Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Πρασοτυρόπιτα !!!












ΥΛΙΚΑ
7 πράσα
7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μικρό μαιντανό
αυγά
αλάτι πιπέρι
2 κουταλές κοφτές ρύζι [προαιρετικά]
300 γραμ.φέτα περίπου
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσσα και τα κρεμμυδάκια ,καθώς και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε μέσα όλα τα κομμένα μας λαχανικά 'οπως πράσο,κρεμμύδια ,και κρεμμύδι ξερό και σωτάρουμε να μαραθούν .
2 λεπτά πρίν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε και τον άνηθο με τον μαιντανό ψιλοκομμένα, καθώς και το αλατοπίπερο κα το ρύζι και ανακατεύουμε .
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με το χέρι αι τα 2 αυγά και ανακατεύουμε πάλι .
λαδώνουμε το ταψί καλά και προσθέτουμε 4 φύλλα κάτω ως εξής ,το πρώτο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ,λάδωμα όλη την επιφάνεια και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο πάλι σε όλη την επιφάνεια του τα ταψιού,λάδωμα πάλι και το τρίτο ζαρωμένο μέσα στο ταψί λάδωμα και ζαρωμένο και το τέταρτο ,μετά αδειάζουμε όλη την γέμιση την ισιώνουμε και σκεπάζουμε με 3 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο τα 2 πρώτα ζαρωμένα και λάδωμα ένα ένα και το τρίτο σε όλη την επιφάνεια και το στρίβουμε γύρω γύρω κλείνοντας την πίτα μας .Την χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια την περνάμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια ,ρατίζουμε και με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει .
Σημείωση
Το ρύζι το προσθέτουμε γιατί μαζεύει τα υγρά και δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου κατά το φάγωμα .








Μελιτζανοκεφτέδες!!!





ΥΛΙΚΑ Για  30 κεφτεδάκια.

3 μελιτζάνες
Φρυγανιά τριμμένη όση πάρει για να πλάθονται
1 αυγό
1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο π.χ.κεφαλοτύρι,κεφαλογραβιέρα ,η ,ανάμεικτα [στο Karfour υπάρχει mix τυριών με 2 ευρω]
6-7 κλωνιά μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για τηγάνισμα [Καλαμποκέλαιο γίνονται πιο ανάλαφροι]


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες σαν να κάνουμε ρίγες να φύγει η πολύ φλούδα,και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τα κυβάκια ,τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δούμε ότι λιώνουν πατώνας τα με το πιρούνι , δοκιμάστε 'ένα .


Τα βάζουμε σε μπολ στραγγίζοντάς τα από τα πολλά λάδια και προσθέτουμε μέσα το αυγό,το μαϊντανό ψιλοκομμένο ,το τυρί .αλατοπίπερο,και αρχίζουμε με το χέρι ζύμωμα προσθέτοντας σιγά σιγά την φρυγανιά .Μόλις δούμε ότι πλάθονται είναι έτοιμοι .Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και πλάθουμε κεφτεδάκια αλευρώνουμε ,τινάζοντας  να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε να ροδίσουν .Ετοιμο το ορεκτικό μας !! Καλή Ορεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μηλόπιτα ,η,κέικ με μήλα !!!








ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο 500 γραμ.αλεύρι που φουσκώνει φαρίν άπ
3 μήλα
1/2 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
2 φλυτζανάκια του καφέ νερό
1 ποτήρι του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι...
1 φλυτζανάκι του καφέ λικεράκι ότι έχουμε σπίτι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα σκόνη
Προαιρετικά αν θέλετε λίγες σταφίδες ξανθές και λίγα καρύδια από 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το ένα μήλο στο τρίφτη και τα άλλα δύο τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυβάκια . Σε ένα μπόλ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός να λιώσει η ζάχαρη .Προσθέτουμε το αλεύρι ,την σόδα,την κανέλα,το γαρύφαλο ,κι αν βάλουμε καρύδια και σταφίδες προσθέτουμε τώρα κι αυτά τα υλικά,καθώς και τα μήλα ,ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα .Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να το δούμε να πάρει χρώμα κι το κλασικό ,βυθίζουμε το μαχαιρ΄κι κι αν βγεί καθαρό έχει ψηθεί .Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και ..καλοφάγωτο !!
Δείτε περισσότερα


Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

/Πορτοκαλόπιτα η πιό πετυχημένη συνταγή !!!!





 Η συνταγή είναι οικονομική καί  το αποτέλεσμα τέλειο!!

