Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Πένες με μίξ τυριών & λουκανικάκια στον φούρνο!


Εύκολο, γρήγορο, απλό και απόλυτα χορταστικό! 
Υλικά
1 πακέτο 500 γρ. πένες
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 πακέτο λουκανικάκια κοκτέιλ κομμένα σε φετούλες
1+ 1/2 κούπα μίξ διαφόρων τυριών [πουλάνε τριμμένα  έτοιμα τα σούπερ μάρκετ]
2 κούπες τυρί τριμμένο που να λιώνει π.χ γκούντα
250 γραμ φέτα 
λίγο ελαιόλαδο 





Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τις σουρώνουμε.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τις πένες [για να μην λερώνουμε πολλά σκεύη] βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε [τσιγαρίζουμε ] ελαφρώς τα λουκανικάκια  σε ροδελίτσες.




Στο ταψί η πυρέξ που θα ψήσουμε το φαγητό μας αδειάζουμε τις μισές πένες ,
Από πάνω ρίχνουμε τα μισά από τα σωταρισμένα λουκανικάκια μαζί με το λαδάκι τους και την μισή ποσότητα από τα μίξ τυριών και το γκούντα .
Ανακατεύουμε ,τα ισιώνουμε και πασπαλίζουμε  με το χέρι τρίβοντας την φέτα  σε κομματάκια όλη την επιφάνεια χωρίς να ανακατέψουμε τώρα θέλω να μείνει η φέτα σαν χώρισμα του φαγητού στην μέση.
Ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες πένες και προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και λουκανικάκια ισιώνοντας το φαγητό να είναι ομοιόμορφο.
Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Σημείωση 
Αν θέλετε προαιρετικά χτυπάτε 1 μικρό κουτάκι εβαπορέ Νουνού με  1 η 2 αυγά και το ρίχνετε και αυτό από πάνω από το φαγητό μετά την κρέμα γάλακτος ..δεν χρειάζεται απαραίτητα αυτή η προσθήκη αν θέλετε το κάνετε εδώ εγώ πρόσθεσα 1 αυγό με 1  Νουνού για πρώτη φορά ,συνήθως το φτιάχνω σκέτο .Αξίζει να το φτιάξετε τρώγεται και την άλλη μέρα άνετα ααν περισσέψει.Καλή όρεξη !!

 




Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Βασική συνταγή για φύλα κρέπες




 Χτυπάμε δύο αυγά προσθέτουμε ένα φλιτζάνι γάλα ένα φλιτζάνι αλεύρι λίγο αλάτι μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη μια βανίλια και δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο.



 Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός και το βάζουμε για μισή ωρα στο ψυγείο.
 Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικά τηγάνι βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και με την κουτάλα μας ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα χυλού στο κέντρο του τηγανιού. 

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


Περιστρέφουμε το τηγάνι μας με γρήγορες κινήσεις να πάει παντού ο χυλός και μόλις εμφανιστούν μικρές τράπουλες στην επιφάνεια της κρέπας τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.



 Με Μερέντα 1}
 έχω αλείψει την κρέπα με μερέντα έκοψα μισή μπανάνα σε φετούλες και έβαλα από πάνω τριμμένο καρύδι. Είναι μια ιδέα πως μπορούμε να τη φάμε

 Με Μερέντα  2]
 είναι γεμισμένες με μερέντα τριμμένο μπισκότο και από πάνω σιρόπι σοκολάτας
 Eva Triantafilidou

Πίτσα spesial με σπιτική κρέμα γάλακτος!!!

Για τη ζύμη: 

ενα ποτήρι χλιαρό νερό
ενα φακελάκι μαγιά 
τρεις κουταλιές ελαιόλαδο 
ενα κουταλάκι ζάχαρη 
ενα κουταλάκι αλάτι 
και αλευρι οσο παρει (περίπου μισό κιλό ).


 Για  να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 


 Τι κάνουμε
Ρίχνουμε εναλλάξ νερό-αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη. 
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. 
Απλώνουμε το ζυμάρι μας σε λαδωμένο ταψι το αλειφουμε με πελτέ ντομάτας και προσθετουμε ζαμπόν μπέικον ντομάτα πιπεριά μανιτάρια και οτι άλλο μας αρεσει. 


Καλύπτουμε απο πάνω με τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας και τελος την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά! 

Για την κρέμα γάλακτος χτύπησα στο μίξερ για 5 λεπτα 175ml γάλα πλήρες με 75γρ βούτυρο λιωμένο!
 Eva Triantafilidou

Μανιτάρια γεμιστά!

