Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Μελιτζάνες Καρνίγιαρικ !!!


  Μελιτζάνες Καρνίγιαρικ (Karniyarik)

 

Μια συνταγή που μας ταξιδεύει στα αρώματα της πολίτικης κουζίνας.

Η συνταγή είναι σχεδόν ίδια με τις Μελιτζάνες Παπουτσάκια με κάποιες μικρές παραλλαγές


Τι χρειαζόμαστε:

8 μελιτζάνες παχουλές
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια ξερά.
8 πιπεριές κέρατα
4 ντομάτες ώριμες
2 ντομάτες σφιχτές
1 κουταλιά σούπας βούτυρο αγελαδινό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
300 γρ. λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και χωρίς να τις αφαιρέσουμε το κοτσάνι τις χαράζουμε με το μαχαίρι σε μια μόνο μεριά αρκετά βαθειά. Τις αλατίζουμε στο εσωτερικό τους και τις αφήνουμε όρθιες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν για μισή ώρα.

Στο διάστημα του στραγγίσματος ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τις ώριμες ντομάτες και κόβουμε ροδέλες τις σκληρές ντομάτες. Κατόπιν ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σε αυτό σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και αφού ροδίσει και αυτός ρίχνουμε τις ώριμες ντομάτες, τον μαϊντανό, πιπέρι, μπαχάρι, αλάτι και ένα φλιτζάνι του καφέ νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Στη συνεχεία βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί ανοίγοντας τις στο σημείο που τις έχουμε χαράξει. Μοιράζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες και από πάνω τους βάζουμε ροδέλες από τις σφιχτές ντομάτες και πάνω σ’αυτές μια πιπεριά για κάθε μελιτζάνα.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 300 γρ. λάδι και 2 ποτήρια νερό και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Μικρασιάτικη κουζίνα !

Σοκολατάκια σπιτικά !!!


 Σοκολατάκια ανώμαλα !!!

 
Υλικά
200 γρμ. αμύγδαλα με τη φλούδα καβουρδισμενα.
3 κουβερτούρες πλαυλιδης.
2 κ. σ. ηλιέλαιο.
Εκτέλεση.
Έλιωσα τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί
μαζί με το ηλιέλαιο, πρόσθεσα
τα αμύγδαλα ανακάτεψα καλά,
άφησα το μείγμα15 λεπτά να παγώσει,
με κουτάλι τοποθέτησα σε λαδόκολλα,
τα  έβαλα στο ψυγείο να παγώσουν για ένα μισάωρο και μετά τα γαρνίρισα με λευκή κουβέρτα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα ΜαδικαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Χτυπητή ή τυροκαυτερή !!!


ΧΤΥΠΗΤΗ ή αλλιώς ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ !! Ένα μεζεδάκι παντός καιρού!! 


ΥΛΙΚΑ
200γρ. Κατσικίσιο τυράκι ή φέτα
100γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 καυτερή πράσινη πιπερίτσα ψημένη και ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη και ψιλοκομμένη
4-5 κουτ.σούπ. ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπ. ξύδι
Λίγο αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Λιώνουμε με το πιρούνι το τυράκι με το γιαούρτι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε! 

Έτοιμη!!! 

Συντηρείται για 5-7 μέρες σε μπολ εντός ψυγείου!!! 

Εάν θέλετε να γίνει σαν αλοιφή πολτοποιείτε τα πάντα στο μπλέντερ όλα μαζί! 

Εμάς μας αρέσει με κομματάκια! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Despina Kotsi

Σαρδέλες !!!

Ετοιμο το φαγητό μας για σήμερα !!!!!

Μόλις μπήκε στο φούρνο.ΣΑΡΔΈΛΕΣ

Με αλάτι

πιπέρι

ντομάτα

Μαϊντανό

και ένα τρεσινγ με χυμό λεμονιού λάδι και λίγη μουστάρδα .

Ρίχνω ένα κρασοποτηρο νερό και ψήνω αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να μείνει με το λαδακι του.

180 αέρα !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Μπακλαβάς !!!


ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ !!!


Υλικά
2 πακέτα φύλλο βηρυτού
500 γρ βούτυρο λιωμένο Χελμός Καλάβρυτα
1  κούπα καρύδια
1 κούπα αμύγδαλα
1 /2 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι
15 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
Γαρύφαλλα καρφάκια για το κάρφωμα του μπακλαβά
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα,1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο, και άλλη ½ κουταλιά του γλυκού  μοσχοκάρυδο τριμμένο
όλα αυτά τα υλικά τα  θρυμματίζεται στο μπλέντερ  και ανακατεύετε σε ένα μπολ.


