Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Βάφλες !!Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει !!!




ΥΛΙΚΑ
400 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μαργαρίνη 
600 ml γάλα...
2 αβγά
1.1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1.1/2 κ.γ. βανίλια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Αλεύρι, ζάχαρη,
μπέικιν, βανίλια.
2) Προσθέστε το γάλα και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατέψτε καλά.
3) Προσθέστε τα αβγά στο τέλος ελαφρά χτυπημένα.
4) Αφήστε τον χυλό να σταθεί για μισή ώρα. Με μια κουτάλα παίρνουμε
από το μείγμα και αδειάζουμε σε βαφλιέρα.
5) Ψήστε τις βάφλες σε ειδική ψηστιέρα (βαφλιέρα) και σερβίρετε με
κρέμα σαντιγί, φρούτα, μαρμελάδα τις αρεσκείας σας,σοκολάτα λιωμένη ,μπισκότα oreo παγωτό -σοκολάτα κ.τ.λ

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 

Προφιτερόλ !!!


 Υλικά:
Για τα σου:
125γρ. γάλα
125γρ. νερό...
110γρ. βούτυρο
5γρ. αλάτι
5γρ. ζάχαρη
140γρ. αλεύρι
15γρ. κακάο
5 αυγά

Για την κρέμα:
550ml. γάλα
90γρ.αλεύρι
150γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κρόκοι αυγών

Για το γλάσο:
600ml. κρέμα γάλακτος
500γρ. κουβερτούρα
80γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε συνεχώς
με μια κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το
σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η ζύμη τη ρίχνουμε στο μίξερ και τη "δουλεύουμε" με το εργαλείο που
λέγεται φτερό (όχι με το σύρμα) στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα του
φούρνου. Βάζουμε τη ζύμη σ'ένα κορνέ και σχηματίζουμε μικρά σου διαμέτρου 2-2,5 εκ.
Θα γίνουν περίπου 60-70 σου. Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου και όχι στον αέρα
(γιατί παραμορφώνεται το σχήμα των σου). για 30 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να
κρυώσουν και να στεγνώσουν για μερικές ώρες. Για την κρέμα:
Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα όσο
βράζει μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Βγάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Για το γλάσο:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Πριν πάει να πάρει
βράση την βγάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς
μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα μείγμα λείο.
Χαράξτε τα σου στην μέση και βάλτε μια κουταλίτσα κρέμα. Τοποθετείστε σε ένα μεγάλο
μπολ ή σε ατομικά μπολάκια τα σου και καλύψτε τα με το γλάσο.
Συνταγή από Αρτοποιεία και Συνταγές ..ευχαριστώ !!

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ λεμόνι . Φανταστικό .!!!





Υλικά
 
250 γρ.βούτυρο βιτάμ Flora soft
 
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
 
Χυμός 2-3 λεμονιών
 
Ξύσμα 1 λεμονιού
 
5 αυγά
 
450 γρ. αλεύρι farin ap
 
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
 
1 βανίλια
 
 βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
 
Για το γλάσο
 
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
 
 1 κουτ. σούπας  βούτυρο
 
4-5 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
 
Εκτελεση
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς 
 
 Αλείφουμε με λίγο  βούτυρο μια φόρμα του κέικ με
 
τρύπα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
 
 Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το
 
μπέικιν πάουντερ.Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το  βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να
 
λιώσει καλά η ζάχαρη Προσθέτουμε τα αυγά,
 
 τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τέλος, το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς στη
 
μεσαία ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αδειάζουμε το
 
μίγμα στη φόρμα και τη βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 55
 
– 60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Ξεφορμάρουμε το κέικ σε πιατέλα και το αφήνουμε να
 
κρυώσει.
 
Συγχρόνως τοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, μέχρι να λιώσει η άχνη και να
 
 ομογενοποιηθεί το μίγμα.
 
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί καλά, πριν κόψουμε το κέικ.

 

 
 
 
 


 

 


 

 
 


 

 
 

 









Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού!!


 


 10 περγαμόντα
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 βανίλια [προαιρετικά]
λίγες σταγόνες λεμόνι 



  Υπάρχουν πολλοί τρόποι  σχετικά με την κατασκευή του περγαμόντου πολλοί  περίπλοκοι και άνευ ουσίας ,σας δίνω την πιό εύκολη και δοκιμασμένη ,μόλις το έφτιαξα !
Ξύνουμε στον τρίφτη ελαφρώς  το κάθε  περγαμόντα απ΄'έξω.
Με ένα μαχαιράκι τα κόβουμε πάνω και κάτω  δείτε φωτογραφία ,και μετά το βάζουμε  μέσα στην σάρκα του για να το χωρίσουμε σε φετούλες ,κάθε περγαμόντο θα το κανονίσουμε να βγάλει 3 κομμάτια .
Στρίβουμε σε ρολάκι τις φλούδες των περγαμόντων και τις στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα .
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα αφού πρώτα βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες ,τα σκεπάζουμε με νερό και από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, σε 15 λεπτά αδειάζουμε τα περγαμόντα σε σουρωτήρι να φύγει το νερό ,ξαναβάζουμε νερό στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει τα τιοποθετούμε ξανά μέσα για 15 λεπτά,αυτό το κάνουμε σύνολο 4 φορές για να ξεπικρίσουν .
Ρίχνουμε την ζάχαρη μέσα τα περγαμόντα ,και το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
Λίγο πρίν το τέλος ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι ,κι αν μας αρέσει το άρωμα τις βανίλιας την προσθέτουμε μαζί με την ζάχαρη.
Οταν κρυώσει εντελώς το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Από κάθε περγαμόντο κανονίζουμε να  βγάλουμε 3 φέτες ,στις 30 φέτες η αναλογία είναι 1 κιλό ζάχαρη .
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 







