Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τούρτα παγωτό με μπισκότα και φράουλες !!!





Δροσερή και φανταστική συνταγή για σας που θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με κεράσια, βύσσινα, φρούτα του δάσους και την ανάλογη μαρμελάδα.

Υλικά

Για την τούρτα:
• 250 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης
• 125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Για το παγωτό:
• 1 κουτί (250 γραμμάρια) φυτική σαντιγί
• 1 κουτί (400 γραμμάρια) ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί (400 γραμμάρια) εβαπορέ γάλα
• 1 βανίλια
• 500 γραμμάρια φράουλες ώριμες
• ¾ φλιτζάνι τσαγιού μαρμελάδα φράουλα
• 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
• 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μπισκότα στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου) βούτυρο και τ’ αναμειγνύουμε στο μίξερ.
Στρώνουμε το μείγμα της βάσης σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 22 εκ.
Πατάμε καλά να ισιώσει το μείγμα στη βάση της φόρμας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί ν’ αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 7΄-8΄.
Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε για 5΄ επιπλέον ν’ αφρατέψει και να κρυώσει το μείγμα.
Το αδειάζουμε με προσοχή στην παγωμένη βάση μπισκότου στη φόρμα. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Κόβουμε τις φράουλες στη μέση, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να λιώσει και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη.
Με προσοχή αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας.
Στρώνουμε τις φράουλες πάνω στο παγωτό και περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα (που είναι πλέον σαν σιρόπι).
Στολίζουμε με φρόυτα που επιλέξαμε !!
Συνταγή Αρτοποιεία και συνταγές 


Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Παγωτό βανίλια με γιαούρτι.!!

• 375 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
• 1 κουταλιά γλυκού ζελατίνη
• 125 γραμμάρια ζάχαρη
• 1 κλωνάρι βανίλια
• 2 κεσεδάκια (400 γραμμάρια) γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά


print
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη.
Αφήνουμε για 1΄ μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και τη βανίλια (σχίζουμε κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον καρπό και τον ρίχνουμε στο μείγμα). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Το παγώνουμε στο ψυγείο.
Αφού παγώσει (κρυώσει καλά) προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αφού το παγώσουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το χτυπάμε 5 φορές κάθε 30΄ για να αφρατέψει.


Πρόταση σερβιρίσματος: Γαρνίρουμε με καλοκαιρινά ψιλοκομμένα φρούτα ή με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο και φιστίκια Αιγίνης.
Η συνταγή είναι από την σελίδα Λέσβος Μυτιλήνη

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τούρτα ψυγείου φανταστική και πανεύκολη !!!



2 πακέτα μπισκότα τύπου πτί μπέρ με σοκολάτα
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ σκέτα
1 πακέτο βούτυρο και μισό ακόμα φλώρα [δηλαδή 400 γραμ.]
10 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά σούπας ποτό της αρεσκείας μας

Γλάσο
1 κρέμα γάλακτος [περιπου να βγεί 1 φλυτζάνι]
1 κουβερτούρα των 250 γραμ.
1/2 κουτ.σούπας λάδι
 


print


Σε μία κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία .
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα ,μαζί και το κακάο.ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας συγχρόνως και το ποτό.
Σπάμε τα μπισκότα πάνω από το μείγμα μας  σε ακανόνιστα κομμάτια ι ανακατεύουμε να πάει παντού η σοκολάτα .
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μεγέθους τούρτας αλουμινόχαρτο ,η λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα .Το σκεπάζουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Αφού παγώσει ετοιμάζουμε το γλάσο ,Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος ,μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το λάδι και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε κομμάτια.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα και να σκουρήνει το γλάσο μας .
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω στην τούρτα να πάει παντού το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε !! [μην ξεχάσετε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο πριν το γλασάρισμα].Καλή επιτυχία !!! Διατηρείτε στο ψυγείο .

την συνταγή την βρήκα στο ένθετο ζάχαρη & αλεύρι

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Nτομάτες με αυγά και πατάτες.[Καγιανά]






print





 

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Γλυκό κουταλιού βερίκοκο !

Για ένα κιλό βερίκοκα μετρίου μεγέθους (ποικιλίας μπεμπέκου) αγουρωπά.
(προσοχή τα βερίκοκα πρέπει να είναι δέντρου κι όχι ψυγείου)
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Αμύγδαλα (προαιρετικά)
Χυμό από ένα λεμόνι
Ασβεστόνερο *

print
* Ασβεστόνερο φτιάχνουμε με δυο τρόπους.
1. Σε μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε 100 γρ άσβεστο ασβέστη και 3 λίτρα νερό, το αφήνουμε για ένα βράδυ, στραγγίζουμε με πυκνό σουρωτήρι και εκεί θα τοποθετήσουμε τα βερίκοκα.
2. Σε 2 λίτρα νερό διαλύουμε 2 κουταλιές σβησμένο ασβέστη ανακατεύουμε καλά και σουρώνουμε και πάλι.

