Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Mπισκοτογλυκό με ροδάκινο Bailys & κρέμα Γιώτης !!!



Μπισκοτογλυκο με κρέμα Γιώτης και BAILEYS, κομματάκια ροδάκινου και
τριμμένα μπισκότα από πάνω !!! Απίστευτο θα το φτιάχνετε συχνά !!!!

Υλικά
Μπισκότα πτιμπερ
Κρέμα γιωτης βανίλια
Ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε
1 ροδάκινο ξεφλουδισμένο και κομμένο μικρά κυβάκια
1 κουταλιά σούπας bailys



Φτιάχνω την κρέμα με τις οδηγίες του κουτιού
(Εγώ εκεί μέσα βάζω και 1 κουτάλι σούπας bailys ή και περισσότερο!! Δοκιμάζω πόσο δυνατό η ελαφρύ στη γεύση το θέλω)



Βουτάω τα μπισκότα λίγο στο γάλα και στρώνω μια στρώση στο τάπερ
Αφού φτιάξω την κρέμα και κρυώσει λίγο, βάζω και το φρούτο μέσα (δεν το βράζω....μπορεί να είναι και από κομπόστα βέβαια)
Ρίχνω την κρέμα πάνω από τα στρωμένα μπισκότα και πάνω από την κρέμα τρίβω με το χέρι πάλι μπισκότα
Βάζω το τάπερ στο ψυγείο για να κρυώσει
Και .. εξαφανίζετε!!!!
Συνταγή από την φίλη μου Βάνα Ζούκα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζόλες σκέτο λουκούμι !!!




 Ενας πολύ απλός τρόπος για να ψήσετε μπριζόλες και να λιώνουν σαν λουκουμάκι !!!

Υλικά
Μπριζόλες χοιρινές προτιμήστε λαιμού αν θέλετε καλύτερα
αλάτι
ρίγανη
ελαιόλαδο
Νάυλον σακουλάκι



 Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά  μπριζόλες .
Σε μία επιφάνεια ή σχάρα νεροχύτη τις τοποθετούμε και  ραντίζουμε με λάδι αλάτι και ρίγανη
και από τις δύο πλευρές και με το χέρι τρίβουμε να καλύψουμε όλη την μπριζόλα

 Τις τοποθετούμε μεσα στο νάυλον σακουλάκι και τις αφήνουμε όσο πιο πολλές ώρες μπορούμε ---εγώ από το βράδυ --



 Ζεσταίνουμε το τηγάνι γκρίλ πολύ καλά να κάψει ,τις βάζουμε μέσα και τις αφήνουμε μέχρι να δούμε ότι αν τις σηκώσουμε με το πηρούνι ξεκολλάνε άνετα .
Τότε γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά και κάνουμε το ίδιο .
Μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθούν περίπου 20 λεπτά από την μία και 20 από την άλλη πλευρά.


Λίγο πριν το τέλος δυναμώνουμε την θερμοκρασία να πάρουν χρώμα ωραίο γυρνώντας τακτικά σε όλη την διάκεια ψησίματος πότε από την μία και πότε από την άλλη πλευρά
Σερβίρουμε με πατάτες ροδελίτσες τηγανιτές ή σκέτες με σαλάτα ή ότι άλλο μας αρέσει .
Καλή όρεξη είνα πολύ μαλακές λιώνουν στο στόμα !!!!
Μεγάλο ρόλο επιτυχίας και το μαντεμένιο γκριλ τηγάνι γεύση σαν στα κάρβουνα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 






Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τάρτα σπανάκι με σιμιγδάλι & μπεσαμέλ !!!


ΥΛΙΚΑ:
Ζύμη:
1φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι(χοντρό η ψιλό,ότι σάς αρέσει)
2φλυτζάνια αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1σφηνάκι ελαιόλαδο
2κουταλιές τής σούπας ξύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Νερό κρύο όσο πάρει το ζυμάρι.
(περίπου 1ποτήρι του νερού)
Γέμιση:
1κιλό σπανάκι
7φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2αβγά
2κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κρύα μπεσαμελ:
1φλυτζάνι τσαγιού γάλα κρύο
1φλυτζάνι τσαγιού νερό κρύο
4κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
2φλυτζάνια τυρί κίτρινο τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι





ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ζύμη:
Όλα μαζί τα στερεά υλικά σε μία λεκάνη και ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο νερό μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι.
Ανοίγουμε ένα φύλλο λεπτό και στρώνουμε πάνω σε λαδομενο ταψί η ταρτιέρα.



