Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Γλάσο .

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ

ΥΛΙΚΑ
500γραμ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 1/3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι, τα
ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε
συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν το μίγμα βράσει, και το
προσθέτουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη χωρίς
να ανακατεύουμε, ώσπου η σοκολάτα να αρχίζει να λιώνει.
Αρχίζουμε τότε να ανακατεύουμε, ξεκινώντας από το κέντρο προς
τα έξω, ώσπου να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και το ανακατεύουμε ελαφρά κάθε 5
λεπτά, ώσπου το μίγμα να παγώσει ελαφρώς, και να αποκτήσει ένα
πιο ανοικτό χρώμα.
Μία φανταστική σοκολατένια κρέμα που μπορούμε να την φάμε σκέτη,
ή να την χρησιμοποιήσουμε σε τάρτες, κέικ, ή για επικάλυψη τούρτας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Κριτσίνια με τυρί !!



ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 φλ. τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό ή και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί
  • 1 κρόκος αβγού αραιωμένος με λίγο νεράκι για το άλειμμα στο τέλος
  • αλάτι, πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο, και το τυρί, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και ανκατεύουμε μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα ζύμης.
  2. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε παράλληλα  μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
  3. Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα. Την αφήνουμε για 20 λεπτά και έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια.
  4. Τα τοποθετούμε σε ταψι στρωμμένο  με λαδόκολλα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού,και τα ραντίζουμε με λ'ιγπ τριμμένο τυρί  και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.



Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Βλήτα..{Πως παραμένουν τα χόρτα καταπράσινα όταν τα βράζουμε}

 Για να παραμείνουν τα χόρτα μας  καταπράσινα και λαχταριστά η διαδικασία είναι η παρακάτω
Βάζουμε νερό σε μεγάλη  κατσαρόλα σε ποσότητα ανάλογα με τα χόρτα π.χ  για ένα κιλό χόρτα μία  κατσαρόλα με 3-4  δάχτυλα πιο πάνω από την μέση
Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί και μόλις αρχίσει πάλι να βράζει ρίχνουμε τα χόρτα αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει καλά,
Ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα και μόλις δοκιμάσουμε και μας ικανοποιεί το βράσιμο με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε  αμέσως
Σημείωση
Δεν σκεπάζουμε ποτέ την κατσαρόλα ,σκουραίνουν ,και δεν τα αφήνουμε ποτέ μέσα στο νερό ,σκουραίνουν , δεν τα αφήνουμε ποτέ μόνα να βράσουν ,είμαστε κοντά για τον λίγο χρόνο που χρειάζονται να βράσουν και τα ανακατεύουμε   με μία πιρούνα ,

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Κοτόπουλο ψημένο σε μπουκάλι μπίρας !!!

Η διαδικασία είναι η  εξής:
Αγοράζουμε ενα γυάλινο μπουκάλι μπίρα του μισού λίτρου, το πλένουμε καλά αφαιρούμε και τις ετικέτες.
Πίνουμε λίγο από την μπίρα η την αδειάζουμε (περίπου το 1/3) και την τοποθετούμε  στο κέντρο ενός ταψιού.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο , αλατοπιπερώνουμε το πασπαλίζουμε με μουστάρδα να πάει παντού ,λεμόνι  και το τοποθετούμε όρθιο στο μπουκάλι της μπίρας.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και μετά από πέντε λεπτά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς  και ψήνουμε για μία ώρα.
Προσοχή το κοτόπουλο να πατάει σταθερά στο μπουκάλι το οποίο το τοποθετούμε μέσα σε ταψάκι για να συγκρατεί  τα ζουμιά από τπο κοτόπουλο καθώς ψήνετε
Το αποτέλεσμα είναι ωραίο τραγανό απ έξω κοτόπουλο και νόστιμο εσωτερικά !!
Σημείωση
Το μπουκάλι μπίρας μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μεταλικό κουτάκι μπίρας αφαιρώντας πάλι την μισή ποσότητα μπίρας

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Κοτόπουλο φιλέτο μπουκίτσες με χρωματιστές πιπεριές !!!






