Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Semifreddo γιαουρτιού με φρούτα!


Υλικά
180 γρ. μπανάνες κατεψυγμένες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
400 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα ή κατεψυγμένες φράουλες (και τα δύο θα τα βρείτε σε όλα τα μεγάλα super market)
100 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα  (θα τα βρείτε σε όλα τα μεγάλα super market)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρης λιπαρών
1 κ.σ ανθόμελο (χρειαζόμαστε ελαφρύ και μυρωδικό μέλι)
1 κ.γ χυμό λεμονιού

μερικά φρέσκα φρούτα για τη διακόσμηση




Εκτέλεση

Καλύπτουμε μία φόρμα κέικ με ένα μεγάλο κομμάτι πλαστική μεμβράνη, που να καλύπτει τα τοιχώματα και να εξέχει αρκετά. Βάζουμε στο μπλέντερ 120 γρ. μπανάνας, τα βατόμουρα ή τις φράουλες, 150 γρ. από το γιαούρτι και 1/2 κ.σ από το μέλι. Αλέθομαι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα και στα τοιχώματα, πατώντας το καλά για να μην αφήσει κενά. Πλένουμε καλά το κάδο του μπλέντερ και βάζουμε μέσα τα σμέουρα, την υπόλοιπη μπανάνα, το υπόλοιπο γιαούρτι, μέλι και το χυμό λεμονιού. Αλέθομαι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σμέουρων μέσα στη φόρμα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα από τα βατόμουρα ή τις φράουλες. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και παγώνουμε για 24 ώρες. Για να σερβίρουμε, ανοίγουμε τη μεμβράνη, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και στολίζουμε με φρέσκα φρούτα.

 Semifreddo γιαουρτιού με φρούτα! ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ
Ψάχνοντας για καινούργιες, δροσερές συνταγές, εντόπισα αυτή και με μικρές παραλλαγές, που ταιριάζουν στο Ελληνικό μας ταμπεραμέντο
σας την παρουσιάζω. Είναι γρήγορη, εύκολη, υγιεινή και εντυπωσιακή. Ότι πρέπει για το καλοκαιρινή μας διάθεση και τα ζεστά απογεύματα. http://kelliesfoodtoglow.com/.../rose-and-summer-berries.../

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη Οι Κουζινίστας