Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Μπισκότα - σαντιγί & καραμέλα !!! Γλυκάκι του λεπτού !!!




 Θα το φτιάχνετε συνέχεια !!!

Υλικά
 3 κουταλιές σούπας νες καφέ
1 μεγάλη φυτική σαντιγί
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

Ετοιμασία
 Σε ένα μπολάκι αραιώνουμε τον νες  καφέ με 1/2 ποτήρι του νερού νερό


Βουτάμε στα γρήγορα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στην σειρά σε μία πιατέλα


Έχουμε χτυπήσει στο μίξερ την σαντιγί με την άχνη ζάχαρη να πήξει καλά και βάζουμε μία στρώση λεπτή επάνω από τα μπισκότα


Αυτήν την διαδικασία την επαναλαμβάνομαι 4 φορές και στην τελευταία καλύπτουμε  όλα τα μπισκότα επιφάνεια και πλάγια με την σαντιγί
Το τοποθετούμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την καραμέλα .



Καραμέλα
1κούπα ζάχαρη
1 κουτ.σούπας νερό
1κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ.σούπας καλαμποκέλαιο

Τι κάνουμε
Σε κατσαρολάκι τοποθετούμε την ζάχαρη  μαζί με όλα τα αναγραφόμενα υλικά

 Ανακατεύομαι συνέχεια με το σύρμα [αυγοδάρτη] μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σε χρώμα σαν μέλι και ρευστή τότε την αδειάζουμε ή σε κάποια μαρμάρινη επιφάνεια ή σε λαδόκολλα την οποία έχουμε περάσει ελαφρά με λάδι να μην  κολλήσει  και περιμένουμε να κρυώσει.ΠΡΟΣΟΧΗ μην σας κάψει.


Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ανασηκώνουμε την άκρη τις καραμέλας την βάζουμε σε νάυλον σακουλάκι και με γουδί την σπάμε σε κομματάκια.


Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας  με την βοήθεια ενός κουταλιού

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κι έτοιμο το υπέροχο πανεύκολο γλυκάκι !! Διατηρείτε στο ψυγείο αν προλάβει να μείνει !!!