Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κουραμπιέδες αλλιώς !!!

Ως γνωστόν η κανέλα μαζί με τη βανίλια δίνουν ένα εντελώς διαφορετικό άρωμα, απολαυστικό! Νομίζω ότι είναι οι πιο εύκολοι κουραμπιέδες και πολύ πολύ νόστιμοι!!!!

Υλικά:

    400γρ. αλεύρι
    70γρ. άχνη για τη ζύμη + αυτήν για πασπάλισμα
    320γρ. βούτυρο
    2 βανίλιες
    1 πρέζα αλάτι
    1 κ.γλ. κανέλα


Τι έκανα:

    Ανακάτεψα το αλεύρι με τη βανίλια, το αλάτι, την άχνη και την κανέλα καλά.
    Έκοψα το βούτυρο σε κομματάκια και το πρόσθεσα στο αλεύρι.
    Ζύμωσα με τα δάχτυλα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο με το αλεύρι  και να γίνει μια μαλακή ζύμη.
    Έβαλα στο ψυγείο 1 ώρα και μετά έπλασα μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.


    Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στη μέση του φούρνου και όταν ρόδισαν τα έβγαλα.
    Τα άφησα να κρυώσουν εντελώς και τα ψέκασα μετά με ανθόνερο.
    Τα βούτηξα στην ζάχαρη άχνη και ύστερα τα τοποθέτησα σε πιατέλα πασπαλίζοντας κι από πάνω!

Aπό την φίλη .
Η Απόλαυση της Βρώσης -Ας Μαγειρέψουμε 

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Γκιουζλεμέδες ή τηγανόψωμα καταπληκτικά !!!!




Την συνταγή αυτήν την πραγματικά υπέροχη την είδα στην σελίδα φίλης μου Τατιάνας; ΕΔΩ ..την έφτιαξα κι  έγιναν ανάρπαστα..τέτοια νοστιμιά τόσο τραγανά με ωραία ζύμη δεν έχω ξαναφάει προτείνω μια και δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα να τα φτιάξετε κι εσείς  θα τα καταευχαριστηθείτε όπως κι εμείς !!!!! Κι όπως διαπίστωσα κι εγώ ..είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να γευτεί κανείς τυρόπιτα και τι  τυρόπιτα!!!!

Υλικά για ζύμη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο
500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνι



Τι κάνουμε
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό το λάδι το αλάτι το ξύδι το ανακατεύουμε λίγο και αρχίζουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας συγχρόνως να προσθέτουμε το αλεύρι .
Μόλις δούμε και πλάθεται σταματάμε παίρνει περίπου μισό κιλό σταματάμε λοιπόν και ζυμώνουμε καλά για λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφο
Το κάνουμε σαν μπάλα και κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι σε μέγεθος περίπου όσο ένα μήλο μικρό
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε φύλλο με το πλάστη μία μία την μπαλίτσα .
Το μέγεθος όταν ανοίξει να είναι σαν ένα μεγάλο ρηχό πιάτο
Με  ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λάδι όπως βλέπετε πάνω από το φύλλο και με το χέρι τρίβουμε λίγη φέτα διάσπαρτη εδώ κι εκεί πάνω από το λαδωμένο φύλλο δείτε φωτογραφίες



 Κλείνουμε από δεξιά το φύλλο μετά αριστερά ύστερα το διπλώνουμε το κάτω μέρος και τέλος κλείνουμε με το απέναντι φύλλο να δημιουργηθεί ένας φάκελος δείτε κατατοπιστικές φωτογραφίες






Τα ετοιμάζουμε όλα κατ αυτόν τον τρόπο.


Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί μην κάψει πολύ και τα τοποθετούμε μέσα στην αρχή σε πιο χαμηλή θερμοκρασία να ψηθούν μέσα και μετά δυναμώνουμε για να πάρουν ωραίο χρώμα χρυσαφί.



          
 Τα δύο εξαφανίστηκαν ήδη πριν τηγανιστούν όλα... που υπομονή ..!!!

Τα τοποθετούμε καθώς τα βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας κι έτοιμα για να τα απολαύσουμε πραγματικά ..δοκίμασα ζεστό ζεστό τέλειο σας λέω ..δοκίμασα και κρύο μετά από ώρες το ίδιο πολύ ωραίο!!!





