Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Μουσακάς !!!


Μουσακάς !!!


 Yλικά
μελιτζάνες
πατάτες
κιμά μισό κιλό
2 κ σούπας πελτέ
αλάτι πιπέρι
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
λάδι
λίγη φέτα ..[προαιρετικά]

κρέμα μπεσαμέλ
βούτυρο5 κ σούπας
αλεύρι 8 κ σούπας
2 αυγά Τον κρόκο μόνο
1 λίτρο γάλα
τυρί τριμμένο
αν θέλετε ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Λίγο μαϊντανό





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω καλά τις μελιτζάνες και τις καθαρίζω σαν ριγέ απ έξω ,βγάζω λίγη από την φλούδα να είναι πιο ελαφρύς, τις κόβω σε λεπτές φέτες τις βάζω σε ταψί [ας είναι η μία πάνω στην άλλη] ρίχνω κ λίγο λάδι  κ τις ψήνω σε μέτριο φούρνο.
Συγχρόνως κόβω σε ροδέλες πατάτες τηγανίζω κ τις στρώνω στο ταψί ρίχνω από πάνω κ λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο,μετά βάζω από πάνω κ τις ψημένες μελιτζάνες,και ρίχνω πάλι λίγο τυρί τριμμένο τον κιμά τον ετοιμάζω κατ αυτόν τον τρόπο.
Βάζω τον κιμά σε μια κατσαρόλα και τον σκεπάζω με νερό ,με καθαρό χέρι τον ζυμώνω να διαλυθεί ,και τον αφήνω να βράσει, σε κανένα τέταρτο προσθέτω κ το κρεμμύδι τον πελτέ το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και βράζω σε 20 λεπτά περίπου προσθέτω κ το λάδι κ τον μαϊντανό ψιλοκομμένο μαγειρεύω μέχρι να πιει όλο το ζουμί ,τον στρώνω επάνω στις μελιτζάνες κ ρίχνω λίγο τυρί τριμμένο-ο κιμάς έτσι γίνεται σπυρωτός πολύ .



ΚΡΕΜΑ
Βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε σιγανή φωτιά μόλις λιώσει προσθέτω κ το αλεύρι και ανακατεύω συνέχεια γρήγορα γρήγορα να μαζεύεται το υλικό στον αυγοδάρτη που χρησιμοποιώ για να ανακατεύω ,αμέσως προσθέτω το γάλα κι ανακατεύω πολύ γρήγορα αυτό θα γίνει λείο όταν πήξει [αν χρειάζεται κι άλλο γάλα αν πήξει πολύ δηλαδή προσθέστε λίγο ακόμα] προσθέστε μόνο τους κρόκους από τα αυγά [το ασπράδι το ρίχνουμε μέσα στο κιμά όταν κρυώσει και το ανακατεύουμε καλά ] κ 4-5 κουταλιές τυρί τριμμένο ανακατεύοντας πολύ γρήγορα ..μετά την στρώνετε από πάνω από τον κιμά ρίχνετε λίγο τυρί σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε μέχρι να ροδίσει.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Μπουγάτσα σπιτική !!!



Από τις ωραιότερες ατομικές σπιτικές Μπουγάτσες που θα έχετε φάει !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΟΥ:
Βάζουμε στην λεκάνη 1 κιλό αλεύρι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,4 κουταλιές της σούπας ξίδι,4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,2 ποτήρια νερό χλιαρό ,μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα.ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα.



ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κιλό γάλα με μια κούπα ζάχαρη μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 1 κούπα χοντρό σιμιγδάλι ανακατεύουμε.
 Μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 βανίλια.
Την αφήνουμε να κρυώσει.







ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε την ζύμη μας πάνω στον πάγκο την ξαναζυμώνομαι και κόβουμε κομμάτια αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπαλιτσες αυτές της μπαλίτσες της ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια τα λαδώνουμε και ανά 3 ανοίγουμε φύλλο.
Στο φύλλο στην άκρη βάζουμε κρύα κρέμα ρολάρουμε δίνουμε το σχέδιο σαλιγκάρι τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί μας.
Τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμός μέχρι να ροδίσουν .
Όταν τα βγάλουμε μετά από 5 λεπτά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πολίτικο με άρωμα μαστίχας !!!


Πολίτικο με μαστίχα  με υπέροχο σιρόπιασμα και αφράτη κρέμα!!!

Υλικά:
1 χονδρό σιμιγδάλι(πακέτο των 500γρ) 250ml γάλα (και λιγο παραπάνω)
1/2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλ μαστίχα κοπανισμένης(εγώ έβαλα 1)
1 κουτ.γλ σόδα μαγειρικής
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Σιρόπι:
2 1/2φλυτζανια τσαγιού ζάχαρη 2 φλυτζάνια νερό.

