Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Παγωτό σάντουιτς με παντεσπάνι !!!




Το πιο εύκολο και πεντανόστιμο Παγωτό Σάντουιτς που υπάρχει!Φτιάξτε το ΤΩΡΑ! Ιδανικό και δροσερό για τις ζεστές μέρες που έρχονται!!

Για να το φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες εκτέλεσης πατήστε στο τέλος το βιντεάκι.














 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σπανακόπιτα & Σπανακόρυζο!!!





Πολύ οικονομικό το σπανάκι τώρα -και πολύ ωραίο το φύλλο της alfa pastry
τόσο απλά χωρίς κόπο και αλεύρια να ανοίγουμε φύλλα !! ΔΕΙΤΕ 2 υπέροχες συνταγές !!!


Σπανακόρυζο μερίδες 5 υλικά

2+1/2 κιλά σπανάκι - κρατάμε και για την πίτα
1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένες ροδέλες
1 πράσο ψιλοκομμένες ροδέλες
1 ματσάκι μικρό άνηθο ψιλοκομμένο
2 λεμόνια
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουπάκι του καφέ ρύζι -Καρολίνα
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Εγώ προσθέτω και 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας ή μία ώριμη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη


Καθαρίζουμε το σπανάκι  και το πλένουμε πολύ καλά.
το κόβουμε σε κομμάτια .
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το στιμμένο πολύ καλά σπανάκι  και τα σοτάρουμε 8 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα .
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό το αλάτι το πιπέρι κι αν βάλετε ντομάτα στο ένα ποτήρι νερό αραιώστε τον πελτέ ντομάτας.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά.
Ανοίγουμε το καπάκι προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τον άνηθο κι αν χρειάζετε λίγο νερό ακόμα.
Μόλις πάρει μία βράη προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε ελαφρά χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε περίπου για 20 λεπτα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και το αφήνουμε να μείνει λίγη ώρα πρίν σερβίρουμε .
Περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.



Σπανακόπιτα 8 κομμάτια
1συσκευασία φύλλο -της alfa pastry Ετσι απλά --πολύ το βολεύτηκα !!
1 με 1+ 1/2  κιλό σπανάκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι -ζητήστε λίγο τρίμα από το σούπερ μάρκετ είναι πολύ φθηνή .
αλατοπίπερο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο




Βάζουμε το λάδι με τα  κρεμμύδια και γυρνάμε 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι αφού πρώτα έχουμε καθαρίσει πλύνει και κόψει .
Το φέρνουμε γύρες με ξύλινη κουτάλα να σοταριστεί και μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του .
Συνάμα προσθέτουμε και το αλατοπίπερο μαζί και τον άνηθο .
Μόλις πιεί όλα τα υγρά και στεγνωάσει αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
Προσθέτουμε και την φέτα τριμμενη σε κομμάτια με το χέρι και ανακατευουμε ελαφρά.


Τώρα έχουμε επιλογές ή υα πάρουμε την συσκευσία που σας αναφέρω πιο πάνω είναι πραγματικά κ α τ α π λ η κ τ ι κ ά φύλλα  !!! Οπως είναι παγωμένα τα φύλλα στρώνουμε μία στρώση σπανάκι στο κάτω φύλλο σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο χαιδεύουμε την επιφάνεια με λιγο λάδι και ψήνουμε περίπου 30 λεπτα αέρα 180 βαθμούς πάνω κάτω ή ανοίγουμε φύλλο σπιτικό και γεμίζουμε.
Καλή όρεξη !!! .
Η συνταγή για σπιτικό φύλλο θα την δείτε πατώντας ΕΔΩ : http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



 



Σπαγγέτι στο φούρνο με πλευρώτους και γραβιέρα !!!


Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να βάλουμε και light)
100 ml φρέσκο γάλα
150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο πορτοκάλι (δίνει έξοχο άρωμα, αλλά, αν μας ξενίζει, το παραλείπουμε)
2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια 2 - 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο, το ξύσμα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, έως ότου αρχίσει η κρέμα να κοχλάζει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί. Ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν και σερβίρουμε.

