Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πατάτες-τυρί-ζαμπόν στον φούρνο !!!




Γρήγορο κι αγαπημένο σε όλους !! Το κόστος του δεν ξεπερνάει τα 7 ευρώ και βγάζει πολλές μερίδες σε κομμάτια !!

Υλικά ταψάκι 25Χ30
5 πατάτες ομοιόμορφες στρογγυλές
13 φέτες τυρί μοτσαρέλα
400 γραμ.ζαμπόν ή γαλοπούλα [ζητήστε αποκόμματα από το σούπερ είναι οικονομικά ]
1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
2 αυγά
ψιλοκομμένος μαϊντανός 10 κλωνιά
αλάτι πιπέρι
Μιξ τυριών για την επιφάνεια του φαγητού στο τέλος






Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύομαι.
Κάνουμε μία στρώση σε όλο το ταψάκι .




Ψιλοκόβουμε  τα αλλαντικά στο μούλτι να γίνουν σαν κιμάς.


 Κάνουμε μία στρώση επάνω από τις πατάτες


Από πάνω καλύπτουμε με το τυρί μοτσαρέλα και αμέσως μετά από πάνω πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .




Ξανά το ίδιο,πατάτες -ζαμπόν τυρί -μαϊντανός .


Τέλος πατάτες -μαϊντανός -ότι περίσσεψε από τα αλλαντικά και το τριμμένο Μιξ τυριών σε όλη την επιφάνεια


Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά μέσα στο γάλα και περιχύνουμε όλο την επιφάνεια στο ταψάκι πάνω από το τυρί.

Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο να ροδίσει και να ψηθούν οι πατάτες .





Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε καλή όρεξη !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από Twsted

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Langos Ουγγαρέζικα !!!


Langos -είναι μια Ουγγαρέζικη συνταγή μου την έδωσε μια συνάδελφος που κατάγεται από την Ουγγαρία και είναι πολύ νόστιμα

Yλικά
500 γρ αλεύρι
25 γρ μαγιά
300 γρ χλιαρό γάλα
2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
λάδι για το τηγάνισμα
λάδι για να αλείψουμε τα χέρια μας 



Εκτέλεση :
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ
ανοίγουμε μια λακκούβα στην μέση
τρίβουμε την μαγιά με την ζάχαρη και λίγο γάλα τα ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά μετά προσθέτουμε σιγά- σιγά το υπόλοιπο γάλα το αλάτι και τον κρόκο και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για αλλά 30 λεπτά να φουσκώσει μετά την χωρίζουμε σε 8 μπάλες εγώ έβαλα 9 ,λαδώνουμε τα χέρια μας και τα δίνουμε την φόρμα τους βάζουμε μπόλικο λάδι στην κατσαρόλα και το τηγανίζουμε μόλις κοκκινίσει το γυρίζουμε ,η μία μεριά τους κάνει  λακκούβα όπως φαίνετε στην φωτογραφία τα σερβίρουμε με ζάχαρη με ζαμπόν και κασέρι με ότι άλλο θέλουμε
Καλή επιτυχία 😀
Από την φίλη η συνταγή Dimitra  Tsiavdari

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυδώνια ψητά στον φούρνο !!!


Μια εύκολη συνταγή για κυδώνι γλυκό, στην οποία ψήνουμε τα κυδώνια στο φούρνο.


Εδώ χρησιμοποίησα 1 μεγάλο κυδώνι μερίδες 4
1 κυδώνι κομμένο στα 4 και ξανακομμένο το κάθε τεμάχιο στα 2 ξανά
1 1/2 ποτήρια νερού κρασί κόκκινο ημίγλυκο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
κρέμα σαντιγί έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο αγόρασα ,η αν  θέλετε αγοράστε κουτί  και  να την φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας




Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα τρίβουμε απ έξω καλά να φύγει το χνούδι τους να μείνουν λεία με ένα καθαρό σφουγγαράκι η πετσέτα ,τα κόβουμε πάνω και κάτω στρογγυλά και μετά το χωρίζουμε στα 4 και ξανά το κάθε κομμάτι στην μέση να μας βγούνε δηλαδή 8 κομμάτια .