Υλικα για το σιροπι
700 gr ζάχαρη
2  ποτήρια μεγάλα νερο
σταγόνες απο λεμονι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι.
Φτιάξτε το σιρόπι.. βράζετε νερό ζάχαρη και λεμόνι για 10 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μέλι αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε σε καυτό μπακλαβά.!!


Εκτέλεση
Στο τετράγωνο ταψί φούρνου στρώνουμε κάτω το( 1 πακέτο φύλλα βηρυτού, )μετά κάθε φύλλο που βάζουμε από το δεύτερο πακέτο στρώνουμε και μπόλικη γεμίση μέχρι να τελειώσουμε τα φύλλα ...κρατάμε 4 φύλλα για πανω πανω!! 

Μόλις τελειώσουμε χαράζουμε τον μπακλαβά και μπιγουμε τα καρφακια γαρυφαλλο στα κομματια... Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι( να κάψει πάρα πολύ καλά,) όταν θα αρχίσει να βράζει το βούτυρο αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως τον μπακλαβά με αυτό, αφήνουμε  το βούτυρο να  απορροφηθεί ολο απο τον μπακλαβα, περίπου 10 λεπτα ...Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220 βαθμούς, βάζουμε στον μπακλαβά στην κάτω θέση του φούρνου και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάρα πολύ καλά για να ξεραθεί ..βγάζουμε τον μπακλαβά απο τον φουρνο και όπως είναι καυτός ριχνουμε το κρυο σιρόπι... αφήνουμε τον μπακλαβά να απορροφήσει αρκετό σιρόπι καμια ωρα...αυτό που θα μείνει στο ταψί μας απο σιροπι  δεν το πετάμε... το σουρώνουμε και το φυλάμε σε ένα βαζάκι και το ρίχνουμε πάνω σε λουκουμάδες (δεν χαλαει στο ντουλαπι)Καλή επιτυχία σε όποιον τον φτιάξει.....

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μηλόπιτα τριφτή !!!


 Έφτιαξα για πρώτη φορά μηλόπιτα τριφτή..έγινε φανταστική!!!!!

ΥλικάΓια τη ζύμη:


1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (ή 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ)
250 γρ βούτυρο γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
1 μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση:
4-5 μήλα κόκκινα, μέτρια σε μέγεθος (εγώ προτιμώ τα pink lady)
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη (άσπρη ή καστανή ή μισή-μισή)
1 κοφτή κουταλιά κανέλα
‘Ενα ταψί 25 εκ και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις και βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι τη ζάχαρη και τη φαρίνα (ή το αλεύρι και το μπέικιν). Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε με το χέρι σας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.

Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.
Χωρίστε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη, αφήστε το ένα τρίτο καλυμμένο να ξεκουραστεί στον πάγκο της κουζίνας ή στο ψυγείο. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη, κομμάτι-κομμάτι, με τα χέρια σας στο ταψί.

Θα καλύψετε όλο το ταψί και μαζί λίγο από τα πλαϊνά ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν βάση τάρτας.
Στο ίδιο μπολ, τρίψτε τα μήλα (με ή χωρίς τη φλούδα) περνώντας τα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Περιχύστε τα με το χυμό του λεμονιού.
Σφίξτε τα με τα χέρια σας και στραγγίστε ώστε να φύγουν τα περίσσια υγρά και προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά και γεμίστε το ταψί.
Τρίψτε το υπόλοιπο ζυμάρι πάνω από τα μήλα με τα χέρια σας, ώστε να σχηματιστούν ακανόνιστα ψίχουλα.

Προσέξτε να σκεπάσετε τη γέμιση ομοιόμορφα με τα ψίχουλα ζύμης.
Ψήστε στη μεσαία/κατω σχάρα για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας όρεξη!❤️‼️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Ξένια ΔάρραΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τυροπιτάκια βραχάκια !!!


 Κοπιάστε για Τυροπιτάκια βραχάκια η παλιά μαμαδίστικη συνταγή !!!!

Υλικά
1 φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ (500 γρ)
2 αυγά μεγάλα σέ θερμοκρασία δωματίου
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστο βάζω εγώ
3/4 από το κεσεδάκι με ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
400 γρ.τυρι φέτα τριμμένη
λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι η γραβιέρα

Επικάλυψη
1 αυγό χτυπημένο
σουσάμι
ψήσιμο στους 180 έως 190 βαθμούς εστία πάνω κάτω ,ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ ... https://m.youtube.com/watch?v=QoHzZTIQZT4&feature=share

Κέικ με κακάο κ γλάσο !!!

Κέικ με κακάο και σοκολατένιο γλάσο!!!