Πλένουμε τα βερίκοκα καλά και αφαιρούμε το κουκούτσι .Αυτό μπορεί να γίνει με ένα μεγάλο καρφί ή ένα λεπτό μαχαιράκι ή το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες.
Σπρώχνουμε το κουκούτσι από τη μεριά του κοτσανιού, κρατώντας σφικτά το φρούτο από την άλλη μεριά, προσεκτικά χωρίς να τραυματίζουμε το φρούτο.

Ξεφλουδίζουμε τα βερίκοκα με λεπτό μαχαιράκι ή το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Σε μια λεκάνη βάζουμε το ασβεστόνερο και τοποθετούμε μέσα τα βερίκοκα και τα αφήνουμε για μιάμιση ώρα, ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα την ωρίμανση των φρούτων.
Ξεπλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ή με μια πετσέτα.
Αν θέλετε βάλτε στη θέση του κουκουτσιού ένα ελαφρά καβουρντισμένο αμύγδαλο.
Βράζουμε για 10 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα βερίκοκα.
Συνεχίζουμε το βρασμό για άλλα 5-10 λεπτά ξαφρίζοντας αν χρειαστεί.
Αφήνουμε για μια νύχτα. Τα βερίκοκα θα βγάλουν όλο το ζουμί τους .
Την επομένη αφαιρούμε τα βερίκοκα από την κατσαρόλα μεταφέροντας τα με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπόλ.
Δένουμε το σιρόπι και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τα βερίκοκα και το χυμό του λεμονιού.
Αφήνουμε το γλυκό να πάρει μια δυνατή βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμη ζεστό γεμίζοντας μέχρι πάνω.
Κλείνουμε καλά τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα.
Δεν πρέπει να υπάρχει αέρας καθόλου μέσα στα βάζα. Ο λόγος απλός, έτσι το γλυκό μας θα διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα.
Βέβαια γλυκό δεν πετάμε ποτέ!! Αν το ανοίξουμε κι έχει πιάσει λίγο από πάνω, το αφαιρούμε αυτό το κάτι τις και ξαναβράζουμε το γλυκό.
Αν πάλι όταν το ανοίξουμε έχει ζαχαρώσει, βάζουμε λίγο νεράκι και το ξαναβράζουμε.

Αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα και φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο
Σημείωση
Μην ξεχνάτε ότι διαλέγουμε πολύ αγουρωπά βερίκοκα δέντρου κι όχι ψυγείου.

Η Συνταγή είναι της κυρίας Ξανθής Μπαξεβάνη πηγή 
http://asproylas.blogspot.gr/2009/07/blog-post.html 
 ευχαριστώ πολύ!!!!

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Κέικ λεμόνι !


Μερίδες: 10
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Εύκολη
 
 Αυγα 3
Ζαχαρη 230γρμ.
Νερο 130γρμ.
 Φαρινα 250γρμ.
Βανιλια 1 τμχ.
Καλαμποκελαιο 120γρμ.
Ξυσμα και χυμο απο ενα λεμονι μετριο σε μεγεθος .
 
print

 χτυπαμε για λιγο με το συρμα τα αυγα με την ζαχαρη,και αμεσως μετα προσθετουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα,να ανακατευτουν καλα.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια φορμα και ριχνουμε το μειγμα μας .
Ψηνουμε στους 175β.για μιση ωρα περιπου
 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η συνταγή είναι από Αρτοποιεία και Συνταγές

Προφιτερόλ !!!!

Μερίδες: 10
Xρόνος: 60' λεπτά
  Bαθμός δυσκολίας: Μέτρια
Για τα σου:
125γρ. γάλα
125γρ. νερό
 110γρ. βούτυρο
5γρ. αλάτι
5γρ. ζάχαρη
140γρ. αλεύρι
15γρ. κακάο
5 αυγά

 Για την κρέμα:
550ml. γάλα
90γρ.αλεύρι
150γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κρόκοι αυγών

 Για το γλάσο:
600ml. κρέμα γάλακτος
500γρ. κουβερτούρα
80γρ. βούτυρο
print
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε συνεχώς
 με μια κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το
 σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η ζύμη τη ρίχνουμε στο μίξερ και τη "δουλεύουμε" με το εργαλείο που
 λέγεται φτερό (όχι με το σύρμα) στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
 και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα του
 φούρνου. Βάζουμε τη ζύμη σ'ένα κορνέ και σχηματίζουμε μικρά σου διαμέτρου 2-2,5 εκ.
Θα γίνουν περίπου 60-70 σου. Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου και όχι στον αέρα
(γιατί παραμορφώνεται το σχήμα των σου). για 30 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να
 κρυώσουν και να στεγνώσουν για μερικές ώρες. Για την κρέμα:
Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα όσο
 βράζει μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Βγάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Για το γλάσο:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Πριν πάει να πάρει
 βράση την βγάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς
 μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα μείγμα λείο.
Χαράξτε τα σου στην μέση και βάλτε μια κουταλίτσα κρέμα. Τοποθετείστε σε ένα μεγάλο
 μπολ ή σε ατομικά μπολάκια τα σου και καλύψτε τα με το γλάσο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Συνταγή από τον φίλο κύριο Γιώργο με τα Αρτοποιεία και Συνταγές .Ευχαριστώ πολύ !!!
 

