Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Κέικ δίχρωμο αγαπημένο όλων !!












 200 γραμ. βούτυρο
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 αβγά
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
300 γραμ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [περίπου 3 φλυτζάνια τσαγιού]
3 κουταλίες σούπας κακάο κοσκινισμένο
για την φόρμα
βούτυρο και αλεύρι
γιά στόλισμα
άχνη ζάχαρη




 Βουτυρώνουμε την φόρμα  και την πασπαλίζουμε με αλεύρι ,ανάβουμε και το φούρνο στους 180 βαθμούς .

Στο  μπόλ μίξερ βάζουμε το βούτυρο  [σε θερμοκρασία δωματίου ] την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα σε γρήγορη ταχύτητα .Αν δεν υπάρχει μίξερ μεγάλο μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με το μίξερ χειρός .

Προσθέτουμε .ενα ένα τα αβγά ,τις βανίλιες ,και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα .Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι .Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά .

Αδειάζουμε από το μίξερ το μισό από το μίγμα στην φόρμα και στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακάο  [Ανοίγουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και μένα μικρό σουρωτήρη  π.χ. αυτό που χρησιμοποιούμε για το τσάι ,κοσκινίζουμε τις 3 κουταλιές κακάο και πέφτει μέσα στο μίξερ και γίνετε  ένα σοκολατί μίγμα το οποίο το αδειάζουμε πάνω από το μίγμα της φόρμας .

Βυθίζουμε ένα πιρούνι μέσα στην ζύμη το στριφογυρίζουμε ,έτσι ώστε η ζύμη με το κακάο να δημιουργήσει διάφορα σχέδια .

Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .