Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά !!!

 Απλά εγώ στο τέλος πρόσθεσα ελάχιστο άνηθο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα και λίγο κουρκουμά όταν πρόσθεσα και τα λαχανικά μου!!


Υλικά

    1200γρ. μοσχάρι ελιά ή χτένι σε μέτρια κομμάτια
    1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
    1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
    1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
    1-2 λεμόνια το χυμό
    1 κουτ. γλυκού ρίγανη
    αλάτι, πιπέρι
    Για τη γαρνιτούρα
    4 πατάτες σε μεγάλους κύβους
    2 καρότα σε χοντρές φέτες



Διαδικασία
Βάζετε στη φωτιά μια βαριά κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια του κρέατος. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίσετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνετε και αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές το βγάζετε στην άκρη σε μια πιατέλα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί για 1 λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα πασπαλίζετε με τη ρίγανη και προσθέτετε ζεστό νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά καλά.




Ετοιμάζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζετε σε λεκανίτσα και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε επιπλέον νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει καλά το κρέας, να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

Tips

Σημείωση  *Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε κατσικάκι ή αρνάκι. *Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό χωρίς πατάτες και καρότα. Σε αυτή την περίπτωση θα αφήσετε το κρέας να μαγειρευτεί πολύ καλά, προσθέτοντας επιπλέον νερό -αν είναι απαραίτητο- και 15 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά θα προσθέσετε το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, θα κουνήσετε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και θα περιμένετε να μείνει το φαγητό με μια ωραία δεμένη σάλτσα. Θα το συνοδεύσετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας. Το σπαγγέτι είναι μια ακόμη καλή γαρνιτούρα. *Μπορείτε μέσα στο νερό να διαλύσετε 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ή 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά.

Vana zouka -- .olivemagazine.gr



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτα βεντάλια με γέμιση


Φτιάξε ένα νόστιμο γεύμα στα γρήγορα!!!
Πατάτες φούρνου με γέμιση αλλαντικών, τυριών και επικάλυψη σως.υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο με το οποίο η πατάτα θα ψηθεί πιο γρήγορα.Πως θα το πετύχεις:



Πάρε μια πατάτα και ένα ξύλο κοπής. Αφού την πλύνεις πολύ καλά, κόψε την πατάτα σε λεπτές ροδέλες, χωρίς όμως να χωρίσεις τα κομμάτια. Θα πρέπει να αφήσεις το κάτω μέρος ως βάση. Έτσι, δημιουργείς κάτι σαν βεντάλια. Γέμισε τα κενά με τυριά και αλλαντικά και ψήσε την πατάτα στο φούρνο. Μόλις ροδίσει η φλούδα της, βγάλε την από το φούρνο, ρίξε κρεμώδες και τριμμένο τυρί, πασπάλισε με κάποιο μυρωδικό και άφησε στο φούρνο για πέντε περίπου λεπτά.Καλή όρεξη !!
pelladothe.blogspot.gr

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια !!!


Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζει σε κάθε περίσταση και θα σας βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπες.

Τι θα χρειαστείτε
Για 12 πιτάκια, χρειάζεστε μόνο
300 γρ. ζαμπόν σε φέτες,
12 φέτες τυρί έμενταλ,
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα,
½ κούπα βούτυρο,
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη,
1 κ.σ. σάλτσα γουόρτσεστερ σως
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.




Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1
Ξεκινήστε απλώνοντας τη ζύμη σε μία μεγάλη επιφάνεια κοπής μέχρι να έχετε ένα ορθογώνιο φύλλο, 30x40 cm περίπου.

Βήμα 2
Επάνω στο φύλλο απλώστε τις φέτες ζαμπόν.


Βήμα 3
Επαναλάβετε με το Έμενταλ.


Βήμα 4
Κατόπιν, πιάστε το φύλλο από τις άκρες της μικρότερης πλευράς και τυλίξτε σφιχτά προς την άλλη μεριά.


Βήμα 5
Κόψτε 12 ίσα κομμάτια (υπολογίστε 2,5 cm το καθένα).


Βήμα 6
Τοποθετήστε ξαπλωτά μέσα σ’ ένα ταψάκι.

