο για το τηγάνι [χρησιμοποιώ καλαμποκέλαιο εδώ ]

1 κουνουπιδάκι
λεμόνι




print






Πλένουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα σνίτσελ.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί [όχι να κάψει].
βουτάμε τα σνίτσελ στο αβγό,αμέσως μετά στο αλεύρι ,ξανά στο αβγό και τέλος στην φρυγανιά την τριμμένη να καλυφθεί παντού.
Τα βάζουμε στο τηγάνι το ένα δίπλα στο άλλο και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για να μην αρπάξουν μέχρι να ψηθούν καλά .περίπου 20 λεπτά γυρνώντας τα πότε από την μία πλευρά πότε από την άλλη .Οταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε για λίγο σε αποροφητικό χαρτί.
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το πλένουμε πολύ καλά.
Αν θέλετε γεμίστε ένα λεκανάκι με νερό ρίξτε λίγο ξύδι τοποθετήστε τα μπουκετάκια μέσα και αφήστε τα για λίγο.
Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε την κατσαρόλα με νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει .Προσθέτουμε και λίγο αλάτι και 1-2 κλωνάράκια μαιντανό για να μην μυρίσει το σπίτι μας και βράζουμε περίπου 25 λεπτά .Καλή σας όρεξη !!