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Zελέ με κρέμα και μπισκότα!





2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
[γάλα και ζάχαρη όση αναγράφετε στήν συσκευασία]
1/2 ποτήρι του νερού γάλα για άλλειμα των μπισκότων
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
1 κουτί ζελέ το οικογενειακό μέγεθος που έχει 2 φακελάκια. Φράουλα ,η κεράσι ,η ότι σας αρέσει
2 κουτ.σούπας κονιάκ


print
                     

Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά όταν πήξει και την αφήνουμε να κρυώσει .
Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφοντια επάνω στην συσκευασία..
Οταν έρθει σε θερμοκρασία  χαμηλή τον τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει ελαφρώς .
Σέ ένα ταψάκι η πυρέξ η τάπερ τετράγωνο στρώνουμε τα μπισκότα και τα  αλείφουμε με το πινέλο  βουτώντας το σε γάλα και το κονιάκ .
Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα και ξανά γάλα με το πινέλο.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο περίπου μισή ώρα.
Κατόπιν με μία κουτάλα σούπας και με προσοχή μην σπάσει η κρέμα μας αδειάζουμε το ζελέ που θα πρέπει να έχει λίγο αρχίσει να πήζει το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο [όχι κατάψυξη] τουλάχιστον για 3-4 ώρες και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε !!
Σημείωση
Μπορούμε στήν παρασκευή του ζελέ να αντικαταστήσουμε τα 2 ποτήρια νερό με χυμό πορτοκάλι ,η φράουλα . .Επίσης μπορούμε μαζί με το βραστό νερό να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη αν θέλουμε το ζελε πιό γλυκό 

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Μακαρόνια με τόνο,απλή κι εύκολη συνταγή.


Απλή και γρήγορη λύση ,αλλά πολύ νόστιμη ,
υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1 τόνο σε λάδι
τυρί τριμμένο
εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια τα σουρώνουμε
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί ,ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια ,σκεπάζουμε και την κουνάμε .
Σερβίρουμε με τόνο και τριμμένο τυρί ..απλά μία ιδέα που αν αφαιρέσουμε το τυρί είναι νηστίσιμη !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασολάδα χυλωμένη !!!



Ωραία χυλωμένη φασολάδα !!

1 πακέτο φασόλια  [500 γραμ.]
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 κρεμμύδια τριμμένα  [την χυλώνει το κρεμμύδι]
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
3 φρέσκες ώριμες ντομάτες [προεραιτικά]
2 κουτ.σούπας πελτέ
αλάτι πιπέρι
1 κουτ,γλυκού ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο 




 
Εκτέλεση


Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ
Εγώ συνήθως κάνω το παρακάτω ,τα βάζω στην κατσαρόλα αφού πρώτα τα πλύνω πολύ καλά ,τα βράζω για 10 λεπτά κλείνω την φωτιά και τα αφήνω για 1 ώρα ,προσθέτουμε ζεστό νερό στο νερό που έχει απομείνει και προσθέτουμε καρότα ,κρεμμύδια τριμμένα,και το σέλινο ,
Βράζουμε για 30 λεπτά και προσθέτουμε ντομάτα,πελτέ ,αλατοπίπερο ζάχαρη,και βράζουμε μέχρι να δοκιμάσουμε περίπου άλλα 30 λεπτά όταν κοντεύουν να βράσουν .
προσθέτουμε στο τέλος και το ελαιόλαδο και με ανοιχτή την κατσαρόλα παίρνουν 2-3 βράσεις ,κι έρχονται και χυλώνουν .


 Μαγειρική και Συνταγές
 

 

Πένες με κρέμα τυρί ,καραμελωμένα κρεμμύδια ,και λιαστή ντομάτα!!!




Μερίδες: 5
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Μέτρια
1 πακέτο πένες [μακαρόνια]
2 πακέτα μικρά τυρί κρέμα
3 ευρώ λιαστή ντομάτα ξερή ,η φρέσκια
5 κρεμμύδια κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια λεπτά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σουσάμι

Τριμμένο τυρί παρμεζάνα ,η ότι άλλο.
print
Βάζουμε στη  φωτιά το τηγάνι με 5 κουταλιές της σούπας λάδι ,ρίχνουμε τα κρεμμύδια και την ζάχαρη τα σωτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν ,και τα αδειάζουμε σε ένα μπόλ.
Ξανατοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στην φωτιά με 4 κουταλιές λάδι ,τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομματάκια ,και αμέσως μαζί και 1/2 ποτήρι του νερού νερό μην μας αρπάξουν ,μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 6-7 λεπτά .
Προσθέτουμε και τις δύο συσκευασίες τυρί και με το πιρούνι της λιώνουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
Τα αδειάζουμε κι αυτά στο μπόλ με τα κρεμμύδια.
Βάζουμε άλλο τηγάνι στην φωτιά με λίγο λάδι και καβουρντίζουμε λίγο το σουσάμι να πάρει χρώμα.
Συγχρόνως βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τις σουρώνουμε και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα μαζί και το σουσάμι ανακατεύουμε κι έτοιμο !!
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί .Καλή όρεξη !!!!.