Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013
Τρίτη 2 Ιουλίου 2013
•ΠΑΓΩΤΟ ΝΤΟΝΤΟΥΡΜΑΣ•
Posted on 17:31by gata
Υλικά
...
• 1 λίτρο γάλα πρόβειο
• 8 αυγά
• 1 1/4 ποτηριού ζάχαρη, κατά προτίμηση άχνη
• λίγη μαστίχα σε σκόνη
• 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα και το βάζουμε λίγο στη φωτιά χωρίς να πάρει βράση.
Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα και τη μαστίχα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει (στην κατάψυξη) και μετά από δύο ώρες το ξαναχτυπάμε στο μίξερ.
Εάν έχουμε παγωτομηχανή, το χτυπάμε μόνο μια φορά.
Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή βύσσινο κατά τον παραδοσιακό τρόπο, ή με γλυκό φιστίκι, σύμφωνα με τη σύγχρονη γαστρονομία
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013
Κυριακή 16 Ιουνίου 2013
Σοκολατίνα Τούρτα η τέλεια !!
Posted on 10:48by gata
* 6 αυγά
* 100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
* 400 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
* 250 ml κ
kρέμα γάλακτος κρύα
* 80 ml λικέρ πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ, σε παχύρευστη μορφή.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να κρεμώσουν.
Ρίχνουμε στα αυγά λίγη λίγη και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία τη χλιαρή πλέον λιωμένη κουβερτούρα.
Προσθέτουμε το λικέρ.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο μίγμα το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και το διπλώνουμε απαλά, να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση της.
Αδειάζουμε το μίγμα.
Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί και βάζουμε βραστό νερό να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου).
Ψήνουμε στους 170οC στις αντιστάσεις κάτω κάτω για 30΄.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το γλυκό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αν έχουμε τον χρόνο και αφήσουμε την τούρτα μία νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλεια.
Φτιάχνουμε γλάσο σοκολάτας και καλύπτουμε όλη την σοκολατίνα τούρτα και την στολίζουμε με φράουλες η κερασάκια η σαντιγί
Για τη σάλτσα φράουλας αν θέλετε προαιρετικά για στόλισμα
Υλικά
* 250 γραμμάρια φράουλες
* 40 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση σάλτας φράουλας
Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη και τις πολτοποιούμε.
Παγώνουμε τη σάλτσα και καλύπτουμε την τούρτα σοκολάτας
Για σκέτο γλάσο για επικάλυψη
Υλικά
2 συσκευασίες κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλάκι βούτυρο ή μαργαρίνη
2/3 κούπας γάλα
Εκτέλεση Γλάσου
Σ'ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζετε το γάλα, το βούτυρο και τη κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια να λιώσουν και περιχύνουμε την τούρτα σοκολάταςμε το γλάσο.
Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013
Μακαρόνια με πικάντικη σάλτσα με τσίλι και σκόρδο.!!
Posted on 17:34by gata
YΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια
ΣΑΛΤΣΑ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
5-6 κλωνιά μαιντανό
1 κουταλιά της σούπας τσίλι
4 ώριμες ντομάτες περασμένες στο τρίφτη
αλάτι -πιπέρι
Τριμμένο πεκορίνο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο κατσαρολάκι το λάδι μαζί με τις ντομάτες ,σωτάρουμε για λίγο .
Προσθέτουμε το σκόρδο ,τον μαιντανο,το αλατοπίπερο και 1/2 ποτήρι νερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να σωθεί το νερό .
Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε και το τσίλι ανακατεύοντας .
Το αφήνουμε να πάρει δυό τρείς βράσεις και είναι έτοιμη .
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.
Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013
Φιλέτο κοτόπουλο στό τηγάνι,πεντανόστιμο και πολύ γρήγορο!
Posted on 16:29by gata
YΛΙΚΑ
2 φιλέτα
αλεύρι
πιπέρι
αλάτι
τζίντζερ σε σκόνη
πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φιλέτα
Βάζουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το αλεύρι και ρίχνουμε πάνω στα φιλέτα το αλάτι,τι πιπέρι,το τζίντζερ,την πάπρικα τρίβοντάς τα να πάει σε όλο το κομμάτι .
Το αλευρώνουμε και τηγανίζουμε στην αρχή με δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα και μετά σε μέτρια να ψηθεί μέσα καλά . Σερβίρουμε με λεμονάκι ,και πατάτες ,ρύζι ,η σκέτο με σαλάτα .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013
Oμελέτα με μανιτάρια,τυρί,πιπεριά,και ντομάτα ,υπέροχη με γεύση πίτσας !!
Posted on 17:28by gata
Υλικά ..μερίδες 2
2-3αυγά
1 πιπεριά κομμένη σε κρίκους
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μανιτάρια κονσέρβας πλυμένα και καλά στραγγισμένα
1 κομμάτι φέτα σε μέγεθος σπιρτόκουτο κομμένο σε κoμματάκια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην φωτιά το τηγανάκι μας με το λάδι,την ντομάτα,τα μανιτάρια,και την πιπεριά.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαραθούν και να φύγουν όλα τα υγρά από την ντομάτα.Ολα προσοχή τα υγρα ντομάτας για να έχουμε ωραία σάλτσα
Σε ένα μπόλ σπάμε μέσα τα αυγά προσθέτουμε και την φέτα με το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Τα ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά κουνώντας το τηγανάκι μας πέρα δώθε [δέν ανακατεύουμε μ΄ν διαλυθεί η ομελέτα μας].Μόλις υπολογίσουμε ότι έχει ψηθεί καλά [το καταλαβαίνουμε αν κουνώντας το τηγάνι μας ξεκολάει] με ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.Την σερβίρουμε στο πιάτο και καλή όρεξη !!
Παρασκευή 31 Μαΐου 2013
Τούρτα παγωτό με μπισκότα και φράουλες !!!
Posted on 12:58by gata
Συνταγή Αρτοποιεία και συνταγές
Πέμπτη 30 Μαΐου 2013
Παγωτό βανίλια με γιαούρτι.!!
Posted on 14:18by gata
• 1 κουταλιά γλυκού ζελατίνη
• 125 γραμμάρια ζάχαρη
• 1 κλωνάρι βανίλια
• 2 κεσεδάκια (400 γραμμάρια) γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη.
Αφήνουμε για 1΄ μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και τη βανίλια (σχίζουμε κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον καρπό και τον ρίχνουμε στο μείγμα). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Το παγώνουμε στο ψυγείο.
Αφού παγώσει (κρυώσει καλά) προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αφού το παγώσουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το χτυπάμε 5 φορές κάθε 30΄ για να αφρατέψει.
Πρόταση σερβιρίσματος: Γαρνίρουμε με καλοκαιρινά ψιλοκομμένα φρούτα ή με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο και φιστίκια Αιγίνης.
Η συνταγή είναι από την σελίδα Λέσβος Μυτιλήνη
Αφήνουμε για 1΄ μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και τη βανίλια (σχίζουμε κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον καρπό και τον ρίχνουμε στο μείγμα). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Το παγώνουμε στο ψυγείο.
Αφού παγώσει (κρυώσει καλά) προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αφού το παγώσουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το χτυπάμε 5 φορές κάθε 30΄ για να αφρατέψει.
Πρόταση σερβιρίσματος: Γαρνίρουμε με καλοκαιρινά ψιλοκομμένα φρούτα ή με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο και φιστίκια Αιγίνης.
Η συνταγή είναι από την σελίδα Λέσβος Μυτιλήνη
Τρίτη 28 Μαΐου 2013
Τούρτα ψυγείου φανταστική και πανεύκολη !!!
Posted on 16:13by gata
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ σκέτα
1 πακέτο βούτυρο και μισό ακόμα φλώρα [δηλαδή 400 γραμ.]
10 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά σούπας ποτό της αρεσκείας μας
Γλάσο
1 κρέμα γάλακτος [περιπου να βγεί 1 φλυτζάνι]
1 κουβερτούρα των 250 γραμ.
1/2 κουτ.σούπας λάδι
Σε μία κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία .
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα ,μαζί και το κακάο.ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας συγχρόνως και το ποτό.
