Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πάνκεϊκ γιά ωραίο πρωινό κι οχι μόνο!!



ΥΛΙΚΑ
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπεικιν
25 γρ. ζάχαρη...
50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ ή το μούλτι σε σκόνη
ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του μικρού κουταλιού)
1 αυγό μεσαίου μεγέθους
50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο (προσοχή να μην καεί) + λίγο για το τηγάνι
140 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
2 μπανάνες μεσαίου μεγέθους
πολτοποιημένες στο μπλέντερ σε πουρέ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη,
τη σκόνη φουντουκιού και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό,
το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τον πουρέ μπανάνας, ανακατεύοντας
παράλληλα πολύ καλά, με μια κουτάλα ή τον αυγοδάρτη, έως ότου έχουμε
έναν ομοιογενή χυλό. Τον αφήνουμε να σταθεί για 10 - 15 λεπτά.

Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους
και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα
τόσο χυλό ώστε μέσα στο τηγάνι να σχηματιστεί ένας δίσκος διαμέτρου
περίπου 7 εκ. Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε με
σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη.

Βγάζουμε το πάνκεϊκ και το ακουμπάμε σε μια πιατέλα. Συνεχίζουμε
με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός. Ανά 3 - 4 πάνκεϊκ,
ξαναβουτυρώνουμε ελαφρώς το τηγάνι. Στοιβάζουμε το ένα πάνω από
το άλλο και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, ώστε να διατηρηθούν
ζεστά μέχρι το σερβίρισμα!


 Αρτοποιεία &  Συνταγές !

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Χαλβάς με σοκολάτα ! Αρέσει σε όλους και γίνετε αμέσως!! !







Για το γλάσο



180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή τριμμένη,
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
1 κοφτό κουταλάκι βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

Σιρόπι

 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ,το χυμό πορτοκάλι ,την ζάχαρη.κ την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά απο την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει .κλείνουμε το μάτι. 



Χαλβάς
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύουμε επί τουλάχιστον 20 λεπτά,να το δούμε να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα ,ρίχνουμε σιγά -σιγά το σιρόπι και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιεί ολο το σιρόπι.Το τοποθετούμε σε πυρέξ η τάπερ τετράγωνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γλάσο
  Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι
μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του
και την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά το μίγμα
να γίνει λείο και γυαλιστερό και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, όχι
όμως να πήξει.
 Περιχύνουμε με αυτό το κέικ μας και το αφήνουμε λίγη ώρα.


Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Xαλβάς σιμιγδαλένιος με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας !!! { Βραχάκια }




Υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι [έβαλα καλαμποκέλαιο για πιό ελαφρύ]
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
5 φλυτζάνια τσαγιού νερό
φλούδα από μισό λεμόνι
1 γαρύφαλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουβερτούρες των 125 γραμ.
6 κουταλιές σούπας νουνού γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο

 


Σιρόπι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη την φλούδα λεμονιού το γαρύφαλο και την κανέλα και βράζουμε για 5λεπτά.
Συγχρόνως βά;ζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το λάδι με το σιμιγδάλι και σε μέτρια θερμοκρασία το καβουρντίζουμε να χρυσαφίσει περίπου για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία να δούμε να το πιεί όλο το σιρόπι και να σκάει ο χαλβάς σαν τρύπες να κάνει ,τότε είναι έτοιμος σε μέτρια θερμοκρασία  πάντα να ψηθεί και το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ταψάκι η τάπερ τετράγωνο και το αφήνουμε να κρυώσει.






Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράζει ,από πάνω ένα μπόλ να εφάπτει [μπαίν μαρί ]και ρίχνουμε στο μπόλ κομματιασμένη την κουβερτούρα το λάδι και το γάλα  και ανακατεύουμε να λιώσει .
Με το κουτάλι τις σούπας παίρνουμε κομματάκια ακανόνιστα τα βουτάμε να τυλιχτούν στην σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολα να παγώσουν .Απίθανη η γεύση τους το κάτι άλλο!!


Kαλαμαράκια τηγανητά κατεψυγμένα κι ο τρόπος που τα κάνει πολύ μαλακά & τραγανά!.

Φτιάξτε τα ακριβώς έτσι και δεν θα τα ξεχωρίζει κανείς από φρέσκα!!