Βήμα 7
Τώρα, μέσα σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε σε μεσαία φωτιά το βούτυρο, τη σάλτσα, τη μουστάρδα και τον παπαρουνόσπορο.

Βήμα 8
Ανακατέψτε το μείγμα ώσπου να δέσει και να γίνει απαλό.

Περιχύσετε ομοιόμορφα το μείγμα επάνω στα πιτάκια. Αν δε θέλετε να τα ψήσετε αμέσως, βάλτε το ταψί στο ψυγείο για αργότερα.


Αν θέλετε, πάλι, βάλτε τα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά-καλά.



Και να τα! Υπέροχα ζαμπονοτυροπιτάκια, αφράτα και ζουμερά από μέσα, τραγανά και καπνιστά απ’ έξω, καταδικασμένα να σκανδαλίσουν τους καλεσμένους και ν’ απογειώσουν το πάρτι σας.


Πηγή: www.kevinandamanda.com

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

5 λεπτά για Υπέροχο Παγωτό με Ελάχιστες Θερμίδες!!




Το παγωτό είναι το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες). Δυστυχώς, όμως, έχει αρκετές θερμίδες γι'αυτό και εμείς σας έχουμε την πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για παγωτό με ελάχιστες θερμίδες. Νόστιμο, υγιεινό και εύκολο στην εκτέλεσή του αυτό το παγωτό θα σας ενθουσιάσει!

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε το παγωτό σας θα χρειαστείτε γάλα σε σκόνη, καλαμποκάλευρο, αποβουτυρωμένο γάλα, κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης και λίγη βανίλια.

Υλικά

    1/4 φλ. γάλα χωρίς λιπαρά σε σκόνη
    2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
    2 φλ. αποβουτυρωμένο γάλα 0%
    1/4 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης (στέβια, σακχαρίνη)
    1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση Ανακατέψτε πρώτα το καλαμποκάλευρο, το γάλα σε σκόνη, τη βανίλια και τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξτε το γάλα. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το παγωτό σας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

spirossoulis.com

Μπατζίνα Ηπειρώτικη !!!


Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα , πανεύκολη αλλά και  πεντανόστιμη λεπτή αλμυρή κολοκυθόπιτα!!

Υλικά
1 κιλό κολοκύθια,
4 αυγά,
300 γρ φέτα,
1/2 νεροπότηρο λάδι,
1κγ Μπέικιν,
λίγο δυόσμος,
1/2 νεροπότηρο γάλα,
300 γρ φαρίνα.
 200 γραμ γκούντα προαιρετικά -αν θέλετε -

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε κ βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
Να γίνει ένας πηχτός χυλός (αν θέλει και άλλο αλεύρι ρίχνουμε λίγο).
Στο μείγμα βάζω και 200 γρ γκούντα τριμμένο προαιρετικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευροβουτυρωμένο ταψί φούρνου.
Πασπαλίζουμε με λίγο γκούντα κ 2-3 κομματάκια βούτυρο κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για περίπου 45 λεπτά.

Niki Katsioupi-οι χρυσοχερεσ-ηδες

Ντόνατς αφρός !!!


Υπέροχα donuts  Φτιάξτε σπιτικά, τραγανά και λαχταριστά σκέτα, η με γέμιση σοκολάτας!!!

Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι σφηνάκι ρακής γάλα
1 ποτήρι σφηνάκι ρακής  λάδι
1 κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι 1 βανίλια ( εγώ βάζω 2 επειδή λατρεύω την βανίλια)
1 αυγό ( εγώ  βάζω 2 επειδή γίνονται αφρός)
1 φακελάκι μαγιά
αλεύρι όσο πάρει 600 με 700 γρ για όλες τις χρήσεις
το ποτηράκι της ρακής μπορεί να μετρηθεί ως 20 γρ










Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού (όχι πιο σκληρή αλλά ούτε πιο μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια)
Για να μην περιμένω πολύ ώρα, ανάβω το φούρνο μου στους 50 βαθμούς και αφήνω τη ζύμη μου σκεπασμένη με μια μεμβράνη για 15-20 λεπτά.
Ζυμώνω τη ζύμη μου να ξεφουσκώσει και κάνω κουλουράκια ( επιλέγουμε εμείς πόσο μικρά η πόσο μεγάλα τα θέλουμε)
Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα πασπαλίζω λίγο αλεύρι, έτσι δεν πρόκειται να μου κολλήσουν ποτέ.