Υλικά 
Μερίδες 5
3 φιλέτα κοτόπουλο
  κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο 
1/2 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το σκόρδο ψιλοκομμένο και όλες τις πιπεριές κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες και τα σωτάρουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τις μπουκίτσες από κοτόπουλο ,ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ,ρίχνουμε το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι χλιαρό νερό όπου έχουμε αραιώσει μέσα την μουστάρδα .
Μαγειρεύουμε περίπου για 30 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε 5 -10 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε από την φωτιά .Γίνετε πολύ νόστιμο και σερβίρετε και με ρύζι,πουρέ,πατάτες τηγανιτές η μακαρόνια .Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Μπάμιες κατεψυγμένες,Ενα ωραίο λαδερό !!



 Υλικά
Μερίδες 4
1 πακέτο μπάμιες 500 γραμ
5 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 φρέσκες ντομάτες λιωμένες  με το χέρι
αλάτι.πιπέρι.ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τις φτιάχνω με τον δικό μου τρόπο και γίνονται πολύ πολύ ωραίες με ωραία δεμένη σαλτσούλα και πολύ γρήγορα χωρίς ιδιαίτερο κόπο .
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδια και το σκόρδο,το σοτάρουμε λίγα λεπτά να μαραθούν ,προσθέτουμε και τις μπάμιες κατ ευθείαν από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με προσοχή ,η κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε .
Σε 5 λεπτά προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τις λιωμένες ντομάτες,τον ψιλοκομμένο μαιντανό, τον πελτέ το αλάτι,την ζάχαρη το πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά και ελαφρώς .Σε 3 λεπτά προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα γίνονται μούρλια !!.Καλή όρεξη !!!


Κοτόπουλο πανέ

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τις μπουκιτσες κοτοπουλο, τις περναμε από το αλευρι, μετα από το μιγμα γαλα - αυγό (χτυπημενο) και τελος από τη φρυγανια και τηγανιζουμε μεχρι να ροδισει και απο τις δυο πλευρές 

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Mπιφτέκια με ρύζι [Τα μπιφτέκια είναι δική μου συνταγή και γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα ]



 
 
Υλικά
500 γραμ, κιμά
6 φρυγανιές  πχ Elit
2 κουταλιές σούπας μπέκιν πάουντερ
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4-5 κλωνιά μαιντανό  η 2 κουταλάκια κοφτά ρίγανη κατά προτίμηση
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ τον κιμά .
Προσθέτουμε τις φρυγανιές αφού πρώτα τις έχουμε βρέξει και στίψει καλά .
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,αυγό.μπέκιν πάουντερ,μαιντανό ψιλοκομμένο η ρίγανη ,και τέλος το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη τα πλάθουμε μπιφτέκια βάζοντας λίγο λάδι στην παλάμη μας και τα ψήνουμε η σε αντικολλητικό τηγάνι αφού πρώτα κάψει καλά η στο γκρίλ η στα κάρβουνα
Σημείωση \Το μπέκιν πάουντερ και το ξύδι τα κάνουν αφράτα μην το παραλείψετε
Ρύζι μερίδες 4
Υλικά
2 ποτήρια του νερού κίτρινο ρύζι για πιλάφι
6 ποτήρια νερό
2 μεγάλες κουταλιές σούπας βούτυρο φυτίνη
1 κύβο  Knor
λίγο αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε  το βούτυρο να λιώσει λίγο και ροσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να σκουρίνει λίγο .
Αμέσως προσθέτουμε το νερό  το αλατοπίπερο και τον κύβο .
Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει σπυρωτό το ρύζι .
Αλάτι λίγο ως καθόλου λόγω κύβου




Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Κοτόπουλο με τεσσάρων ειδών πιπεριές ,και κρέμα γάλακτος .