Πρώτα τα ξεφλουδίζω απ έξω και με ένα κουταλάκι ξύνω και βγάζω από μέσα το μαύρο χνούδι. Φτιάχνω μια σαλτσούλα με μια κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη λίγο λάδι αλάτι πιπέρι. Έβαλα λουκάνικο ψιλοκομμένο τη σάλτσα και από πάνω γκούντα τριμμένη. Μπορείς να βάλεις ότι άλλο θες. Τα έβαλα στο πυρέξ έριξα και λίγο νεράκι για να ψηθούν καλά τα μανιτάρια και έψησα για μισή ώρα στους 200 βαθμούς αέρα!
  Eva Triantafilidou


Ελιές & ο τρόπος που τις φτιάχνουμε !


Μια πάρα πολύ εύκολη και ξεκούραστη συνταγή για το αλάτισμα της ελιάς. Μπορεί να εφαρμοστεί για όλες τις ελιές, αρκεί να χωρούν να περάσουν το στόμιο του πλαστικού μπουκαλιού.

Υλικά συνταγής:
Ελιές: 800 - 900 γρ. (μαύρες, πράσινες, μικρές ή μεγάλες, αρκεί να είναι παρόμοιες για να ξεπικρίσουν ομοιόμορφα)
Χοντρό αλάτι: 80 - 90 γρ.
Νερό: όσο πάρει
Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας



Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Οδηγίες:
1. Πλένετε καλά τις ελιές και ένα άδειο μπουκάλι νερού, του 1,5 λίτρου.
2. Βάζετε τις ελιές μέσα στο μπουκάλι, μία - μία, από το στόμιο. Ανάλογα με το μέγεθος των ελιών, θα χρειαστούν 800 - 900 γρ. ελιές. Αν θέλετε μπορείτε να ζυγίσετε το γεμάτο μπουκάλι, έχοντας υπόψην ότι άδειο, χωρίς το καπάκι ζυγίζει περίπου 40 γρ.
3. Προσθέτετε στο μπουκάλι, χοντρό αλάτι, ίσο με το 1/10 του βάρους των ελιών που χρησιμοποιήσατε π.χ. αν οι ελιές ήταν 800 γρ. θα προσθέτετε 80 γρ. αλάτι.
4. Προσθέτετε στο μπουκάλι νερό μέχρι να σκεπαστούν οι ελιές. Προσθέτετε από πάνω το ελαιόλαδο (δεν χρειάζεται να ανακατέψετε το μπουκάλι για να λιώσει το αλάτι, θα λιώσει μόνο του σε λίγες μέρες).
5. Αφήνετε το μπουκάλι σε σκιερό και δροσερό μέρος, χωρίς το καπάκι. Σε λίγο, από τα μπουκάλια θα απελευθερώνονται φυσαλίδες αέρα. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου ένα μήνα (λίγο παραπάνω αν οι ελιές είναι πράσινες). Σε όλη τη διάρκεια ελέγχετε και συμπληρώνετε αν χρειάζεται νερό.
6. Μετά από ένα μήνα, κλείνετε το μπουκάλι μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Επειδή οι ελιές δεν βγαίνουν εύκολα από το μπουκάλι, κόβετε με χοντρό ψαλίδι ή προσεχτικά με μαχαίρι το πάνω μέρος του μπουκαλιού και τις αδειάζετε, μαζί με την άλμη τους σε μπολ ή γυάλινα βάζα. Αν θέλετε μπορείτε στα βάζα να προσθέσετε ξύδι ή/και αρωματικά της αρεσκείας σας.
αν θέλετε μπορείτε να βάλετε το νεράκι που θα χρειαστεί για όλα τα μπουκάλια και να ρίχνετε αλατι και να ανακατεύετε μέχρι να βάλουμε ένα αυγό μέσα και να μας το ανεβάζει στην επιφάνεια η άλμη μας
  Γιαγια Μαιρη εν δραση -οι κουζινίστας
 radicio.com

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Κοτόσουπα με γιαούρτι !