Τα βάζω πάλι στο φούρνο στους 50 και πάλι και τα αφήνω για άλλα 10-15 λεπτά Εγώ έκανα τα μισά σκέτα κουλούρια και τα άλλα μισά τα γέμισα με μερέντα (έκανα τη ζύμη μου μια μπαλίτσα και στη μέση έβαλα μερέντα
Εκλεισα τη μπαλίτσα μου καλά και στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα έκανα την ίδια διαδικασία.

ΤΗΓΑΝΊΖΟΥΜΕ σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα πασπαλίζουμε αμέσως στη ζάχαρη για να κολλήσει.
100% Επιτυχία και καλή όρεξη !!

Gogo Samiou‎- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Κεμπάπ στα κάρβουνα ή στο γκρίλ !!!


Όποιος έρθει να φέρει και μπύρες !!!!😛😛

Υλικά

800 Γρ πρόβειο κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές σούπας πετιμέζι
2 κουταλιές σούπας ξίδι
1 κουτάλια του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σπασμένο
λίγη ρίγανη,αλάτι μαύρο πιπέρι..!!
1/2 κούπα ελαιόλαδο



Όλα τα υλικά μαζί ..ένα καλό ζύμωμα και αφήστε στο ψυγείο μισή ωρίτσα μέχρι να ανάψουν τα κάρβουνα..!! Αν δεν θέλετε να τα ψήσετε στα κάρβουνα ψήστε τα σε γκριλ ή ψηστιέρα !!!


Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tυρόπιτα με 4 τυριά απίθανη !!!


Απίθανη τυρόπιτα με  φύλλο καταϊφι (εύκολη, γευστικότατη, πρωτότυπη)!!

Πανεύκολη! Θεωρώ πως είναι συνταγή για αρχάριους. Δεν έχει στρώσιμο φύλλων, ούτε το επιμέρους μπελαλίδικο βουτύρωμά τους. Δεν έχει καμία πιθανότητα αποτυχίας και σίγουρα είναι μια συνταγή που οι άπειροι μπορούν να πειραματιστούν απροβλημάτιστα. Όσο άσχετος κι αν είναι κάποιος με την μαγειρική, εδώ τα πράγματα είναι βατά.

Φτιάχνεται από την προηγούμενη σε χρόνο μηδέν και περιμένει υπομονετικά μόνη της στο ψυγείο να έρθει η ώρα να την ψήσεις. Η κρεμώδης γέμισή της είναι το επόμενο μεγάλο ατού μετά την ευκολία της. Το κατίκι είναι εκεί και κάνει την γέμιση υπέροχη. Το μαστιχωτό κασέρι τραβιέται καθώς την κόβεις και κάνει αυτές τις πολύ θελκτικές στο μάτι «κλωστές» και η πικάντικη γραβιέρα δίνει με την αλμύρα της την ένταση.

Υλικά:

    1 πακέτο φύλλο καταϊφι
    200 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
    200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
    200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
    400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
    3 αυγά
    100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του ταψιού
    500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
    2-3 τσιμπιές μοσχοκάρυδο
    1 χούφτα κολοκυθόσπορο
    1 χούφτα σουσάμι

 Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά τριμμένα (φέτα, γραβιέρα, κασέρι και κατίκι) και το μοσχοκάρυδο. Το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε το φύλλο καταϊφι και το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας πάρα πολύ καλά, ώστε ο όγκος του να διπλασιαστεί και να «αναμαλλιαστεί». Θέλουμε να μην είναι καμία κλωστή του ενωμένη με την άλλη. Το αφρατεύουμε δηλαδή, χωρίζοντάς τις κλωστές του πολύ- πολύ καλά.

Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ40. Το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε στον πάτο του το μισό καταϊφι, πατώντας το λίγο με την παλάμη μας. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα των τυριών και το απλώνουμε να πάει ισόποσα παντού. Τέλος τοποθετούμε το άλλο μισό καταϊφι, σκεπάζοντας έτσι τα τυριά.

