Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Σοκολατόπιτα.



ΥΛΙΚΑ:
5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια φαρίνα αλεύρι
1/2 ποτήρι κακάο σκόνη
1 μπεϊκιν παουντερ
1 βανίλια
1 Βιτάμ σε χάρτινη συσκευασία σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη

Για το γλάσο
1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ, γάλα (ίσως και λίγο παραπάνω)
1 κουταλιά σούπας Βιτάμ
1 νουκρέμα (τη μεσαία συσκευασία)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις περίπου 40x20 εκατοστά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου. 

Το σιρόπι το βράζουμε 5 λεπτά. 

 Κάνουμε τρυπούλες σε πολλά σημεία στο κέικ και το σιροπιάζομαι έχοντας ζεστό το κέικ και κρύο το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δύο, τότε ρίχνουμε σιγά-σιγά το γλάσο, το οποίο φτιάχνουμε ως εξής: 

Ζεσταίνουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά το γάλα, ρίχνουμε τη νουκρέμα και τέλος το βούτυρο.
Ανακατεύουμε ώσπου να γυαλίσει το μείγμα.
Αν μας φανεί σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γαλατάκι ακόμα!
Από Αgriro Porpatoneli