Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ιμάμ καταπληκτικό !!!

Υλικά για το ταψί 
 
5 μελιτζάνες

5 κολοκυθάκια
5 πατάτες
υλικά για την γέμιση
200 γραμ φέτα
1 πιπεριά σε κύβους
1 κολοκυθάκι στο χοντρό του τρίφτη
2 καρότα στο ψιλό του τρίφτη
2 ντομάτες σε κύβους
1 κουταλιά πελτέ
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
αλατι πιπέρι & λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο









 Εκτέλεση
1) Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας τις μελιτζάνες τις χαράζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατατες τα ανοίγουμε σαν να κάνουμε γεμιστά και όλα μαζί τα τηγανίζουμε ελαφρώς και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να γίνει η γέμιση τους
2) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά μας στην συνέχεια ριχνουμε μπόλικο αλατάκι πιπέρι την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ωρίτσα περίπου όταν είναι έτοιμη η γέμιση τρίβουμε με τα χέρια μας την φέτα και την βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και είναι έτοιμη!!!


 
3) Στρώνουμε σε ένα ταψί όλα τα τηγανιτά και τα γεμίζουμε!!!! τα ψήνουμε στους 180 περίπου μια ωρίτσα!!!! Προσοχή αν δεν έχει ζουμάκι το ταψάκι σας τα βγάζετε νωρίτερα!!!


Συνταγή --  Γιαγια Μαιρη εν δραση --Οι Κουζινίστας

Kοτόπουλο Πεντανόστιμο !!!!

Υλικά
1 κοτόπουλο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμενη
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλιές μέλι
1 λεμόνι αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τον χυμό από ένα πορτοκάλι
αλατι πιπέρι θυμάρι







 Εκτέλεση 
 Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και τα ανακατεύετε
 Πλένετε και στραγγίζετε το κοτόπουλο και σηκώνετε το δέρμα του και το γεμίζετε
κάτω από το δέρμα και με την μαρινάδα που έχετε φτιάξει και το αφήνετε στο ψυγείο όλη νύχτα η' αρκετές ώρες αν το κάνετε ήμερα!!! 

Οταν περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος το τεμαχίζετε και το βάζετε στον φούρνο με ένα ποτηράκι νερό στο ταψάκι σας!!!!
 ΔΕΙΤΕ  περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

 Ψήνετε στους 180 για 90 λεπτά περίπου!!! 
Λάδι δεν θέλει γιατί έχει την μαγιονέζα!!!!!
Συνταγή --. Γιαγια Μαιρη 

Γόπες σκορδάτες !!



Υλικά
γόπες

σκορδάκι
μουστάρδα
θυμάρι
λεμόνι
πιπεριές
ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι



 Εκτέλεση
 Εχουμε καθαρίσει και πλύνει τα ψαράκια μας τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν κόβουμε το σκορδάκι σε μικρά κομματάκια
και τα βάζουμε σε ενα σεικερ με την μουστάρδα τον χυμό από το λεμόνι το θυμάρι το πιπέρι και το ελαιόλαδο τα χτυπάμε λιγάκι και στρώνουμε στο ταψάκι μας τα ψάρια και τα περιχύνουμε βάζουμε στην άκρη του ταψιού τις πιπερίτσες για να πάρουν τα ψαράκια μας όμορφη γεύση και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο!!!

Συνταγή   Γιαγια Μαιρη εν δραση 

Βίδες με κιμά !


Υλικά

1/2 κιμά μοσχαρίσιο
3 καρότα
μια κούπα μανιτάρια περασμένα από το μουλτι
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
ένα ποτήρι ντοματοχυμο η' 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι νερό
αλατι πιπέρι μπαχάρι
ελαιόλαδο
1 πακέτο βίδες
τριμμένο τυράκι


 
Εκτέλεση
Βάζουμε το λαδάκι στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε το κρεμμύδι στην συνέχεια ριχνουμε τον κιμά και τον πατάμε με το πιρούνι να μην μείνουν χοντρά κομμάτια μετά ριχνουμε το σκορδάκι τα μανιτάρια και το καρότο τα σοτάρουμε λιγάκι μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του!!!! Καλή επιτυχία

Συνταγή -->  Γιαγια Μαιρη εν δραση- Οι Κουζινίστας

Αλμυρές κρέπες με ντομάτα - πιπεριά και καπνιστή γαλοπούλα.


