Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Μελιτζανόπιτα πλεκτή με μπέικον !!!


 Μελιτζάνες-Ρεγκάτο-μπέικον !!! Δεν υπάρχει αυτός ο συνδυασμός !!!!


________________________________________
ΥΛΙΚΑ:
________
Για την ζύμη:
1σφηνάκι ελαιόλαδο
1σφηνάκι γάλα εβαπορέ
1φακελάκι ξερή μαγιά
1κουταλιά τής σούπας αλάτι
Νερό χλιαρό 550ml
1100γρ Αλεύρι για όλες τής χρήσεις
2κουταλιές τής σούπας ξύδι



Γέμιση:
4 μελιτζάνες (κομμένες σε φέτες και περασμένες από τηγάνι)
400γρ τυρί ρεγκατο
500γρ μπέικον




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το αλεύρι.Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού,κόβουμε δεξιά και αριστερά στις δύο πλευρές και βάζουμε την γέμιση στο κέντρο(μπέικον-μελιτζάνα-τυρί)διπλωνουμε τις δύο άκρες και ξεκινάμε το πλέξιμο!




Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και αλείφουμε με γάλα η αυγό και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μισή ώρα σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον πολύ καλό σεφ και φίλο  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος



Πατατοκροκέτες με τυρί !!!



Υπέροχος μεζές!!!

Υλικά:
_______
400ml χλιαρό γάλα
250γρ πουρέ πατάτας σε σκόνη
2αυγά
250γρ τυρί ρεγγατο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάπρικα
Μοσχοκάρυδο
Μισή φλυτζανα τσαγιού φαρινα
Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη η λίγο λιγότερο!Θα δείτε στο ζύμωμα!
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι


Τρόπος παρασκευής:
______________________
Όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο και μετά πλάθουμε σε μπάλες ,αλευρονουμε και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.

Η συνταγή μπορεί να γίνει και στο φούρνο βάζοντας 2  κουταλιές βούτυρο στο μείγμα
Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Γλυκό ψυγείου με ζελέ -κρέμα καραμέλα & μπισκότα !!!


Από τα πιό δροσερά μαμαδίστικα γλυκάκια ψυγείου !!!
______________________________________
ΥΛΙΚΑ:
________
Για την κρέμα:
1100ml νερό
750ml γάλα εβαπορέ
1 κουτί άνθος αραβοσίτου Γιωτης γεύση βανίλια 160γρ.(όχι στιγμής)
15κοφτές κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
100γρ σιρόπι καραμέλας
Για το ζελέ:
1συσκευασία περιεχόμενο των 2φακέλων ζελέ φράουλα
350ml ζεστό νερό
350ml κρύο νερό
1πακέτο μπισκότα πτι μπερ




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
_________________________
Σπάμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε στο πυρεξ.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και αδειάζουμε τούς 2φακελους ζελέ φράουλα.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το κρύο νερό.Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε ψυγείο το μπολ να ξεκινά να πήζει ελάχιστα το ζελέ!
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα, ρίχνουμε την ζάχαρη και μόλις ξεκινά να ζεσταίνετε διαλύεται το άνθος αραβοσίτου σε λίγο γάλα(μία φλυτζανα τσαγιού) και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.Ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλα και ανακατεύουμε ελαφρά.Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε ελαφρά με ενα κουτάλι να μπερδευτούν μπισκότα και κρέμα! Βάζουμε ψυγείο να πήξει και τέλος ρίχνουμε το ζελέ πού ξεκινά να πήζει ελαφρώς και αφήνουμε ψυγείο για περίπου 3-4ώρες.
Καλή σάς επιτυχία!

Συνταγή από τον φίλο σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο !!!



Απλά υπέροχη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
_______
1300 βερίκοκα
750 γρ ζάχαρη
Μισό ποτήρι νερό


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Πλένουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στα δύο.Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και το μισό ποτήρι νερό.(το νεράκι το ρίχνουμε μόνο και μόνο για να μην αρπάξει η ζάχαρη στην κατσαρόλα).


Το βάζουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς.(μπορείτε αν θέλετε να τα ψιλοκοψετε τα βερίκοκα ώστε να διαλυθούν πιο εύκολα!
Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Γεμιστά ντόνατς με σοκολάτα & φράουλα !!!


