Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Τραχανάς παραδοσιακός από Νάουσα !!!



Εύχομαι σε όλους  καλό χειμώνα!!
Τραχανάς σε εξέλιξη !!Απλή συνταγή. Εδώ εμείς στην Νάουσα δεν κάνουμε ξυνό τραχανά.
2 κιλά γάλα
500γρμ σιμιγδάλι χοντρό.
Αλατι 2 κουταλιές
Αλεύρι όσο πάρει
Η ζύμη σκληρή.

              τρίψιμο -->


Εκτέλεση.
Βράζουμε το γάλα καλά. Εγώ πήρα φρέσκο από κτηνοτρόφο.
Το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Ρίχνουμε πρώτα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Και το αλάτι. Μετά βάζουμε το αλεύρι. Όσο αλεύρι μας πάρει να γίνει μια σφικτη ζύμη. Ανοίγουμε φύλλα. Μικρά. Εγώ τα άνοιξα με την μηχανή στο 3. Απλώνουμε. Δεν πρέπει να στεγνώσουν πολύ αλλά και ούτε να είναι γόπα. Ίσα που να τρίβετε ο τραχανάς εύκολα. Μετά θέλει καλό στέγνωμα μερικές μέρες να ξεραθεί και να τον τρίψουμε. Έτσι κρατάει χρόνια σε υφασμάτινη σακούλα.

Efi Kasida "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