Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Γιαουρτλού κεμπάπ Πολίτικο !!!





Υλικά για το κεμπάπ:

    400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
    400 γρ κιμά αρνίσιο
    1/2 φλ. τσαγιού ζουμί από κρεμμύδι το τρίβουμε πολυ ψιλό και το στίβουμε
    1 κουτ. γλυκού  πιπέρι
    1 κ γλυκού τσίλι τριμμένο
    1 κ γλυκού πάπρικα καυτερή
    1 κ γλυκού μιξ μπαχάρι Πολίτικο στα σούπερ μάρκετ
    1,5 κ γλυκού αλάτι



Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε το κρέας με όλα τα υλικά το  κρεμμύδι το πιπέρι το τσίλι την πάπρικα το Πολίτικο μπαχάρι το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο να τραβήξουν τα υλικά για λίγη ώρα.Πλάθουμε σε σχήμα κεμπάπ και τα περνάμε  σε μακριά σούβλα και ξαναφτιάχνουμε το σχήμα τους αν χάλασε σε μακρύ και φαρδύ κεμπάπ. Λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκρίλ .Σερβίρουμε επάνω σε γιαούρτι που έχουμε ανακατέψει λίγη πάπρικα η φτιάχνουμε την παρακάτω σάλτσα .Καλή όρεξη !!!

Αν θέλουμε κάνουμε και μία πολύ ωραία σάλτσα να τα συνοδεύσουμε

Υλικά για τη σάλτσα:

    1 κουτί σάλτσα ντομάτα
    μυρωδικά όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα
    1 μικρό κρεμμύδι
    1 κ γλυκού πάπρικα
    αλάτι
    λάδι

 Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι. Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα. Σερβίρεται με γιαούρτι  και ξεροψημένες πιτούλες.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