___________________________________
Μία συνταγή πού θα ενθουσιάσει!!
__________________________________

Υλικά:
________
2βανιλιες
1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500ml χλιαρό γάλα
150γρ ζάχαρη
1φακελάκι ξερή μαγιά
800γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
Γέμιση:
Πραλινα φουντουκιου
Μαρμελάδα ότι μάς αρέσει
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι




Τρόπος παρασκευής
______________________

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα,με όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και μετα ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε  με ένα μπολάκι σε κύκλο και στο κέντρο κάνουμε μία τρύπα με ένα καπάκι από αναψυκτικό!Τα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι!Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και παίρνουμε ένα κορνε ,βάζουμε μαρμελάδα η πραλινα φουντουκιου και τρυπαμε με το κορνε τα ντονατς και τα γεμίζουμε!Τα ντονατς εσωτερικά γίνονται κούφια και μάς επιτρέπει έτσι να τα γεμίσουμε!
Καλή επιτυχία!

Συνταγή από τον φίλο σεφ  Γιώργος Χριστιανός Σελιδα μαγειρικής




Γάβρος ή Σαρδέλα στο φούρνο με πατάτες !!!




Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις γαύρο με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδια στο φούρνο  Η συνταγή είναι παραδοσιακή και σερβίρεται σαν ορεκτικό, μεζεδάκι ή σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου.
Υλικά

    1 κιλό γαύρο ή σαρδέλες
    1 κιλό πατάτες
    5 κρεμμύδια
    250 γραμ. λάδι
    5-6 σκελίδες σκόρδο
    3 ντομάτες κόκκινες
    αλάτι, πιπέρι



Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε το γαύρο από τα σπάραχνα και κόβουμε τα κεφάλια και τα πετάμε.Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε ψιλές φέτες και τις στρώνουμε στο λαδωμένο ταψί.
Κόβουμε φετούλες τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα σκόρδα, τρίβουμε τις νυτομάτες  ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Το μισό από το μίγμα αυτό το στρώνουμε πάνω από τις πατάτες.
Αραδιάζουμε κατόπιν το γαύρο και σκορπάμε πέρα δώθε το υπόλοιπο μείγμα.
Τελειώνουμε με ροδέλες ντομάτας από πάνω .
Ρίχνουμε όλο το λάδι και ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να βράσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινήσει ο γαύρος.
Ο γαύρος με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδι στο φούρνο είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη Theoni Filea

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν και γραβιέρα !!!

Μια λαχταριστή και πάρα πολύ χορταστική συνταγή για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά θα την λατρέψουν και ο σύζυγός σας θα σας αποθεώσει! Συνοδεύεται με πατάτες ή σαλάτα.

Υλικά για το ζύμωμα του κιμά:

     1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο)
     2 κρεμμύδια τριμμένα
    2 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού
    2 αυγά
    1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
    2 κουταλιές της σούπας ξύδι
    1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
    1 κουταλιά της σούπας ρίγανη (ξερή)

Για την γέμιση:

    4 φέτες ζαμπόν
    3 φέτες μπέικον
    1 πιπεριά φλωρίνης
    1 πιπεριά πράσινη
    ¼ τυρί γραβιέρα (κομμάτια)

Πώς θα φτιάξουμε τον κιμά:

    Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
    Μετά τον βάζουμε σε μία λαδόκολλα ή πλαστική μεμβράνη για να μας βοηθήσει να το τυλίξουμε σε ρολό.
    Τον πατάμε και τον πλάθουμε προσπαθώντας να του δώσουμε ένα τετράγωνο σχήμα με πάχος 5 εκατοστά.
    Τοποθετούμε στο κέντρο του πρώτα το ζαμπόν.
    Επάνω από το ζαμπόν βάζουμε το μπέικον, από πάνω τις πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια και στο τέλος βάζουμε το τυρί.
    Τυλίγουμε τον κιμά και του δίνουμε σχήμα φρατζόλας ψωμιού, προσπαθώντας να μείνουν τα υλικά μας στο κέντρο.
    Το βγάζουμε από την λαδόκολλα και το τοποθετούμε σ’ ένα λαδωμένο ταψί.
    Ρίχνουμε από πάνω πάπρικα γλυκιά και λίγο πιπέρι μαύρο.
    Ρίχνουμε στο ταψί μας ένα ποτήρι νερό και λίγο κρασί (προαιρετικά)
    Το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω και το αφήνουμε να ψηθεί. (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό)

 Καλή όρεξη!

Πηγή: joytv.gr

Πένες στον φούρνο με κιμά και μανιτάρια!!!!!!