ΥΛΙΚΆ
1 πακέτο φύλο κρούστας για γλυκά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι κοφτό ζάχαρη
1βανίλια
1 φακελάκι 20 γρ μπεκιν παουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά


ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια κοφτά ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό από 2-3 πορτοκάλια
1 ξυλάκι κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μπολ ζάχαρη,γιαούρτι,αυγά,μπεκιν,καλαμποκέλαιο,βανίλια,ξύσμα 

[όλα τα υλικά δηλαδή] και ανακατεύω καλά με τον αυγοδάρτη [το σύρμα που λέω εγώ].
 Εχω ανοίξει από πρίν το φύλο επάνω σε μια καθαρή επιφάνεια να ξεραθούν τα φύλα σε 20 λεπτά έχει γίνει ξερό,κι αν δεν έχουν γίνει όλα δεν πειράζει,λοιπόν μέσα στο μπολ που τα έχετε ανακατέψει όλα τα υλικά, πάρτε σχεδόν τα μισά φύλα και  κόψτε τα σε κομμάτια με το χέρι μεγάλα και ρίξτε τα μέσα στο μπολ με τα υλικά που έχουμε ανακατέψει στην αρχή,και ανακατέψτε καλά.
Το υπόλοιπο φύλο το έβαλα σε ένα ταψάκι η πυρέξ αφού πρώτα  το περάσουμε σε όλη την επιφάνεια με  λίγο καλαμποκέλαιο σε όλη την επιφάνεια και να μην κολλήσει \\ για να είναι ελαφρύ βάζουμε τέτοιο λάδι\\ τα φύλα μέσα σουρωτά ακανόνιστα τα τοποθετούμε ,ρίχνω και  το υλικό-φύλα-μείγμα   από πάνω και ψήνω σε 170 βαθμούς σε  προθερμασμένο φούρνο.αν κατά το ψήσιμο πάρει έντονο χρώμα κι είναι μέσα άψητο σκεπάστε με αλουμινόχαρτο .Για να καταλάβω  αν είναι έτοιμο βυθίζω  ένα μαχαίρι μέσα αν βγει στεγνό είναι οκ.έχω το ετοιμάσει το σιρόπι με

2 ποτήρια κοφτά ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό από 2-3 πορτοκάλια
1 ξύλο κανελλας
Βράζω για 10 λεπτά και κατεβάζω  από την φωτιά,ένα θα είναι ζεστό το άλλο κρύο όποιο θέλετε ,μόλις την βγάλωπό το φούρνο  ,αφήνω  λίγο να κρυώσει για να την κόψω  σε κομμάτια και ''περιλούζω  '' με το σιροπι!! είναι το κάτι άλλο!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική Και Συνταγές


Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Πίτα ψητή με τυρί γκούντα !!Μια πρόταση απλή και πολύ ωραία σε γεύση !!


ΥΛΙΚΑ
Πίτα απλή έτοιμη για σουβλάκια
λίγο βούτυρο βιτάμ
τυρί του τόστ σε φέτες Γκούντα που λιώνει ωραία,η ότι άλλο μας αρέσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην επιφάνεια τις πίτας βούτυρο σε μικρή ποσότητα .
Όπως είναι ανοιχτή τοποθετούμε και 2 φέτες από το τυρί κι αν έχουμε προσθέτουμε και γαλοπούλα ,η ζαμπόν '
Διπλώνουμε την πίτα στην μέση και βουτυρώνουμε ελάχιστα πάνω και κάτω μεριά.
Την ψήνουμε στην τοστιέρα να ροδίσει καλά και την σερβίρουμε.
Τρώγετε ζεστή ,γίνετε πολύ τραγανή και το τυρί λιωμένο είναι φανταστικό !!!


Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Μακαρόνια μπλούμ και σαλάτα λάχανο με δική μας σάλτσα !!

 ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6 η 7
10 ποτήρια νερό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας κύκνος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας κοφτή βασιλικό
αλάτι-πιπέρι [εγω δεν βάζω καθόλου αλάτι αλλά προσθέτω 2 κύβους knorr χωρίς συντηρητικά δίνει πολύ νοστιμιά]
ελαιόλαδο περίπου 5 κουταλιές της σούπας
τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν βράση ΄
Ρίχνουμε και τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά .
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δούμε να δέσει η σάλτσα σε δυνατή πάντα φωτιά  ,Τα αφήνουμε με ελάχιστο ζουμάκι κι ειναι πεντανόστιμα !!!