Υλικά για τις κρέπες.

250γρ αλεύρι,
 500γρ. γάλα,
 4 αυγά, αλάτι,
 1 πρέζα ζάχαρη ,
1 έως 2 βανιλινη ,
 50γρ. βούτυρο

Υλικά για γέμιση.

450γρ. γκούντα τριμμένη,
 2 με 3 μέτριες ντομάτες,
 3 χρωματιστές πιπεριές,
400 γρ. καπνιστή γαλοπούλα,
70 γρ. παρμεζάνα,
 πιπέρι μαύρο και κόκκινο.

Παρασκευή κρέπες.

Λιώνουμε το βούτυρο.
Σε ένα βαθύ μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο , το αλάτι, την ζάχαρη, την βανιλίνη και τέλος τα αυγά.
Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Πρέπει να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί 1 έως 2 ώρες.
Βουτυρώνετε μια κρεπιέρα η ένα τηγάνι το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί και με μια κουτάλα ρίχνετε λίγο από το μείγμα αφού πρώτα το έχετε ξανά ανακατέψει.
Αν δεν έχετε κρεπιέρα γυρίζετε το σκεύος ολόγυρα ώστε ο χυλός να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να γίνει η κρέπα στρογγυλή και με το ίδιο πάχος.
Περιμένετε να ψηθεί από την μια πλευρά και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την γυρίζετε και από την άλλη.
Γέμιση κρέπες.
Παίρνουμε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει ένα αντικολιτικό χαρτί και τοποθετούμε μια μια τις κρέπες σε σχήμα ρολό αφού πρώτα τις έχουμε γεμίσει με τη γέμιση ( γκούντα ,ντομάτα, πιπεριά, γαλοπούλα ).
Βάζουμε πάνω από τις κρέπες την παρμεζάνα και τα δυό πιπέρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου , στις αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου.
Το σερβίρουμε με δροσερή σαλάτα.

Συνταγή Viki Stog΄-Οι Κουζινίστας 



Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Αφράτα,μαλακά Woopie pies γεμιστά με Νουτέλα!!!





Είναι φανταστικά και πανεύκολα!
Δε χρειαζόμαστε καν μίξερ!!!

ΥΛΙΚΑ
150γρ. αλεύρι(1 κούπα+1 κ.σ)
1/2κγ.σόδα
1κ.σ ξύδι
2 βανίλιες
120γρ.ζάχαρη(1/2 κούπα+1 κ.σ)
40γρ.κακάο(4 κ.σ)
1 πρέζα αλάτι
40γρ.σπορέλαιο(6 κ.σ)
200γρ.ξινόγαλα ή γιαούρτι ανακατεμένο με γάλα(1 κούπα)
1 αυγό
1/2κ.γ μπέικιν
Μερέντα για το γέμισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σ'ένα μπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά,σε άλλο μπολ ανακατεύω τα στερεά και τα ενώνω με μια σπάτουλα,ίσα να ανακατευτούν.Σε ταψιά με λαδόκολα βάζω κουταλιές (20 το σύνολο).Αν τα θέλω πιο μικρά βάζω 15 κουταλιές!
Να είναι αραιά μεταξύ τους γιατί απλώνουν και ψήνω στους 180 με αέρα και τα 2 ταψιά 8 λεπτά μόνο.Αλλιώς σε αντιστάσεις πάνω κάτω χωρίς αερα 1-1 ταψί στους 200 για 8 λεπτά!
Όταν κρυώσουν τα γεμίζω με Μερέντα!!!
Τα διατηρώ σε τάπερ κλειστά εκτός ψυγείου.

Κέικ μπανάνας με γλάσο σοκολάτας !! Αφράτο,νωπό,μαλακό με έντονο το άρωμα της μπανάνας!!!






Το καλύτερο κέικ μπανάνας που έφαγα ποτέ...!!!