Λιώνουμε τα 100 γραμμάρια βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό το καταϊφι με τη βοήθεια ενός κουταλιού ώστε να πάει το βούτυρο σε όσο γίνεται περισσότερα μέρη.

Διασκορπίζουμε στην επιφάνειά της το σουσάμι και τον κολοκυθόσπορο.

Τέλος χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και κατόπιν ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να ομογεννοποιηθούν. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα πάνω στην πίτα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Δηλαδή το περιχύνουμε κουταλιά – κουταλιά ώστε να βρέξει όλο το καταϊφι αν είναι δυνατόν.

Σκεπάζουμε την πίτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί και να απορροφήσει τα υγρά για 12 περίπου ώρες.

Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να την δούμε να παίρνει ωραίο χρυσό χρώμα.

Καλή επιτυχία!!
πηγή laxtaristessyntages.blogspot
 superfoodnews

Ψωμάκια Αιγυπτιακά !!!


Τα τρώς σκέτα ή τα συνοδεύεις με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές !!

Υλικά
600 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ αλεύρι τσουρεκιού
35 γραμ ζάχαρη
20 γραμ αλάτι
2 αυγά
250 γραμ νερό
30 γραμ γάλα
1 βανίλια
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γραμ φρέσκια


Εκτέλεση
Νερό + γάλα +ζάχαρη+αλεύρι τσουρεκιού+μαγιά Ανακατευουμε σε χυλό και περιμένουμε να δημιουργήσει φυσαλίδες,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώμουμε για 4 λεπτά στο 1 και άλλα 4 λεπτά στο 3 --μίξερ με γάντζο-
Κόβουμε σε τεμάχια των 100 γραμ και τα πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού κεμπάπ.




Αφού ξεκουραστούν 5 λεπτά ανοίγουμε πάλι σε κορδόνι 50 εκατοστά μήκος .
Το διπλώνουμε στην μέση και στρίβουμε ,
Περνάμε την άκρη μέσα στην τρύπα της άλλης άκρης και δημιουργούμε κουλουρίτσα.
Αφήνουμε να γίνουν για 30 λεπτά με 40 και φουρνίζουμε στους 190 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου,Οι φωτογαφίες θα σας βοηθήσουν αρκετά.

 Από George Chatzigiatroudakis




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Καρπουζόπιτα φανταστική !!!

 Κυκλαδίτικη πίτα ,εύκολη δροσερή ,καλοκαιρινή !!!

Υλικά
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια χυμό καρπούζι
1 πακέτο φαριν απ αλεύρι 500 γραμ και μία κουταλιά της σούπας επιπλέον
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
σουσάμι


Εκτέλεση
Τα βαζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το σουσάμι .
Ανακατεύουμε να γίνει χυλός .
Λαδώνουμε ένα 30 αρι ταψάκι και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αδειάζουμε τον χυλό και ξαναπασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι ξανά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου.Καλή επιτυχία !!!

Eleni Bouloubassi- Οι χρυσοχέρες/ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ομελέτα με κιμά !!!


 Απίστευτη ομελέτα όλο πρωτείνες μας δίνει ένα δυνατό πρωινό αλλά και ένα γεύμα νόστιμο και ολοκληρωμένο!!!!!!

Υλικά για 6 άτομα

6 αυγά
300 γρ κιμά που έχει περισσέψει από φαγητό από σάλτσα κιμά.
100 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας αλεύρι καλά γεμάτη
1/4 της κούπας γάλα
λίγο λάδι
αλάτι κ πιπέρι ..!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι για να ζεσταθεί,στρώστε μέσα τον κιμά, αφήστε να ψηθεί για 3-4 λεπτά.
Σπάστε τα αυγά σε ένα πιάτο χτυπήστε τα ρίξτε μέσα τον μαϊντανό το τυρί το αλάτι το πιπέρι ανακατεύετε καλά το αλεύρι με το γάλα μέσα στην κούπα και το ρίχνουμε μέσα στα αυγά.


