Κλασικό γλυκό ιδιαίτερα αγαπητό στην περίοδο της νηστείας !!Βάλτε χοντρό και ψιλό σιμιγδάλι για να βγει ζουμερός και να μην ανοίγει το σχήμα !! Χωρίς πιτσιλίσματα ο τρόπος και μόνο σε μία κατσαρόλα !!!
Υλικά
όλα με την ίδια κούπα ή ποτήρι
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
4 κούπες νερό
ξύσμα πορτοκαλιού από 3 πορτοκάλια
1 βανιλίνη
1 κουτ γλυκού κανέλα
Λίγες σταφίδες
Λίγα καρύδια
1/2 κουτ γλυκού γαρύφαλλο -δίνει πολύ ωραία γεύση κ άρωμα -
Σταγόνες κουβερτούρα προαιρετικά
.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με τα σιμιγδάλια και καβουρντίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ξανθό καστανό το χρώμα .
Ρίχνουμε μόλις πάρει χρώμα το γαρύφαλλο την κανέλα την ζάχαρη κ το νερό και ανακατεύουμε 10 με 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καρύδια τις σταφίδες κ το ξύσμα πορτοκάλι την βανίλια και ανακατεύουμε .
Εχει γίνει ο χαλβάς όταν δυσκολεύεσαι να τον γυρίσεις στην κατσαρόλα κ ξεκολλάει από τα τοιχώματα
.
Εγώ πρόσθεσα σε αυτό το σημείο κ σταγόνες κουβερτούρας προαιρετικά και λίγα κράνμπερι κ μου βγήκε σοκολατένιος .-Αυτά είναι προαιρετικά -
Βάζουμε σε φόρμα και οταν ξεφορμάρουμε ρίχνουμε από πάνω λίγη κανέλα !
Σημ. Χρησιμοποίησα πρώτη φορά φόρμα σιλικόνης κ μου στράβωσε το σχήμα .. Δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσω ,δεν την συνιστώ καθόλου !
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Η συνταγή με μικρές αλλαγές από τον φίλο Σπύρο Μαρτίκα !