Χρησιμοποιώ ελαιόλαδο στο τηγάνισμα αλλά και με άλλο λάδι γίνονται εξίσου νόστιμα. Αλεύρι χρησιμοποιώ το σκληρό !
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
Αλάτι
Λίγες σταγόνες ξύδι
Αλεύρι
Λάδι
Λεμόνι
.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε ανάλογα το μέγεθος .
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι, ρίχνουμε αλάτι και λίγες σταγόνες ξύδι.
Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να στραγγίξουν μέχρι να έρθει η ώρα να τα τηγανίσουμε.
Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι και το βάζουμε στο μάτι.
Έχουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι και βουτάμε μέσα λίγα λίγα τα καλαμαράκια να αλευρωθούν καλά.
Τα τινάζουμε να φεύγει το περιττό αλεύρι και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε μέσα τα μισά καλαμαράκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά -Δεν βάζουμε πολλά γιατί πέφτει η ένταση του λαδιού .
Σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι γιατί πετάγονται.
Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά, με μια τρυπητή κουτάλα ανακατεύουμε τα καλαμαράκια με προσοχή να μην πεταχτεί λάδι επάνω μας.
Όταν δούμε ότι έχουν ροδίσει όλα τα καλαμαράκια τα βγάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας από κάτω .
Ο χρόνος για υο τηγάνισμα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 5 λεπτά.
Δεν τα αφήνουμε να παραψηθούν γιατί θα μας στεγνώσουν.
Μόλις τα βγάλουμε στην πιατέλα στίβουμε πάνω τους το χυμό του ενός λεμονιού.
Τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα.
Συνόδευσα με σαλάτα παντζαριών με καρύδι --απίθανη !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ -- https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/2024/10/blog-post_60.html
Εκτέλεση φωτό από - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