Γέμιση:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά.Αφήνουμε να πάρει μια βράση για δέκα λεπτά μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά τούς.Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και το αλευρακι.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε την γέμιση στο ταψί και φτιάχνουμε την μπεσαμελ:Πανεύκολο!!Σε ένα μπολ,ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω από την τάρτα!!Ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αέρα για περίπου 40-50λεπτά ανάλογα το φούρνο.Πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος



Τσιπούρα στο φούρνο με λαχανικά !!!


Απίστευτη η νοστιμιά του ,ετοιμασία πολύ γρήγορη καθώς και το ψήσιμο !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΟΟ!!!

Υλικά  Εδώ χρησιμοποίησα μία τσιπούρα
1 τσιπούρα
1  κολοκυθάκι μέτριο κομμένο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
αλάτι-πιπέρι
μαιντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ζωμό λαχανικών [από βιολογικο κύβο που τον διαλύουμε μέσα στο χλιαρό νερό]





Τι κάνουμε
Την τσιπούρα μας την καθαρίζουν όταν την αγοράζουμε
Την πλένουμε καλά και την αφήνουμε να στραγγίσει
Κόβουμε όλα τα λαχανικα σε ροδέλες και τα στρώνουμε σε ταψκι μεγέθους να χωράει το ψάρι/.
Αλατίζουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το λάδι το και το πιπέρι
Ρίχνουμε και το  ζωμό και κουνάμε το ταψί να πάει παντού .
Κόβουμε το ψάρι μία χαρακιά από την πάνω και κάτω πλευρά όπως το δείχνω στις φωτογραφίες


Εκεί στην χαρακιά βάζουμε λίγο αλάτι καθώς και σε όλο το ψάρι και λίγο λάδι και από την μία και από την άλλη πλευρά.
Το βάζουμε στην μέση του ταψιού επάνω από τα λαχανικά κάνοντας χώρο να πατάει μέσα στο ζουμάκι για να μην  μας ξεραθεί και κατά το ψήσιμο να πάρει μέσα του από τους χυμούς των λαχανικών.



Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο  αέρα γκρίλ  μόλις το δούμε και πάρει χρώμα βγάζουμε το ταψάκι και το γυρνάμε να ξεροψηθεί κι από την άλλη πλευρά.


Σερβίρουμε βάζοντας όλα τα πεντανόστιμα λαχανικά στο πιάτο και στο πλάι το ψάρι πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο και απολαμβάνουμε  !! Ειλικρινά ..απίστευτη η νοστιμιά του φτιάξτε το !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 σκέτο και

 με μαιντανό






Πατάτες ογκρατέν (η πατάτα στα καλύτερά της) !!!


ΥΛΙΚΑ:
Ενάμιση κιλό πατάτες
300γρ μπέικον καπνιστό
250γρ τυρί κίτρινο σε φέτες
300γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
Μισό φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Για την μπεσαμελ:
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
5 κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
2 φλυτζάνια νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 αβγό χτυπημένο




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Καθαρίζουμε,πλένουμε και βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και μόλις κρυώσουν της κόβουμε σε φέτες.

Ρίχνουμε στο ταψί λίγο φρυγανιά και ξεκινάμε να στρώνουμε στο ταψί της πατάτες.Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και καλύπτουμε με τυρί τριμμένο.Στην συνέχεια απλώνουμε το μπέικον και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά τριμμένη και στρώνουμε το τυρί σε φέτες.
Τώρα για την μπεσαμελ ζεσταίνουμε το λάδι και το αλεύρι, ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις ζεσταθεί και δένει το μείγμα ρίχνουμε το νερό ανακατεμένο με το γάλα χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε καλά μην μας σβολιασει.


Αφού λοιπόν είναι βελούδινη η υφή της μπεσαμελ την αφαιρείται απο την φωτιά και μετά απο δέκα λεπτά ρίχνετε το αυγό με το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και ρίχνουμε και λίγο απο το τυρί το τριμμένο.Απλώστε την μπεσαμελ και ψήστε για μία ώρα περίπου σε αέρα στους 180βαθμούς (καλό θα ήταν για την μπεσαμελ απο την αρχή να είναι χαμηλή φωτιά)
 Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 








Πατατοσαλάτα με γιαούρτι & μαγιονέζα !!!