Μία ωραία ιδέα είναι να ετοιμάσουμε πολλά να τα βάλουμε σε σακουλάκια και στην κατάψυξη κι όποτε θέλουμε να τα τηγανίζουμε επίσης μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε μέσα στην γέμιση με ότι μας αρέσει αλλά η αυθεντική συνταγή της φίλης είναι ακριβώς όπως σας την γράφω παραπάνω .

Περισσότερες συνταγές θα δείτε πατώντας ΕΔΩ  
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κι όπως προανέφερα την συνταγή την παραχώρησε και την έφτιαξα κι εγώ να την δείτε κι εσείς η φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης Ας μαγειρέψουμε.

Τυροπιτάκια αφράτα τηγανιού Θεικά !!!


 Δεν ρούφηξαν ΚΑΘΟΛΟΥ λάδι από το τηγάνισμα και ειλικρινά είναι θεϊκά!!!!!!!!!

Υλικά:

    3 αυγά ολόκληρα
    250 γρ. φέτα
    250 γρ. γιαούρτη
    λίγο νερό για να αραιώσουμε το μείγμα
    αλάτι για τη γεύση
    10γρ. baking powder
    1 πρέζα πιπεράκι αν θέλουμε
    Αλεύρι άσπρο όσο πάρει μέχρι να βγει ένας πηχτός χυλός, να μην τρέχει δηλαδή εύκολα από το κουτάλι με το οποίο θα τον παίρνουμε.



Εκτέλεση:

    Χτυπάμε τα αυγά
    Προσθέτουμε τη γιαούρτη και ξαναχτυπάμε
    Προσθέτουμε το αλάτι και το νερό και ξαναχτυπάμε (με το χέρι)
    Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι στο οποίο ανακατέψαμε το baking powder μέχρι να γίνει πηχτός χυλός
    Τέλος προσθέτουμε το τυρί φέτα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
    Βάζουμε λάδι στο τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε την πρώτη παρτίδα ένα ένα με το κουτάλι.



    Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια για να μη τα καίμε πριν γίνουν και τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα.
    Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για το περίσσιο λάδι.

Συνταγή από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε

Κέϊκ με μανταρίνια και σοκολάτα ωραίο & αρωματικό!!!


 Πάρα πολύ ωραίο και αρωματικό από τα μανταρίνια!!! Υγρό και όχι όπως τα κοινά κέϊκ που φτιάχνουμε. Η σοκολάτα χύνεται όταν το κόβεις και είναι ακόμα ζεστό!!!! Πολύ καλή πρόταση!!!! Το προτείνω!!!!

Υλικά:

    4 μανταρίνια κλημεντίνες (χωρίς κουκούτσια)
    200γρ. γιαούρτη
    110γρ. ελαιόλαδο
    2 αυγά
    350γρ. ζάχαρη
    2 κ.γλ μαγειρική σόδα
    2 κ.γλ μπέϊκιν
    ½ κ.γλ αλάτι
    1 βανίλια
    150γρ σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
    3 κ.σ κακάο
    400γρ. αλεύρι γ.ο.χ



Τι κάνουμε:

    Πλένουμε καλά τα μανταρίνια γιατί θα τα βάλουμε ολόκληρα!
    Τα βάζουμε μέσα στην κανάτα του μπλέντερ.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και τα αυγά.
    Προσθέτουμε επίσης το αλάτι και τη βανίλια.
    Χτυπάμε να γίνουν κρέμα.



    Κατόπιν και καθώς χτυπάμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σόδα.
    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέϊκιν (εκτός αν βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη για να πάει το μπέϊκιν παντού.
    Ρίχνουμε στο αλεύρι την κρέμα μας κρατώντας 3 κουταλιές σε ένα μπολάκι ξεχωριστά στο οποίο προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
    Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά μέχρι να πιεί όλο το αλεύρι.
    Ετοιμάζουμε τη φόρμα στην οποία θα ψήσουμε, και είτε την βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή της βάζουμε κόλλα ψησίματος.
    Απλώνουμε σε όλα τα τοιχώματα της φόρμας από το μείγμα που φτιάξαμε με το κακάο.