Υλικά για το κέικ:
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
3 μπανάνες λιωμένες
1/2 κούπα γάλα
2 αβγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ.σόδα (κοφτό)
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.κουβερτούρα
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω σε ένα μπολ αβγα,λάδι,ζάχαρη,μπανάνες,γάλα,κ προσθέτω όλα τα στερεά υλικά κοσκινισμένα.ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ!!!

 Αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι 25Χ30 περίπου κ ψήνω στους 170 25- 30 λεπτά.
ΔΕΝ το παραψήνω αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή,είναι έτοιμο!!
Γιατι αλλιώς δεν θα είναι μαλακό και νωπό!!!
 Για το γλασο λιώνω τη σοκολάτα με το γάλα σε χαμηλη φωτιά,προσθέτω το μέλι και περιχύνω το κέικ μου!!!

Υπέροχα κούκις !!!!


Υλικά
400 γραμ lourpak
2 κούπες ζάχαρη
4 αβγά
4 κουταλάκια μπεικιν
4 κουταλιές νερό
6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμ σταγονες κουβερτούρας
ΑΝ ΤΑ ΘΈΛΟΥΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΎΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΚΑΚΑΟ






εκτελεση!!! χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά που είναι γραμμένα!!
ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΖΥΜΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ
ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ
ψήνονται στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή  Γιαγια Μαιρη εν δραση -οι κουζινίστας

Κολοκυθάκια γεμιστά φανταστικά!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΜΕ 14 ΓΕΜΙΣΤΑ

8 κολοκύθια
4 πατατες
άνηθο κρεμμυδάκια μια χούφτα περίπου
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
λίγο μαϊντανό
5-6 φιλαράκια δυόσμο η μισό κουταλάκι ξερό
10 κολοκυθοανθους ψιλοκομμενους
12 κουταλάκια του γλυκού ρύζι Καρολίνα
300 γραμ κιμά σπάλα
2 καρότα τριμμένα στο λεπτό μέρος του τρίφτη
αλατι πιπέρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο το μισό για την γέμιση και το υπόλοιπο στην κατσαρόλα

για το αυγολέμονο
τον χυμό από 2 λεμόνια
3 αβγά
1 κουταλάκι κορν φλαουρ
και ζουμάκι από το φαγακι μας




Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις παταες και τα κολοκυθάκια μας και τα ανοίγουμε κρατώντας καπάκια από αυτά!!!
σε ένα λεκανακι ριχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και κάνουμε ένα μιγμα αφράτο αν δείτε ότι η γέμιση είναι σφιχτή βάζετε λίγο νεράκι να μαλακώσει και γεμίζετε!!!
σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα στρώνετε όσο γινετε δίπλα δίπλα να μην κάνετε πάνω από δυο στρώσεις γιατί δεν θα μπορέσετε να τα βράσετε, ρίχνετε και από πάνω μπόλικο πιπερακι αλατι και ελαιόλαδο και ένα μπρίκι βραστό νεράκι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να συμπληρώνετε νεράκι !!! όταν είναι έτοιμα στύβετε τα λεμόνια και στον χυμό τους ρίχνετε το κορν φλαουρ ξεχωρίζετε τ' αβγά και χτυπάτε πρώτα το ασπράδι και μετά ρίχνετε και τους κρόκους στην συνέχεια το λεμόνι και στο τέλος όσο περισσότερο ζουμάκι μπορείτε από την κατσαρόλα που μέχρι εκείνη την στιγμή θα την έχετε στην φωτιά!!! όταν είναι έτοιμο το αυγολέμονο αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά το περιχύνετε και κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού το αυγολέμονο!!! καλή σας όρεξη!!!
 Γιαγια Μαιρη εν δραση--οι κουζινίστας

Ξηρομερίτικο Λαδορεβανί !!





H πιο τέλεια συνταγή για λαδορεβανί που έχω φτιάξει!!!