 5 πατάτες μεγαλούτσικες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε κρίκους λεπτούς
1 γιαουρτάκι μικρό μέγεθος πρόβειο ,η γελαδινό ότι θέλετε
1 μαγιονέζα kraft [η νοστιμότερη] το μικρό μέγεθος
3 αυγά βρασμένα σφιχτά
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αρκετό μηλόξυδο να νοστιμίσει η σαλάτα μας
αλάτι
3-4 κουταλιές της σούπας καλό ελαιόλαδο
ελίτσες



Βράζουμε τις πατάτες τις σουρώνουμε κρυώνουν και τις ξεφλουδίζουμε
Σε ένα μπολ κόβουμε κυβάκια ακανόνιστα τις πατατούλες ,προσθέτουμε το κρεμμύδι το μαϊντανό το λάδι το ξύδι το αλάτι και με καθαρά χέρια η 2 κουτάλια ανακατεύουμε να σμίξουν τα υλικά.


Προσθέτουμε τα αυγά κομμένα σε ροδέλες ,ανακατεύοντας με λίγη προσοχή μην μας διαλύσουν
Σάλτσα
Αδειάζουμε το γιαούρτι σχεδόν όλο σε ένα μπολ ,μαζί και όλη την μαγιονέζα και ανακατεύουμε με πιρούνι καλά .
Περιχύνουμε την πατατοσαλάτα μας βάζοντας και λίγες ελίτσες για στόλισμα .
Οταν είναι η ώρα να σερβίρουμε ανακατεύουμε την πατατοσαλάτα να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό .!!
Η σαλάτα διατηρείτε λίγες μέρες σκεπασμένη καλά στο ψυγείο αν θέλουμε κι ας έχει κρεμμύδι , πραγματικά είναι φανταστική .!!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Κοτομπουκίτσες με χρωματιστές πιπεριές & πικάντικη σάλτσα !!!

Η νοστιμιά του δεν περιγράφετε με λόγια να το φτιάξετε και θα γλύφετε  και το πιάτο !!!

Υλικά
2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μπουκίτσες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη λωρίδες
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες κρίκους
1 κρεμμύδι κομμένο λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο ροδέλες
1 κουταλιά σούπας μεγάλη μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
αλάτι -πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
1 φλιτζανάκι του καφέ εβαπορέ γάλα

Τι κάνουμε
Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το σκόρδο




 Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε
το κοτόπουλο με κρεμμύδι και σκόρδο ,σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συχνά.



Πλένουμε και βγάζουμε τα σπόρια από της πιπεριές


Τις κόβουμε σε λωρίδες και κρίκους

Τις ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο


 Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον κουρκουμά




 Σε 5  λεπτά κι αφού ανακατεύουμε συνέχεια προσθέτουμε το ούζο


 Διαλύουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι την μαγιονέζα με την μουστάρδα μέσα σε νερό



Το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό ,προσθέτουμε κι άλλο ένα ποτήρι με νερό σκεπάζουμε το τηγάνι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε περίπου τα 20 λεπτά.





Βγάζουμε το καπάκι ρίχνουμε το εβαπορέ γάλα δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα να δούμε να δέσει η σάλτσα του και είναι έτοιμο !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Σερβίρουμε ή σκέτο με σαλάτα ή πάνω σε μακαρόνια ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές !!
Καλή όρεξη φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πιροσκί με γέμιση πατάτα -τυρί- ζαμπόν !!!


______________________________________
ΥΛΙΚΑ:
1κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
600γρ χλιαρό γάλα
1μαγιά
1κουταλάκι αλάτι
1κουταλάκι ζάχαρη
1κουταλάκι ελαιόλαδο 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
Βραστή πατάτα, αβγά τυρί.(ελάχιστο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)και για τα πιροσκι ζαμπόν τυρί τα ίδια υλικά χωρίς πατάτα)Αρωματιστε με ότι μπαχαρικά σάς αρέσουν!




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη,ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ενα ελαστικό ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά πλάθουμε τα πιροσκι (χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα γεμίζοντας τα με το μείγμα.


Τυλίγουμε σε ρολακια κλείνοντας τις άκρες (βρεχουμε λίγο τις άκρες με νερό με πινέλο για να μην ανοίξουν.)και αφήνουμε ξανά για μισή ώρα να φουσκώσουν.
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και απο της δύο πλευρές.Καλή σάς όρεξη!
Συνταγή απο τον φίλο σεφ Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