    Μετά ρίχνουμε μια στρώση μείγμα κέϊκ.
    Πάνω εδώ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια κατά μήκος της φόρμας και πάνω στη σοκολάτα απλώνουμε άλλη μια στρώση από το μείγμα με το κακάο.
    Ρίχνουμε πάνω το υπόλοιπο μείγμα κέϊκ και τελειώνουμε με όσο μείγμα με κακάο μας έμεινε.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για 50 λεπτά σίγουρα.
    Για να δούμε αν έγινε μπήγουμε στην άκρη για να μην πέσουμε πάνω σε σοκολάτα, ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το κέϊκ μας είναι έτοιμο!!!!
    Το κόβουμε όσο είναι ακόμα ζεστό για να απολαύσουμε τη θέα της σοκολάτας που χύνεται!!!!

Συνταγή από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Παραδοσιακή μπουγάτσα Σερρών φανταστική στο πολύ γρήγορο !!!

 Η γλυκιά  αποθέωση στο τσακ μπαμ !!!
 
 Υλικά

    Φύλλο κρούστας
    1,5 λίτρο γάλα
    200 γρ. σιμιγδάλι
    1 ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη
    1 πρέζα αλάτι
    2 βανίλιες
    2 κουταλιές βούτυρο
    κανέλα
    ζάχαρη άχνη
    1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο



Τι κάνουμε



    Λιώνουμε πρώτα το βούτυρο και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα. Θα βάλουμε μόνο τέσσερα φύλλα σε μικρό πυρεξάκι.
  Κρέμα:
 Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις βανίλιες και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.



    Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο ταψί, γυρίζουμε τα φύλλα προς τα πάνω και σκεπάζουμε την κρέμα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
    Όταν ψηθεί απο την μία μεριά γυρίζουμε την άλλη.
Κόβουμε σε τετράγωνα μικρά κομματάκια όταν κρυώσει  πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανελίτσα και απολαμβάνουμε !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ


Κολοκυθοτυροπιτάκια τηγανιού άλλο πράγμα η γεύση τους !!!


    Η νοστιμιά τους απερίγραπτη!!! Το  ότι είναι τηγανητά δεν σημαίνει ότι ρουφάνε και λάδι! Μόλις τα βγάζεις από το τηγάνι τα τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και περιττό λάδι τέλος! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμα και σας τα προτείνω!

Υλικά:

    3 κολοκυθάκια τριμμένα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ξερό
    1 χούφτα άνηθο ή μάραθο
    150γρ. τυρί φέτα
    3 αυγά
    2 πρέζες μαύρο πιπέρι
    Αλάτι όσο νομίζουμε για τη γεύση, έχει και το τυρί
    1 φλ.τσ. νερό
    250γρ. αλεύρι
    Λάδι για το τηγάνι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)

Τι κάνουμε:

    Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο  και τα μαραίνουμε σε τηγάνι με 4 κουταλιές  ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά των κολοκυθιών.
    Αφού τελειώσουμε με τα κολοκυθάκια, σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και τέλος το αλεύρι. Θέλουμε μια ζύμη που είναι χυλός αλλά στέκεται στο κουτάλι.
    Βάζουμε τηγάνι με λάδι να κάψει και  με το κουτάλι παίρνουμε από την ζύμη και βάζουμε μέσα στο καυτό λάδι.



    2-3 λεπτά από κάθε πλευρά είναι αρκετή. Η φωτιά είναι στο μέτριο όσο τηγανίζουμε για να μην τα κάψουμε απ’ έξω.
    Τα βγάζουμε μόλις γίνουν και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για το περιττό λάδι από το τηγάνισμα.



    Τρώγονται και ζεστά μα και κρύα! Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με σάλτσα γιαουρτιού! Καλή όρεξη !!!

Συνταγή από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε

Σπιτικός πεντανόστιμος γύρος !!!

Γιατί το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο !!!

Υλικά
1 κιλό πανσέτα χοιρινή
1 κρεμμύδι ξερό
 ελαιόλαδο
μηλόξυδο
πάπρικα
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι

Τι κάνουμε 
Κόβουμε σε μικρά λεπτά κομματάκια το κρέας
Το τοποθετούμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά το λάδι το τριμμένο κρεμμύδι την πάπρικα την ρίγανη αλατοπίπερο το μηλόξυδο τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα 2 με 3 ώρες να μαριναριστούν .
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την μαρινάδα.
Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε μέχρι να τον δούμε να στεγνώσει και να πάρει χρώμα και να σωθούν όλα τα υγρά.
 Σερβίρουμε με πίτες ψημένες σε αντικολλητικό ντομάτα μαρούλι τζατζίκι πατάτες τηγανητές η φτιάχνουμε τυλιχτά σουβλάκια ,,ανάλογα τι τραβάει η όρεξή μας.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Κασιόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας !!!

