Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Γλάσο Καραμέλας κι ο τρόπος που το φτιάχνουμε!


 Υλικά
1 κούπα τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας  βούτυρο
1 κουτ, σούπας κοφτό  κορν φλάουερ

Οδηγίες


Βάζουμε  σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει για να προσθέσουμε  και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς.



 Προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.


 Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν.
  Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάλετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.

  Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάλετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.



Αφήνετε το γλάσο καραμέλας να κρυώσει. Όταν κρυώσει, το περιχύνουμε  πάνω στο γλυκό που θέλουμε να την προσθέσουμε ! Καλή επιτυχία!!


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