Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Χοιρινή τηγανιά !!!

 Πολύ απλή συνταγή αλλά πολύ νόστιμη !!!!

Υλικά
500 γρ.κρέας από την μεριά του λαιμού
3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδελες
2 μεγάλες πιπεριές
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1/2 ποτήρι νερού κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
λίγο ελαιόλαδο


Τί κάνουμε
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας.
Κόβουμε και τα 3 κρεμμύδια σε ροδέλες.
Βάζουμε τα κρεμμύδια τις πιπεριές  με το κρέας χωρίς λάδι στο τηγάνι και περιμένουμε 10 με 15 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και να μαραθούν τα λαχανικά και αμέσως μετά ρίχνουμε το λάδι.
Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια και ψηθεί λίγο το κρέας σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή απο την  φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".