Κρέμα:
600ml γάλα και 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμο για μιλφειγ.

Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζω όλα τα υλικά για το Ραβανί ανακατεύω με κουτάλι καλά .
Σε προθερμασμένο φούρνο 180° ,το ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψάκι να ψηθεί για 30'!
Αφήνουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι να βράσει 5 με 8 λεπτά και με κουτάλι ρίχνουμε καυτό όπως είναι από πάνω.
Αφού κρυώσει κι αυτό χτυπάμε 5' την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα,ρίχνουμε από πάνω απλώνουμε,τέλος πασπαλίζουμε κανέλα καρύδι ή και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
1 ώρα στο ψυγείο και έτοιμο.Η συνταγή είναι από το Pinterest 🤗


Συνταγή από Karolina Mega-Οι χρυσοχερες-ηδες





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Κέικ νηστίσιμο σοκολάτας !!!



Από το ωραιότερο αφράτο νηστίσιμο υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ !!!

  ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ--ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ 1 κούπα σπορέλαιο,6 κουταλιές της σούπας κακάο,1 κούπα χυμό πορτοκαλιού,2 κούπες ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,4 κουταλιές της σούπας ξίδι,ξύσμα ενός πορτοκαλιού και το ανακατεύουμε με σύρμα 5 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε 2 βανίλιες και 500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα λίγο λίγο και ανακατεύουμε!
Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο !!

Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou -Aγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Σοκολατόπιτα !!!

  

Σοκολατόπιτα  ζουμερή !!!!

Υλικά
5αβγά
1κουπα του νες καφέ ηλιέλαιο
Μισή κούπα γάλα
Μισή κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
Μισή κούπα κακάο
Ένα φάκελο μπεικιν
Μια βανίλια
Χτυπάμε αβγά με ζάχαρη μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε τα υπόλοιπα τοποθετούμε το μείγμα σε αλευρωμενο ταψί και ψήνουμε στους 180 Για 25 /30 λεπτά ανάλογα το φούρνο

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3κουπες νερό
Ένα ξυλάκι κανέλλα
Τα βράζουμε για δέκα λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε το ζεστό παντεσπάνι

Για το γλασο
Δύο κουβερτουρες 125 γρ και 2φλυτζ του καφέ γάλα
Ζεσταίνεις το γάλα
Και βάζεις την σοκολάτα να λιώσει
Μόλις κρυώσει το γλυκό προσθέτουμε το γλασο




Roula Monokrousou -- οι χρυσοχερες-ηδες




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

*Κοτόπουλο με ρύζι για το εορταστικό τραπέζι !!!




Πρωτοχρονιάτικη συνταγή για Φαντασμαγορικο Ρύζι με Κοτόπουλο - Chicken Lollipop with Cristmas wild rice
 Φτιάξαμε Κοτόπουλο με  εορταστικό  ρύζι που σίγουρα θα  σας εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας!!

Υλικά-Ingredients
1κιλό κοπανάκια κοτόπουλου-1kg chicken lollipop
αλάτι-salt
150 γρ μπάρμπεκιου σως-150 gr barbeque sauce
3 αποξηραμένα σύκα-2 dried figs
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο-Extra virgin olive oil
500 γρ άγριο ρύζι-500 gr wild rice
40 γρ κουκουνάρι-40 gr pine nuts
70 γρ σταφίδες-70 gr raisins
1250 γρ ζωμό λαχανικών-1250 gr vegetable broth



GERMAN


-Zutaten
-1kg Hühner lollipop
-Salz
-150 g Barbecue-Sauce
-2 getrocknete Feigen
-Extra natives Olivenöl
-500 g Wildreis
-40 g Pinienkerne
-70 g Rosinen
-1250 g Gemüsebrühe

ΔΕΙΤΕ την εκτέλρση πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=_BnsSwtdPT4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR21_JDLnc7uiTjvoSflY4ncuBugraoU87TGmQAMmmNsNg6nDZ3mz8a4uOc



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Κουλουράκια Χριστουγεννιάτικα !!!



Συνταγή:
Υλικά:
6 αυγά,
250 γρ βούτυρο Βιτάμ,
2 ποτήρια ( όχι γεμάτα ) ζάχαρη,
5 βανίλιες,
1 ποτήρι κρασιού γάλα ,
1/2χαρτακι μαστίχα κοπανισμένη ,
1 μπέικιν  παουντερ,
1/2φλυτσανι του καφέ χυμό πορτοκαλιού ,
ένα κουταλάκι σόδα
ξύσμα πορτοκαλιού
περίπου 1200-1300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις



Εκτέλεση :
Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάω σε μαρέγκα.
Σε μία λεκάνη χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους .
Προσθέτω το βούτυρο βανίλιες, ξύσμα, μαστίχα , τον χυμό με την σόδα και το γάλα ανακατεύω. . Βάζουμε και την μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με το παραπάνω μείγμα.
Τέλος το αλεύρι με το Μπέικιν παουντερ.


