Μερίδες: 2
6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα με λίγο αλατοπίπερο
8 πράσινα σπαράγγια
Λίγο ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
Κόβουμε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών.
Ξεφλουδίζουμε το υπόλοιπο (ξεφλουδιστήρι πατάτας) για να απομακρύνουμε τις ίνες, χωρίς να πειράξουμε τις κορυφές.
Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 2 - 3 εκ.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι νερό (Να σκεπάζει τα σπαράγγια ), ρίχνουμε λίγο αλάτι και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα σπαράγγια, κατεβάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
Στραγγίζουμε.
Προσθέτουμε το λάδι στο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Ρίχνουμε από πάνω τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει ομελέτα .
Οταν ροδίσει και ψηθεί καλά από την κάτω πλευρά και έχει σταθεροποιηθεί τη γυρίζουμε με ένα πιάτο με προσοχή και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και από κάτω, είτε την ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3 - 4 λεπτά.
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα !
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