Δεν τα καθαρίζουμε απ έξω . τα αφήνουμε με το φλούδι.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ,ρίχνουμε όλα τα υλικά από πάνω κρασί,ζάχαρη,μέλι ,κανέλα σκεπάζουμε καλά με το αλουμινόχαρτο το ταψάκι μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι ψήθηκαν και έχει δέσει το σιροπάκι τους περίπου 60 λεπτά .
Στα 40 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε ανοικτά το ψήσιμο.
Σερβίρουμε όταν κρυώσουν με κρέμα σαντιγί πασπαλισμένα με φυστίκι Αιγίνης,η και σκέτα,η γιαούρτι -παγωτό  !!!
Σημείωση
Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να καθαρίσετε απ έξω την φλούδα από τα κυδώνια ,εγώ την αφήνω !
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζυμαρικά με σπανάκι & ανθότυρο !!!



Γιατί τα ζυμαρικά δεν είναι απαραίτητα ωραία με κρέας !!!
Μοναδικά πεντανόστιμα με λίγες θερμίδες χορταστικό και οικονομικότατο !!!

Yλικά για 4 μερίδες
500 γραμ σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κεφαλάκι ανθότυρο 250 γραμ
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
προαιρετικά τυρί τριμμένο για από πάνω στο σερβίρισμα
250 γραμ μακαρόνια [εγώ είχα χυλοπίτες σπίτι ]


Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια.
Στίβουμε πολύ καλά το σπανάκι.


Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί με το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια μόλις ζεσταθεί ελαφρώς και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να μαραθεί εντελώς .
Συγχρόνως σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά.


Μόλις μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο με το χέρι και με ξύλινη σπάτουλα το πατάμε να λιώσει .
Ρίχνουμε και το αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε τώρα μέσα στην κατσαρόλα με το σπανάκι τα ζυμαρικά φροντίζοντας να τα έχουμε μαγειρέψει στο μισό χρόνο απ ότι γράφει η συσκευασία τους.




Μαζί προσθέτουμε και 1 + μισό ακόμα ποτήρι του νερού από το ζουμί τους και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πιουν όλο το ζουμάκι και να μείνουν στεγνά.


Σερβίρουμε χωρίς τυρί κανονικά -αλλά εμένα μου αρέσουν με τυράκι λίγο .Καλή σας όρεξη !!!





 Είναι το κάτι διαφορετικό και νόστιμο να το δοκιμάσετε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Ψωμάκι με πράσο και τυρί φέτα!!!



Υλικά
2 φακελάκια μαγιά
20γρ ζάχαρη
17γρ αλάτι
Λίγο πιπέρι
300 γρ φέτα
2 κουταλιές σούπας λάδι
350γρ νερό
600γρ αλεύρι
Τρία πράσα σε ροδέλες




Σοτάρουμε για πέντε λεπτά τα πράσα σε τηγάνι με λίγο νερό και λίγο ηλιέλαιο βγάζουμε και την φέτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το νερό (χλιαρό) την ζάχαρη τις μαγιές και από πάνω το αλεύρι περιμένουμε 30 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε μέσα το αλάτι το πιπέρι και χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε χαμηλή σκάλα για δυο λεπτά ακόμα. 



Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα μετά πλάθουμε καρβέλι αλευρώνουμε και τα αφήνουμε άλλη μια ώρα και ψήνουμε 40 λεπτά στους 220 αέρα.
Συνταγή από τον φίλο George Zolis
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Κοτόπιτα !!!


Υλικά
    4 φιλέτα κοτόπουλου (2 μπούτι, 2 στήθος) ή 1 μέτριο κοτόπουλο
    1 κουτί σφολιάτα
    1 κομμάτι ζαμπόν (150γρ.) ή 5 φέτες
    1-2 μέτρια κρεμμύδια
    αλάτι
    πιπέρι
    2 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)

Κρέμα

    4 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
    2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
    1 κουταλιά σούπας μεγάλη βιτάμ
    αλάτι
    πιπέρι
    3 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)


   
Βράζουμε καλά το κοτόπουλο. Αν πρόκειται για φιλέτα, τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, αν έχετε βράσει ολόκληρο κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζετε και αφού πετάξετε την πέτσα το μαδάτε σε λεπτά ξέφτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κιβάκια. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό (να μην κάψει γιατί θα σβολιάσει η κρέμα) προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα, έτσι ώστε να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε την κρέμα στο μείγμα με το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Στρώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε στους 200 οC σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή σας όρεξη!