Υλικά συνταγής

1 πακέτο πένες
250 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Για τον κιμά

800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 ντομάτες ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους ψιλοκομμένες
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
100-150 ml κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζετε.
Ετοιμάζετε τον κιμά: ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε πρώτα για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνετε και τον κιμά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7’-8’ ανακατεύοντας
Ρίχνετε το κρασί στην κατσαρόλα και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε τα ντοματάκια κονσέρβας, τις φρέσκες ντομάτες και αλατοπίπερο. Βάζετε και λίγο νέρο και συνεχίζετε το βράσιμο για 35’ μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα.
Σε ένα πυρέξ ρίχνετε τα ζυμαρικά, τον κιμά, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και ανακατεύετε. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε στους 200°C για 30' περίπου.

http://www.icookgreek.com/συνταγές/item/πένες-στον-φούρνο-με-κιμά-και-μανιτάρια

Γεμιστές πιπεριές με καγιανά στο φούρνο !!!


 Στο τσακ  μπαμ!!!

Υλικά--οι ποσότες είναι ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε .
Αυγά
μανιτάρια
κρεμμύδι
ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
πιπεριές κέρατο
αλάτι-πιπέρι

Τι κάνουμε
Πλένουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές από τα σποράκια ανοίγοντας από επάνω στο κοτσάνι.
Με ελάχιστο λάδι περασμένες τις ψήνουμε στον αέρα να μαλακώσουν όχι να λιώσουν προσοχή για να μπορούμε να τις γεμίσουμε εύκολα.
Βάζουμε στο τηγάνι τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους
Ρίχνουμε λαδάκι και μαζί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαγειρεύουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε χτυπημένα και τα αυγά.Αλάτι πιπέρι [αν θέλετε προσθέστε στο τέλος μία χούφτα τυράκι τριμμένο η λίγη φέτα τριμμένη για εξτρα γεύση ]!!
Μόλις ψηθούν τα αυγά είναι έτοιμο να γεμίσουμε τις πιπεριές να τις αραδιάσουμε στο ταψάκι και να τις ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αέρας για 10 με 15 λεπτά περίπου .
Καλή σας όρεξη !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη μας στην σελίδα και την ευχαριστώ πολύ !!!
Theoni Filea




Μπριζόλες στο τηγάνι !!!

Μερίδες 4
Υλικά

4 μπριζόλες λαιμού χοιρινού, ή όσες χρειαζόσαστε ανάλογα με τα άτομα
4 κουτ. γλυκού βούτυρο, ή λάδι
αλάτι πιπέρι
 ρίγανη
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 κουτ.σούπας μουστάρδα
 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι περίπου μπαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας μέλι
χυμό από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Βάλτε στη φωτιά να κάψει ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.
 Μόλις ζεσταθεί και αρχίζει να καπνίζει, ακουμπήστε τις μπριζόλες.
Γυρίστε τις και ξαναγυρίστε τις, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, σαν να είναι έτοιμες.
Προσθέστε το βούτυρο ή το λάδι 
Μαγειρεύεις για 3-4 λεπτά και τις γυρνάς και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνεις το σκόρδο, αφήνεις για 2 λεπτά ακόμα και ρίχνεις το κρασί και το μπαλσάμικο.
Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτεις το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη το χυμό πορτοκάλι  το λεμόνι και τη μουστάρδα και ανακατεύεις καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες ανά χρονικά διαστήματα.
 Μαγειρεύεις για ακόμα 14-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα.
Βάλτε τις σε πιατέλα και περιχύστε τις με τη σαλτσούλα τους.Τέλειες !!!!Σερβίρετε με πουρέ ή με χόρτα .η με ρύζι η με πατάτες τηγανιτές ή και σκέτες με σαλάτα !!!
Χρησιμοποιώ το μαντεμένιο γκριλ τηγάνι για να σχηματίσουν αυτές τις γραμμές !
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλαμαράκια !!!


Με παγωμένη μπυρίτσα οτι πρέπει τώρα το καλοκαιράκι !!!