Υλικά
700γρ ελαιόλαδο
1.400γρ νερό
1 κιλό ζάχαρη
500γρ σιμιγδάλι ψιλό
500γρ σιμιγδάλι χονδρό
3 κ.σ αλεύρι
2 βανίλιες
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
σουσάμι άψητο
γαρίφαλλα ολόκληρα ή αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα τους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω το λαδι,ζάχαρη,νερό,χυμό και ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και βράζω για 10 λεπτά ακριβώς.Ρίχνω τα σιμιγδάλια και το αλεύρι μεμιάς και τις βανίλιες χαμηλώνω τη φωτιά και όταν το μίγμα ξεκολλάει από την ξύλινη κουτάλα μου το βάζω στο ταψί που το έχω πασπαλίσει με σουσάμι.το στρώνω,το χαράζω,το πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη,και σουσάμι,βάζω στο κάθε κομμάτι απο 1 αμύγδαλο χωρίς φλούδα ή απο 1 γαριφαλάκι ολόκληρο και το ψήνω στους 180 1 ώρα ακριβώς.Όταν το βγάλω ρίχνω από πάνω κανέλα και λίγο γαρίφαλλο σκόνη!!!

Υπέροχο κανταιφάκι σιροπιαστό!!!







ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16-18 κομμάτια
500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ ζάχαρη
½ κ,γ τριμμένο γαρύφαλλο
1 κ.γ τριμμένη κανέλλα
1 κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
5 κούπες νερό
5 κούπες ζάχαρη
3 κ.σ μέλι
2 ξυλάκια κανέλλα
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
2 βανίλιες
χυμό 1/2 λεμονιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω σε ένα μπολ τα καρύδια,αμύγδαλα,κανελα,γαρίφαλο,φρυγανιά και ζάχαρηΤυλίγω με γέμιση καταιφάκια όχι πολύ σφιχτά.Ανακατεύω το λάδι με τη φυτίνη.Βάζω τα καταιφια σε λαδωμένο ταψάκι 30 εκ περίπου το ένα δίπλα στο άλλο.Αλείφω πολύ καλά με το βούτυρο.(όλη την κούπα!).Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 180 για 25 λεπτά,βγάζω το αλουμινόχαρτο και ψήνω άλλα 20 λεπτά,να πάρουν ωραίο χρωματάκι.Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι και τη βανίλια 10 λεπτά να γίνει ελαφρά παχύρευστο σιρόπι.Προσθέτω και το μέλι,τη βανίλια και ρίχνω το καυτό σιρόπι στα καυτά καταιφάκια.
Άν θέλουμε τα καταιφάκια μας νηστίσιμα,αντικαθιστούμε το φρέσκο βούτυρο με 1/2 κούπα σπορέλαιο και 1/2 κούπα φυτίνη!

Μπράουνι με κακάο.Εύκολο !!!




Το πιο νόστιμο,γρήγορο και εύκολο μπράουνι που έφτιαξα ποτε!!!
Σούπερ σοκολατένιο κι όμως χωρίς σοκολάτα!!!
Το μυστικό του όμως κρύβεται...στο κακάο!!!
Το έχω φτιάξει άπειρες φορές με πολλά είδη,αλλά μόνο με το κακάο ΓΙΩΤΗΣ είμαι ικανοποιημένη...!!!

ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ(250ΓΡ.)
11/4 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο (ΓΙΩΤΗΣ) ΕΠΙΜΕΝΩ γιατι το εχω φτιαξει με πολλα αλλα μονο με αυτο γινεται οπως πρεπει.
3 αβγά
2 βανίλιες
1/2κ.γ αλάτι
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ μπέικιν
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βιτάμ, το κακάο κ τη ζάχαρη,ανακατεύω να λιωσουν και κατεβάζω από τη φωτιά.
(ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ) Προσθέτω τα αβγά χτυπημένα ελαφρά και τις βανίλιες και το αλάτι.
Τέλος ρίχνω το αλεύρι με το μπέικιν και τα καρύδια.
Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο 25Χ30 εκ. και ψήνω στους 180 20 λεπτά ΟΧΙ παραπάνω!
Εγώ αφού το ψήσω και κρυώσει,το κόβω σε κομμάτια,το διατηρώ στην κατάψυξη και όταν θέλω ζεσταίνω ένα κομμάτι στα μικροκύμματα και το σερβίρω με παγωτό βανίλια!!!
Είναι καταπληκτικό!!!

Συνταγή από  Οι Λιχουδιές της Σόφης



Ένα Μιλφέιγ...''πούπουλο''!!!




