Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τουλουμπάκια στο πί και φί !!!


 Λαχταριστά τουλουμπάκια πανεύκολα !!!

Υλικά
2 ποτήρια νερού νερό
50 γραμ.βούτυρο
3 αυγά
2+1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά σούπας νισεστέ
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό.

Σιρόπι
3 ποτήρια νερού νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη.



Ετοιμασία για τουλουμπάκια
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και ρίχνουμε  το βούτυρο να λιώσει.
Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα .
Βάζουμε την ζύμη μας στο μίξερ και χτυπώντας προσθέτουμε  σιμιγδάλι νισεστέ και ένα ένα αυγά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη .
 Βάζουμε λάδι να κάψει τοποθετούμε την ζύμη σε κορνέ οδοντωτό το πιέζουμε πάνω από το λάδι το ζεστό και κόβουμε με ψαλίδι στο μέγεθος που μας αρέσει.



Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και με κουτάλα τρυπητή τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε κατ ευθείαν στο κρύο σιρόπι .
Τα αφήνουμε για λίγο να τραβήξουν και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας .


*Για να μην κολλάει η ζύμη το ψαλίδι και να κόβονται εύκολα το βουτάμε όταν κόβουμε σε αραιά διαστήματα μέσα στο λάδι.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




















Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Φακές χυλωμένες απίθανες !!!


Φτιάξτε τες ακριβώς έτσι και δεν θα σταματήσετε στο ένα πιάτο με τίποτα !!!
Οι  πολτοποιημένες πατάτες μαζί με τα πολτοποιημένα καρότα που  δεν τα καταλαβαίνει κανείς και αυτό το ελάχιστο μυρωδάτο κύμινο δίνουν απίστευτη γεύση !!

Υλικά
500 γραμ.φακές
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια μέτρια πολτοποιημένα
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένα
1 κύβο κνορ ότι γεύση θέλετε
αλάτι πιπέρι
1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτες
3-4 φύλλα δάφνη
3 καρότα μέτρια πολτοποιημένα
1 πατάτα μέτρια πολτοποιημένη
1/2 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
1 τσιμπιά κίμινο ---ναι κύμινο -απίστευτη γεύση!!
καλό μηλόξυδο για το σερβίρισμα


Τι κάνουμε
Πλένουμε καλά τις φακές και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει αρκετά.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το λάδι όπως κύβο,δάφνη,ντομάτες τριμμένες,πελτέ,κύμινο,πελτές ,καρότα,πατάτες,κρεμμύδια και σκόρδα.






Μαγειρεύουμε σε  μέτρια φωτιά για 30 λεπτά προσθέτουμε και το λάδι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το μαγείρεμα με ανοιχτό καπάκι να δέσουν οι φακές μην βγούν νερουλές,Αν χρησιμοποιήσετε καλές φακές σε 35 λεπτά θα είναι έτοιμες εγώ αγοράζω μετά από πολλές δοκιμές μόνο Agrino Ελληνικότατα !!!! Είναι τα πιο βραστερά και νόστιμα όσπρια.





Σερβίρουμε με μηλόξυδο και ειλικρινά δεν υπάρχει η γεύση τους θα με θυμηθείτε !! Καλή σας όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
















Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Γιουβαρλάκια σούπα !!!





 Υλικά
500 γραμ κιμά
2 ψιλοτριμμένα  κρεμμύδια ξερά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1 αυγό
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα για μέσα στην σούπα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
αλάτι πιπέρι
λίγο αλεύρι
Αν θέλετε προσθέστε και 2 καρότα προαιρετικά κομμένα στην μέση 

Αυγολέμονο
1 αυγό
χυμό 2 λεμονιών
1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι



Τι κάνουμε
Ρίχνουμε στο μπολ τον κιμά,το ρύζι,το αυγό ,τον άνηθο,τον μαϊντανό,και 3 κουταλιές σούπας από το λάδι καθώς και 4 κουταλιές σούπας νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά το μείγμα ώσπου να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά .
Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.



Βάζουμε σε κατσαρόλα 10  φλιτζάνια τσαγιού νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν βράση (αν βάλουμε καρότα τα προσθέτουμε τώρα)
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και τα γιουβαρλάκια.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε  και 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά..




Βάζουμε στο μούλτι ή σε μίξερ το αυγό το αλεύρι και τον χυμό τα χτυπάμε όλα μαζί καλά και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα κουνώντας πέρα δώθε ----δεν κόβει  ποτέ το αυγό με αυτόν τον τρόπο ---επίσης μπορείτε να βάλετε 2 αυγά αν θέλετε .
Τρώγονται ζεστά πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο άνηθο ή φυλλαράκια δυόσμου .Καλή όρεξη !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ  ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Πατατοκεφτέδες souper !!!





