Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Παστάκια ,παστάκια ,παστάκια !!!!!





 .
Υλικά  για το παντεσπάνι


6 αυγά΄
6 κουτ.σούπας ζάχαρη
6 κουτ.σούπας αλεύρι
4 κουτ.σούπας κακάο
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν




Υλικά για το σιρόπι

300 γρ.ζάχαρη
350 γρ.νερό
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
1κ.γ χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ γλυκόζη(ότι έχετε)


Οδηγίες

-Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μείγμα των αυγών με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 25χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.



Για την λευκή κρέμα

εδώ έκανα μια δική μου αλλαγή γιατί μου αρέσει περισσότερο αυτή η φυτική σαντιγί
1 φυτική σαντιγί (κρύα)του ενος λίτρου εχω φώτο για την σαντιγί
1 κουτάκι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
-Χτυπάω την σαντιγί, προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

Για την γκανάζ

200 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
200γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη
-Βράζω το γάλα,το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτω και το μέλι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή
για να κάνω ατομικά παστάκια κόβω στο μέγεθος του ποτηριού που θέλω να κάνω το παστάκι μου και βάζω την κρέμα και από πάνω την σοκολάτα!!! ο στολισμός είναι στην δίκη σας φαντασια!!!!

 16 Παστάκια by mairh Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας 
μια συνταγη πάστας ταψιού της Σόφη Τσιώπου