Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης ,η παραδοσιακή συνταγή !






Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης 

 




Μερίδες: 8
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
200 γραμ.τυρί φέτα
1 κλωνάρι δυόσμο
1/2 φλυτζάνι αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι -πιπέρι





Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τα κρεμμύδια ,το δυόσμο,το αλεύρι ,τις ντομάτες [να τις στίψετε μην έχουν πολλά υγρά] το τυρί φέτα λιωμένο με ένα πιρούνι ,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε ,το μείγμα μας πρέπει να γίνει αφράτο.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει .
Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι .
Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές .
Τους βγάζουμε με τρυπητ'η κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.Τους έφτιαξα όπως βλέπετε και έγιναν πολύ νόστιμοι !!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή από την φίλη μου
Χριστίνα Μακρή Από Σαντορίνη