Η δροσερή τάρτα λεμονιού που όλοι θα ζητούν την συνταγή!!!
Φτιάξε εύκολα στο σπίτι την πιο δροσερή και αφράτη τάρτα λεμονιού! Ακολούθησε τη συνταγή μου για ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!
170 γρ. πτι-μπερ, αλεσμένα
40 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
3 κρόκοι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
150 γρ. χυμός λεμονιού
5 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
350 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με τα 40 γρ. ζάχαρη, το βούτυρο και τα βάζουμε σαν βάση σε 1 τσέρκι 20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 για 20' και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού, αδειάζουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 για 20'.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά βάζουμε τα 350 γρ. ζάχαρη με το νερό και περιμένουμε μέχρι να φτάσουν στους 120 βαθμούς.
Χύνουμε λίγο λίγο το σιρόπι μέσα στην μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε την τάρτα.
Με ένα φλόγιστρο θα κάψουμε την μαρέγκα.
Αν δε θέλουμε να βάλουμε μαρέγκα, γαρνίρουμε απλά με σαντιγί.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ == https://www.youtube.com/watch?v=POPncrUfa9o