Υλικά:
1 κότα 2,5 κιλά
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πατάτες
2 κρεμμύδια
3 καρότα
3 κλωνάρια σέλερι
1 χούφτα ρύζι
4 κουταλιές γιαούρτι
αλάτι πάπρικα γλυκιά,πιπέρι 



Εκτέλεση
Αφού βράσουμε την κότα την βγάζουμε και την ξεψαχνίζουμε στο ζουμί Ρίχνουμε τα ζαρζαβατικά μέχρι να λιώσουν και το ρύζι μας που στο τέλος τα πολτοποιούμαι όλα
Σε ένα σκεύος βάζουμε την γιαούρτι και ρίχνουμε λίγο λίγο από το ζωμό ανακατεύοντας έτσι ώστε να εξισορροπήσουν οι θερμοκρασίες ...όταν αυτό γίνει αδειάζουμε την γιαούρτι στον ζωμό και ανακατεύουμε ....σερβίρεται με μια μικρή κουταλιά γιαούρτι και γλυκιά πάπρικα ...
Το κρέας αλατοπιπερώνεται και σερβίρεται ξεχωριστά από τήν σούπα

Πρασοκιμαδόπιτα φανταστική !!


 Υλικά: ΖΥΜΗ:
 1 + 1/2 κούπα χλιαρό νερό, 
μισό φλιτ καφέ ξίδι, 
1  φλιτ. καφέ  σπορέλαιο,
 1 κουτ. γλ. αλάτι
 και αλεύρι όσο πάρει ώστε να γίνει μια ούτε  πολύ σφιχτή ούτε πολύ μαλακή ζύμη (κατά προτίμηση αλεύρι ΚΟΥΛΑ) ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα. 
Στη συνέχεια το χωρίζουμε στη μέση, ανοίγουμε ένα φύλλο και αλείφουμε το φύλλο με το μισό από 3/4 ενός ΝΕΟΥ ΒΙΤΑΜ (πλάκα) το διπλώνουμε στα τρία, το ξαναλοίφουμε με λίγο Βιτάμ και το ξαναδιπλώνομαι στα τρία. 
Κάνουμε το ίδιο και με το υπόλοιπο ζυμάρι και αφού τα αλευρώσουμε τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα δίωρο (όσο περισσότερο κάτσουν στο ψυγείο τόσο το καλύτερο) αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο ορθογώνιο.
 Το αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και αφού βάλουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση κόβουμε κατά πλάτος το φύλλο και το διπλώνουμε ώστε να τυλιχθεί η γέμιση όπως φαίνεται στη φωτογραφία. στο ίδιο φύλλο επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4-5 φορές.
 Δηλαδή κάθε φύλλο βγάζει 4-5 μπαστούνια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και τα ψήνουμε στους 250 αέρα για μισή ώρα στην προτελευταία σχάρα.
 Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με το δεύτερο φύλλο. 

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Υλικά για ΓΕΜΙΣΗ: 
μισό κιλό Κιμά ανάμικτο,
 4-5 μέτρια πράσα (ζεματισμένα),
 καρότο τριμμένο,
 δυο κουταλιές σούπας τριμμένη ντομάτα, 
μαϊντανό,
αλάτι πιπέρι,
ελαιόλαδο. 
 Τσιγαρίζουμε τον κιμά, προσθέτουμε τα πράσα, καρότο, ντομάτα, μαϊντανό αλάτι πιπέρι και αφού κρυώσει καλά το μείγμα το χρησιμοποιούμε για να μην λασπώσει το φύλλο μας.. καλή επιτυχία!!
Συνταγή από Πετρούλα Τα


Κουλούρια Θεσσαλονίκης .




Υλικά:

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ.τσ. χλιαρό νερό για να διαλύσουμε τη μαγιά και επιπλέον 1 φλ.τσ. χλιαρό νερό που θα προσθέσουμε αργότερα
20 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
15 γρ. αλάτι ( 1 κ.σ.)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
μπόλικο σουσάμι για την επικάλυψη


Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπόλ τη μαγιά και τη διαλύουμε με το 1/2 φλ.τσ. χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε το μπόλ με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου ώστε να δράσει η μαγιά.

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τη μαγιά που έχουμε διαλύσει στο νερό, το λάδι και το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 20 λεπτά ακόμη.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.

Αφαιρούμε την πετσέτα και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ξεφουσκώσουμε τη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε 15 μπαλίτσες. Πλάθουμε κάθε μπαλίτσα σε κορδόνι 30-40 εκ. το κλείνουμε ώστε να γίνει στρογγυλό.

Γεμίζουμε μια λεκάνη με νερό και βάζουμε το σουσάμι σε μια δεύτερη λεκάνη.

Περνάμε το κάθε κουλούρι από το νερό και έπειτα από το σουσάμι ώστε να καλυφθεί πλήρως και από τις 2 πλευρές του.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και τοποθετούμε εκεί τα κουλούρια μας. Τα αφήνουμε για 20-30 λεπτά ώστε να φουσκώσουν.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει καλά στους 200 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά

Ψαρόσουπα με λαχανικά σκέτη !



Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Υλικά  
1-1,5 κιλό ψάρι φιλέτο βακαλάο η οτιδήποτε ψάρι για βραστό[εδώ έχω φρέσκο ]
2 μεγάλες πατάτες
4 μεγάλα καρότα σε φετούλες 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό 
4 κλωνιά άνηθο 
3 κολοκυθάκια σε φετούλες
1 πιπεριά πράσινη κέρατο σε φετούλες
Κοτσάνια από σέλινο και λίγα από τα φύλλα του  
Αλάτι, πιπέρι
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ανοίγουμε την κοιλιά του μπακαλιάρου και βγάζουμε τα εντόσθια ,καθώς και τα σπάργανα από το κεφάλι του .
Το πλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα 5 φλυτζάνια νερό με λίγο πιπέρι να τα δούμε να αρχίσουν να βράζουν.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε 10 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα .
Ανοίγουμε βάζουμε και τον μπακαλιάρο και χαμηλώνουμε την ένταση τις φωτιάς και μαγειρεύουμε για 20 -30 λεπτά περίπου.
Αν το νερό δεν σκεπάζει το ψάρι τότε βράστε το το μισό χρόνο από την μία και τον άλλον μισό τον υπόλοιπο 
Βγάζουμε το ψάρι με τα λαχανικά σε πιατέλα μαζί με όλα τα λαχανικά .
Σουρώνουμε το ζουμί τις κατσαρόλας μην τυχόν κι έχει κόκαλα και περιχύνουμε το ψάρι .
Σημείωση 
Λάδι βάζουμε μόνο στο τέλος στο συγκεκριμένο φαγητό εδώ αν θέλουμε 4-5 κουταλιές τις σούπας.
Επίσης μπορούμε να περάσουμε από τον μύλο των χόρτων λίγα από τα λαχανικά και αφού σουρώσετε το ζουμί τις κατσαρόλας να τα ρίξετε μέσα για να γίνη η σούπα πηχτή.
Αν δεν είναι νηστεία μπορείτε να της βάλετε και αυγό για να κάνετε αβγολέμονο αν και στην συγκεκριμένη δεν χρειάζεται είναι υπέροχη με την γεύση των λαχανικών !.
Επίσης  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο ψάρι για σούπα!


Καλαμάρι ψητό με μυρωδικά εσπεριδοειδών !!!




Υλικά   
750 γρ. καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, χωρισμένα τα πλοκάμια από το σώμα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από τα παραπάνω
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια από ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανός, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός) ή 2 κουτ. σούπας ξερά, κοπανισμένα
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ανάβουμε το γκριλ στην πιο υψηλή βαθμίδα και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά (για περίπου 10 λεπτά). Λαδώνουμε τα καλαμάρια με 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι και τα ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα πλοκάμια θέλουν λίγο περισσότερο.
Τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι (1 κουτ. σούπας), τους χυμούς εσπεριδοειδών, το ξύσμα, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα καλαμάρια και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.
συνταγή από gastronomos

Η σαλάτα τις Ναταλίας !






  • 500 - 700 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • κέτσαπ
  • τυρί κίτρινο τριμμένο (περίπου 100 γρ)
  • αγγουράκια τουρσί (ψιλοκομμένο)
  • 2-3 κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 κουτί καλαμπόκι
  • λάχανο κινέζικο (κομμένο ψιλά)
  •  

Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολυ μικρά κομματάκια και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε ότι μπαχαρικό μας αρέσει, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα για να γίνει πικάντικο.   Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε σε στρώσεις με την εξής σειρά:


  • κοτόπουλο
  • λεπτή στρώση κέτσαπ
  • τριμμένο τυρί
  • αγγουράκια
  • μαγιονέζα λεπτή στρώση
  • καλαμπόκι
  • λάχανο

Την σαλάτα την αφήνουμε στο ψυγείο  για λίγες ώρες να κάτσει.

Ριβανί υπέροχο παραδοσιακό !