Ένα κρόκο με λίγο νεράκι αλείφω τα κουλουράκια, έριξα σουσάμι στο ένα ταψί και στο άλλο τρούφα χρωματιστή.
Τα έψησα στον αέρα στους 150 βαθμούς.


Lena Patsi-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Μακαρόνια μπλούμ και σαλάτα λάχανο με δική μας σάλτσα !!



 ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6 η 7
10 ποτήρια νερό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας κύκνος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας κοφτή βασιλικό
αλάτι-πιπέρι [εγω δεν βάζω καθόλου αλάτι αλλά προσθέτω 2 κύβους knorr χωρίς συντηρητικά δίνει πολύ νοστιμιά]
ελαιόλαδο περίπου 5 κουταλιές της σούπας
τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν βράση ΄
Ρίχνουμε και τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά .
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δούμε να δέσει η σάλτσα σε δυνατή πάντα φωτιά  ,Τα αφήνουμε με ελάχιστο ζουμάκι κι ειναι πεντανόστιμα !!!



ΥΛΙΚΑ
Λάχανο
καρότο
2 λεμόνια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
5 κουταλές σούπας μαγιονέζα Kraft η καλύτερη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το λάχανο ,τρίβουμε το καρότο και σε ένα μπώλ
Σε ένα  άλλο μπολάκι εχουμε το χυμό από τα λεμόνια προσθέτουμε και μαγιονάζα ,μουστάρδα ,κέτσαπ ,ελαιόλαδο και μ΄ενα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά.
Πίχνουμε ελάχιστο αλάτι στο λάχανο καρότο και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα μας .Ανακατεύουμε όταν έρθει η ώρα του φαγητού Καλή όρεξη !!!
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Φωλίτσες με μπέικον & αυγά στον φούρνο !!!




Εντυπωσιάστε με τις καταπληκτικές φωλίτσες !!Ωραίες για μπουφέ- παιδικά πάρτυ κι όχι μόνο !!

Υλικά για 4 φωλίτσες
4 λωρίδες μπέικον
4 αυγά
λίγο αλάτι -πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο λάδι για το ταψί

Τι κάνουμε

Έχουμε ταψάκι με θήκες .
Λαδώνουμε καλά τις υποδοχές και βάζουμε κυκλικό το μπέικον όπως το δείχνει η φωτογραφία.




 Σπάμε από ένα αυγό στην κάθε θηκούλα΄


 Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.




Με την βοήθεια σπάτουλας βγάζουμε τις φωλίτσες




Τις τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .

 Έχουν καταπληκτική γεύση και ετοιμάζονται αμέσως !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Cookies ταψιού με γέμιση μερέντας !!!




ΥΛΙΚΑ

120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική η 1/2 Κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις η 1,1/2 κούπες αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια η τρούφα
150 γρ. μερεντα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.
Τέλος μέσα σε μικρο ταψάκι βάλτε λαδόκολλα προσθέστε το μισο μείγμα στο ταψακι ριχνετε μερεντα απο πανω και το αλλο μισο μειγμα.... και τελος σπάστε μια κουβερτούρα σε μικρα κομμάτια απο πανω η ακομα και σταγονες σοκολατας και ψηνετε για 20 λεπτα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ GOGO SAMIOU ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Λουκουμάδες !!!


Λουκουμάδες με ζάχαρη!!!


Υλικά :
(για 24 ντόνατς)

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι στεγνή μαγιά
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
3/4 του φλιτζανιού χλιαρό γάλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
καλαμποκέλαιο ή παρθένο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
ζάχαρη, για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση :

Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την ανακατεύετε με το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και το αυγό χτυπημένο. Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι και κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε εκεί το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την ξαναζυμώνετε για μερικά λεπτά και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών. Κόβετε με ένα ποτήρι ή κουπ πατ δίσκους ζύμης διαμέτρου 6 εκατ.
Με βιδωτό καπάκι από μπουκάλι ή με μικρό κουπ πατ αφαιρείτε μικρούς δίσκους από το κέντρο της ζύμης, για να γίνουν τα ντόνατς σαν δαχτυλίδια.
Αραδιάζετε τα ντόνατς σε αλευρωμένη πετσέτα, τα ξανασκεπάζετε και τα αφήνετε να διπλασιαστούν πάλι σε όγκο.
Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει το πολύ λάδι.
Όσο είναι ζεστά, τα βουτάτε σε ζάχαρη.
 Wonderful Sense

Τάρτα υπέροχη με πράσα !!