Συνταγή: Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη, φωτο Γιώργος Δρακόπουλος.
gastronomos.gr

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Το Μυρμηγκάτο Της Γκόλφως!!!


Ενα σιροπιασμένο κέικ με γλάσο σοκολάτας !!!Δείτε το βίντεο και την εκτέλεση συνταγής στο τέλος . Το Μυρμηγκάτο της Γκόλφως έσπασε κάθε ρεκόρ κοινοποίησης συνταγής και όχι άδικα!!!







 










ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κατσικάκι μαρινάτο με χοντρό μακαρόνι !!!


Για τη μαρινάτα
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι άσπρο κρασί
Δυο φύλλα δάφνη
Δυο με τρία κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
Μισή κούπα ελαιόλαδο


Υλικά
Ένα μπουτάκι κατσικίσιο
4 μεγάλες ντομάτες αποφλειομένες στο μούλτι
Μια κούπα πουμαρό
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τρία
Λίγο δεντρολίβανο
Δυο φύλλα φασκομηλιά
Αλάτι πιπέρι
Ότι πιάσουν τα δάχτυλα μας ρίγανη
Ένα πακέτο μακαρόνια παστίτσιου σπασμένα στα τρία



Εκτέλεση
Από το βράδυ αφού πλύνομε το κρέας το βάζουμε σε δοχείο με όλα τα υλικά της μαρινάτας και γυρίζουμε αραιά και που.Την επόμενη σκουπίζουμε το μπουτακι και με κοφτερό μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε λίγες τρυπούλες και βάζουμε κομματάκι σκόρδο με φυλλαράκι από το δεντρολίβανο.
Αλατοπιπερώνουμε βάζουμε στο ταψί μαζί με τα φύλλα φασκομηλιάς την ντομάτα μας και το πουμαρο.Σουρώνουμε τη μαρινάτα και προσθέτουμε το υγρό στο ταψί μας.Σκεπάζουμε και ψήνουμε για μια ώρα και κάτι σε μέτριο φούρνο.Εν το μεταξύ μισοβράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε κοντά στο τέλος του ψησίματος.
Το βγάζουμε ελέγχουμε αν είναι ψημένο συμπληρώνουμε νεράκι αν χρειαστεί και προσθέτουμε τα μισοψημένα μακαρόνια και φουρνίζουμε με το ταψί ξεσκέπαστο να ροδίσει και να τραβήξει τα ζουμάκια του!!!Μόλις βγήκε!!!Σερβίρουμε!!!Κοπιάστε!!!

Χρυσα Τσιλιμιγκακη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Τόσο απλά ..υπέροχο γλυκάκι !!!

Με το φύλλο αυτό
  κάνουμε θαύματα στο λεπτό χωρίς καθόλου κόπο !!!
Δοκιμάστε το και θα σας ενθουσιάσει με ότι γέμιση σας αρέσει !!!


 Ήθελα κάτι γλυκό τραγανό και γρήγορο και ..ιδού !!!

Υλικά
1 συσκευασία φύλλο τόσο απλά
1/2 κουτί μερέντα των 500 γραμ -μπορείτε να την βάλετε και όλη
Λίγα τριμμένα καρύδια που υπήρχαν στο ντουλάπι
Λίγες μαύρες σταφίδες
4 κουλουράκια τριμμένα που υπήρχαν και αυτά.
Ζάχαρη άχνη


Παίρνουμε ε την συσκευασία-- τόσο απλά -- όπως είναι χωρίς να ξεπαγώσουμε.
Ανοίγουμε και αφήνουμε μόνο το ένα φύλλο στο ταψάκι το δικό του .
Στρώνουμε από πάνω την μερέντα .
Ρίχνουμε διάσπαρτα σταφίδες ,καρύδια ,μπορείτε και φουντούκι αν έχετε τριμμένο ,τρίβουμε και τα κουλουράκια από πάνω με το χέρι .
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και με ένα κομματάκι βούτυρο περνάμε όλη την επιφάνεια από πάνω επίσης βρέχουμε το χέρι και απλά ραντίζουμε λίγο από πάνω το τινάζουμε .


Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο αέρα 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά προσέχοντας το χρώμα του πάνω και κάτω -ανασηκώστε  να το δείτε με μία σπατουλίτσα από το κάτω μέρος .
Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο ,πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε το γρήγορο γλυκάκι μας κρατς κρατς !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κοτόπουλο με πατάτες φούρνου το κάτι άλλο σε γεύση !!!





 Εύκολο φαγητό με μελωμένες πατατούλες λουκουμάκι σκέτο !!! Εδώ χρησιμοποίησα 4 μπουτάκια κοτόπουλο μερίδες 4 τα οποία μαζί με τις πατάτες ψηθήκανε μέσα στην υπέροχη μυρωδάτη σάλτσα και το αποτέλεσμα το βλέπετε !!!!.

Υλικά
4 μπουτάκια κοτόπουλο ή 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
5 πατάτες μεγάλες ή όσες θέλετε

Σάλτσα
2 λεμόνια το χυμό ή 1 πολύ ζουμερό
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1/2 κουταλιά και λιγότερο κουρκουμά -κάνει θαύματα στον οργανισμό μας -
πιπέρι-αλάτι
4-5  κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού νερό
1 γενναία κουταλιά σούπας μουστάρδα


Ολα  αυτά τα βάζουμε μαζί στο μούλτι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν καλά
και τα αδειάζουμε μέσα στην πήλινη γάστρα αν έχετε --[μπορείτε να βρείτε στις λαϊκές με 12 ευρώ και ψήνει το κάτι άλλο τα πάντα -Αν δεν έχετε γάστρα τότε σε  ταψάκι και σκέπασμα με αλουμινόχαρτο  .


Καθαρίζουμε πλένουμε κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και μετά ξανά κομμένες στην μέση και τις αδειάζουμε μέσα στην γάστρα πάνω από το μείγμα που φτιάξαμε .
Τοποθετούμε μέσα και τα μπουτάκια από το κοτόπουλο και με τα χέρια τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αέρα πάνω -κάτω βαθμούς για  περίπου 40 λεπτά -ο χρόνος ανάλογα τον φούρνο -μόλις τρυπήσουμε με το πιρούνι και δούμε ότι έχουν ψηθεί πατάτες και κοτόπουλο ξεσκεπάζομαι  την γάστρα ή το αλουμινόχαρτο αν χρησιμοποιήσετε ταψί και βάζουμε τον φούρνο στις   επάνω αντιστάσεις να ψήνει μόνο- με αέρα συνέχεια -και ψήνουμε για λίγο να δούμε να  πάρει χρώμα .

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε εμείς και η οικογένεια !!! Πραγματικά πεντανόστιμο οικονομικό και πανεύκολο -το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή ακόμα και με χοιρινές μπριζόλες μόνο που στις μπριζόλες προσθέτουμε μαζί με όλα τα υλικά και τον χυμό από 1 πορτοκάλι .Δοκιμάστε το και καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Χοιρινή τηγανιά !!!

 Φοβερος μεζές για συνάξεις με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα!!!Ωραία συνταγή όλο νοστιμιά!!



Υλικά
5ΟΟ γρ χοιρινό κρέας από την πλευρά του λαιμού η μπριζολίτσες λαιμού
3  πολύ μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
2 μεγάλες πιπεριές
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-θυμάρι


Τι κάνουμε
Κόβω σε μικρά κομμάτια 3 πολύ μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες, 2 μεγάλες πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι.
Τα βάζω στο τηγάνι μαζί και το κρέας σε κομματάκια κομμένο χωρίς λάδι περιμένω 10-15 λεπτά να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους και να μαραθούν κρεμμύδια και πιπεριές και μετά ρίχνω το λάδι, Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια μου και ψηθεί το κρέας μου σβήνω με το κρασί μου περίπου μισό ποτ του κρασιού και μόλις εξατμιστεί το κρασί μου σβήνω με τον χυμό από 2 λεμονιά.
Σε 3 λεπτά σερβίρω..!! Είναι πολύ απλή και νόστιμη  τηγάνια δοκιμάστε την..!!

Από Gogo Samiou -  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