Υλικά
1 πακέτο καλαμαράκια κατεψυγμένα εδώ
αλεύρι
ελαιόλαδο κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο
αλάτι
λεμόνι



Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε σε φυσική θερμοκρασία από βραδύς τα καλαμαράκια.
Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες η στρογγυλά.
Τα βάζουμε στο σουρωτήρι τα ξεπλένουμε καλά και τα πιάνουμε όπως είναι μέσα στο σουρωτήρι πολλά μαζί και τα τρίβουμε για λίγο καλά να σπάσουν οι ίνες και να μαλακώσουν.
Τα αλατίζουμε και για να αλευρώσουν καλά και χωρίς κόπο και να λερώνουμε πολλά σκεύη παίρνουμε μία σακούλα καθαρή του σούπερ μάρκετ βάζουμε μπόλικο αλεύρι ρίχνουμε μέσα όλα τα καλαμαράκια και κλείνοντας με το χέρι την σακούλα την κουνάμε καλά να αλευρώσουν όλα.
Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι να κάψει.
Τινάζουμε τα καλαμαράκια καλά με το χέρι και τοποθετούμε μία τηγανιά .Χαμηλώνουμε 2 βαθμούς την θερμοκρασία σκεπάζουμε με καπάκι γιατί σκάνε μην τραυματίσουμε με κάψιμο τηγανίζουμε για 5 λεπτά κι αμέσως δυναμώνουμε την θερμοκρασία να ξεροψηθούν κουνώντας το τηγάνι πέρα δώθε .
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα κι αν δεν θέλουμε καθόλου λάδι τα ακουμπάμε πρώτα σε χαρτί κουζίνας .Τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο στο ίδιο λάδι φροντίζοντας να βγάλουμε με ένα πιρουνάκι τυχόν ξεροψημένα υπολείμματα από την πρώτη τηγανιά,δεν θα καταλάβει κανείς ότι είναι κατεψυγμένα τόσο μαλακά και ξεροψημένα που γίνονται!
Καλή όρεξη !
Σημείωση
Το καλό και πολύ τρίψιμο είναι ένα μυστικό που μου το είπε ένας μεγάλος σεφ και πραγματικά τα κάνει φανταστικά.
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Κρέμα με σοκολάτα εύκολη & γευστική !

Υλικά για 4 μπολάκια
1 Ανθος αραβοσίτου βανίλια, η μπανάνα ,η ότι άλλο μας αρέσει
γάλα ποσότητα που αναγράφετε στην συσκευασία
ζάχαρη ποσότητα συσκευασίας
λίγο αλάτι ποσότητα συσκευασίας
Σοκολάτα
1 σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας μέλι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Την αδειάζουμε σε μπολάκια.
Ετοιμάζουμε την ρευστή σοκολάτα βάζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις  είναι έτοιμη την ρίχνουμε από πάνω από την κρέμα .
Σερβίρετε  χλιαρή ,η και κρύα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Mάφινς ατομικά κεκάκια!!

Υλικά 
Αλεύρι: 300 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1κ.γ
Αλάτι: 1 πρέζα
Ζάχαρη: 300 γρ.
Γαλα: 430γρ
Λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη: 125 γρ.
Ελαφρά χτυπημένα αυγά: 2 μεγάλα
Σοκολάτα ψιλοκομένη για πασπάλισμα

Εκτελεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
 Βάζετε σε 2
ταψάκια για μάφιν,των 12 θέσεων το καθένα, χαρτάκια ψησίματος.
2. Σε μεγάλο μπολ, κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη μπέικιν, το αλάτι.
Προσθέτετε και την ζάχαρη και ανακατεύετε.
3. Προσθέτετε στο μίγμα με το αλεύρι, τα αυγά, το βούτυρο και το γαλα.
Ανακατεύετε, ίσα ίσα να αναμειχθούν.
4. Μοιράζετε τη ζύμη στο ταψάκια, πασπαλιζετε με την σοκολατα,
και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά.
5. Βγάζετε τα μάφινς από το φούρνο, τα αφήνετε 5 λεπτά μέσα στα ταψάκια και
στη συνέχεια τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Καλή σας επιτυχία!!!

Ευχαριστώ πολύ για τα Αρτοποιεία & Συνταγές  για την Συνταγή !

Mπισκότα σοκολάτας με κουάκερ!