Kαι κάτι αλμυρό..!

Τάρτα με πράσα και φρέσκα κρεμμυδάκια. !!!

Υλικά :

200 γρ. ζύμη για τάρτες (1 φύλλο) έτοιμη ή σπιτική*
500 γρ. πράσα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
60 γρ. βούτυρο
2 αυγά
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. έμενταλ τριμμένο
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση :

Καθαρίζετε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα πράσα και κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρετε μαζί με το φύλλο δάφνης.
Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα (σε σιγανή φωτιά για 15’-20’) ανακατεύοντας τα συχνά.
Αν φτιάξετε σπιτική ζυμή, την ετοιμάζετε σύμφωνα με τη βασική μας συνταγή (πατήστε εδώ).
Στρώνετε μια φόρμα για τάρτα διαμ. 22 εκ. με το φύλλο σφολιάτας και το τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρούνι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C. Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την κρέμα.
Μόλις κρυώσει το μείγμα με τα πράσα και τα κρεμμύδια, αφαιρείτε τη δάφνη και το ρίχνετε πάνω στη ζύμη. Πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά και περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας. Ψήνετε για 40’ μέχρι να ροδίσει η τάρτα.


Wonderful Sense

Λαζάνια με διάφορα λαχανικά!



Για 6-8 άτομα

500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια σπανάκι
6 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια
250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
600 γραμμάρια φέτα
αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι.
Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.

Σε άλλη κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι και μετά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι βάζουμε μία στρώση από τη σάλτσα και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το σπανάκι, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγη φέτα.

Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά σπανάκι, μείγμα κρεμμυδιών και φέτα.
Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, σπανάκι, μείγμα κρεμμυδιών, φέτα και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσαμε, λίγη φέτα και από πάνω την γκούντα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Wonderful Sense
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook


Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Σουφλέ με ψωμί του τοστ,τυρί και γαλοπούλα !!!



Σουφλέ με ψωμί του τοστ,τυρί και γαλοπούλα !!!

Σήμερα έκανα πάλι πείραμα και άρεσε τόσο πολύ που σκέφτομαι πια να μαγειρεύω μόνο με πειράματα
Βουτύρωσα καλά το ταψί και έστρωσα ψωμί του τοστ,μετά τυρί φέτες γκούντα και μετά γαλοπούλα καπνιστή,ξανά ψωμί του τοστ,τυρί φέτες γκούντα και μετά γαλοπούλα καπνιστή.
Από πάνω έριξα 800 ml γάλα ψυγείου και κούνησα σιγά σιγά το ταψί ώστε να πάει παντού.
Σε ένα μπολ έβαλα 4 αυγά,500 ml κρέμα γάλακτος,100γρ βούτυρο λιωμένο,πιπέρι και λιγάκι αλάτι γιατί έχουν και τα τυριά.



Τα χτύπησα λίγο με τον αυγοδάρτη και το άπλωσα κουνώντας πάλι το ταψί να πάει παντού και το άφησα 20 λεπτά στο ψυγείο ώστε να ρουφήξει τα υγρά το ψωμί του τοστ.
Το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά στην κάτω κάτω θέση και μετά στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά στην μέση του φούρνου.
Το αποτέλεσμα νοστιμότατο !!

Μαρία Λαρου-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραμέλα -σοκολάτα -τούρτα !!!!


Για το παντεσπάνι...
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας κακάο άγλυκο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα γάλα πλήρες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε- αλευρώνουμε (ή πασπαλίζουμε με κακάο) 3 ταψάκια 26 εκατοστών στρογγυλά
Σε ένα μπολ Αναμειγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν (3-4 λεπτά).
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ξανά.
Βάζουμε το μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε βάλει στην άκρη σε τρεις δόσεις εναλλάξ με το γάλα (αυτό σε δυο δόσεις) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, όχι παραπάνω.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Γύρω στα 20' ανάλογα με το φούρνο....

Σιρόπι
1 κούπα νερό
1/2 κούπα σιρόπι καραμέλας παχύρρευστο

Κρέμα Καραμέλα
2 φακελάκια Garni σκόνη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής Γιώτης καραμέλα
750 γρ.γάλα φρέσκο
1 βαζάκι καραμέλα γάλακτος

Σιρόπι..
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η καραμέλα
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει

Κρέμα..
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε την καραμέλα χτυπάμε λίγο ακόμα,και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο

Στήσιμο..
Σε έναν δίσκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζομαι , Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το τρίτο παντεσπάνι.....
Γαρνίρομαι με σιρόπι καραμέλας παχύρρευστο ( αυτό που βάζουμε στο παγωτό) και νιφάδες σοκολάτας.
 Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