Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Σούπερ σιμιγδαλένιος χαλβάς σε μία κατσαρόλα !!!


 

 

Κλασικό γλυκό ιδιαίτερα αγαπητό στην περίοδο της νηστείας !!Βάλτε χοντρό και ψιλό σιμιγδάλι για να βγει ζουμερός και να μην ανοίγει το σχήμα !! Χωρίς πιτσιλίσματα ο τρόπος και μόνο σε μία κατσαρόλα !!!

Υλικά

όλα με την ίδια κούπα ή ποτήρι

3/4 κούπας ηλιέλαιο

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη

4 κούπες νερό

ξύσμα πορτοκαλιού από 3 πορτοκάλια

1 βανιλίνη

1 κουτ γλυκού κανέλα

Λίγες σταφίδες

Λίγα καρύδια

1/2 κουτ γλυκού γαρύφαλλο -δίνει πολύ ωραία γεύση κ άρωμα -

Σταγόνες κουβερτούρα προαιρετικά

.





 Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με τα σιμιγδάλια και καβουρντίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ξανθό καστανό το χρώμα .

Ρίχνουμε μόλις πάρει χρώμα το γαρύφαλλο την κανέλα την ζάχαρη κ το νερό και ανακατεύουμε 10 με 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα καρύδια τις σταφίδες κ το ξύσμα πορτοκάλι την βανίλια  και ανακατεύουμε .

Εχει γίνει ο χαλβάς όταν δυσκολεύεσαι να τον γυρίσεις στην κατσαρόλα κ ξεκολλάει από τα τοιχώματα 

.



Εγώ πρόσθεσα σε αυτό το σημείο κ σταγόνες κουβερτούρας προαιρετικά και λίγα κράνμπερι κ  μου βγήκε σοκολατένιος .-Αυτά είναι προαιρετικά -

Βάζουμε σε φόρμα και  οταν ξεφορμάρουμε ρίχνουμε από πάνω λίγη κανέλα !

Σημ. Χρησιμοποίησα πρώτη φορά φόρμα σιλικόνης κ μου στράβωσε το σχήμα .. Δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσω ,δεν την συνιστώ καθόλου !

 Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή με μικρές αλλαγές από τον φίλο Σπύρο Μαρτίκα !