Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Λέμον πάιπ


 ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για την βαση
220γρ. μπισκότα digestive
80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
τους κρόκους από 2 αυγά
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1 Βάζετε τα μπισκότα και το βούτυρο στο multi και τα αλέθετε. Απλώνετε το
μείγμα σε μια ταρτιέρα και ψήνετε την βάση για περίπου 10 λεπτά. Την αφήνετε να
κρυώσει.
2.Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τους κρόκους και το
ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα
και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
3.Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού.
Μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα
πάνω στην βάση.
4.Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου
15 λεπτά κι έπειτα την αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν την βάλετε στο ψυγείο
να παγώσει. Σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.

Συνταγή από Αρτοποιεία & Συνταγές

 

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Γαρίδες με μακαρόνια



3 κουταλιές τις σούπας ούζο

2 ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλατοπίπερο
μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] βράζουμε τα μακαρόνια
2] Εχουμε ψιλοκόψει ολα τα λαχανικά να είναι έτοιμα
3[Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σωτάρουμε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα ,προσθέτουμε και τις γαρίδες το ούζο  και μαγειρεύουμε προσεκτικά γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά περίπου
4]προσθέτουμε και το πελτέ κ τις ντομάτες ψιλοτριμμένες και περιμένουμε να πήξει   η σάλτσα .
5]Προσθέτουμε και τα μακαρόνια ανακατεύουμε ,σβήνουμε την φωτιά και ..έτοιμα !!Ησυνταγή είναι δική μου.Υπέροχη γεύση!! 
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαιντανό.
ΚΟΣΤΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΓΑΡΙΔΕΣ 7 ΕΥΡΩ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ 2 ΕΥΡΩ






Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου



 Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια οτι νούμερο σας αρέσει
1 τόνο rio mare σε λάδι
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στο μίξερ
6 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο 
2 κοφτές κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ  [πάντα κύκνος ο καλύτερος ]
λίγη ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρολίτσα το λάδι με το τριμμένο κρεμμύδι ,και το τριμμένο σκόρδο ,Σωτάρουμε για 2 -3 λεπτά από την στιγμή που θα κάψει το λάδι .
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι τον ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και τον πατάμε με το πιρούνι να  λιώσει.
 Αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε 1/2 ποτήρι νερό το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαιντανό το αλάτι ,το πιπέρι ,και λίγη ζάχαρη .
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα .
Τα μακαρόνια τα βράζουμε όπως αναγράφετε στην συσκευασία [εγώ δεν τα καίω με βούτυρο στην συγκεκριμένη συνταγή ούτε με λάδι τα  στραγγίζω μόνο ]
Σερβίρουμε με τυράκι προτείνω κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας πολύ νόστιμο τυρί για μακαρόνια !! Καλή όρεξη !
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.





Πέρκα στο φούρνο με πατατούλες



 Υλικά
1 πακέτο πέρκα  κατεψυγμένη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό
αλάτι πιπέρι
Πατάτες
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε την πέρκα σε θερμοκρασία δωματίου.
Την ξεπλένουμε ,την στραγγίζουμε από τα νερά και την τοποθετούμε στο ταψάκι μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε στρογγυλες τις πατάτες σε λεπτό μέγεθος.
Ρίχνουμε το λάδι το αλάτι,το πιπέρι,το χυμό λεμονιών ,και το σκορδάκι ψιλοκομμένο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με προσοχή  για το ψάρι .
Τα φτιάχνουμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψάκι από το ανακάτεμα το ψάρι στην μέση ,και κόβουμε σε ροδέλες την πιπεριά και το κρεμμύδι  λεπτές και το βάζουμε επάνω σε πατάτες και ψάρι .
Ρίχνουμε και μισό ποτήρι του νερού νερό και κουνάμε το ταψάκι πέρα δώθε .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου .
Ξεσκεπάζουμε το ταψάκι από το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί .Καλή όρεξη !!!








Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κρέμα πατισερί !!


Φτιάξτε την για γέμισμα γλυκών όπως  Μιλφέιγ - ΤρίγωναΠανοράματος- ανάμεσα σε κέικ -για τούρτα- για Σου γέμιση-ή φάτε την έτσι !!!
Υλικά
800 πλήρες γάλα
200 γραμ κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
300γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλαουρ
1 στικ βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε
τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την
κρέμα γάλακτος. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.
ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών ζάχαρης και συνεχίζουμε
για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά
και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι. Αλλάζουμε
σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η
κρέμα μας είναι έτοιμη. Μπορείτε να την φάτε και με
κουτάλι σαν κρέμα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απο Αρτοποιεία και Συνταγές  ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Γιώργο!!!

Κουλουράκια Μπριός .