ΥΛΙΚΑ
2 κούπες ζάχαρη
8 κ.σ. βούτυρο
½ κούπας γάλα
1/3 κούπας κακάο
4 κούπες Quaker

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα αναμείξτε τη ζάχαρη, το βούτυρο,
το γάλα και το κακάο. Βάλτε την σε μέτρια φωτιά και
ανακατεύετε συχνά
Συνεχίστε ανακατεύοντας τακτικά, για 3 λεπτά
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέστε το Quaker, ίσως περισσότερο ώσπου να γίνει μία ζύμη
σφικτή και να πλάθετε σε μπαλάκια. 
Με ένα κουτάλι της σούπας
σχηματίστε cookies στη σειρά, πάνω σε λαδόκολλα. 
Ψηνουμε στους
180β για 12-15 λεπτα. 
Αφήστε τα μέχρι να κρυωσουν και να σκληρύνουν
και όποιος δεν αγαπάει το Quaker θα το λατρέψει  στα Cookies.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Κέικ σταφίδας εύκολο & νηστίσιμο!


Υλικά 
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι ...
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1 φλυτζάνι σουσάμι
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κονιάκ
2 πορτοκάλια το χυμό τους
1 κ.σ. κανέλα
½ κ.γ γαρύφαλλο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Τα βάζετε
σε μια λεκάνη και κάνετε μια λακούβα στη μέση.
Ρίχνετε το λάδι στο αλεύρι και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύετε καλά να γίνει ένας πηχτός χυλός. Λαδώνετε μία
λαμαρίνα ζαχαροπλαστείου η τετράγωνο ταψί και αδειάζετε εκεί το μείγμα.
Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε γιά 50’λεπτά περίπου
στους 180β. Είναι πανεύκολο !
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Ευχαριστώ πολύ τα Αρτοποιεία και Συνταγές για την συνταγή ! 

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Τυροκροκέτες !


Υλικά
3 αυγά
400 γραμ.διάφορα τυριά τριμμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού κόρν φλάουρ
νερό
αλάτι πιπέρι
Καλαμποκέλαιο




Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια των 3 αυγών μαρέγκα σφιχτή [κατά το χτύπημα προσθέτουμε και λίγο αλάτι]
Σταματάμε το χτύπημα όταν γίνει η μαρέγκα και προσθέτουμε μέσα τα τυριά,το κόρν φλάουρ ,και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
Αν είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο νεράκι ,αν είναι αραιή λίγο ακόμα κόρν φλάουρ [δοκιμάστε λίγο μήπως χρειάζετε αλάτι]
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο να χρυσαφίσουν .
Σημείωση
Τους κρόκους δεν τους χρησιμοποιούμε ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Κρεμμυδοκεφτέδες ,Πεντανόστιμο ορεκτικό & μεζεδάκι!



Υλικά
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
1/2 κοφτό κουταλάκι γλυκού κίμινο
αλάτι-πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό , η φρέσκο λίγα φιλαράκια ψιλοκομμένα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το χέρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνι



Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι,το δυόσμο,την ζάχαρη,το μπέκιν πάουντερ,το κίμινο,το αλατοπίπερο,δηλαδή όλα τα υλικά,προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό  και συγχρόνως ανακατεύουμε,σταματάμε να προσθέτουμε νερό μόλις γίνει ένας πηχτός χυλός.


Προσθέτουμε μέσα στο χυλό και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά.Σςε περίπτωση που είναι ο χυλός αραιός προσθέτουμε λίγο αλεύρι,αν πάλι είναι παχύς λίγο χλιαρό νερό ανακατεύοντας πάντα,θέλουμε να στέκεται στο κουτάλι.


Βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο στο τηγάνι και τηγανίζουμε μόλις ζεσταθεί με προσοχή μέχρι να χρυσαφίσουν ,Τους βγάζουμε και τους ακουμπάμε σε αποροφητικό χαρτί να φύγουν τα περιττά λάδια.Η νοστιμιά τους δεν θα σας αφήσει να φάτε μόνο έναν αλλά πολλούς !!Καλή Ορεξη !

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιουβέτσι με μανιτάρια στο φούρνο!



Πεντανόστιμο πανεύκολο φαγητό για όλους !!!