Για να δείτε έναν τρόπο ακόμα πιό εύκολο πατήστε κλίκ ΕΔΩ --> http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2014/09/blog-post_55.html

Γλυκό περγαμόντο


 13 περγαμόντα
2 κιλά ζάχαρη
1 λεμόνι το χυμό του
2 νεροπότηρα νερό 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ξύνουμε στο τρίφτη τα περγαμόντα .
Τα χαράσουμε όπως καθαρίζουμε το πορτοκάλι και βγάζουμε  από 4 κομμάτια φλούδα  από το κάθε περγαμόντο .
Τα κόβουμε σε λουριδίτσες σε οριζόντια γραμμή .
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει .
Βράζουμε για 10 λεπτά και χύνουμε το νερό ,ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία για τρείς φορές να ξεπικρίσουν .
Τοποθετούμε τα κομμάτια του περγαμόντου στην κατσαρόλα ,ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη όλη ,προσθέτουμε και τα 2 ποτήρια νερό .
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι ,περίπου ούτε 30 λεπτά ,μόλις το δοκομάσουμε κι έχει δέσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ,ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού όλον ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να κρυώσει για να το βάλουμε στο βάζο μας.Πραγματικά γίνετε υπέροχο με φανταστικό σιροπάκι!! 




Γαρίδες σαγανάκι


Γαρίδες σαγανάκι
Yλικά

8 γαρίδες Νο. 1 [κατεψυγμένες ,η φρέσκες ]
150 γραμ φέτα
½ κιλό ντομάτες ώριμες
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
2 κουταλιές τις σούπας ούζο
 αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι, τις χαράζετε με ένα μαχαιράκι στη πλάτη και αφαιρείτε το έντερο.
Περνάτε τις ντομάτες από το μύλο του πουρέ η τον τρίφτη και συγκεντρώνετε το ζουμάκι σε ένα μπολ.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λαδάκι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Βάζετε και το σκόρδο εάν θέλετε. Ρίχνετε μέσα τη ντομάτα, τη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.Μαγειρεύετε για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες  μαζί και το ούζο  Αφήνετε να βράσει σε  μέτρια  φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα 'Μόλις κλείσουμε το μάτι τις κουζίνας ρίχνουμε τριμμένη φέτα με το χέρι ίσα να πάρει 2-3 βράσεις και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το μεζεδάκι μας .Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαιντανό ,τον οποίο αν δεν τον θέλετε εντελώς ωμό τον προσθέτετε μαζί με την φέτα .Καλή 'ορεξη !!!
Σε περίοδο νηστείας αφαιρούμε την φέτα!
.

Λιαστές ντομάτες από τα χεράκια μας !!

Από τον κήπο της γιαγιάς ...!!

Είναι πολύ νόστιμες πικάντικες και δίνουν γεύση σε πολλά πιάτα ξεχωριστή!!
Προσθέστε σε διάφορα φαγητά και σαλάτες σε σάλτσες και θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα !!



Θα χρειαστείτε

Yλικά

•ντομάτες σφιχτές, ώριμες, μεσαίου μεγέθους

•χοντρό αλάτι

•λάδι

•ξίδι

•δάφνη

•αλάτι

•πιπέρι


Tρόπος παρασκευής

•Πλένετε καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κάθετα στη μέση, αφαιρώντας το πράσινο κοτσάνι.

•Tις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι.

•Tις απλώνετε πάνω σε τελάρα (που τα έχετε γυρίσει ανάποδα) και τις αφήνετε στον ήλιο και στον αέρα.

•Tις σκεπάζετε με ένα τούλι (για να εμποδίσετε τα έντομα να έρχονται σε επαφή με τις ντομάτες).

•Tις αφήνετε στον ήλιο για 4-5 ημέρες περίπου. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμες, όταν πιέζοντάς τις δεν βγάζουν πλέον καθόλου υγρά.

•Aναμειγνύετε 3 μέρη λάδι, 1 ξίδι, δάφνη, αλάτι και πιπέρι (τόσο όσο θα βάζατε σε μία απλή σάλτσα).

•Bάζετε τις λιαστές ντομάτες σε βάζα με λαδόξιδο, τόσο όσο χρειάζεται για να τις καλύπτει.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