Τηγανίτες !!!

 Μία πολύ ωραία συνταγή για τηγανίτες!!!

Yλικά
    1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3 ½ κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
    1 κουτ. γλυκού αλάτι
    1 κουτ. σούπας λευκή ζάχαρη
    1 ¼ φλιτζάνια γάλα 
    1 αυγό
    3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο


 Τι κάνουμε
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέκεν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνετε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε μέσα το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.

Ζεσταίνετε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο  τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χύστε με την κουτάλα το μείγμα στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας περίπου ¼ του φλιτζανιού μείγμα για κάθε τηγανίτα. Μόλις ροδοκοκκινίσει η τηγανίτα γυρίστε την και από την άλλη πλευρά.Σερβίρετε τις τηγανίτες όταν είναι ζεστές. Σερβίρετε με μέλι .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μαφινάκια με μπανάνα & μερέντα !!!



Θα ξετρελαθούν όλοι !!!!
Για παιδικά πάρτυ-γιορτές-πρωινό με τον καφέ μας. Θα χρειαστούμε πέντε λεπτά να τα φτιάξουμε ΜΟΝΟ !!!

Υλικά
130γρ μαργαρίνη
200γρ αλεύρι φαρίνα
2 αυγά
50γρ κουβερτούρα
Μερεντα
140γρ ζάχαρη
3 μεγάλες μπανάνες
λίγο αλάτι (μια τσιμπιά)






Τι κάνουμε
Χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το βούτυρο ισα να λιώσει στα μικροκύματα μην είναι καυτό {θα κόψουν τα αυγά}
Προσθέτουμε τα αυγά και  χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν ρίχνουμε τις μπανάνες (λιωμένες με ένα πιρούνι να υπάρχουν κομματάκια) την κουβερτούρα ψιλοκομμένη την ζάχαρη και μετά ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με σπατούλιτσα βάζουμε σε φορμάικα και στην μέση ακριβώς βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού μερεντα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου,Καλή Απόλαυση !!!
Συνταγή από τον φίλο George Zolis !

MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπακλαβαδάκια !!!


Yλικά
1/2 κούπα τσαγιού σουσάμι
1/2 κούπα τσαγιού αμύγδαλα
1/2 κούπα τσαγιού φουντούκια
1/2 κούπα τσαγιού καρύδια
2 κουτ.του γλυκού κανέλα
μοσχοκάρφι
1/2 κιλό φύλλο για γλυκά προτιμώ Βηρυτού
λιωμένο βούτυρο προτιμότερο γάλακτος
σιρόπι από μέλι
λίγο ψιλοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης για από πάνω 


Τι κάνουμε
Καβουρντίζουμε το σουσάμι ελαφρώς και το βάζουμε σε μπολ
Προσθέτουμε φουντούκια καρύδια αμύγδαλα όλα ψιλοτριμμένα στο μούλτι.
Προσθέτουμε και την ζάχαρη με την σκόνη κανέλα και αναμειγνύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο .
Στρώνουμε 3 φύλλα αλείφοντας το καθένα χωριστά πάντα με λιωμένο βούτυρο
Ρίχνουμε διάσπαρτο σπό το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει .
Ξανά 2 φύλλα βουτύρωμα το κάθε φύλλο και διάσπαρτο επάνω το μείγμα.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το υλικό στον ίδιο ρυθμό.
Κρατάμε 3 φύλλα για το τέλος βουτυρώνοντας πάντα το κάθε ένα χωριστά.
Κόβουμε σε τετράγωνα μικρά μπακλαβαδάκια καρφώνοντας αν σας αρέσει στο κάθε κομμάτι από ένα μοσχοκάρφι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου τα 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο όταν ψηθεί τα περιχύνουμε με το σιρόπι κρύο από πάνω και περιμένουμε να το απορροφήσει όλο.
Μετά πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι προαιρετικά.