Σπάμε τα μπισκότα πάνω από το μείγμα μας σε ακανόνιστα κομμάτια ι ανακατεύουμε να πάει παντού η σοκολάτα .
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μεγέθους τούρτας αλουμινόχαρτο ,η λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα .Το σκεπάζουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Αφού παγώσει ετοιμάζουμε το γλάσο ,Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος ,μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το λάδι και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε κομμάτια.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα και να σκουρήνει το γλάσο μας .
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω στην τούρτα να πάει παντού το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε !! [μην ξεχάσετε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο πριν το γλασάρισμα].Καλή επιτυχία !!! Διατηρείτε στο ψυγείο .
την συνταγή την βρήκα στο ένθετο ζάχαρη & αλεύρι
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα ,μαζί και το κακάο.ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας συγχρόνως και το ποτό.
Σπάμε τα μπισκότα πάνω από το μείγμα μας σε ακανόνιστα κομμάτια ι ανακατεύουμε να πάει παντού η σοκολάτα .
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μεγέθους τούρτας αλουμινόχαρτο ,η λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα .Το σκεπάζουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Αφού παγώσει ετοιμάζουμε το γλάσο ,Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος ,μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το λάδι και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε κομμάτια.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα και να σκουρήνει το γλάσο μας .
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω στην τούρτα να πάει παντού το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε !! [μην ξεχάσετε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο πριν το γλασάρισμα].Καλή επιτυχία !!! Διατηρείτε στο ψυγείο .
την συνταγή την βρήκα στο ένθετο ζάχαρη & αλεύρι
Τετάρτη 22 Μαΐου 2013
Nτομάτες με αυγά και πατάτες.[Καγιανά]
Posted on 17:46by gata
Δευτέρα 20 Μαΐου 2013
Γλυκό κουταλιού βερίκοκο !
Posted on 12:52by gata
(προσοχή τα βερίκοκα πρέπει να είναι δέντρου κι όχι ψυγείου)
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Αμύγδαλα (προαιρετικά)
Χυμό από ένα λεμόνι
Ασβεστόνερο *
1. Σε μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε 100 γρ άσβεστο ασβέστη και 3 λίτρα νερό, το αφήνουμε για ένα βράδυ, στραγγίζουμε με πυκνό σουρωτήρι και εκεί θα τοποθετήσουμε τα βερίκοκα.
2. Σε 2 λίτρα νερό διαλύουμε 2 κουταλιές σβησμένο ασβέστη ανακατεύουμε καλά και σουρώνουμε και πάλι.
Πλένουμε τα βερίκοκα καλά και αφαιρούμε το κουκούτσι .Αυτό μπορεί να γίνει με ένα μεγάλο καρφί ή ένα λεπτό μαχαιράκι ή το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες.
Σπρώχνουμε το κουκούτσι από τη μεριά του κοτσανιού, κρατώντας σφικτά το φρούτο από την άλλη μεριά, προσεκτικά χωρίς να τραυματίζουμε το φρούτο.
Ξεφλουδίζουμε τα βερίκοκα με λεπτό μαχαιράκι ή το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Σε μια λεκάνη βάζουμε το ασβεστόνερο και τοποθετούμε μέσα τα βερίκοκα και τα αφήνουμε για μιάμιση ώρα, ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα την ωρίμανση των φρούτων.
Ξεπλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ή με μια πετσέτα.
Αν θέλετε βάλτε στη θέση του κουκουτσιού ένα ελαφρά καβουρντισμένο αμύγδαλο.
Βράζουμε για 10 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα βερίκοκα.
Συνεχίζουμε το βρασμό για άλλα 5-10 λεπτά ξαφρίζοντας αν χρειαστεί.
Αφήνουμε για μια νύχτα. Τα βερίκοκα θα βγάλουν όλο το ζουμί τους .
Την επομένη αφαιρούμε τα βερίκοκα από την κατσαρόλα μεταφέροντας τα με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπόλ.
Δένουμε το σιρόπι και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τα βερίκοκα και το χυμό του λεμονιού.
Αφήνουμε το γλυκό να πάρει μια δυνατή βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμη ζεστό γεμίζοντας μέχρι πάνω.