Υλικά.
1  φαρινα γιωτης 500 γρ.
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο.
1 ποτήρι γάλα.
2 ποτήρια ζάχαρη.
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
3 κουταλιές της σούπας κακάο.
1 βανίλια
Εκτέλεση.
Χτύπησα τα ασπράδια με μια κουταλιά της σούπας νερό και λίγο αλάτι σε μαρέγκα 5 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη, σταδιακά έριξα τους κρόκους το καλαμποκέλαιο το γάλα τέλος τη φαρινα με τη βανίλια, κρατεισα λίγο μείγμα και πρόσθεσα το κακάο , έβαλα το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 26 εκατοστά έψησα στους 180 βαθμούς αντίσταση 50 λεπτά.
Για το γλασο ελιωσα 1 κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο ..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα ΜαδικαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Κλέφτικο με Κοτόπουλο !!!

Κλέφτικο με Κοτόπουλο...❣❣❣


2 στηθη Κοτόπουλο φιλέτο κομμενα σε μερίδες
4-5 μικρες πατάτες με την φλουδα κομμένες
2 κρεμμυδια σε ροδέλες
2 πιπεριες Φλωρίνης κομμένες
2 πιπεριές πρασινες κομμένες
Ντοματίνια κομμενα στην μεση
250 γρ. Κασέρι πικάντικο κομμενο σε κύβακια
Αλάτι
Πιπερι
Κουρκουμά
Παπρικα καπνιστή
Ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε ολα τα υλικα μαζι... παιρνουμε 2-3 φυλλα αλουμινοχαρτο, το βαζουμε σαν βάση και από πανω λαδόκολλα... ριχνουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά, κλεινουμε σε μορφή φακέλου και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αερα για μιάμιση ώρα περίπου... μολις περασει η ωρα ωρα το ανοιγουμε προσεκτικά να μην χαθούν τα ζουμιά του και ψηνουμε ακομα για 20- 30 λεπτα μεχρι να πάρει ενα ωραιο χρωμα....

Εκτέλεση φωτό συνταγή ..ΟΙ ΓΕΎΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ 

Σπιτικό Baileys !!!

 Σπιτικό Baileys
ΥΛΙΚΑ

1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα ουίσκι
1 κ.σ. γεμάτη σιρόπι σοκολάτας παχυρευστη
1 κ.γ. γεμάτο στιγμιαίο καφέ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, το σιρόπι, τον καφέ που καλό είναι να τον έχουμε θρυμματίσει στο multi, το εκχύλιμα βανίλιας και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 1- 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αν το χτυπήσουμε δυνατά και πολύ, υπάρχει ο κίνδυνος η κρέμα γάλακτος να σφίξει περισσότερο από όσο πρέπει.
το αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ωρες τουλαχιστον να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις πριν το σερβίρουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2-3 μήνες κλεισμένο σε μπουκάλι.


Συνταγή φωτό εκτέλεση από  κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – Οι Γεύσεις της Ελένης

Χιονούλες !!!



Εύκολες Χιονούλες από Τζένη Τσανακτσιδου!!      

Υλικά:

2 κουτιά  ζαχαρουχο γάλα,

300 γρ καρύδα+

200 γρ για επικάλυψη και φυσικά τα κερασακια!   

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ τα ζαχαρουχο!

Ρίχνουμε σιγά+σιγά την καρύδα και ανακατεύουμε!!

Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγωσει για 45 λεπτά!      

Ρίχνουμε την υπόλοιπη καρύδα σε ένα μπολ!

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπαλιτσες!

Της βουτάμε στην καρύδα και τις βάζουμε στα φορμακια η και τα αφήνουμε σε πιατέλα!

Τελειώνουμε βάζοντας πάνω το κερασάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο!

Με το μέγεθος που τα έπλασα έκανα 30 κομμάτια!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Ροξάκια με Πορτοκάλι- Εύκολα και πεντανόστιμα!!!!


  Νηστίσιμα Ροξάκια με Πορτοκάλι- Εύκολα και πεντανόστιμα!! Θα τα φτιάχνετε συνέχεια ξανά και ξανά!!! Γίνονται Χωρίς μίξερ και είναι ιδανικά για όλες τις περιστάσεις!!Συνταγή που δεν την ξεχνάς!!


ΥΛΙΚΑ
🔪470 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
🔪7 γρ ξηρή μαγιά
🔪140 γρ ηλιέλαιο
🔪100 γρ χλιαρό νερό
🔪100 γρ χυμό πορτοκάλι
🔪Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
🔪1 κτσ ζάχαρη
🔪1 κτγ μπέικεν πάουντερ
🔪1/2 κτγ κανέλα
🔪Λίγο αλάτι
🔪2 βανιλίνες
🔪2 κτσ κακάο σκόνη
--------------------------------------------
🔪600 γρ νερό
🔪700 γρ ζάχαρη
🔪Φλούδες από 1 λεμόνι
🔪1 κτσ χυμό λεμόνι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ--> https://youtu.be/VjWGT_xhMek

Σαραγλί Θεικό !!!