Ωρα για καφεδάκι και παραδοσιακή "ριβανή" από τα Χωριά του Βάλτου! ! ! !
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό λάδι
1300 γραμμάρια νερό
800 γραμμάρια ζάχαρη
3 κουταλιές μέλι
1 κιλό αλεύρι
1 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
Λίγο αλάτι
Ξύσμα λεμονιού, σουσάμι, αμύγδαλα ή γαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και λίγο ξύσμα λεμονιού. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας καλά για να μουλιάσει. Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι με τον ίδιο τρόπο. Αφού πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά. Λαδώνουμε καλά 1 ταψί και ρίχνουμε σουσάμι, βάζουμε όλη τη ζύμη τη στρώνουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, την κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι και βάζουμε σε κάθε κομμάτι από ένα αμύγδαλο βρασμένο ή καρφώνουμε από ένα γαρίφαλο. Έπειτα το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και κάτι. Αφού κρυώσει μπορούμε να το πασπαλίσουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.
Για έξτρα απόλαυση, πρέπει η κρούστα που θα δημιουργηθεί στο πάνω μέρος του γλυκού να γίνει τραγανή!
 Αθανασία ΤρίμπουΟι Προκομένες/οι - Συνταγές

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ρολάκια κουλουράκια γεμισμένα με αλαντικά & τυριά!



Πανεύκολα!!!
Υλικά
2 κούπες ζεστό γάλα
 1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
1αυγο
 1κσ ζάχαρη
1/2κσ αλάτι
 1φακελ μαγιά
5 κούπες αλεύρι μαλακό
1κσ μέλι ανακατεμένο με 4κσ νερό
σουσάμι ψημένο..!!





Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


 Εκτέλεση
 Χτυπάμε λίγο το αυγό ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα ξεκινώντας από το γάλα λάδι κτλ αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά κάνουμε μπαλάκια όσο ένα αυγό ανοίγουμε πιτουλες με τον πλάστη μας γεμίζουμε με ότι θέλουμε διπλώνουμε δέστε φώτο ακόμα και με μερέντα η τα αφήνουμε και σκέτα τα βουτάμε στο νερόμελο και μετά στο σουσάμι που το έχουμε καβουρδισμένο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά..!! [Εάν βάλετε λουκάνικα περαστετα πρώτα από την ψηστιέρα λίγο ] την συνταγή την έχω βρει σε ξένο σάιτ.Gogo Samiou

Λαχταριστή τούρτα!!


 Η λαχταριστή τούρτα τις Ναταλίας !!

ΥΛΙΚΑ:
 6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
1 κουτάλι ξύδι λευκό
1 ποτήρι αλεύρι
3 φακελάκια ζελέ φράουλας
1 λεμόνι
1 ποτήρι γάλα
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
φράουλες σε κομματακια.
(Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τούρτα μπανάνα, τότε θα πάρετε φακελάκια ζελέ μπανάνας κ μπανάνες για φρούτο.

Είναι ωραίο κ με ανανά... εννοείται αντίστοιχα θα πάρετε ζελέ ανανά.   Επίσης και με βύσσινο και ζελέ βύσσινο)

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές










Παντεσπάνι:

 Σ’ ένα κατσαρολάκι χτυπήστε με μίξερ τα ασπράδια από τα αυγά. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε με το μίξερ.
Σ’ ένα πιάτο βάλτε τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ, το ξύδι και ανακατέψτε τα με κουτάλι. Ρίξτε το δεύτερο μείγμα
στο πρώτο και χτυπήστε καλά με το μίξερ. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ ΛΙΓΟ!!! Βουτυρώστε μια λυόμενη φόρμα και πασπαλίστε με φρυγανιά. Ρίξτε το μείγμα και ψήστε το στους 160 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει τελείως.


Λιώστε το ένα ζελέ στην μισή ποσότητα νερού που λέει το κουτί και αφήστε το να πήξει λίγο.

Κόψτε το παντεσπάνι στην μέση και βάλτε το στην φόρμα. Σ’ ένα ποτήρι βάλτε το χυμό από μισό λεμόνι και μισό ποτήρι νερό και ρίξτε το στο παντεσπάνι, σε όλη την επιφάνεια.

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα, την σαντιγί και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να σφίξει καλά. Ύστερα, ρίξτε το ζελέ και συνεχίστε το χτύπημα.
Ρίξτε στην φόρμα την μισή κρέμα, βάλτε τις μισές φράουλες και ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα.  
Τοποθετήστε από πάνω το άλλο μισό παντεσπάνι. Σ’ ένα ποτήρι βάλτε το χυμό από μισό λεμόνι και μισό ποτήρι νερό και ρίξτε το στο παντεσπάνι, σε όλη την επιφάνεια. Βάλτε το στο ψυγείο.


Λιώστε τα 2 ζελέ και αφήστε να πήξουν λίγο.

Ανοίξτε την φόρμα, ανεβάστε τόσο ώστε να χωρέσει το ζελέ και να μην χύνετε.

Βάλτε τις υπόλοιπες φράουλες και ρίξτε από πάνω το ζελέ.
Βάλτε στο ψυγείο 3-4 ώρες.