Πρέπει να σας βεβαιώσω ότι έγινε τόσο νόστιμο που εμένα που δεν είμαι γλυκατζού με  ξετρέλανε !!!

Υλικά:    Για την κασιόπιτα
        6 αυγά
        1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
        1 φλ. τσαγιού παξιμάδια χαρουπάλευρου τριμμένα (μπορείτε να βάλετε φρυγανιά)
        200γρ. φιστίκια κάσιους ψιλοκομμένα (μπορείτε να βάλετε καρύδια)
        1 κ.γλ. κανέλα
        2 βανίλιες
        20γρ. μπέικιν

    Για το σιρόπι
2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

     Για την κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
 900ml γάλα

    Για το γλάσο σοκολάτας
 200γρ κουβερτούρα
 200γρ κρέμα γάλακτος
 4 κ.γλ.  μέλι
.
 Τί κάνουμε:
    Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
    Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν
    Σε
    ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα παξιμάδια χαρουπάλευρου, την κανέλα, τις βανίλιες, το μπέικιν
    και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις
    με μια σπάτουλα.




    Τέλος ρίχνουμε τα κάσιους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
    Αδειάζουμε
    το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (30χ20 εκ. περίπου) και
    ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
    περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι το οποίο πρέπει να βγει στεγνό)
    Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια
    Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
    Βάζουμε
    το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το
    διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς
    μέχρι να πήξει



    Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα
    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα
    Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα
    Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό

Συνταγή από Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε

Υπέροχο γλυκάκι στα γρήγορα σκέτη απόλαυση του 10λεπτου !!!!


Από τότε που το δοκίμασα το φτιάχνω σχεδόν κάθε απόγευμα !!! Φανταστικό σε γεύση !!
Kράνμπερι
Μπορεί να μας προσφέρει απλόχερα τα θρεπτικά συστατικά του, ωστόσο δεν το προτιμάμε συχνά!
Ο λόγος για το κράνμπερι με το πορφυρένιο τους χρώμα, που όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τις θετικές του επιδράσεις για τον οργανισμό μας.
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν από τον καρκίνο, ενισχύουν την καρδιά και προλαμβάνουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών C, Κ και Ε, μαγγανίου και φυτικών ινών.
 ΦΤΙΑΞΤΕ το στα γρήγορα  και θα το απολαύσετε σίγουρα !!!

 Υλικά για 2 άτομα

1 μήλο και 1 αχλάδι ,ή 2 μήλα όπως προτιμάτε
1 χούφτα κράνμπερι
κανέλα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
χυμό από 1 λεμόνι 



 Τι κάνουμε
Πλένουμε και καθαρίζουμε το μήλο με το αχλάδι ή τα 2 μήλα.
Τα τοποθετούμε σε χαμηλό κατσαρολάκι και ρίχνουμε περίπου 1 δάχτυλο από τον πυθμένα νερό .
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά να πιούν το νεράκι όλο και τα γυρνάμε με προσοχή μην διαλυθούν.
Πασπαλίζουμε με κανέλα
Οταν τα γυρίσουμε στα 5 λεπτά δηλαδή ρίχνουμε από πάνω τους και τα κράνμπερι κουνάμε το κατσαρολάκι πέρα δώθε να βράσουν μαζί κι αυτά να προστεθεί το άρωμα και η γεύση τους μέσα στα φρούτα.
Αυτό για άλλα 5 λεπτά.Σύνολο βρασμού 10 λεπτά να πιούν όλο το νεράκι τους θέλουμε  θα το δείτε αυτό κι εσείς .
Μόλις το πιούν όλο το νερό κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε από πάνω τους το μέλι κουνώντας το κατσαρολάκι πέρα δώθε. 



Τα αφήνουμε μέσα στο κατσαρολάκι να κρυώσουν εντελώς τα σερβίρουμε σε πιατελάκι και ..τα εξαφανίζουμε  στην κυριολεξία !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ οπωσδήποτε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