 

Σούπερ Σαραγλί από Τζένη Τσανακτσίδου!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο Κρούστας,

250 γρ Κανταιφι,

250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο,

200 γρ καρύδια,

1 κ γ κανέλα,

1 κ γ γαρύφαλλο,

1 κ σ φρυγανιά,

1 κ σ ζάχαρη!!!        

ΣΙΡΟΠΙ:

Βράζουμε 2 ποτήρια νερό ,

2 ποτήρια ζάχαρη,

μισό λεμόνι,

1 ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!      

 ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Ανοίγουμε το Καντάιφι καλά!!!

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρυδια_φρυγανια_ζαχαρη_κανελα_γαρυφαλλο!!      

Βάζουμε τα φύλλα πάνω στον πάγκο!!!!    

Παίρνουμε το πρώτο φύλλο το βουτυρωνουμε!!

Βάζουμε πάνω του δεύτερο φύλλο το βουτυρωνουμε!!!

Τοποθετούμε στην άκρη των φύλλων Καντάιφι, ρίχνουμε το μίγμα καρυδιών παίρνουμε τον πλάστη και το τυλίγουμε σε ρολό!

Το σουρωνουμε και έχουμε βουτυρωσει καλά το ταψί και το βάζουμε μέσα!!!

Κάνουμε όλη την διαδικασία για όλα!!!!

Τα Βουτυρωνουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα!!!!    

Στην συνέχεια τα βγάζουμε από το ψυγείο τα ραντίζουμε με νερό και τα ψήνουμε στους 160 β.τελευταια σχάρα μέχρι να κοκκινίζουν καλά!!!!   

Μόλις τα βγάζουμε από τον φούρνο όπως είναι καυτά τα σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι!!       

Η επιτυχία οφείλεται::Στο καλό βουτυρωμα,στο καλό ψήσιμο και φυσικά στο καλό σιροπιασμα να ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος τσουρουφλισματος!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Να σας κεράσω ένα απλό γλυκάκι με δύο υλικά σε 5 λεπτά!!!


 Να σας κεράσω ένα απλό γλυκάκι με δύο υλικά σε 5 λεπτά!!!


Υλικά :

ένα ζαχαρούχο γάλα και ένα φάκελακι ζελέ φράουλα.


Βάζουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικο το ζαχαρούχο να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς με ένα μαρις όχι πολύ σε 1 λεπτό, να μην μας κοπή το γάλα, να μείνει κρέμα .

Για γρήγορη κίνηση σε ένα μούλτι βάζουμε το φακελάκι ζελέ με μία κούπα ζεστό νερό και το δουλεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το ζελέ.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ζαχαρούχο και βράζουμε μαζί ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς .

Αποσύρουμε από την φωτιά.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε μία μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα μέσα, σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη (δείτε την φωτογραφία στα σχόλια) .

Μόλις κρυώσει λίγο τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Βγάζουμε το μεμβράνη από πάνω και αναποδογυριζουμε σε ένα δίσκο και κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Pellumbesha Lumi ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κέικ μανταρινιού που θα λατρέψετε χωρίς μίξερ σε 5 λεπτά !!!

Κέικ μανταρινιού που θα λατρέψετε χωρίς μίξερ σε 5 λεπτά έτοιμο για ψησιμο ΟΧΙ ΣΤΕΓΝΟ ΜΕΣΑ!! ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΤΟ!!!


 ΥΛΙΚΆ για μια φόρμα 18 εκ.ειναι μικρή μπορείτε και σε πυρέξ ή ταψακι μακρόστενο φορμακι μιας χρήσης!

 3 μανταρίνια χωρίς φλούδα

3 αυγά

200 γρ.ζαχαρη

130 καλαμποκελαιο

150 γρ.γιαουρτι στραγγιστο

1 βανίλια

ξύσμα ενός μανταρινιού

320 γρ.αλευρι φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΎΣ ΕΣΤΊΑ ΠΆΝΩ ΚΆΤΩ ΠΕΡΊΠΟΥ 50 ΛΕΠΤΆ.

Για το γλάσο θα βάλετε χυμό ενός μεγάλου μανταρινιού και θα προσθέσετε ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα μέτριο γλάσο όχι πολύ πηχτό.

Εκτέλεση ΕΔΩ -->   https://m.youtube.com/watch?v=NjKlKUMwF1c&feature=share