 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Υλικά
    1 κιλό πατάτες
    2 αβγά
    400 γραμ.τυρί τριμμένο  [θέλει μπόλικο, εδώ έβαλα πεκορίνο Αμφιλοχίας]
    2 κρεμμύδια τριμμένα
    7 φιλαράκια μαϊντανό
    δυόσμος 2 κουταλιά της σούπας
    αλατοπίπερο
    *αλεύρι όσο πάρει



 Τι κάνουμε




Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε όπως  για πουρέ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ . Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο να γίνει μία ζύμη που να πλάθεται. 



Πλάθεται σε κεφτέδες και τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία με προσοχή μην σας αρπάξουν. Μόλις ροδίσουν τους βγάζετε λίγο στο απορροφητικό χαρτί και καλή σας όρεξη!!



ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ
Αν δεν βάλετε την σωστή ποσότητα αλεύρι οι πατατοκεφτέδες κατά το τηγάνισμα σκορπίζουν ,τηγανίστε έναν και τσεκάρετε ,αυτό είναι το μυστικό τους ,η σωστή ποσότητα σε αλεύρι ,να είναι κάπως σφιχτή ,και το αλεύρι που χρησιμοποίησα εδώ εγώ είναι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του.Μπορείτε να βάλετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις .Γίνονται πραγματικά φανταστικοί!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Σπανακόπιτα απίθανη !!!



Από τις πιο νόστιμες σπανακόπιτες που θα έχετε φτιάξει !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !

Υλικά
1 κιλό σπανάκι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
300 γραμ φέτα σκληρή
αλάτι - πιπέρι
1/2 κούπα τσαγιού ρύζι γλασέ ή Καρολίνα 
1 πακέτο φύλλο προτιμήστε αυτό που σας δείχνω είναι σαν σπιτικό
1 κουτάκι γάλα εβαπορέ μικρό
2 αυγά
1/2  κούπα τσαγιού λάδι






 Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι το στίβουμε πολύ καλά και το κόβουμε σε κομμάτια.
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια τα πράσα και τα κόβουμε κι αυτά σε λεπτές ροδέλες.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο
Ψιλοκόβουμε και το ξερό κρεμμύδι.
Τα βάζουμε σε μπολ όλα μαζί και προσθέτουμε το ρύζι το οποίο μαζεύει τα υγρά από την πίτα κατά το ψήσιμο ,προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε κομματάκια μέσα στο υλικό με το σπανάκι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα μπολ  Σπάμε τα αυγά ρίχνουμε και το εβαπορέ μαζί με 1/2 κούπα νερό και 1/2 κούπα τσαγιού λάδι και τα χτυπάμε καλά.



Λαδώνουμε το ταψί [μέγεθος του φούρνου ] και στρώνουμε το πρώτο φύλο από την μέση του ταψιού σχεδόν για να περισσεύει να την κλείσουμε .
Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι και λίγο από το υλικό των αυγών και στρώνουμε το δεύτερο από το κενό του πρώτο έτσι ώστε να εξέχει και από την απέναντι πλευρά,ξαναρίχνομαι επάνω του λίγο λάδι και λίγο από το υλικό αυγών.
Βάζουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό μέσα ε όλη την επιφάνεια του ταψιού κι επάνω στα δύο πρώτα λίγο λάδι και λίγο μείγμα αυγών ξανά επάνω και στρώνουμε ομοιόμορφα όλο το σπανάκι.



Σκεπάζουμε  με ένα φύλλο το οποίο το τοποθετούμε όλο μέσα στο ταψί σουρωτό.
Ρίχνουμε λίγο λάδι λίγο μείγμα.
Σκεπάζουμε πάλι σουρωτά μ άλλο ένα φύλλο πάλι λάδι και μείγμα αυγών Τώρα σε αυτήν την φάση κλείνουμε την πίτα βάζοντας τα φύλλα που εξέχουν μέσα στο ταψί ευθεία [αυτό το κάνουμε για να αποφύγουμε το χοντράδι που κάνουμε συνήθως γύρω γύρω και μένει συχνά και σαν άψητο.
Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο βάζοντάς το γύρω γύρω μέσα στο ταψί μας η κάθε συσκευασία από την συγκεκριμένη μάρκα που είναι σαν σπιτικό φύλλο έχει μέσα 6 τεμάχια φύλλα 3 επάνω και 3 κάτω.


Χαράσσομαι την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και ρίχνουμε επάνω όλο το υπόλοιπο υλικό που έχει περισσέψει το οποίο είναι αρκετό .
Περιμένουμε λίγο να δούμε να το πιει όλο.


Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο αντίσταση πάνω κάτω 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου για 60 λεπτά επιβλέπομαι μην μας αρπάξει . Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη απίθανη !!!
Απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