 Υλικά
1 κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο  και κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο 
1/2 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το σκόρδο ψιλοκομμένο και όλες τις πιπεριές κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες και τα σωτάρουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τις μπουκίτσες από κοτόπουλο ,ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ,ρίχνουμε το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι χλιαρό νερό όπου έχουμε αραιώσει μέσα την μουστάρδα .
Μαγειρεύουμε περίπου για 30 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε 5 -10 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε από την φωτιά .Γίνετε πολύ νόστιμο και σερβίρετε και με ρύζι,πουρέ,πατάτες τηγανιτές η μακαρόνια .Καλή όρεξη !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πατάτες σαλάτα με μαρούλι μέλι βαλσάμικο λάδι

 Μερίδες 3
Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
6 φύλα μαρούλι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
Ανηθο
τυρί σκληρό ότι υπάρχει στο ψυγείο κομμένο σε κυβάκια
κρουτόν κι αν δεν υπάρχουν κόβουμε φρυγανιά σε κομματάκια
αλάτι-πιπέρι
1 κύβο knorr
Σάλτσα
3 κουταλιές σούπας βαλσάμικο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας  μέλι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε στην μέση τις πατάτες '
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα προσθέτουμε τον κύβο και τις πατάτες και τις βράζουμε
Τις στραγγίζουμε τις βάζουμε σε σαλατιέρα ,κόβουμε μαρούλι, κρεμμυδάκια, άνηθο, τυρί,και τα προσθέτουμε μαζί με τις πατάτες.
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και τα κρουτόν και ανακατεύουμε ελαφρά
Βάζουμε στο μούλτι τα υλικά  τα χτυπάμε καλά και τα ρίχνουμε επάνω στην σαλάτα.
Σημείωση
Αν θέλουμε προσθέτουμε καρύδια,η καλαμπόκι 
.





Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Τρουφάκια με ινδοκάρυδο !!



Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
250 γραμ βούτυρο-μαργαρίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λικέρ ή κονιάκ
2 κουταλιές κακάο
250 γραμ ινδοκάρυδο ή τρούφα 
1 βανίλια


print


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. 

Προσθέτουμε το κονιάκ, το κακάο, την βανίλια, την καρυδόψιχα και τα αλεσμένα πτι-μπέρ .
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και μόλις παγώσει το πλάθουμε σε μικρά
μπαλάκια πασπαλίζοντας το με τρούφα η με ινδοκαρυδο και το
ξαναβάζουμε στο ψυγείο.



*Αν το μείγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο ακόμα λικέρ ή κονιάκ.
Να δοκιμάσετε να πλάθετε μπαλάκια.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Πέρκα μαριναρισμένη στο φούρνο για τέλεια γεύση !!!!

 Υλικά
1 κομμάτι φιλέτο Πέρκα κατεψυγμένη
Μαρινάρισμα
1 πορτοκάλι το χυμό
2 λεμόνια το χυμό
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
ρίγανη
1 σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο
πατάτες κομμένες σε κυβάκια μεγάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα .δηλαδή το χυμό πορτοκάλι,το χυμό λεμονιών,την μουστάρδα,το λάδι,το πιπέρι,αλάτι,και λίγη ρίγανη,σε ένα μπόλ κανονίζοντας μέγεθος να χωράει όλο το ψάρι
Ανακατεύουμε καλά βάζουμε μέσα το ψάρι και το αφήνουμε η όλο το βράδυ και το μαγειρεύουμε την άλλη μέρα η τουλάχιστον 2 ώρες ΄
Σε ταψάκι η σε γάστρα κόβουμε τις πατάτες ,βγάζουμε το ψάρι απο την μαρινάδα και ρίχνουμε το ζουμί επάνω στις πατάτες ,προσθέτουμε λίγο λεμόνι επιπλέον λαδι ,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη.μία ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο . και ανακατεύουμε καλά 
Τοποθετούμε και το ψάρι στην μέση στο ταψί και ψήνουμε στους180 με 200 βαθμούς.Καλή όρεξη !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

'







Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Σάμαλι το τέλειο !!!

Υλικά
Για μεγάλο ταψί η δοσολογία
1200 γραμ. σιμιγδάλι ψηλό
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό [είναι όσο ένα μπουκαλάκι από τα εμφιαλωμένα ]
1 και ακόμα μισό κεσεδάκια γιαούρτι χωρίς πέτσα
3/4 κουταλάκι γλυκού αμωνία
1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
Σιρόπι
2 και 1/2  νερό
1 κιλό ζάχαρη
Φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας με το χέρι και το αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει το σιμιγδάλι .[να τραβήξει τα υγρά του ]
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να δούμε κάνει την κρούστα από πάνω .
Ετοιμάζουμε το σιρόπι   βράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός αφαιρούμε την φλούδα  από το λεμόνι και με προσοχή το ρίχνουμε πάνω στο Σάμαλι Προσοχή!!!  Εδώ θέλει να είναι και τα δύο ζεστά. Καλή επιτυχία!!!!
Το Σάμαλι πάει ωραία με λίγη σαντιγί ,με παγωτό ,η και σκέτο .


Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Μαυρομάτικα φασόλια ,είναι τέλεια και θρεπτικά!!!

 Υλικά μερίδες  4
2 φλυτζάνια του τσαγιού γεμάτα φασόλια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1  μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ψιλό καρεδάκι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο καρεδάκι
6-7 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 'ωριμες φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
1 πιπεριά πράσινη πολύ ψιλοκομμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 κύβο κνορ λαχανικών η ότι υπάρχει σε γεύση
πιπεράκι και ελάχιστο αλάτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια κανονικά και τα σουρώνουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι τα 2 ειδών κρεμμύδια το σκόρδο το καρότο και τις πιπεριές σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
.Αμέσως προσθέτουμε τα φασόλια και τις ντομάτες τριμμένη  και ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου .Ρίχνουμε και το πιπέρι τον κύβο ελάχιστο αλάτι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.Προσθέτουμε και λίγο νεράκι χλιαρό  σχεδόν μισό ποτήρι νερού και τα μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα του .Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό πάντα νεράκι.Καλή όρεξη είναι άλλο πράγμα σε γεύση !!!!!!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τυρόπιτα γρήγορη και πεντανόστιμη !!!

 Υλικά για ταψάκι μεγέθους πίτσας
για το φύλο
  2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  3 κουταλιές σούπας ξύδι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 και 1/2 φλυτζάνι  χλιαρό νερό [οσο πάρει το ρίχνουμε σιγά σιγά]

Γέμιση

500 γραμ.φέτα
Για την επιφάνεια της τυρόπιτας
3 η 2 αυγά
1 ποτήρι  νερού γάλα φρέσκο η αραιωμένο νουνού

Εκτέλεση ζύμης
Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι ανοίγουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι το ξύδι και το νερό σιγά σιγά στο οποίο έχουμε αραιώσει μέσα το αλάτι,και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας ελαστικό.Το χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια μέγεθος μικρού μήλου τα σκεπάζουμε και ετοιμάζουμε την γέμιση

Εκτέλεση τυρόπιτας

]Λαδώνουμε την επιφάνεια σε ένα ταψάκι μέγεθος πίτσας .
Ανοίγουμε το πρώτο φύλο προσθέτοντας και στην επιφάνεια που θα το ανοίξουμε αλλά και επάνω στο μπαλάκι ζύμης αρκετό αλεύρι μην κολλήσει στον πλάστη και να γίνει και λεπτό .
Το στρώνουμε στο ταψάκι μας προσέχοντας να εξέχει από το ταψί μας για  να  κλείσουμε στο τέλος την πίτα μας ,το λαδώνουμε όλο στην επιφάνεια και προσθέτουμε  την μισή  φέτα την τρίβουμε με το χέρι μας να πάει παντού.
Ξαναπροσθέτουμε άλλο ένα φύλο το οποίο αν είναι λίγο μεγλύτερο από το ταψί μας  το βάζουμε μόνο μέσα στην επιφάνεια του ταψιού σουρωτό Βάζουμε λάδι ξανά σε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί φέτα
Ανοίγουμε  το τρίτο φύλο με την ίδια διαδικασία και σκεπάζουμε την τυρόπιτα .
Λαδώνουμε τις άκρες που περισσεύουν από το ταψί μας δηλαδή την πιό κάτω και την πιό επάνω για να γίνουν τραγανές και στρίβουμε με το χέρι λοξά.
Χαράζουμε την πίτα μας, και σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε και το γάλα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε επάνω στην τυρόπιτά μας  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς να ψηθεί και να ροδίσει .Καλή όρεξη και καλή επιτυχία !!
Σημείωση
Τα φύλα να ανοίγονται με λεπτό πλάστη τα θέλουμε λεπτά
ΑΠΟ Μαγειρική και Συνταγές