Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Γεμιστά ντόνατς με σοκολάτα & φράουλα !!!


___________________________________
Μία συνταγή πού θα ενθουσιάσει!!
__________________________________

Υλικά:
________
2βανιλιες
1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500ml χλιαρό γάλα
150γρ ζάχαρη
1φακελάκι ξερή μαγιά
800γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
Γέμιση:
Πραλινα φουντουκιου
Μαρμελάδα ότι μάς αρέσει
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι




Τρόπος παρασκευής
______________________

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα,με όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και μετα ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε  με ένα μπολάκι σε κύκλο και στο κέντρο κάνουμε μία τρύπα με ένα καπάκι από αναψυκτικό!Τα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι!Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και παίρνουμε ένα κορνε ,βάζουμε μαρμελάδα η πραλινα φουντουκιου και τρυπαμε με το κορνε τα ντονατς και τα γεμίζουμε!Τα ντονατς εσωτερικά γίνονται κούφια και μάς επιτρέπει έτσι να τα γεμίσουμε!
Καλή επιτυχία!

Συνταγή από τον φίλο σεφ  Γιώργος Χριστιανός Σελιδα μαγειρικής