Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Εύκολος και νόστιμος Σολομός !!!


Συνταγή από την φίλη μου Ειρήνη Παπαδάκου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ο σολομός είναι εξαιρετικά νόστιμη τροφή, με πάρα πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, γι’ αυτό το λόγο αξίζει να τον εντάξετε στη διατροφή σας .
Σας έχω λοιπόν έναν πολύ εύκολο τρόπο για να τον μαγειρέψετε. Πριν σας δώσω όμως το μυστικό μου θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για τη θρεπτική αξία του σολομού.
Ο σολομός είναι πλούσιος σε βιταμίνες , μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες και απαραίτητα ω3 λιπαρά οξέα. Κάθε φορά που καταναλώνουμε σολομό προμηθεύουμε τον οργανισμό μας με νιασίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β12, Β6), σελήνιο και φώσφορο. Είναι χαμηλός σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, ενώ επίσης δεν περιέχει υδατάνθρακες και αλάτι. Τα ω3 λιπαρά οξέα που περιέχει βοηθούν στην αύξηση της «καλής» χοληστερόλης (HDL), στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και γενικά δρουν θετικά στην βελτίωση της υγείας της καρδιάς, των ματιών, της επιδερμίδας και των μαλλιών.
Ας προχωρήσουμε όμως με τη συνταγή μας. Πρόκειται για έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να μαγειρέψουμε το σολομό μας, που αποδεικνύει ότι κάποιες φορές τα απλά είναι και τα πιο νόστιμα.


   ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
2 φέτες σολομού
Λίγο ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τις φέτες του σολομού. Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο πάνω από την κάθε φέτα και περιχύνουμε με τον χυμό από το λεμόνι. Στη συνέχεια βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά μας. Ψήνουμε το σολομό για 15-18 λεπτά στο φούρνο, στους 220Ο και τα 2-3 τελευταία λεπτά γυρνάμε το φούρνο μας στο γκριλ για να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με σαλάτα της επιλογής μας. Καλή σας όρεξη!

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