Ανακατεύετε όλα μαζί και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τον κιμά.
Κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού..τρυπάτε να περάσει το αυγό καλά μέσα στον κιμά.
Οταν ψηθεί η ομελέτα την σκεπάζετε με ένα καπάκι και σβήνετε την φωτιά, αφήστε λίγο να σταθεί και σερβίρετε..!! Δεν υπάρχει η νοστιμιά της..!!

Gogo Samiou-- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake nutella φούρνου !!!

Είναι πολύ πολύ τέλειο σε γεύση !!!

Υλικά:
2 πακέτα ορεο συν 40 γρ λιωμένο βούτυρο για τη βάση
1και μισή κούπα nutella

Για την κρέμα
3 αυγά
450 γρ Φιλαδέλφεια
λίγο αλάτι,
1 βανιλίνη
μισή κούπα ζάχαρη η και λιγότερο
150 γρ κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο 
μια κούπα nutella
1/4- 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος.

Θρυματίζουμε τα μπισκότα, Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο κ ανακατεύουμε κ φτιάχνουμε τη βάση.
Ύστερα χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το Φιλαδέλφεια να μαλακώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά κ μετά βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε την κρέμα στο καλούπι -ταψί-και βάζουμε το γλυκό στο φούρνου για 2 ώρες στους 140 (Εγώ είχα κ ένα ταψί από κάτω γεμάτο νερό να έχει υγρασία ο φούρνος που γίνετε καλύτερο το γλυκό). Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, βγάζουμε το τσέρκι και τοποθετούμε το γλάσο.
Το γλάσο είναι πολύ απλό να φτιαχτεί απλώς ανακατεύουμε τα 2 υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία. Καλή επιτυχία !!

 Valandis Mpougiamas



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτες γεμιστές με αλλαντικά !!!

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμες γεμιστές πίτες !!!

Υλικά για την γέμιση
1Κουτ της σούπας καλά γεμάτη μαγιά,η δυο φακελάκιαυ
1κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα λιωμένο Βιτάμ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουτ σούπας αλάτι
3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις




Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από την μαγιά ,όπως γράφω τα υλικάμε την σειρά,φτιάξτε το ζυμαράκι και αφήστε 20 λεπτά σκεπασμένο,πάρτε αρκετή ζύμη στα χέρια σας και ανοίξτε μια μακρόστενη πίτα.




γεμίστε ξεκινώντας πρώτα με τυρί και βάλτε ότι αλλαντικά θέλετε εσείς,Μπέικον σαλάμι και ντομάτα του δίνει ξεχωριστή γεύση,ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς να αλείφεται με αυγό στους 200 μέχρι να ροδίσουν!!

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιμαδόπιτα !!!

Απλή και εύκολη πίτα πολύ ωραία σε γεύση με ωραίο τραγανό φύλλο!!!



Για την ζύμη
Αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λιγότερο από κιλό, ρίχνω αλάτι λάδι ελάχιστο μηλοξιδο και σήμερα έβαλα πειραματικά 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι( βγήκε ωραιο το φύλλο)
Χωρίζω την ζύμη σε δυο και το καθένα σε 5 μπαλιτσες.
Ανοίγω μικρά φύλλα και βάζω το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας με ελαιόλαδο και μινερβινη.



Εχω έτοιμη γέμιση με 2 κομμένα κρεμμύδια αχνιζω μαζί με τον κιμα περίπου 1 κιλό μοσχαρι και λίγο χοιρινό.
Μαϊντανό αλάτι πιπέρι, και λίγο αραιά μπεσαμέλ( μισή κούπα ) και λίγο τζίντζερ σκόνη.
Ανοίγω τα φυλλα  5  φύλλα συνολικά δηλ. 2 φύλλα κάτω την γέμιση και 3 φύλλα επάνω.
Την κόβω και την ψήνω σε αερα για μισή ώρα στους 150 β και μετά στους 180 περίπου άλλη μισή ώρα.Καλή επιτυχία !!!

*Μπεσαμέλ
Βάζω 2 κουταλιες βούτυρο σε κατσαρολίτσα -6 κουταλιες αλεύρι -τα δουλεύω με το σύρμα -αμέσως μετά φρέσκο γάλα λίγο λίγο όσο πάρει να γίνει πηχτή κρέμα -τέλος αλάτι και 1 κρόκο αυγού.





Λένα Βαλούκου,,





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