Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος!!


  Υλικά
1  φλυτζάνια σπορέλαιο η ελαιόλαδο ( Εγώ έβαλα σπορέλαιο)
,2 φλυτζάνες σιμιγδάλι χοντρό
3 φλυτζάνες ζάχαρη,
4 φλυτζάνες νερό,
2 ξυλάκια κανέλας ,
2 φλούδες πορτοκαλιού.



Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο με το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε.
Οταν πάρει το χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Τον βάζουμε σε φόρμα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  Μαρια Μαρδα