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΑΚΙ 25Χ35

1 κουτί κονσέρβα εβαπορέ λάιτ των (400γρ.)
2 κουτιά νερό (μετράμε από το ίδιο το κουτί)
1 κουτί άνθος αραβοσίτου Γιώτης των (160 γρ.) ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!
2 βανίλιες
1 κ.σ μαργαρίνη
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη +400 ml γάλα
2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνια
(αν θέλετε να τρίψετε και στην επιφάνεια,τότε χρειαζόμαστε 3 πακέτα.Εγώ δεν είχα και έτριψα κράκερς!
άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το εβαπορέ,το νερό το άνθος αραβοσίτου και το 1 ποτήρι άχνη.(Αν το θέλετε πιο γλυκό δοκιμάστε και προσθέστε αναλόγως)Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.Προσθέτω τις βανίλιες και το Βιτάμ,ανακατεύω,αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ,τη σκεπάζω με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια και την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.Περίπου 2 ώρες.Εγώ τη βάζω στο ψυγείο για πιο γρήγορα.Εντωμεταξυ,χτυπάω τα γκαρνι με το γάλα,σε σαντιγί.Η κρέμα όταν κρυώσει θα γίνει πολύ σφιχτή.Μην τρομάζετε.Την χτυπάω στο μίξερ να αφρατεψει και να μαλακώσει,και ενσωματώνω χτυπώντας τη μισή σαντιγί.Την άλλη μισή την κρατάω για την επιφάνεια του γλυκού.Χωρίζω τα σφολιατίνια στη μέση.Στρώνω σε πυρέξ 25χ30 περίπου μπισκότα,κρέμα εναλλάξ.Θα πάρει 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμα.Στο τέλος στρώνω τη σαντιγί και πασπαλίζω με άχνη!!!

Τιραμισού σε 5 λεπτά!!!!


Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

500 γρ. Κρέμα Γάλακτος (φυτική)
500 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι
5 κουτ. (σούπας) Ζάχαρη Άχνη
Άρωμα Πικραμύγδαλο ή Βανίλια
2 πακέτα Σαβαγιάρ
2 κουτάλια (σούπας) Καφέ Στιγμιαίο
Λίγο Γάλα και Κονιάκ
Κακάο (σκόνη





Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα με το γιαούρτι την άχνη και το άρωμα να γίνουν λεία κρέμα. Λιώνουμε τον καφέ σε λίγο βραστό νερό και προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ. Βάζουμε 2 κουτάλια σούπας στο μείγμα του τυριού. Στο μείγμα του καφέ βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι 20 εκατοστών. Ρίχνουμε το μισό μείγμα του τυριού και ξαναστρώνουμε σαβαγιάρ, ρίχνουμε και το υπόλοιπο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Πριν να το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κακάο.

Evmorfia Papadopoulou 

Κεφτεδάκια με κρεμμύδια στο φούρνο!

 


ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
3 φετες μουσκεμένο ψωμί
ρίγανη,
 δυόσμος
 1κγ ξύδι
1 αυγό
1κσ λάδι,
 κρεμμύδια χοντροκομμένα όσα θέλουμε
 1-2 κόκκους μπαχάρι,
1φ.δάφνης,
 αλάτι,
 πιπέρι
 ντομάτα τριμμένη ή κον κασέ όση θέλουμε
1φλ καφέ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για τα κεφτεδάκια και μετά τα πλάθουμε.Σε να τηγάνι βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για λίγο.Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι ,πιπέρι ,μπαχάρι και 1 ποτήρι νερό και βράζουμε για 5-10΄.Προθερμαίνουμε τον φούρνο,αδειάζουμε τα κρεμμύδια μέσα σε πυρέξ από πάνω τα κεφτεδάκια και από πάνω όλο ζουμί από το τηγάνι.Στρώνουμε όμορφα στο πυρέξ και ψήνουμε στους 200 για 1 ώρα και κάτι ,ενδιάμεσα του χρόνου γυρίζουμε τα κεφτεδάκια και από την άλλη πλευρά,και όταν το φαγητό μείνει με το λαδάκι του σχεδόν και με όμορφη σάλτσα ,σβήνουμε τον φούρνο.
Συνταγή  Ελπι Τσακαλίδου -Μαχαιρα-οι κουζινίστας