Κλείνουμε καλά τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα.
Δεν πρέπει να υπάρχει αέρας καθόλου μέσα στα βάζα. Ο λόγος απλός, έτσι το γλυκό μας θα διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα.
Βέβαια γλυκό δεν πετάμε ποτέ!! Αν το ανοίξουμε κι έχει πιάσει λίγο από πάνω, το αφαιρούμε αυτό το κάτι τις και ξαναβράζουμε το γλυκό.
Αν πάλι όταν το ανοίξουμε έχει ζαχαρώσει, βάζουμε λίγο νεράκι και το ξαναβράζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα και φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο
Σημείωση
Μην ξεχνάτε ότι διαλέγουμε πολύ αγουρωπά βερίκοκα δέντρου κι όχι ψυγείου.
Η Συνταγή είναι της κυρίας Ξανθής Μπαξεβάνη πηγή http://asproylas.blogspot.gr/2009/07/blog-post.html
ευχαριστώ πολύ!!!!
Σάββατο 18 Μαΐου 2013
Κέικ λεμόνι !
Posted on 13:51by gata
Μερίδες: 10
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Εύκολη
|
Αυγα 3
Ζαχαρη 230γρμ.
Νερο 130γρμ.
Φαρινα 250γρμ.
Βανιλια 1 τμχ.
Καλαμποκελαιο 120γρμ.
Ξυσμα και χυμο απο ενα λεμονι μετριο σε μεγεθος .
Ζαχαρη 230γρμ.
Νερο 130γρμ.
Φαρινα 250γρμ.
Βανιλια 1 τμχ.
Καλαμποκελαιο 120γρμ.
Ξυσμα και χυμο απο ενα λεμονι μετριο σε μεγεθος .
χτυπαμε για λιγο με το συρμα τα αυγα με την ζαχαρη,και αμεσως μετα προσθετουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα,να ανακατευτουν καλα.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια φορμα και ριχνουμε το μειγμα μας .
Ψηνουμε στους 175β.για μιση ωρα περιπου
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η συνταγή είναι από Αρτοποιεία και Συνταγές
Προφιτερόλ !!!!
Posted on 13:41by gata
Για τα σου:
125γρ. γάλα
125γρ. νερό
110γρ. βούτυρο
5γρ. αλάτι
5γρ. ζάχαρη
140γρ. αλεύρι
15γρ. κακάο
5 αυγά
Για την κρέμα:
550ml. γάλα
90γρ.αλεύρι
150γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κρόκοι αυγών
Για το γλάσο:
600ml. κρέμα γάλακτος
500γρ. κουβερτούρα
80γρ. βούτυρο
125γρ. νερό
110γρ. βούτυρο
5γρ. αλάτι
5γρ. ζάχαρη
140γρ. αλεύρι
15γρ. κακάο
5 αυγά
Για την κρέμα:
550ml. γάλα
90γρ.αλεύρι
150γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κρόκοι αυγών
Για το γλάσο:
600ml. κρέμα γάλακτος
500γρ. κουβερτούρα
80γρ. βούτυρο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε συνεχώς
με μια κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το
σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η ζύμη τη ρίχνουμε στο μίξερ και τη "δουλεύουμε" με το εργαλείο που
λέγεται φτερό (όχι με το σύρμα) στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα του
φούρνου. Βάζουμε τη ζύμη σ'ένα κορνέ και σχηματίζουμε μικρά σου διαμέτρου 2-2,5 εκ.
Θα γίνουν περίπου 60-70 σου. Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου και όχι στον αέρα
(γιατί παραμορφώνεται το σχήμα των σου). για 30 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να
κρυώσουν και να στεγνώσουν για μερικές ώρες. Για την κρέμα:
Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα όσο
βράζει μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Βγάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Για το γλάσο:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Πριν πάει να πάρει
βράση την βγάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς
μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα μείγμα λείο.
Χαράξτε τα σου στην μέση και βάλτε μια κουταλίτσα κρέμα. Τοποθετείστε σε ένα μεγάλο
μπολ ή σε ατομικά μπολάκια τα σου και καλύψτε τα με το γλάσο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από τον φίλο κύριο Γιώργο με τα Αρτοποιεία και Συνταγές .Ευχαριστώ πολύ !!!
Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε συνεχώς
με μια κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το
σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η ζύμη τη ρίχνουμε στο μίξερ και τη "δουλεύουμε" με το εργαλείο που
λέγεται φτερό (όχι με το σύρμα) στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα του
φούρνου. Βάζουμε τη ζύμη σ'ένα κορνέ και σχηματίζουμε μικρά σου διαμέτρου 2-2,5 εκ.
Θα γίνουν περίπου 60-70 σου. Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου και όχι στον αέρα
(γιατί παραμορφώνεται το σχήμα των σου). για 30 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να
κρυώσουν και να στεγνώσουν για μερικές ώρες. Για την κρέμα:
Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα όσο
βράζει μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Βγάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Για το γλάσο:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Πριν πάει να πάρει
βράση την βγάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς
μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα μείγμα λείο.
Χαράξτε τα σου στην μέση και βάλτε μια κουταλίτσα κρέμα. Τοποθετείστε σε ένα μεγάλο
μπολ ή σε ατομικά μπολάκια τα σου και καλύψτε τα με το γλάσο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από τον φίλο κύριο Γιώργο με τα Αρτοποιεία και Συνταγές .Ευχαριστώ πολύ !!!
Τρίτη 14 Μαΐου 2013
Zελέ με κρέμα και μπισκότα!
Posted on 12:07by gata
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
[γάλα και ζάχαρη όση αναγράφετε στήν συσκευασία]1/2 ποτήρι του νερού γάλα για άλλειμα των μπισκότων
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
1 κουτί ζελέ το οικογενειακό μέγεθος που έχει 2 φακελάκια. Φράουλα ,η κεράσι ,η ότι σας αρέσει
2 κουτ.σούπας κονιάκ
Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά όταν πήξει και την αφήνουμε να κρυώσει .
Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφοντια επάνω στην συσκευασία..
Οταν έρθει σε θερμοκρασία χαμηλή τον τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει ελαφρώς .
Σέ ένα ταψάκι η πυρέξ η τάπερ τετράγωνο στρώνουμε τα μπισκότα και τα αλείφουμε με το πινέλο βουτώντας το σε γάλα και το κονιάκ .
Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα και ξανά γάλα με το πινέλο.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο περίπου μισή ώρα.
Κατόπιν με μία κουτάλα σούπας και με προσοχή μην σπάσει η κρέμα μας αδειάζουμε το ζελέ που θα πρέπει να έχει λίγο αρχίσει να πήζει το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο [όχι κατάψυξη] τουλάχιστον για 3-4 ώρες και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε !!
Σημείωση
Μπορούμε στήν παρασκευή του ζελέ να αντικαταστήσουμε τα 2 ποτήρια νερό με χυμό πορτοκάλι ,η φράουλα . .Επίσης μπορούμε μαζί με το βραστό νερό να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη αν θέλουμε το ζελε πιό γλυκό
Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά όταν πήξει και την αφήνουμε να κρυώσει .
Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφοντια επάνω στην συσκευασία..
Οταν έρθει σε θερμοκρασία χαμηλή τον τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει ελαφρώς .
Σέ ένα ταψάκι η πυρέξ η τάπερ τετράγωνο στρώνουμε τα μπισκότα και τα αλείφουμε με το πινέλο βουτώντας το σε γάλα και το κονιάκ .
Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα και ξανά γάλα με το πινέλο.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο περίπου μισή ώρα.
Κατόπιν με μία κουτάλα σούπας και με προσοχή μην σπάσει η κρέμα μας αδειάζουμε το ζελέ που θα πρέπει να έχει λίγο αρχίσει να πήζει το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο [όχι κατάψυξη] τουλάχιστον για 3-4 ώρες και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε !!
Σημείωση
Μπορούμε στήν παρασκευή του ζελέ να αντικαταστήσουμε τα 2 ποτήρια νερό με χυμό πορτοκάλι ,η φράουλα . .Επίσης μπορούμε μαζί με το βραστό νερό να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη αν θέλουμε το ζελε πιό γλυκό
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)