ΥΛΙΚΑ
Λάχανο
καρότο
2 λεμόνια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
5 κουταλές σούπας μαγιονέζα Kraft η καλύτερη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το λάχανο ,τρίβουμε το καρότο και σε ένα μπώλ
Σε ένα  άλλο μπολάκι εχουμε το χυμό από τα λεμόνια προσθέτουμε και μαγιονάζα ,μουστάρδα ,κέτσαπ ,ελαιόλαδο και μ΄ενα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά.
Πίχνουμε ελάχιστο αλάτι στο λάχανο καρότο και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα μας .Ανακατεύουμε όταν έρθει η ώρα του φαγητού Καλή όρεξη !!!
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

-Mπακαλιάρος πλακί κατσαρόλας μούρλια φαγητό !!!!


 ΥΛΙΚΑ

4-5  τεμάχια μπακαλιαράκια κατεψυγμένα [ανάλογα τις μερίδες]\
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
6 κλωνάρια μαιντανό ψιλοκομμένο
4-5 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1/2φλυτζάνι ταγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας κοφτές πελτέ πάντα κύκνος δίνει την καλύτερη σάλτσα
αλάτι πιπέρι
8-9 πατάτες κομμένες μισοφέγγαρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα ,προσθέτουμε κεμμύδι σκόρδο σωτάρουμε για λίγο.
Προσθέτουμε σέλινο μαιντανό πατάτες και ξανασωτάρουμε να πάρουν λίγο χρώμα οι πατάτες ανακατεύοντας προσεκτικά και συχνά μην σπάσουν .
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό με τον πελτέ διαλυμένο κι αμέσως άλλο ένα ποτήρι νερό  ρίχνουμε και το αλατοπίπερο σκεπάζουμε και  μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ,μέχρι να δούμε με το πιρούνι να τρυπιούνται οι πατάτες ,
Προσθέτουμε και τα ψάρια μας βάζοντάς τα  μέσα στην σάλτσα και ανάμεσα στις πατάτες κι αν δεν είναι αρκετό το ζουμί να τα σκεπάζει προσθέτουμε λίγο νερό .
Κατεβάζουμε την θερμοκρασία σε μέτρια και με σκεπασμένη κατσαρόλα μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά παρακολουθώντας τα σε τακτικά διαστήματα και κουνώντας μόνο την κατσαρόλα πέρα δώθε μην μας διαλυθούν τα ψάρια.
Βγάζουμε το καπάκι και δυναμώνουμε την φωτιά ν δέσει η  σάλτσα και σερβίρουμε !! Πεντανόστιμο φαγητό δοκιμάστε το!!!
Μπορούμε αντί για πελτέ να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες ώριμες ντομάτες τριμμένες



Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Λαχανόρυζο.

 ΥΛΙΚΑ
Τα φύλλα από ένα λάχανο μεσαίου μεγέθους
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 κύβους κρέατος[δέν βάζουμε καθόλου αλάτι]
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα'
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας [προαιρετικά ]
...
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια
ελάχιστο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το λάχανο.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα ,τρίβουμε και τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε .
Προσθέτουμε και 3 ποτήρια νερό μαζί με τους κύβους .
Σκε΄πάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου για 15 λεπτά.
Λιώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι,ανακατεύουμε ελαφρώς και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
Ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύουμε ξανά ελαφρά και σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά.
΄Λίγο πρίν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας .
Σερβίρετε με άφθονο χυμό λεμονιού !! Καλή σας όρεξη !!!





Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΡεβΙθοκεφτέδες οι παραδοσιακοί !!!

Σαμιώτικη συνταγή από την γιαγιάκα μου !!!


ΥΛΙΚΑ
250 γραμ. ρεβίθια
2 πράσα ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμος ψιλοκομμένα
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κύμινο
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει να γίνει σφιχτό το μείγμα μας για όλες τις χρήσεις
λάδι καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

[για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές ]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό ,το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μούλτι να λιώσουν ελαφρώς ,ας μείνουν μερικά και ολόκληρα
[αν θέλετε λίγο για 20 λεπτά τα βράζετε και μετά τα πολτοποιείτε εγώ τα φτιάχνω όπως η γιαγιά μου άβραστα κι έχουν πιό ωραία γεύση]
Αφού τα πολτοποιήσουμε ελαφρώς τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι
Τα ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι καλά και αμέσως προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να δούμε ότι στέκεται το μείγμα μας κι έχει σφίξει΄.
Βάζουμε το καλαμποκέλαιο  στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά προσεκτικά μην μας αρπάξουν λίγο τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας και μετά...εξαφανίζονται!!!! ..Καλή μας όρεξη !!!!
*Το καλαμποκέλαιο τους δίνει ωραίο χρώμα και γίνονται πιο τραγανοΊ!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σαρδέλες πλακί στο φούρνο !!




 ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)
  • ½ κ. σαρδέλες
  • 3 – 4 ντομάτες μέτριες
  • 3 κρεμμύδια μέτρια
  • Φρέσκο δυόσμο
  • Ρίγανη ξερή & φρέσκια
  • 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τη σαλάτα
χόρτα της αρεσκείας μας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Aφαιρουμε απο την σαρδέλες το κεφάλι,τα εντόσθια ,και το κόκαλο.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Επίσης κόβουμε και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, από πάνω στρώνουμε φέτες ντομάτας, φέτες κρεμμυδιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, ρίγανη, φύλλα δυόσμου ολόκληρα και από πάνω τις σαρδέλες. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε φέτες λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.
Όση ώρα ψήνεται το φαγητό μας, ανά 3 λεπτά πρέπει να βρέχουμε τις σαρδέλες με τα ζουμάκια από το ταψί για να μην ξεραθούν. 

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με ζυμαρικό στο φούρνο ,υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό !!!

 ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες [γίνετε και με ολόκληρο]
3 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας [πάντα Κύκνος η καλύτερη]
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες καθαρισμένες
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
μακαρονάκι της αρεσκείας σας ,η κριθαράκι
τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το ταψί ,καλύτερα γάστρα άν υπάρχει ,πλένουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο τα τοποθετούμε μάσα στην γάστα και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει κρύο.
Σε ένα ποτήρι νερου βάζουμε νερό χλιαρό και αραιωνουμε τον πελτέ.
Το ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο ,ρίχνουμε και το σκόρδο ολόκληρο για να το αφαιρέσουμε κατά το σερβίρισμα ,προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και με καθαρά χέρια η με κουτάλα τα ανακατεύουμε .
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε για 45 λεπτά κλειστή .
Την ανοίγουμε τσιμπάμε το κοτόπουλο  με ένα πηρούνι να δούμε αν έχει μαλακώσει και προσθέτουμε το ζυμαρικό'
10 λεπτά ακριβώς και κλείνουμε το κουμπί του φούρνου αφήνοντας το φαγητό μέσα να δέσει η σάλτσα του'
Σερβίρουμε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό με μπόλικο τυράκι τριμμένο.Καλή όρεξη !!!  .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρέσκιες ώριμες ντομάτες αντί για πελτέ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα !!!


ΥΛΙΚΑ
1 ΄Κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στο τρίφτη
3 αυγά
2-3 κρεμύδια τριμμένα
αλεύρι όσο πάρει περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας
αλάτι -πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
φύλο που ανοίγουμε αν θέλουμε μόνοι μας η συνταγή υπάρχει στο blog[πως φτιάχνουμε φύλο]
μπορούμε να το αντικατσατήσουμε  με φύλο κρούστας χωριάτικο του εμπορίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα και με τα χέρια μας την πιέζουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
Την βάζουμε σε λεκανίτσα και προσθέτουμε τα αυγά,τα κρεμύδια ,αλάτι -πιπέρι [αν σας αρέσει η γεύση προσθέστε και λίγη κανελίτσα εγώ δεν βάζω]
Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο ΄το αλεύρι ,τόση ποσότητα ώστε η γέμιση να είναι αραιή αλλά όχι ρευστή περίπου 2 κουταλιές σούπας
Ανακατεύουμε καλά ,στρώνουμε ένα φύλο σε λαδωμένο ταψι,στρώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση και σκεπάζουμε κλείνοντας καλά  τις άκρες στριφτά το άλλο φύλο
Με το χέρι λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μακαρόνια με γαριδούλες !




Για να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


YΛΙΚΑ

1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες  [στο συγκεκριμένο φαγητό]
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1/2 ποτήρι νερού ούζο
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι-πιπέρι-λιγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι σκόρδο και σοτάρουμε λίγο .
Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε ακόμα λίγη ώρα .
Προσθέτουμε και τις γαρίδες μαζί και το ούζο κα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί ολο.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες με το πελτέ ,αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ,λίγο πρίν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τον μαιντανό .
Εχουμε βράσει κα τα μακαρόνια συγχρόνως και όταν ετοιμαστούν οι γαρίδες΄τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ανακατεύοντας καλά.Νοστιμότατο , εύκολο ,και σχετικά οικονομικό .Καλή όρεξη !!
Μαγειρική και Συνταγές