Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Μπακλαβάς Ο Τέλειος!!!!

Υλικά
1 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα
1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
3 κουταλιές κανέλα
1 κουταλιά τις σούπας γαρύφαλλο
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα μαργαρίνη
Λίγα γαρύφαλλα ολόκληρα
Σιρόπι
6 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1/2 γλυκόζη , η μέλι
Λίγη βανίλια (προαιρετικά)
2 φλούδες λεμόνι ,η 2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, η τα αμύγδαλα την κανέλα,και το γαρύφαλλο.
Λιώνουμε την μαργαρίνη και το βούτυρο μαζί.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35 εκατ.και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα .Πασπαλίζουμε λίγο σε όλη την επιφάνεια από το μείγμα των καρυδιών , η αμυγδάλων ώσπου να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Τελειώνουμε με 4 φύλλα όπως αρχίσαμε.
Περιχύσετε τον με το υπόλοιπο βούτυρο που περίσσεψε και ραντίστε το με λίγο κρύο νερό
Τοποθετούμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει και τον κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και μπήγομαι από ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι στο κέντρο.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά να ροδίσει καλά.
Σιρόπι

 Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε κονιάκ το ρίχνουμε στο σιρόπι όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά.
Περιχύσετε τον μπακλαβά με καυτό σιρόπι αμέσως μόλις βγει από το φούρνο
Αφήστε το να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Σημείωση
Για να διατηρηθεί τραγανός μη τον σκεσπάσετε και μην τον βάλετε στο ψυγείο.
Χρησιμοποιούμε μόνο η καρύδια,η αμύγδαλα.
Συνταγή απο Αρτοποιεία & Συνταγές.Ευχαριστώ.