 Εκτέλεση

    Ξεπαγώνουμε τα καλαμάρια μας αν είναι κατεψυγμένα.
    Καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας (αν είναι ολόκληρα) κόβουμε τα πλοκάμια και αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια τους.
 Αν τραβήξουμε τα πλοκάμια αφαιρούνται μαζί τους και τα εντόσθια, που τα πετάμε. 
Επίσης αφαιρούμε το ζελατινώδες κεντρικό «κόκκαλο» από το εσωτερικό τους.
 Τα χωρίζουμε σε ροδέλες. 
Αν είναι μικρά μπορούμε να τα τηγανίσουμε και ολόκληρα. 
Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
    Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
    Σε μια νάιλον σακούλα  βάζουμε αρκετό αλεύρι, παίρνουμε λίγα καλαμαράκια και τα βάζουμε μέσα.
Κλείνουμε τη σακούλα με  το αλεύρι μέσα  τα καλαμαράκια μέχρι να αλευρωθούν καλά εσωτερικά και εξωτερικά.
    Αφού κάψει καλά το λάδι, τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι από τα καλαμαράκια και τα βάζουμε λίγα λίγα
 Αν έχουμε χρησιμοποιήσει  τηγάνι, αρχίζουμε να τα γυρίζουμε στο ένα λεπτό από τη στιγμή που μπήκαν στο καυτό λάδι. 
Αν έχουμε φριτέζα τα αφήνουμε ως έχουν καλό είναι να σκεπάζονται 
 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε δόσεις με τα υπόλοιπα καλαμαράκια, αφήνοντας το λάδι  να κάψει και πάλι καλά
    Ο συνολικός χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα δύο – τρία λεπτά με το ρολόι. Αμέσως μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμα.
    Αφαιρούμε τα καλαμαράκια με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν τα περίσσια λάδια και τα αλατίζουμε ..
. Τα σερβίρουμε ζεστά και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Τα μυστικά τους είναι ΄΄
Καυτό λάδι-αλάτισμα μετά το τηγάνισμα κι οχι νωρίτερα - ο χρόνος που δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 2 με 3  λεπτά και τέλος σε κάθε τηγανιά λίγα λίγα τα καλαμαράκια στο καυτό λάδι .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Τσιπούρα ψητή !!!


 Πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο !!!




Υλικά
1 τσιπούρα
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
μαιντανός
ρήγανι
κύβοι από χυμό λεμονιών

[κύβους λεμονιών φτιάχνω πάντα να υπάρχουν στην κουζίνα,στίβω λεμόνια και βάζω τον χυμό στις παγοθήκες και αφήνω στην κατάψυξη κι έτσι υπάρχει πάντα χυμός διαθέσιμος]





Καθαρίζουμε πλένουμε το ψάρι του κάνουμε μία χαρακιά επάνω και μία από κάτω κι εκεί βάζουμε λίγο αλάτι  και λίγο λάδι να μην ξεραθεί το ψάρι'
Το αλατοπιπερώνουμε του βάζουμε και λίγη ρίγανη και το τοποθετούμε σε ταψάκι
Ρίχνουμε λίγο νεράκι ελάχιστο λίγο λαδάκι βάζουμε 2 παγωμένους κύβους χυμό από λεμόνι πάνω από το ψάρι ο ένας ,στο ταψάκι μέσα ο άλλος και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου περίπου για 2 λεπτά γυρνώντας το κι από την άλλη πλευρά.


Σερβίρουμε με σαλάτα ή χόρτα  και το πασπαλίζουμε με μαιντανό και λεμονάκι .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντοματοκεφτέδες & κολοκυθοκεφτέδες !!!


 Διαλέγουμε και φτιάχνουμε !!! Και τα δύο εξαιρετικά !!!

Υλικά για ντοματοκεφτέδες
 7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
200 γραμ.τυρί φέτα
1 κλωνάρι δυόσμος
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι -πιπέρι

Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τα κρεμμύδια ,το δυόσμος,το αλεύρι ,τις ντομάτες [να τις στίψετε μην έχουν πολλά υγρά] το τυρί φέτα λιωμένο με ένα πιρούνι ,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε ,το μείγμα μας πρέπει να γίνει αφράτο.





Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει .
Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι .
Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές .
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.Τους έφτιαξα όπως βλέπετε και έγιναν πολύ νόστιμοι !!

Υλικά για κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά

     5 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
    1 ματσάκι δυόσμος (κατά προτίμηση φρέσκο)
    1 ματσάκι μαϊντανό*
    4-5 κλωναράκια άνηθο
    2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    200 γραμ.φέτα τριμμένη με το χέρι
    2 αβγά
    αλεύρι όσο πάρει μέσα το μείγμα μας, σταματάμε εκεί που μπορούμε να πλάσουμε κεφτέδες χωρίς να είναι σκληροί

  4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέσα στο μείγμα
    ελαιόλαδο για το τηγάνι
    αλατοπίπερο
*Ενα ματσάκι είναι περίπου 10 -12 κλωναράκια

  
Εχουμε τρίψει και στύψει καλά τα κολοκυθάκια μας. Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και βάζουμε όλα τα υλικά, δηλαδή το μαϊντανό, το δυόσμος, τον άνηθο, τα αβγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια, αλατοπίπερο, λάδι περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας, τη φέτα και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τώρα το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε (το χέρι εδώ κάνει πιό καλή δουλειά). Σταματάμε μόλις διαπιστώσουμε ότι  μπορούμε να πλάσουμε κεφτέδες, να μην είναι σφιχτοί. Εχουμε βάλει σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο αλεύρι (να αποφεύγουμε και το πλύσιμο) και πλάθουμε κεφτέδες, τους ετοιμάζουμε γύρω -γύρω από το αλεύρι.



Στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι μας με μπόλικο λαδάκι να ζεσταθεί (προσοχή μην κάψει γιατί θα αρπάξουν αμέσως απ' έξω) και αλευρώνουμε. Τους τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζουμε. Δέν τους γυρνάμε αν δεν έχουν ψηθεί από την μία πλευρά γιατί θα διαλύσουν.

Έπειτα τους βάζουμε για λίγο στο απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε!! Αν δεν βιαζόμαστε πολύ, καλό είναι να ετοιμάζουμε το μείγμα και να το αφήνουμε για λίγη ώρα να τραβήξουν τις μυρωδιές των ζαρζαβατικών. Γίνονται πολύ νόστιμοι κι αν σας περισσέψει υλικό μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο σε ένα τάπερ και να ξανατηγανίσετε την άλλη μέρα!!

Ντιπ άνηθου για βουτιές μέσα ..
1/2 φλιτζάνι Γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ άνηθο
λίγο μηλόξυδο για έξτρα γεύση 
Αλάτι


Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε μαζί με τους υπέροχους κολοκυθοκεφτέδες !
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τηγανητά τυροπιτάκια απ’ τη Λέσβο!!!

Γκιουζλεμέδες*-τηγανητά τυροπιτάκια απ’ τη Λέσβο!!!!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλατι

για τη γέμιση
1/2 κιλό λευκό τυρί (φέτα κ.λπ.) τριμμένο
2 αυγά
μπόλικο φρέσκο δυόσμο
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το λάδι, το ξίδι και το νερό. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με τα χέρια τα υλικά να ομογενοποιηθούν και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το τριμμένο λευκό τυρί, τα αυγά και τον δυόσμο.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Κόβουμε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια, βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο τους αφήνοντας αρκετό περιθώριο ζύμης γύρω γύρω, και κλείνουμε τα πιτάκια σα φακέλους (πρώτα τις δυο αντικριστές γωνίες κι ύστερα τις άλλες δύο).
Τηγανίζουμε λίγους λίγους τους γκιουζλεμέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε και, αν θέλουμε, τους αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί, πριν τους σερβίρουμε.
*Με μικρασιάτικη καταγωγή τα παραδοσιακά αυτά τηγανητά τυροπιτάκια της Μυτιλήνης χρωστούν το όνομά τους στην τουρκική λέξη «goz», που θα πει «μάτι» -λόγω των μικρών φουσκάλων που σχηματίζονται στη ζύμη τους όταν τηγανιστούν.
Πηγή: icookgreek
http://newpost.gr/…/restau…/538848/mikres-kyklades-gia-psari

Μελιτζάνες ιμάμ !!!

 Από τα πιό αγαπημένα λαδερά φαγητά με δυνατή γεύση !!!

 Υλικά

1  1/2 κιλό μελιτζάνες
3 κρεμμύδια σε φέτες
4-5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες προαιρετικά
5-6 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή  1 κουτί κονκοσέ
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι  ζάχαρη


 Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφαιρώντας το κοτσάνι και τις πλένουμε καλά.
Μ ένα μαχαίρι κάνουμε μία σχισμή τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 30 λεπτά περίπου.
Στην συνέχεια τις πλένετε και τις στίβετε με τα χέρια σας να φύγει καλά το νερό.
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες να μαραθούν από όλες τις πλευρές
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητοικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι τους
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρολάκι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο να μαραθούν.Προσθέτουμε τις ντομάτες το μαϊντανό και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και την ζάχαρη και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράζει για 10 λεπτά.
Με κουτάλι γεμίζουμε μία μία τις μελιτζάνες με το μείγμα κρεμμυδιών και τις τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ
Λίγο τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα που έχει μείνει αλλιώς ρίχνουμε  λίγο ζεστό νερό.
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου να δούμε να μείνουν οι μελιτζάνες με την σάλτσα τους δεμένη.
Καλή σας απόλαυση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