Σιρόπι μελιού
     1 φλ. μέλι
    1 φλ. ζάχαρη
    3/4 φλ. νερό
    2 ξυλάκια κανέλας
    1 κ. σούπας χυμό λεμόνι
    1 φέτα λεμόνι
Τι κάνουμε
Βάζουμε όλα τα υλικά σ΄ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Μελιτζάνες με κρέας στην κατσαρόλα !!!


Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι
5 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο κατά βούλησιν
4 με 5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση
Κόβουμε της μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες ή σε μεγάλα καρέ.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το μαραίνομαι σε μέτρια θερμοκρασία μην αρπάξει.Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και το γυρνάμε να καφετίσει απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το σκόρδο , αλάτι και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να μαγειρεύετε.
Βάζουμε σε σχάρα τις μελιτζάνες με πινέλο τις περνάμε με λάδι ανάβουμε το γκριλ τις ψήνουμε για λίγο από την μία πλευρά ,βγάζουμε την σχάρα τις γυρνάμε από την άλλη τις λαδώνουμε και ξαναψήνομαι κι από την άλλη πλευρά,Προσοχή όχι πολύ κοντά την σχάρα στο γκριλ μην καούν.
Το κρέας που μαγειρεύετε θέλει  πάνω από μία ώρα να γίνει μαλακό .
Στην μία ώρα λοιπόν προσθέτουμε τις μελιτζάνες τον μαϊντανό ψιλοκομμένο τις ντομάτες τον πελτέ το αλατοπίπερο λίγη ζάχαρη και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να δέσει να μελώσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί προαιρετικά και καλή απόλαυση !!! Του παει πολύ μαζί πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

















Στιφάδο με μοσχάρι !!!

   Θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!.

    Υλικά
    1.500 γραμ μοσχάρι χτένι ή σπάλα ή ελιά
    2 κιλά κρεμμύδια ξερά μέτρια
    1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 δαφνόφυλλο
    3-4 κόκκοι μπαχάρι
    2 ώριμες ντομάτες μέτριες
    1 κοφτή κουταλιά σούπας πελτέ.
    1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
    1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο ξίδι
    1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
    αλάτι
    πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο  και ροδίζουμε το κρέας
Κάθε κομμάτι που ροδίζει το βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα επόμενα.
Χαράζουμε σταυρωτά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο λάδι που ροδίσαμε το κρέας.
 Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, για 15΄, έως ότου μελώσουν.
Τότε τα σβήνουμε με το κονιάκ, το κρασί και το ξίδι.
Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς και όλα τα ζουμιά που έχουν μείνει στην πιατέλα.
Προσθέτουμε  τις ντομάτες κομμένες σε κομμάτια τον πελτέ ,το αλατοπίπερο  και τα μπαχαρικά.
Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και 30΄, έως ότου μαλακώσει καλά το μοσχάρι και πυκνώσει καλά η σάλτσα του.Σερβίρουμε με πατάτες ή με ρύζι πιλάφι.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σούπα βελουτέ καρότο !!!


 Ωραία και βελουτέ !! Αυτή η καροτόσουπα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της !!!

Υλικά
400 γραμ καρότα
2 πατάτες
2 κρεμμύδια μέτρια
4 κουτ.σούπας λάδι
1 ζωμό Knorr λαχανικών
αλατοπίπερο
1 κουτ. σούπας γιααούρτι στραγγιστό ή 1 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
Πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καρότα τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια οχι πολύ μεγάλα.
Κόβουμε και τις πατάτες με τα κρεμμύδια σε κομμάτια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα 5 ποτήρια του νερού νερό μαζί με τον κύβο,όλα τα λαχανικά και το αλατοπίπερο.
Μαγειρεύουμε για μισή ώρα να τα δούμε να είναι μαλακά.
Τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι ή στο μίξερ και το ξαναβάζουμε σε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι .Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μία κουταλιά κρέμα γάλακτος ή 1 κουταλιά γιαούρτι.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