Υλικά
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
2 φλυτζάνια τσαγιού μανιτάρια κονσέρβας κομμένα σε φετάκια
3 καρότα κομμένα σε φετούλες
1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες  φρέσκες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά τις σούπας πελτέ
αλάτι-πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε  σε κατσαρόλα το λάδι , το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,και τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία σιγά σιγά ανακατεύοντας για 7 λεπτά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις ψιλοτριμμένες φρέσκες ντομάτες , 1/2 ποτήρι νερό .το αλατοπίπερο,και την ζάχαρη και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30  λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία πάντα.
Ανάβουμε τον φούρνο στούς 180 -200 βαθμούς
Αδειάζουμε όλο αυτό το υλικό μέσα σε μία γάστρα η ταψί .
Προσθέτουμε  3 ποτήρια χλιαρό νερό μέσα στο οποίο σε ένα από αυτά έχουμε διαλύσει την μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ,
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και ψήνουμε ακριβώς για 15 λεπτά να είναι μελάτο [Αν είναι στεγνό προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό στα 5 λεπτά ψησίματος]κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε  για λίγο μέσα στο φούρνο .Καλή όρεξη!
Σημείωση
Πάντα ο χρόνος ψησίματος σε ζυμαρικά είναι 15 λεπτά και αμέσως κλεισιμο φούρνου για να είναι το φαγητό μας  μελάτο.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σοκολάτας κέικ χωρίς αυγά με γλάσο!!




Υλικά 
230 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμ. κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
 χυμό από 2 πορτοκάλια (προαιρετικά, αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 150 ml νερό)
1 ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γλάσο
60 γραμμ. βούτυρο
25 γραμμ. κακάο
25 γραμμ. γάλα
100 γραμμ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας τους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 23
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε για λίγη ώρα το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, να διαλυθούν τυχόν σβόλοι που μπορεί να υπάρχουν.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε το κέικ για 50′ περίπου.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Γλάσο
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θεμοκρασία, λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα και το κακάο.
 Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά μέχρις ότου το γλάσο μας να είναι λείο.
 Περιχύνουμε με αυτό το κέικ μας και το αφήνουμε λίγη ώρα.
Σερβίρουμε και με παγωτο !!Τέλειο !!!

Καραμέλες Γάλακτος !!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα κρέμα γάλακτος
5 κ.σούπας βούτυρο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 της κούπας γλυκόζη
1/4 της κούπας νερό
1 1/2 κ.γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και το αλάτι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το νερό,τη ζάχαρη και την γλυκόζη
και μόλις αρχίζει να βράζει
 το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατευόντας  καλά.
Ρίχνουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο που έχουμε ζεστάνει
 ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Σιγά σιγά η καραμέλα θα αρχίσει να σκουρα'ινει και να πήζει.
Στρώνουμε στον παγκο  η'σε κάποιο τάπερ τετράγωνο λαδόκολλα και ρίχνουμε την καραμέλα.
Αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει,και κατόπιν μεταφέρουμε την λαδόκολλα σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια και τυλίγουμε το κάθε ενα σε σελοφάν,κι έχουμε ωραίες καραμελίτσες γάλακτος!!

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μπουγάτσα με σοκολάτα!!




  1 πακέτο φύλλο Βηρυττού της Alfa

500lm γάλα
 2 κρόκοι αυγών 
4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
 6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 
1/2 κούπα ζάχαρη 
250γρ. κουβερτούρα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά ανακατεύοντας σε σύρμα να δέσει. Προσθέτουμε 4 κ.σ. από το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλωνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα κι αυτά. Βάζουμε τη γέμιση καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα βουτυρωμένα, κλείνουμε καλά τις άκρες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.


Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές




Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Μπριάμ Κατσαρόλας !!








Υλικά
2 μελιτζάνες
3 πατάτες μεγάλες
1 πράσινη πιπεριά
2 κόκκινες πιπεριές απλές η Φλωρίνης
4 κολοκυθάκια
άνηθο μαιντανό
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο

 ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας πελτέ η φρέσκιες τριμμένες ντομάτες
 αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε ολα τα λαχανικά ορισμένα σε κυβάκια κι ορισμένα σε ροδέλες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και το κομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια το σκόρδο τις μελιτζάνες  τις πιπεριές ανακατεύουμε ολα τα υλικά και τα σοτάρουμε
Ρίχνουμε το αλάτι και τις πατάτες μαζί με το  άνηθο και το μαιντανό και 1 ποτήρι νερό χλιαρό σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν ολα τα λαχανικάκαι να δέσει η σαλτσα .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
 Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά πχ φασολάκια  η ότι άλλο τις αρεσκείας μας .