Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Φασολάκια με κρέας !!








Μερίδες: 6
Xρόνος: 90' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    
 800 γραμ .μοσχαρίσιο ποντίκι ,η σπάλα κομμένο σε μερίδες
1 1/2 φασολάκια κατεψυγμένα ,η φρέσκα
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκιαλεπτά
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε τετράγωνα κομματάκια
 [μπορούμε να την παραλείψουμε]
4 κλωνιά μαιντανό  ψιλοκομμένα
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας λάδι
ελάχιστο αλατοπίπερο
print
 Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε και το κρέας και σωτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια τα κατεψυγμένα [δεν τα ξεπαγώνουμε ]
Αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε πρώτα και τα πλένουμε καλά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες το καρότο, τον άνηθο ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο ,και τις πατατούλες.
Ανακατεύουμε ελαφρά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 40  λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα του .
Λίγα λεπτά πρίν το κατεβάσουμε  από την φωτιά ρίχνουμε το λάδι .Γινετε φανταστικό σε γεύση !! καλή όρεξη!!
Σημ.
Εγώ μαζί με το αλατοπίπερο προσθέτω και μία πράζα κίμινο του πάει πολύ !!  [ελάχιστο στην μύτη του κουταλιού]

Φασολάκια λαδερά με πατάτες !!

1 1\2 Φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα από τις ίνες τους
3 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
1\2 κιλό ντομάτες ώριμες
1\2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές σούπας λάδι
1\2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
ελάχιστο αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα καθαρισμένα φασολάκια,τα βάζετε στην κατσαρόλα και ρίχνετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ,την σκόνη σκόρδου,το ξυσμένο κρεμμύδι,τις ντομάτες λειωμένες με τα χέρια ,η , περασμένες από το μύλο των χοταρικών,το μαιντανό ψιλοκομμένο,και το αλατοπίπερο.Προσθέτετε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται τα φασολάκια ,τα ανακατεύετε ελαφρά,σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα.Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι ανακατεύετε πολύ ελαφρά κι αν δεν έχουν πιιεί το νερό τουςαφήνετε να βράσουν λίγο μέχρι να πιούν το νερό τους και να πήξει η σάλτσα .[μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασολάκια κατεψυγμένα που δεν χρειάζονται καθάρισμα]






Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Μακαρονόπιτα στριφτή [από μακαρόνια που μας περίσσεψαν ]


 Αν μας μείνουν μακαρόνια ..αλλά κι αν δεν περισσέψουν,βράστε τα και φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και θα ενθουσιαστούν όλοι !!!



Υλικά
Φύλλο που ανοίγουμε μόνες μας το λινκ για υπέροχο λεπτό τραγανό φύλλο στο τέλος κάτω κάτω ,πατήστε να το δείτε.
1/2 ποτήρι νερού γάλα εβαπορέ ή φρέσκο ότι υπάρχει
2 με 3 αυγό
τριμμένη με το χέρι τυρί φέτα
λίγο αλάτι αν η φέτα είναι πολύ ανάλατη
πιπεράκι
 Τι κάνουμε
 Ανοίγουμε φύλλο [βλέπετε συνταγή φύλλο ζύμη για πίτες κάτω -κάτω ]
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μπολ ,προσθέτουμε λίγο γάλα , 3 αυγά ,και τριμμένη φέτα τυρί ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο  στο μάκρος όπως βλέπετε στην φωτογραφία .βάζουμε λίγη γέμιση στο μάκρος και αυτή ,τυλίγουμε σε ρολό και μετά το στρίβουμε σαν σαλιγκάρι [βλέπετε φωτογραφίες]


Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν καλά .
Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με βοήθεια σπάτουλας και ενός ρηχού πιάτου ώσπου  να χρυσίσουν .
Σημείωση
Μπορούμε αντί για τηγάνι, να τα αλείψουμε με λάδι στην επιφάνειά τους και να τα ψήσουμε στους 180 βαθμούς. Εγώ τα τηγάνισα εδώ !Καλή όρεξη !!!



Δείτε πως να φτιάξετε το φύλλο τον τρόπο και χρησιμοποιήστε την συνταγή για όλες σας τις πίτες το ωραιότερο φύλο είναι παραδοσιακό Λαμίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές






Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ψάρι γλώσσα ραγού!!

 Μερίδες 4
Υλικά
4 φιλέτα γλώσσας  κατεψυγμένα
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια φετούλες
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
αλάτι-πιπέρι
1 αυγό
1 λεμόνι το χυμό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι,καρότο ,σκόρδο,μαιντανό ,σέλινο.
Σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό,μαζί με το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τις γλώσσες κατά μήκος  στα δύο,Τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Τα τοποθετούμε προσεχτικά μάσα στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε και το ρύζι,ανακατεύουμε με προσοχή , και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει το ρύζι.
Κάθε τόσο παρακολουθούμε το φαγητό μην τελειώσει το ζουμί .
Βάζουμε στο μούλτι το χυμό από το λεμόνι,μαζί και το αυγό ,τα χτυπάμε καλά και κουνώντας την κατσαρόλα πέρα δώθε το αδειάζουμε επάνω στο φαγητό .
Αφήνουμε να πάρει μια δυό βράσεις το αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες προσεκτικά,
Σημείωση
Ο τρόπος που γράφω να φτιάξουμε το αυγολέμονο έχει 100% επιτυχία και δεν κόβει ποτέ μα ποτέ το αυγό ,δοκιμάστε τον σε ότι φαγητό χρειάζεται αυγολέμονο .














Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κοτόπουλο με χυλοπίτες !!

 Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες [εγώ το μαγειρεύω χωρίς την πέτσα]
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1/2 λεμόνι τον χυμό
6 σταγόνες Tabasko
3 φλυτζάνια τσαγιού χυλοπίτες
τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας [ νόστιμη πολύ ]
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το ξυσμένο κρεμμύδι και σκόρδο  να πάρει λίγο χρώμα ,και προσθέτουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο.
Τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο  μέσα στις φρέσκες ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες ,προσθέτουμε και το αλατοπίπερο ,την ζάχαρη,το χυμό μισού λεμονιού , και τις σταγόνες tabasko.
Mόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να το σκεπάζει το κοτόπουλο ,χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
Βγάζουμε με προσοχή το κοτόπουλο σε πιατέλα ,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν έχει σωθεί περίπου να φτάνει στην μέση τις κατσαρόλας και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τις χυλοπίτες .Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μην μας κολλήσουν για 10 με 15 λεπτά.[προσέχουμε να έχουν ζουμάκι όταν κοντεύουν να βράσουν γιατί πήζουν μέσα σε λίγα λεπτά κι εμείς τις θέλουμε μελάτες] ,αν συμβεί να έχει λίγη σάλτσα  προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και  αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις .
μόλις ετοιμαστούν προσθέτουμε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα τα κομμάτια από το κοτόπουλο .Το αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει και σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι .Φανταστικό !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σούπα με κοφτό μακαρονάκι !!

Μία πολύ νόστιμη και ελαφριά σουπίτσα !!!

Υλικά μερίδες 4

1 κοφτό φλιτζάνι τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
8 ποτήρια νερό
1/2 κουταλάκι πάπρικα
2 τεμάχια ζωμό κότας η κρέατος
6 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στο τρίφτη [μην το βλέπετε χονδρό εξαφανίζετε κατά το μαγείρεμα κι αφήνει πολύ ωραία γεύση]
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο [προαιρετικά]
λίγη παρμεζάνα τριμμένη
κρουτόν Εκτέλεση
Βάζουμε στη κατσαρόλα το νερό μαζί με τους κύβους,το τριμμένο κρεμμύδι,την πάπρικα και τον μαιντανό.
Βράζουμε για 3-4 λεπτά,
Ρίχνουμε τις 2 κουταλιές πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί .
ΣΕ 5 λεπτά προσθέτουμε το μακαρονάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά .
Λίγα λεπτά πρίν το τέλος αφαιρούμε το καπάκι,προσθέτουμε το λάδι και  δυναμώνουμε την φωτιά να δέσει λίγο το ζουμάκι.
Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο και κρουτόν .Καλή όρεξη είναι spesial !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Μπακαλιάρος με λαχανικά στο ζουμί τους που είναι όλο νοστιμιά !!!

 Μερίδες 2
Υλικά
2 τεμάχια μπακαλιάρο κατεψυγμένο [γίνετε η ίδια συνταγή και με φρέσκο]
4 καρότα κομμένα
1 ντομάτα στα κομμένη στα 4
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4,η ολόκληρο
4 πατάτες κομμένες στα 4 η εάν  είναι μικρές ολόκληρες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
6  κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον μπακαλιάρο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά μαζί με 3 ποτήρια νερό και βράζουμε για 10 λεπτά/
Προσθέτουμε το ψάρι και εάν δεν το σκεπάζει το ζουμί  προσθέτουμε νερό ,μαζί ρίχνουμε το λάδι και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 25 λεπτά προσέχοντας να μείνει λίγο από το πεντανόστιμο ζουμάκι.
Σερβίρουμε ολόκληρο το ψάρι με λαχανικά γύρω γύρω και λίγο ζουμάκι ,προσωπικά το σερβίρω καθαρισμένο.Συνοδεύετε  ωραία και με μαγιονέζα .Πολύ πολύ νόστιμο !!!













Λαχανόρυζο απίθανο σε γεύση,

 Μερίδες 6
Υλικά
1/2 λάχανο περίπου 1 κιλό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κύβο κρέατος
λίγο αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας γεμάτες πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα τσαγιού ρύζι καρολίνα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το λάχανο και το βάζουμε στην κατσαρόλα΄
Ρίχνουμε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι μαζί και τον κύβο ,προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Διαλύουμε σε ένα ποτήρι με νερό τον πελτέ και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζι και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε άλλο 1 ποτήρι με νερό,μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε  το ρύζι και το λάδι ελαφρά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου να μελώσει η σάλτσα του .Σερβίρετε με φέτα και λεμόνι .
Σημείωση
Μπορούμε να αφαιρέσουμε τον πελτέ ντομάτας και να το κάνουμε αυγολέμονο .
Στο τέλος του μαγειρέματος χτυπάμε ένα αυγό με χυμό λεμονιού στο μούλτι ,το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε να πάει το αυγολέμονο παντού
Με τον τρόπο αυτό δεν έχουμε φόβο ποτέ να κόψει το αυγολέμονό μας εγγυημένα
Σημείωση
Αν νηστεύουμε αφαιρούμε το κύβο κρέατος








Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Τορτελίνια ογκρατέν ,φανταστικό φαγητό !!!!


 Υλικά
2 πακέτα τορτελίνια Μίσκο με 4 τυριά
1 κρέμα γάλακτος 200  γραμμαρίων
2 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο ένταμ
1 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί   τριμμένο ρεγκάτο
10 φέτες τυρί γκούντα
1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη σε κομματάκια με το χέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο βούτυρο φυτίνη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια για 15 λεπτά όπως αναγράφετε στην συσκευασία .
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ταψάκι και τα ρίχνουμε μέσα.
Προσθέτουμε όλα τα τυριά,το μοσχοκάρυδο και την κράμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες τυριού γκούντα και βάζουμε λίγο βούτυρο φυτίνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυιά.Πραγματικά φανταστικό !!!Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!